KIA RIO
Scris 06 aprilie 2007 - 07:48
In rest nu am probleme (nu trage dreapta-stanga, stergatoarele sterg bine, consum 9.1-10 l-urban). Inca ceva: la carte zice ca tre' sa se inverseze/roteasca pneurile pentru uzura uniforma! Dupa chestia asta mai e nevoie de echilibrare/aliniere?
Cele bune tuturor si sarbatori fericite!
Scris 06 aprilie 2007 - 09:13

Rotitul pneurilor la cati km se face? Eu am cam 6200 si par sa fie uzate uniform?
Butch: It's Zed's.
Fabienne: Who's Zed?
Butch: Zed's dead, baby. Zed's dead.
Scris 06 aprilie 2007 - 09:47
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 06 aprilie 2007 - 11:09
rotile e bine sa le rotesti, eu am notat pe cele de vara cum au fost montate si le montez rotite......
geometrie hmm

Scris 06 aprilie 2007 - 11:49
Chiar e misto masina, sunt curios de cum va arata urmatoarea (nu sunt foarte sigur ca la fel de bine...).
Scris 06 aprilie 2007 - 02:31
Din ce spuneti voi, nici KIA (RIO de 1,4) nu sta mult mai bine la consum fata de alte masini similare ca motorizare. Se pare ca toti producatorii au prostul obicei de a prezenta consumuri mai mici cu cca. 1 - 1,5 l/100km fata de consumurile reale. Ma asteptam ca cel putin acesta masina, fiind mai usoara decat multe altele din clasa din care face parte sa se apropie mai mult de consumul anuntat.
marian_gl de cand ai masina? Cand ai cumparat-o, ai facut drive test? Eu am fost la showroom si mi-au spus ca nu au masina pentru asa ceva http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif . Ca au doar o masina pe care o conduce seful lor si ca nu poate circula cu ea altcineva.
La revizii, cum s-au prezentat cei de la service? Am vazut ca sediul unde fac service-ul e destul de bine amenjat dar ma face sa cred ca oamenii inca nu sunt foarte bine pusi la punct pentru aceasta masina. Am intrebat daca au auzit si cum au rezolvat problemele legate de soc/debitmetru si mi-au spus ca iei nu au auzit de asa ceva. Sa se fi vandut in Galati doar dieseluri? Costurile legate de intretinere si revizia obligatorie nu mi s-au parut foarte mari. Din preturile pe care le-am primit de la service ar trebui ca revizia de 15K sa fie pe la 400RON. Am atasat un fisier xls pe care poate reusim sa-l comentam si sa-l comparam cu ce mai stiti voi.
Coloana de directie este electrica ca la Hyundai Accent sau este bazata pe sisteme hidraulice (sper ca nu spun o prostie prea mare)? S-a confruntat cineva cu probleme la acest capitol? Si apropo, de servodirectie. Este variabila? Se intareste pe masura ce creste viteza de deplasare sau este la fel de usor de manevrat ca la viteze mici?
Multumesc inca odata celor care mi-au raspuns la intrebari si tuturor celor care au postat pana acum. Asa cum am mai spus e singurul forum in care am gasit raspunsuri la o parte din intrebarile pe care le am legate de aceasta masina.
Toate cele bune si un Paste fericit !
Scris 06 aprilie 2007 - 02:39
revizia a fost 450 RON in bucuresti cu toate de la ei (filtrei si ulei), dar puteam veni si cu ale mele....data viitoare asa fac
Scris 06 aprilie 2007 - 02:58
In rest: masina o am din iunie 2006; drive-test am facut cu masina unui amic(am umblat cu manusi cu ea, ca era masina omului); dupa ce am tras tare de cei(cele) de la showroom, mi-au oferit un drive test cu o masina diesel! L-am facut si pe ala, mi-a placut (valentin_iordan stie de ce :ph34r_anim: ), dar mi-am luat pe benzen pentru ca: 1)nu fac foarte multi km pe an; 2)sunt fan benzinare;
La revizii n-am ajuns pentru ca nu am inca km si singurele contacte cu ei au fost pentru tablarie!
Merge ok si la 60/H si la 170/H! Daca vrei ne intalnim dupa sarbatori si iti arat masinuta!
Toate cele bune!
Scris 06 aprilie 2007 - 07:37
Dar am si eu o intrebare ..cine mai cumpara RIO in conditiile in care Ceed-ul face concurenta puternica in privinta pretului ?
de ce sa mai cumpar azi RIO daca Ceed-ul crdi e undeva la 14k euro ddp ?
help me.
Scris 10 aprilie 2007 - 07:14
Scris 10 aprilie 2007 - 08:30
Valentin_Iordan, urmarind mai multe forumuri, am ajuns la concluzia ca nu e indicat sa te arunci sa iei ultimele nouatati in materie auto. Perioadele scurte alocata testarii noilor modele de catre mai toti producatori duc la lansarea unor masini cu destul de mutle probleme. Vezi cazul renault care a avut probleme la coloana de directie (rezolvata in acest moment) Hyundai cu aceiasi problema (inca nerezolvata dupa parerea mea) si multe alte probleme de care sunt sigur ca ati auzit si nu are rost sa le mai amintesc eu acum. Din acest motiv m-am orientat catre un model care a trecut de "proba de foc" a utilizatorilor. E drept ca posesori de KIA RIO sunt destul de putini dar nici unul nu a pomenit de vreo problema majora care sa se datoreze unei proiectari superficiale sau utilizarii unori piese de o calitate indoielnica.
