Cel mai ieftin laptop pe care il am in lista e Lenovo ThinkPad T520i la 770euro. Mi se pare logic ca - atata timp cat lucratorul presteaza preponderent intr-un birou - sa cheltui doar 550 euro pe un desktop Lenovo ThinkCentre A85 + LCD 19inch Samsung. La 100 de computere se strang 22k euro .......
Plus ca eu consider ca desktopurile chiar rezista fara probleme 4-5 ani si le si upgradezi repede si ieftin.
Hai sa clarificam putin si smartphone vs. laptop. Eu - ca ultima roata de la carutza - bag ca ursul pe operational. In schimb managerii de deasupra mea baga ca ursii pe partea decizionala unde nu au nevoie sa faca exceluri, prezentari, rapoarte, calculele etc et ci doar sa le poata vizualiza rapid pt ca apoi sa dea un email de cateva randuri. Plus ca de multe ori cand esti intr-o afacere unde lucrezi cu sute de persoane/parteneri/colegi este foarte important si doar sa urmaresti conversatiile celorlalti,in timp real. Deci nu poti sta tot timpul cu laptopul deschis si conectat. Stai cu telefonul in buzunar.
E adevarat ca acum 10 ani se faceau afaceri poate chiar mai banoase si mai prospere fara BB, Android & Co., dar vremurile s-au schimbat, exigentele sunt altele... nu prea ai ce face decat sa te adaptezi. Sau sa iesi din jocuri.
Eram la mare in primele zile de concediu, a intervenit ceva la birou foarte urgent. Un director de la o firma cu care lucrez si care statea in hamac in Delta Dunarii, cu un email de 2 randuri ne-a scos din (cuvant urat) tot departamentul....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 26 iulie 2011 - 04:44