Salt la continut


Grinch

Inregistrat la: 15 mai 2002
Offline Ultimul click: nov 19 2019 03:00
-----

#1057899038 Freezone 12

Posted by Grinch on 14 septembrie 2015 - 07:44

Pentru ca el l-ar cumpara :)


  • 1


#557207 Subaru Forester 2.5 XT 2007

Posted by Grinch on 26 ianuarie 2015 - 10:33

Acum am vazut ce m-ai intrebat. N-am idee la ce firma e ca mi-o face un cumnat si actele sunt in masina acum. Oricum nu iau chiar ce e mai ieftin dar nici ce e mai scump, diferentele fiind si de 7-900 RON intre oferte.

 

Intre timp masina a facut 53.000+ km (cred ca am depasit 5.000 de cand am luat-o), infundatura de pe partea stanga n-am rezolvat-o inca, am inteles ca se poate indrepta destul de usor. Stergatorul de pe spate l-am completat la un moment dat cu cea mai mica masura pe care am gasit-o la Carrefour pentru ca eram in drum spre munte si ningea dar dupa vreo 10 zile mi-a sarit pur si simplu din suport si nu m-am mai intors dupa el (oricum era varza).

 

In timpul zilei ma duc la serviciu cu un Golf Polo si de obicei in weekend mai apuc sa mai merg cu Forester-ul asa ca avand drept comparatie si Golf-ul Polo zic sa fac o lista cu pro/contra la Subaru.

 

- Autonomia: cel mai mare minus pe care il vad la Forester este autonomia. Nu neaparat consumul cat faptul ca pe langa consumul destul de mare rezervorul nu este dimensionat corespunzator. In principiu cu un plin as avea o autonomie de 400-420km la condus cuminte. La un drum pana la Fagaras cu Forester-ul a trebuit sa bag benzina de doua ori in timp ce cu Golf-ul Polo am pus benzina o singura data si am mai mers cu masina o saptamana pe rezerva ramasa.

- Franele: dupa ce trec de pe Golf Polo pe Forester mereu ma trezesc ca apas frana si parca nu se opreste masina. Daca fac miscarea inversa la Golf Polo ma trezesc ca se urca ala din spate peste mine. Pur si simplu franez si franele parca patineaza.

- Dezaburirea interioara lasa de dorit, instalatia baga caldura dar daca e frig afara de multe ori ma trezesc cu toate geamurile aburite. Probabil nu stiu nici eu cum sa o setez.

- Suspensia: la mers prin oras este un plus ca nu prea se simt speed bump-urile. Desi nu se simte la drum lung (probabil ma obisnuiesc cu ea) cand trec de pe Forester pe Golf Polo realizez cat de barca e Forester-ul. Posibil sa fie si din cauza cauciucurilor de iarna. O sa vad in vara mai clar.

- Lipsa semnalizari cu impuls. Pe Golf Polo exista si de multe ori ma trezesc pe Forester ca nu semnalizez pentru ca am dat doar putin de semnal.

- Lipsa deschiderii geamului din dreapta si spate pe impuls. Nu folosesc prea des dar uneori e util.

 

+ Senzatia aia cand apesi pedala si vezi ca se duce. Frustrant de fiecare data cand trec inapoi pe Golf Polo :)

+ Faptul ca nu se mai trezesc toti tampitii sa-ti taie fata. Mergand alternativ cu ambele masini am observat un tipar, la Forester nu se baga nimeni sa-ti taie fata sau sa traga de volan in fata ta.

+ Senzatia de siguranta pe care ti-o da atat motorul cat si tractiunea. Am petrecut revelionul la Brasov si Poiana Brasov si masina s-a comportat exemplar indiferent de starea drumului pe care am mers.

+ Incalzirea in scaune.

+ Spatiul din portbagaj si masina. Am mers 8 ore pe drum cu copilul si mami atat in Golf Polo cat si in Forester. In cazul Forester-ului aveam inca o persoana, bagajele, sania si un carucior pliabil. La Golf Polo pentru ca am plecat dimineata si ne-am intors seara nu am avut bagaje dar spatiul in masina a fost clar in favoarea Forester-ului.

+ Vizibilitatea mai mare atat din cauza pozitiei mai inalte cat si datorita oglinzilor laterale mult mai mari.

+ Car-kit-ul si suportul pentru telefon. Cred ca o sa instalez unul si pe Golf Polo. Foarte util la drumuri lungi mai ales de cand am descoperit Waze.


Sa nu uit. Unde pot reconditiona amortizoarele cu SLS? Ma tot intreaba unul de ele si ma gandeam sa le aranjez inainte sa le dau.


  • 1


#556569 Masina din Germania 2.0 TDI pana in 8000E

Posted by Grinch on 04 noiembrie 2014 - 01:58

Plus major e ca e dotata cu de toate inclusiv senzori. Iar pentru o masina de incepator folosita cu preponderenta in oras conteaza destul de mult.


  • 1


#556316 Freezone 12

Posted by Grinch on 19 octombrie 2014 - 06:35

1. Daca business-ul tau nu este de transport auto (eg. taxi) atunci banii bagati intr-un autoturism nu sunt o investitie.

2. Unii chiar au bani sa-si permita masini mai scumpe, asta nu inseamna ca merita mai mult respect decat altul care si-a permis doar un Logan.