Cat priveste motorizarea, sunt de acord cu tine ca CRDI-ul este un motor extraordinar. E laudat de toti posesorii si am avut ocazia sa vad ce poate la o cunostinta care si-a cumparat de curand hyundai accent 1,5. Dar ce sa-i faci daca mie imi plac "brunetele" si in plus, d.p.d.v. economic nu se justifica pentru mine. As fi mers pe 1,5 daca as fi ramas pe Hyundai pentru ca era masina cu cele mai mici probleme comparativ cu varianta de 1,4 de la acelasi producator. Se pare ca exista o diferenta enorma de calitate intre cele doua variante de motorizari la varul (sau sora geamana) a lui KIA. Sper sa nu ajung la concluzia ca si la RIO se regasesc aceleasi diferente de calitate.
marius_gl, multumesc pentru amabilitate. Mi-ar fi de un real ajutor sa pot discuta cu cineva care utilizeaza de ceva timp aceasta masina, mai ales ca se apropie momentul in care trebuie sa iau o decizie. Asa ca o sa dau curs invitatiei de a ne intalni. Ramane sa stabilim ziua si ora dar discutam pe privat pentru ca nu cred ca-i intereseaza pe toti forumuistii aceste amanunte.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si nu in ultimul rand pentru faptul ca sunteti prezenti aici.
Sa aveti o saptamana buna !
Scris 10 aprilie 2007 - 08:45
Scris 10 aprilie 2007 - 01:51
Scris 10 aprilie 2007 - 01:52
am vazut azi ceed la Kia din Baneasa...le descarcau...m-am asezat in una, super inauntru, astept preturile (am o promisiune de la cineva din interior)
Scris 10 aprilie 2007 - 02:02
Scris 10 aprilie 2007 - 02:58
Scris 10 aprilie 2007 - 08:14
va las pe voi care aveti singe rece...
1.6 crdi de 114 caluti ..in varianta resoftata e oare mai vioi decat RIO al meu ..si el resoftat ?
se simte oare diferenta de putere intre cele doua modele ?
sunt ceva diferente de greutate ...
Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 10 aprilie 2007 - 08:15
Scris 10 aprilie 2007 - 08:58
nu stiu ce dif de greutate sunt, insa ceed probabil ca sta mult mai bine pe viraje din cauza suspensiei spate mai smechere
Scris 10 aprilie 2007 - 09:33
Kia Cee'd Hatchback 5d 1.6 CRDi 85kW
Engine type:Diesel, Front transversal
Number of cylinders:4, In-line
Engine capacity: 1582 cm3
Number of valves:16 DOHC
Fuel: Diesel, Common Rail
Supercharging: Turbo + Intercooler
Max Power: 85 kW (ECE) 4000 rpm
Max torque: 255 Nm (rpm) 1900-2750 rpm
GearBox: 5 Manual
Front Suspension: MacPherson strut, Hydraulic springs, Stabilizer bar
Rear Suspension: Multi-link, Hydraulic springs, Stabilizer bar
Length: 4235 mm
Width: 1790 mm
Height: 1480 mm
Curb weight: 1292 kg
Max. weight: 1820 kg
Top speed: 184 km/h
Are cel putin 146 Kg in plus fata de RIO 1,5 CRDi. E drept ca are 85 KW fata de 81KW.
Pentru mai multe informatii mergeti la adresa de mai jos. Gasiti acolo informatii despre toti producatorii si despre aproape toate modelele.
http://www.globalautoindex.com/model.plt?no=5844&ass=
Scris 11 aprilie 2007 - 07:31
Parca te vad dupa o bucata de vreme cu unul... :cunaooooo: ! Numai bine!
Scris 20 aprilie 2007 - 09:54
Am comandat si eu o Kia Rio Sedan 1,6l si... cum nu prea am vazut multe poze nici macar la dealer, eram curioasa daca are cineva eleron din fabrica pe sedan si cum arata. Mai are cineva Rio 1,6? Ma interesau pareri.
Masina mea urmeaza sa ajunga pe 20 mai cel tarziu. Asta dupa o intarziere de 1,5 luni fata de termenul comunicat initial. A mai avut cineva astfel de probleme?
Eu am mari emotii, mai ales ca am avut tot soiul de "surprize" din partea dealerului.
Scris 20 aprilie 2007 - 10:11
BIne ai venit in clubul Kia Rio.Cauta la rubrica masina mea, kiele de pe acolo, cred ca e cineva care are spoiler da. Cat despre 1.6L cred ca este prima de pe forum. Cu dealer-ul...toata lumea a avut aceste "surprize" cu intarzierea masinii, cred ca o fac intentionat. Numai bine. Bafta.
Aceasta postare a fost editata de vlady_b: 20 aprilie 2007 - 10:12
Scris 20 aprilie 2007 - 10:17
in legatura cu urmatoatea mea masina te rog sa lecturezi :Valentin, tie iti trebe o injectie de vreo 5 minute cu un Lamborghini sau asa ceva, frate! Hai indrazneste si du-te sa vezi Ceed -ul!
Parca te vad dupa o bucata de vreme cu unul... :cunaooooo: ! Numai bine!
http://www.garajul.r...w...&newsId=621
daca gresesc sunt doar banutii mei in joc...
Scris 20 aprilie 2007 - 10:46
Scris 20 aprilie 2007 - 12:55
Va voi tine la curent!
Speram sa nu fie prima 1,6 pe forum

0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi