Salt la continut


Aer Curat

Inregistrat la: 09 mar 2005
Offline Ultimul click: feb 12 2011 12:50
*****

Topicele mele

FREEZONE

09 februarie 2011 - 12:58

Acum, dupa topirea ghetii si a peticelor de zapada, o mai veche, persistenta si pregnanta problema a reveni in prim plan (si mai abitir).
Rahatii de caine de ............ peste tot, strazi, stradute, trotuare, alei, etc.
Aia mai vechi s-au conservat in gheata, in timp ce altii mai "proaspeti" s-au adaugat si uite asa.............
Pe vremuri era o vorba, daca calcai in rahat de caine (sau altceva) sa mergi la loto sa tragi un loz, ca ai avea noroc; acum eu consider ca ai noroc daca NU calci intr-un rahat.
Lege pt treaba asta exista; insa prop cu caine sunt prea "demni" pt a strange ei rahatul cainelui lor, iar de aplicat legea ................ ce sa mai vorbim.
Eu as vrea ca macar sa se aplice legea la sange, nu mai spun de majorarea amenzilor. Pt ca fie ca vreti sau nu, rahati de caine reprezinta un pericol la adresa sanatatii noastre, in special la cea a copiilor.

In plus este si problema cainilor vagabonzi/comunitari/fara stapan/etc. Si problema asta are extrem de vechi state de plata si in afara de a se mai frauda ceva fonduri pe tema asta, ceva polulism si miscari de imagine (inclusiv din partea unor cacanari de la asociatiile de protectie a animalelor) nu s-a facut nimic concret si constructiv.
Acum, singura optiune viabila este strangerea tuturor cainilor, tinerea lor in adaposturi pt 5-7 zile, dupa care daca nimeni nu-i revendica, eutanasierea. In cazul celor agresivi, fara insemne de identificare, direct eutanasierea.
Poate parea cam crud, dar asta-i realitatea; realitate pe care alte tari au pus-o in aplicare cu nai in urma, si-au rezolvat problemele, iar acum tin "lectii" de etica ............. Sa stea, in pizd@ masii, in banca lor, ca cel putin eu sunt satul de rasinile, emfaza, ipocrizia si interesele lor.

Vand Nissan Pathfinder 2.5 diesel

04 noiembrie 2010 - 07:56

Nissan Pathfinder 2.5 diesel Full Option
Autovehicul de teren/pick-up, Vehicul second-hand

Preţ:

15.700 EUR

Kilometraj:

132.000

An de fabricaţie:

2006 argintiu

Putere:

128 kW (174 CP)

Tip de combustibil:

Diesel


Seturi de caracteristici
Transmisie manuala, Euro 3, 2488 cm3

ABS, ESP, Faruri cu xenon, Geamuri electrice, Închidere centralizată, Jante de aliaj,Trapa electrica, Manual de service, Regulator de viteză, Scaune de piele cu 2 memorii, Scaune încălzite electric, Servodirecţie, Tracţiune 4x4 ,
Descriere vehicul

Stare excelenta.:6+1 Viteze,7 locuri din care 6 pliabile, Dublu climatronic + climatizare separata spate,Bi Xenon,Radio-CD cu magazie cd,Soundsystem 8 boxe,4xGeamuri electrice,Închidere centralizată cu telecomandä,Oglinzi electrice incälzite, heliomate si rabatalibe,Oglinda retrovizoare heliomata cu busolä,Senzor ploaie,10 x Airbaig,Computer Bord,Comenzi la volan,Volan piele,Jenti aluminiu,Praguri,Scaune incälzite fata,Tapiterie piele,Alarma originala,Cheie Chip. Toate reviziile au fost facute la Nissan Pipera; se poate verifica istoric, ITP 10.2011

Tel contact: 0744.685.032






Am postat acest anunt pt un prieten, din acest considerent orice intrebare, nedumerire, etc. va trebui adresata direct proprietarului !

Lichid pt parbriz, de iarna

13 octombrie 2010 - 02:56

Sezonul rece bate la usa si asa cum spune si titlul topicului ce lichid de parbriz ar fi indicat sa folosim ?
Pana acum, pe parcursul anilor, am folosit tot felul de lichide, de la no name-uri ieftine (calitatea fiind corespunzatoare), la marci cu "nume" si pana la solutii preparate de mine. Nu pot spune ca am fost deplin multumit de vreuna, sau ca una care a fost cat de cat acceptabila se mai gaseste.
Nu mai vreau sa dau multi bani (ex.: ~30 ron pt 2L) pe asa ceva, insa nici nu as vrea sa-mi inchete zeama in rezervorul pt lichidul de parbriz.
In ultima instanta, daca nu gasesc ceva acceptabil, am sa revin sa prepar eu o zeama, folosind alcool tehnic, un concentrat din care se prepara lichidul pt vara (de la Sonax, etc.) si apa.

Ceas de mana

05 august 2010 - 08:06

Ultimul ceas de mana cumparat de mine, prin 2003, a fost un Atlantic Seahunter 100m; si-a facut treaba cu brio pana acum cateva zile.
Dupa ce bateria originala a tinut vreo 4-5 ani, iar urmatoarea in jur de 1 an, am crezut ca e tot bateria de vina si trebuie sa o schimb. Am fost insa la un atelier profesionist (data trecuta am fost la o ceasornicarie de duzina), iar verdictul a fost f neplacut pt mine: trebuie schimbat mecanismul. Din cauza faptului ca a facut putin condens in timp, plus (spun ei) ca e posibil sa se fi infiltrat si putina transpiratie, a oxidat. Nu merge suflat, curatat, nimic, doar schimbat. :lol:
Costul total (mecanism, baterie, curatare cu ultrasunete, manopera, comunicat de atelierul respectiv este de 300 ron.
Se pare ca nici firma Atlantic nu mai e ce a fost candva.
Astfel, in primul rand, va trebui sa ma decid daca merita reparatia sau nu, daca nu va trebui sa cumpar alt ceas.
Problema este ca si daca-l repar acum, peste alti 6-7 ani de zile este fff posibil sa ajung in aceiasi situatie.
Indiferent de asta, ceasul meu si-a ales un moment fff prost sa-si dea duhul.

Oricum pt a ma putea decide trebuie sa vad cam ce alternative de ceas nou ar fi, sa spunem la un buget de max. 500ron; evident ca nu vom discuta de Omega & comp.
M-ar interesa un ceas care chiar sa stie sa faca cwe scrie pe el si nu doar sa fie chestiuni de marketing chior si fara acoperire, in acelasi timp nici nu ma intereseaza un ceas cu nspe fct, radio, etc.; sa fie rezistent/robust, fiabil, pe cat posibil sa imbine eleganta cu sportivitatea; cureaua as prefera metalica (inox, etc.).
Idei si sugestii ?
Multumesc anticipat.

Miscare in aer liber

03 august 2010 - 04:27

Maine seara, in jurul orelor 19-20, ma intalnesc cu George (Grinch) in parcul Tineretului sa facem putina miscare; eu cu bicla, el cu rolele.
Cine doreste sa vina, e binevenit.