Salt la continut


Extremero

Inregistrat la: 12 iun 2003
Offline Ultimul click: oct 12 2023 03:44
*****

#1057902524 Recomandare SUV mic, 4x4

Posted by Extremero on 29 ianuarie 2018 - 10:43

Daca iei in considerare si un Mini Countryman ALL4, 1.6 benzina, masina predata in dec 2017 unui cetatean norocos (cred ca e inca tot cu numerele rosii ca erau valabile 90 zile) da-mi un semn.

A costat ~27.000 cu TVA discountata. Cred ca o poti scoate la 20k sau chiar mai putin,

 

Desi cred ca un Duster ar fi mai ieftin de intretinut pe termen lung.


  • 1


#1057902172 Freezone 12

Posted by Extremero on 11 decembrie 2017 - 01:16

v-a dat la vreunul prin cap ca gamut de far din plastic se matuieste in timp din motiv de posesor cretin ce nu are spalator de far sau nu il foloseste,sau ii e lene sa treaga o cirpa UDA cind sterge farul?(...)

 

Noroc cu masina care spala in mod automat si farurile la fiecare spalare a parbrizului, ca altfel ar manca puricii si sobolanii si razele UV si farurile, si masina si si pe prorietarul cretin, care face economie si la o carpa uda... :))

 

Si noroc ca in viata ni se mai iveste in drum si cate un ombelico del mondo pentru a ne arata calea de urmat si a ne face sa realizam cat de incuiati, inapoiati, retarzi si cretini suntem.

 

Iti multumim ca existi. :lol:


  • 2


#1057901585 Opel Astra J Executive 2.0CDTI 165cp 6AT

Posted by Extremero on 23 august 2017 - 09:24

Tot in zona...

pleci dimineata din Bucuresti, la Sinaia faci stanga catre Targoviste, apoi dreapta pe Transbabele. La Cababa Dichiu tii stanga catre Bolboci si inainte de lac, dai de Campingul Zanoaga.

 

Lasi masina acolo si o iei pe jos prin Cheile Zanoagei.

E un traseu de ~2.8-3km, umbros, care coboara spre lacul Scropoasa.

Te mai plimbi pe langa lac si pana la cascada 7 Izvoare si te intorci.

Dus faci cca ~1h15', inapoi probabil ceva mai mult. Depinde cat suflu ai in tine si de cate ori te opresti sa faci poze si sa iei o pauza.

 

Noi la coborare am facut ~2h ca am stat dupa ala micu sa tzopaie de pe stanca pe stanca iar la intoarcere dupa primii 300m vroia in carca asa ca m-am intors numai eu sa iau masina si sa cobor cu ea la Scropoasa.

Am urcat cheile in ~40min (cam fortat) si apoi m-am intors cu masina in 20min, deci intr-o ora cu totul

Altfel ar fi durat cel putin 2.5 ore sa ne intoacem pe jos si era deja destul de tarziu.

 

Merge si in adidasi (am vazut si o familie si in slapi de plaja :)) ), dar n-ar strica totusi niste ghete de excursie.

 

Daca pleci suficient de devreme de acasa astfel incat sa bifezi cele de mai sus pana dupa pranz, iti ramane timp si de bagat un ochi in Pestera Ialomitei.

 

Daca poti, mergi in timpul saptamanii. In weekend e ca in Herastrau sambata la pranz.

 

CheileZanoagei.JPG

 

cifre.JPG

 

Masina.JPG

 

 


  • 2


#1057900537 Ce tv Lcd aveti/recomandati?

Posted by Extremero on 02 decembrie 2016 - 05:42

Eu inteleg ce zici dar cred ca iti dai seama ca cei care mai folosesc antena parabolica (in afara de cele Orange/Digi in zone fara cablu) si care vaneaza satelitii dupa programe UHD, reprezinta o nisa.

Nu mai stiu daca Oaspetele are sau nu lighean pe casa.

 

In plus, nu cred ca simpla emise UHD te face sa te uti (in mod constant) la un post de televiziune, exceptand situatia in care gasesti ceva gen discovery/history/canale de filme, adica la care sa conteze dpdv content vizual daca e FHD sau UHD.

Nu-mi dau seama daca filmele porno sunt mai 'aperisante' in UHD sau dimportiva :))

 

La cam-uri nu mai uitat niciodata, nu le suport.

