Salt la continut


BvRacer

Inregistrat la: 20 ian 2003
Offline Ultimul click: iun 13 2008 08:23
-----

Mesaje scrise de mine

In subiectul:Combustibil nitro

02 iunie 2008 - 05:18

Multumesc :D

In subiectul:Scoala de pilotaj auto

31 mai 2008 - 04:36

Uitati aici explicatia lui Titi cu volanul
http://www.youtube.c...h?v=NgDK4wiZJ_M

+ ceva filmat cu scoala de pilotaj
http://www.youtube.c...h?v=4OIP25ldSQU

In subiectul:Ma bate gandul de import din US

14 noiembrie 2007 - 07:22

Si eu am aceiasi problema, si anume vreau sa-mi aduc o masina din State, problema e ca habar n-am ce taxe/acte trebuie platite in Romania si ca masina pe catre o vreau nu e facuta in Europa si importata in USA ci in Asia, deci habar n-am cum e cu partea de omologare.

Cateva chestii despre cum se cauta/cumpara o masina in USA:
Pentru a vedea valoarea masinilor sh/noi pe piata americana, cel mai bun site este Kelly Blue Book: www.kbb.com. Aproape toate masinile care se vind in US se vand la valoarea KBB(cu mici exceptii de genul masini rare).
De asemenea, toate masinile din US au un numar de indentificare, VIN number. Cu acest numar se pot vedea multe lucruri de genul daca masina are Clear Title, Salvage Title sau Rebuid Title, daca a fost implicata in accidente,cand au fost facute reviziile, etc... VIN number-ul se poate consulta online pe Carfax.com(costa 30$/luna unlimited).

Cand se cumpara masina, tranzactia e foarte simpla: Vanzatorul ii da certificatul de inmatriculare (title) cumparatorului, se noteaza pe el noul proprietar si valoarea tranzactiei si kilometrajul masinii. Dupa ce sa cumparat masina, aceasta trebuie sa treaca inspectia tehnica in statul in care se inmatriculeaza(State Inspection) si trebuie inmatriculata. De asemenea se platesc taxe de inmatriculare (depinde de la stat la stat), de obicei un procent(gen 6%) din valoarea de cumparera a masinii si asta e tot.