Stie cineva daca ieri a fost vreo zi mai deosebita din punct de vedere al politiei rutiere? Au avut iarasi vreo "iesire" nationala la luat carnete?
M-am intors pe DN1 de la Magura, si am vazut politie ce n-am vazut de cand sunt eu, adunate la un loc!
Punctul culminant a fost undeva pe langa Campina cred, unde pusesera jaloane (sensul spre Bucuresti) pe banda 2 astfel incat restrictiona tot traficul pe banda 1, in unde se terminau jaloanele asteptau 3 masini de politie care, dupa nu stiu ce criterii, lasau sau nu masinile sa treaca. Cele care nu erau lasate, erau directionata pe dreapta pe un teren mare, unde, cand m-am uitat, am constatat uluit ca erau vreo 12 masini de politie si peste 50 (CINCIZECI) de masini trase ca sardelutele, oameni ca la balamuc printre masini etc!
Printr-un noroc chior, sau poate pentru ca nu mai aveau loc, calupul de masini din care faceam parte (vreo 4 masini, eu fiind ultimul) am trecut fara sa fim deturnati. Ne-am bucurat ca niste copchii, nu de alta dar daca ne opreau mai prindeau din parti suedezii avionul!
Ce mi s-a parut destul de ciudat, asa la prima vedere toate masinile oprite acolo pareau alese pe spranceana, numa masini bune, lucitoare, mari etc. Poate d-aia am scapat, ca a mea arata ca porcul dupa ce am mers pe la munte!
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.