  • 2


#555587 Bancuri, glume si alte d'astea II

Posted by Grinch on 19 iulie 2014 - 02:18

'ai de mine. Astia or sa ne plateasca noua pensiile?


  • 1


#555473 Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

Posted by Grinch on 05 iulie 2014 - 08:02

Din cate stiu eu, nu. Dar ca idee, 99% din utilizatori folosesc doar 10-20% din facilitatile Excel-ului.


  • 1


#554589 D'ale gurii!

Posted by Grinch on 08 mai 2014 - 01:53

Daca isi ia si instalatie de bere ma gandesc sa-i propun lui Swiby sa organizam intalnirile Garajul.ro la el la afumatoare :)

 

Ca tot veni vorba, mi-am luat o masina de paine, mai precis am primit-o cadou. Prima paine facuta dupa manualul lor a iesit cat de cat ok, a doua unde nu am mai respectat reteta si am invatat din greselile primei a iesit super bine. Vad ca in manual mai apar si alte retete. Ceva sugestii de ce as mai putea sa fac?


  • 1


#553887 MANELE! Fara numar...:)

Posted by Grinch on 10 aprilie 2014 - 11:24

Eu am scos A1-A3 din grila de programe. Din punctul meu de vedere sunt in aceeasi categorie cu posturile religioase gen Trinitas (pe care le-am scos de asemenea).


  • 1


#552748 Lemurieni pe roti. Pazea!

Posted by Grinch on 22 martie 2014 - 09:39

La o zi de nastere m-am facut manga de la absinth. eram atat de beat ca nu stiu cum am ajuns acasa dar atiu ca atunci cand m-am trezit eram pe jos prin baie. Cred ca am adormit acolo ca era racoare. De vina a fost spining :) Sent from my HTC One using Tapatalk
  • 1


#551876 Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

Posted by Grinch on 07 martie 2014 - 04:51

@Grinch: Am intrat nitel sa vad cum sta treaba cu problema posibilitatii de a sparge site-ul de administrare de afara si am aflat:

1. La TP-WR1042ND, cu ultimul firmware de la producator instalat

Are setare de acces la web administrare separate pe LAN si WAN cu white list de IP (nu doar enable/disable) - deci e safe

2. Am verificat si pe o linie RomTelecom cu ruter HG655b (modelul mai vechi)

Nici asta nu intoarce pagina de administrare cand o chemi pe IP public din LAN.

 

Deci cel putin acesti 2 producatori au cam rezolvat vulnerabilitatea asta :)

Totusi video e din 2010 si au aparut destule upgrade-uri de firmware de atunci si problema e cam rezolvata la cine si-a facut upgrad-ul.

 

Problema e ca regulat in firmware-uri se adauga functionalitati noi care la randul lor pot introduce gauri de securitate. Echipamentele noi, in special, cu firmware facut de curand sau adaptata au mari probleme. Echipamentele vechi au totusi cateva patch-uri dar 95% din utilizatori nu le actualizeaza si mai sunt si cazuri in care producatorul nu mai scoate fix pack-uri pentru un echipament care nu mai e in productie. Cu alte cuvinte durata de viata a unui firmware este exact cat e durata de viata pe piata a unui echipament + 1 an. Dupa aia .. esti pe cont propriu.

Revenind la discutia initiala, motivul pentru care mi-as pune eu DD-WRT-ul este legat de securitate tocmai pentru ca indiferent cat de vechi ar fi echipamentul hardware macar ai update-uri la firmware si daca nu le ai macar ai access la surse :)


  • 1


#551722 STIRI si zvonuri din industria AUTO

Posted by Grinch on 06 martie 2014 - 10:45

La masina aia nici nu ai de ce sa te uiti la turometru.


  • 1


#551638 Orgolii...Fiindca-mi pasa, ,,dezertorilor''! :)

Posted by Grinch on 05 martie 2014 - 02:50

Las ca-l sun eu diseara si ii smulg o declaratie oficiala.


  • 1


#551434 Ceas de mana

Posted by Grinch on 02 martie 2014 - 10:28

Fara vreo urma de modestie, singurul imun pe forumul asta sunt eu. Cat despre andrei, sa zicem doar ca i-ai servit-o la fileu :)

 

Revenind la ceasuri, ce model e Blancpain-ul ala si mai ales ce pret are ca pe site la ei nu-l gasesc.



LE: am gasit ceasul. De banii aia imi iau masina :)


  • 1


#550940 Intalnire Bucuresti

Posted by Grinch on 24 februarie 2014 - 12:06

Lasand gluma, pacat ca nu posteaza...
Eu as sugera sa-l ,,debanati'' si pe DMihnea...si...poate, poate...


DMihnea e "debanat"
  • -1


#549187 Orgolii...Fiindca-mi pasa, ,,dezertorilor''! :)

Posted by Grinch on 10 decembrie 2013 - 01:08

Daca moderezi la sange nu e bine, daca nu moderezi nu e bine, oricum ai da-o nu e bine. Adevarul e ca timpul trece si noi ne schimbam, imbatranim si devenim mai pretentiosi. Cei tineri sunt mai impetuosi, mai nazdravani si mai obraznici (nu ca asta ar fi un lucru rau) si uite asa apare conflictul intre generatii. Cand o fi sa nu se ma scrie nimic pe forum o sa sterg frumos praful, sting lumina si inchid usa. Inca un capitol din viata se incheie si altul incepe :)


  • 1