kng, on 13 Mar 2014 - 12:18 PM, said:
P.S. Serbia nu e in UE afaik, daca circul doar prin UE nu ar trebui sa fie probleme din acest punct de vedere.
exact 
kng, on 13 Mar 2014 - 12:18 PM, said:
Tu ce ai patit, exact? Si ce aveai cu tine?
N-am patit nimic ... doar ca m-a oprit politia de frontiera cam pe aici sa ma intrebe daca am "marfuri accizabile" ... Era a doua oara in viata cind ma oprea politia de frontiera ... prima data se intimplase cu citeva saptamini inainte in Vinerea Mare seara cind m-au oprit linga Orsova.
De avut la mine n-aveam nimic interesant, fusesem la concertu' lu' Whitesnake la Beograd. La control la vama vad ca cel din fata mea coboara din masina cu 3 sticle si le arunca la citiva metri mai incolo intr-o pubela (dracu stie despre ce era vorba) ... apoi ajung si eu in dreptu' ferestrei, dau pasapoartele si imi spune sa trec in fata la control vamal ... vine vamesu' la geam si imi spune sa-i arat portbagaju' ...
Ma execut ... ma duc in spatele masinii si deschid portbagaju' si astept ... si vamesii asteptau si ei ... si dupa vreun minut are loc urmatoru' dialog:
- ce faceti ?
- ce mi se spune !
- n-am m-ai intilnit asa ceva
- nici eu ...
- ce aveti in bagaje ?
- (aratind spre rucsac) aparatu' foto si trepiedu' si (aratind spre un geamantan micut) niste izmene nespalate
- si altceva ?
- un borcan de zacusca ca mi-a fost frica sa nu fie saracie in Serbia si sa ramin nemincat
- doar atit ?
- nu ... cred ca mi-au mai ramas nemincate vreo 2 chifle.
- nu asta ne intereseaza ... "marfuri accizabile" aveti ?
- ce sint alea ?
- tigari, bautura ...
- o apa minerala de Buzias
- ... bine ... mergeti ...