In schimb, filmele de duzina la care spargi o samanta sau bagi un popcorn ma multumesc pe deplin la 720p dupa care dau shift+Del, iar cele care merita pastrate pt copii sau pt 'la batranete', le iau FHD (cele care au fost facute in epoca FHD sau remasterizate).

 

Pana cand nu trec canale mass-market de genul HBO, ProTv, Discovery, MTV etc la emisie UHD, sunt de parere ca televizoarele 4k vor ramane niste simple bibelouri hi-tech neexploatate in casele oamenilor (si aici ma refer la mase).

 

Zilele trecute ma uitam daca merita sa cumpar o jucarie ca cele de mai jos sa-mi fac "cinematograf" in pivnita pentru filmele trase de pe net sau putinele seriale "online" la care ma uit ...

http://www.tomtop.co.../p-v2594eu.html

http://www.tomtop.co...-v2348w-eu.html


  • 1


#1057900227 Opel Astra J Executive 2.0CDTI 165cp 6AT

Posted by Extremero on 13 iulie 2016 - 03:03

Toti recomanda 5w30 ca sa le iasa cat de cat valorile de poluare si consum declarate...

Eu as interzice ...w30 mai la sud de danemarca / lithuania :))

 

In plus, niciun producator de masina mainstream nu are cum sa-ti recomande sa bagi cel mai scump ulei existent pe piata pt ca unii clienti (foarte multi) judeca si dupa costul reviziilor si al intretinerii...

 

Dar in realitate nu-ti bate capul.... daca ai mai imbatranit si nu-i mai scoti pistoanele prin capota, orice ulei sintetic compatibil cu dpf o sa tina masina aia in viata mai mult decat vei vrea tu sa o tii..


  • 1


#1057899822 Audi allroad vs xyz (max. 5 mii euro, 2500cmc) ?

Posted by Extremero on 29 ianuarie 2016 - 02:02

Sunt foarte dragute filmuletele de genul asta, lumea se simte bine, face vizualizari si subscriberi pe YT, ii apreciaza prietenii etc, dar ce nu spune nimeni e cum pute o masina dupa ce se imbiba mocheta si toata pasla de antifonare de apa, cum nu mai merg diverse contacte / accesorii / etc, cum nu mai porneste din cand in cand o vreme (de la zile la saptamani dupa aia) si nici ca muncesti o zi intreaga ca sa o speli si apoi mai stai cateva zile ca sa o usuci inainte ca sa te poti urca in ea in haine de birou.

 

Chestii de genul asta merg facute cu masini pe care le folosesti strict pt pescutit/vanatoare/mocirla si in care te urci fara probleme cu 10 kile de noroi pe tine, pt ca acasa te speli (cu kaercher-ul) si pleci cu cealalta masina.

 

Cand din parcul auto lipseste cealalta masina, dar o ai pe asta cu multe OO, incerci o data. Si cand vei vedea cat tragi apoi sa o readuci la starea initiala, a doua oara vei fi mult mai cumpatat.

 

Si inca o chestie... astfel de distractii merg facute in gasca, cand fix mocirleala asta e 'scopul actiunii'. Sau la concursuri.

Dar nu vei vedea niciun padurar / cioban / excursionist / salvamontist facand asa ceva singur pe coclauri.

 

In general orice suv mai rasarit sau off-roader stock dotat cu anvelope corespunzatoare poate ajunge mai departe decat ar avea nevoie in realitate proprietarul sa ajunga.... Diferenta dintre ele e cat tine fiecare la astfel de 'regim' si cat ai de tras DUPA astfel de aventuri.


  • 2


#557658 Jurnal de Bord: VW Tiguan 2.0BiTDi 4Motion Highline

Posted by Extremero on 09 aprilie 2015 - 06:26

Mai rapid decat 85% dintre masinile care merg pe soselele noastre poti fi si un duster 1.5dci, chiar si nechipuit .... :) Sau cu un Matiz in stare buna.

Evident, nu la stilul 'care ajunge primul de la Gorjului pana la km 30 pe A1', ci pana la Bistrita de exemplu....

 

Cand vei merge cu kinderii dupa tine - cu mici exceptii - nu vei mai merge scartzaind pe viraje, nici macar cu un Cayenne... (eu l-am dat cu capul de plafon pe primul, aratandu-i cum poti sa sari cu masina, dar celui de-al 2-lea nu am sa-i mai arat...)

 

Touaregul ala e foarte misto, desi eu nu sunt neaparat un fan VW , e din cu totul alt film decat RAV-ul, mai ales daca e cu suspensii pneumatice.

