Salt la continut


rares_dan

Inregistrat la: 12 mai 2003
Offline Ultimul click: apr 15 2019 06:10
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:Freezone 12

23 septembrie 2018 - 07:14

Somnambulii... :)

So... Am inchiriat un "Passat sau similar" ca sa ma dau in stil(de regula aleg compacta daca nu-s cu familionul) si s-au gandit giugiucii ca un XC40 e similar. Frumos, R-Design, alcantara, display-uri clare, cate un plastic mai naspa ca la toti acum insa motorul... motorul, o morisca in 3 cilindrii care fute total masina, de alfel misto. Nu atat de misto incat sa dai 35-40k pe ea cum cer astia dar asta-i alta poveste.
Deci, n-am nimic cu motoarele in 3 cilindrii. Sunt brici pe clasa mica, eventual compacta(are fratele meu un Focus de care nu vrea sa se mai desparta si care e ok-ish). Insa pe ceva de 1500 kg, destul de masiva, care se vrea a fi si de "lux". Come on!!!
Si consumul... Ala pe care vor toti sa-l faca mic, ala care a genereaza poluarea care i-a facut pe toti sa innebuneasca si sa hotarasca ca decat un diesel economic mai bine un benzinar in 3 cilindrii, pai consumul la mersul meu e de 9.5%. 1500 kg or so cu manuala. Cu Koleos-ul scoteam maxim 8%(si asta numai econom nu e), cu un Tucson de 180 cp un 7-7.5%. Dar astea ultimele au +1800 kg, au automata si 4wd si sunt mai masive. Pentru alea daca e sa fim cinstiti mai scadem un litru jumatate si real rezulta ca pe 700 km plimbati am ars o canistra de combustibil in plus.

In subiectul:Freezone 12

12 mai 2018 - 05:38

Chrome. Eventual Opera.

In subiectul:Concedii si vacante - Unde, cum, cat, cand ?

17 aprilie 2018 - 11:40

p.s. mare domn, cu concediile tale...

 

O viata avem! Mai am vreo 3 ani pana incepe cea mare scoala si atunci e "pa" viata buna. Va fi o fereastra mai lunga vara si una iarna care merge clar spre o destinatie pentru schi, sanius, bulgareala.


In subiectul:Concedii si vacante - Unde, cum, cat, cand ?

16 aprilie 2018 - 05:22

Ideea este ca uneori e mai la indemana mai aproape chiar daca este mai scump. Justificarea cu sezonul scurt la mine tine(economic vorbind investitia in 4 pereti, o usa si un geam este aceiasi si in Romania si in Turcia - romanul are insa 3 luni de sezon estival iar turcul aproape dublu). Problema pentru mine eate la servicii in intreg ansamblul lor(de la cele oferite pe baza infrastructurii de catre autoritati pana la cele oferite de hotelier).
Eu ma plimb 2-3 luni pe an. Incep anul cu o tara asiatica ori caraibiana, continui primavara cu o saptamana de vizitat prin Europa, bag o Turcia la inceputul verii, undeva prin Europa pe la sfarsitul ei si un Egipt ori Orientul Mijlociu pe la mijloc de toamna). Unele locatii vizitate sunt praf economic, in unele oamenii sunt putori ordinare(africanii sunt fruntasi insa nici cu indienii/asiaticii nu mi-e rusine) insa peste tot vezi ca se chinuie si in priceperea lor turistul e no. 1. Senzatia asta nu o ai la noi desi nu suntem chiar cei mai proati de pe fata pamantului.

In subiectul:Concedii si vacante - Unde, cum, cat, cand ?

15 aprilie 2018 - 06:56

In Turcia la 2 adulti + 2 copii te poti incadra pentru 7 nopti in 2000 euro la un family hotel ok care ofera adultilor un sejur tihnit si copiilor cea mai tare vacanta. Daca esti numai tu cu ei te incadrezi lejer in 1700-1800 euro. In banii astia intra totul, inclusiv zmeiele alea pe care vrei sa le ridici.
Pentru sfarsit de auguat inceput de septembrie ori iunie timpurie merge si Egipt. Aici minusul este lipsa unui entertaiment la nivelul celui din Turcia si faptul ca sunt mai murdare resorturile.

In Romania problema nu este pretul. Inteleg ca este mai mare datorita sezonului mai scurt. Calitatea serviciilor este la pamant ai ca mai peste tot la noi ramai la sfarsit cu impresia ca toti au vrut sa ti-o traga.