Tristetea e alta: acum toti alearga dupa fel de fel de caracteristici, specificatii, sisteme de operare, dar omit sau nu iau in considerare cel mai important aspect (dupa mine): fiabilitatea... Si cum majoritatea celor enumerate mai sus abia au aparut pe piata, eu nu m-as arunca la ele ca sa plang peste 1 an ca ceva nu mai merge si sa alerg prin service (asta daca am mai mult de 1 an garantie) sau sa bag iar adanc mana in buzunar...
Exemplu: Sony Ericsson W910i pe care il am acum, il am de 3 ani (cred). Era genial cand l-am luat, luase premiu de telefonul anului blabla. Acum? E un jeg. Am avut grija de el, nu l-am scapat, i-am facut update-urile oficiale. E fix un jeg. Nu mai e deloc mandretea de telefon ce era acum cativa ani... Abia se aude, camera (care oricum era jenanta) e zob, slide-ul se misca aiurea, se reseteaza din senin (asta deja e crunta), samd. A, desigur, si ce se zicea mai sus cu lumea care ma suna si telefonul e inchis desi el e pe masa cu semnal full.
Exemplu 2: al sotiei, acelasi model, luat in acelasi timp. Sursa diferita. Cam aceleasi probleme, mai putin resetarea.
Exemplu 3: Nokia 9300i, fostul telefon al sotiei. Super telefon pana a iesit din garantie. Dupa aia, un jeg. Scuzati termenul, altul nu am.
De ce am zis mai sus ca mi-as lua un mar? Tocmai pentru ca s-au dovedit fiabile. Statistic vorbind, desigur. Normal ca forumurile sunt pline de cei ce urla ca au probleme (in definitiv asa e si pe forumurile auto, se aud mai tare cei ce au probleme decat ceilalti).
3 ani e deja destul pt. un telefon care de obicei are cam 1 an durata de viaţă.
SE ăsta pe care-l am acum are vreo 4 ani cred şi nu are probleme deloc. Ba chiar şi bateria mai ţine bine.
Mai am PDA-ul pt. iGo de la Eten, şi ăla merge încă, cu ceva semne de oboseală dacă îl bate soarele în cap.