 

Deci daca nu conteaza pretul in sine si diferenta de 11k fata de RAV, go for it... (si vinde-o cand iese din garantia extinsa).


  • 1


#557444 Sfaturi pt. achizita unui SH.

Posted by Extremero on 27 februarie 2015 - 06:04

Multam mister pt informatie. Am urmarit pe mobile.de dar sunt banuitor de corectitudinea vanzatorilor. Masini ieftine cu km putini din anii 2005-2007, cand cele trecute de anii 2007 nu au mai putin de 150000 km.

 

Pai atunci ce sa mai vorbim despre cele aduse in RO, cumparare din DE, care se vand la noi mai ieftin ca unele similare din tara de origine :))

 

Daca te descurci in germana, poti cauta anunturi de la privati, care nu posteaza pe mobile. Baga un ochi de exemplu aici: http://kleinanzeigen...o-rad-boot/c210 sau aici: http://www.markt.de/


  • 1


#557371 Bancuri, glume si alte d'astea II

Posted by Extremero on 11 februarie 2015 - 12:23

https://www.youtube.com/watch?v=0kHOsE6zgEA


  • 1


#557050 Muzica lu' oaspe

Posted by Extremero on 27 decembrie 2014 - 01:44

https://www.youtube.com/watch?v=x4YZxAighXM


  • 2


#556328 Renault 21 GTS Symphonie 1991

Posted by Extremero on 20 octombrie 2014 - 04:07

Dupa ce termini cu ale tale, nu vrei sa te apuci si de un Super 5 din 1988? :D


  • 1


#554761 Tablete-ieftine si bune :)

Posted by Extremero on 13 mai 2014 - 01:59

Lui Adytzu i-am scris pe mess, asa ca pt eternitate...

 

1. verifici (pe Google, in descrieri etc) daca aplicatia dorita (Puffin in cazul asta) exista si pe vremea iOS 5.1.1

2. o descarci/cumperi in iTunes (se descarca cea mai recenta versiune)

3. legi Ipad-ul la iTunes si incerci sa o instalezi aplicatia pe iPad => va da mesaj de eroare si zice ca nu e compatibila cu versiunea iOS de pe tableta. (vezi imagine mai sus)

4. iei tableta, te loghezi in AppStore cu acelasi user ca in iTunes si cauti aplicatia respectiva

5. Ii dai 'Install' => Iti zice ca versiunea curenta necesita iOS x.x.x (>5.1.1) si te intreaba daca vrei sa descarce ultima versiune compatibila cu iOS-ul de pe tableta. Zici da (Download).

6. merge

 

Primii 3 pasi se pot ignora daca ai cont pe itunes si in trecut am mai descarcat/cumparat aplicatia pe care vrei sa o pui acum pe tableta.


  • 1


#554750 Tablete-ieftine si bune :)

Posted by Extremero on 13 mai 2014 - 10:35

9.7inch.

Din ce am citit, limitarea se poate aborda in doua feluri:

 

- oficial...... cica daca ai o aplicatie (moka sau pe bani) descarcata legal in iTunes, atunci cand sincronizezi ipadul cu itunes, pe ipad isi trage ultima versiune compatibila cu acel ipad (desi pe PC se descarcase ce mai recenta varianta)

Cum probabil nu ai cont de itunes, asta inseamna ca dupa ce iti faci, mai intai descarci aplicatiile pe pc in itunes si apoi sincronizezi tableta cu pc-ul.

 

- neoficial... iti jailbrake-uiesti iableta, si apoi instalezi ce aplicatie vrei tu din Cydia (un fel de appstore neoficial) sau cu ajutorul unor aplicatii gasite acolo, instalezi versiuni compatibile cu ios 5.1.1 ale unor aplicatii oficiale, 'luate' de pe net.

Avantajul la varianta asta e ca si aplicatiile 'pe bani' devin 'moka' :)

 

Prima varianta n-am incercat-o, dar a doua o am 'utilizat-o' din 2007 pana in 2011 pe iphone-uri 2, 3 si 3G decodate. In 2011 mi-am luat iphone 4 'oficial' de la Orange (=> n-a mai fost nevoie de decodare) si incet incet am renuntat si la jailbreak.

 

Cel mai bine ar fi sa te duci la un service GSM care se ocupa si de resoftari, spune-le ce ipad e, spune-le ce aplicatii te intereseaza si iti spun ei daca se pot instala sau nu.


  • 1