Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Accidentele, mai aproape decat crezi - partea a 2-a

• Topic inchis Acest topic e inchis
1946 replies to this topic

#476 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 19 februarie 2009 - 04:50

Nu, a vazut un Suzuki Swift (supermini), nu o Toyota Auris (compacta) :devil: Oricum, cu cateva minute mai devreme de accident la un viraj mi-a intrat ESP-ul, cu bec pe bord si beep-uri disperate. In situatia respectiva fara ESP ajungeam de mult in decor, .....la 30km/h :tomato:
  • 0

#477 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 19 februarie 2009 - 05:08

ia-ti macar 2 pentru fata din banii tai. Nu de alta, dar daca doamne fereste, ramii ( iar ) pe jos o perioada....

hmmm... am facut repede un calcul si am decis ca riscul e controlabil (merg putin, incet si doar in bucuresti), iar pretul anvelopelor prea mare. :D
deci nu imi iau :)
dar daca pana la mijlocul sapt viitoare nu se termina cu vremea asta, o sa cer de la serviciu on ciuda recomandarii. :)
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#478 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 19 februarie 2009 - 06:49

eu te stiu norocos din fire, asa ca nu-mi fac griji ... pana la proba contrarie

azi, hm, am mers normal.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#479 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 20 februarie 2009 - 09:04

Pana una-alta, dupa o zi de cosmar in care am mai evitat cateva magarii (traiasca ESP-ul...... si soferul, adica io) - am spart pusculita si am luat pneuri de iarna. Sa nu mai dam alte detalii, ca mai iau un Extraveral :ph34r_anim:
  • 0

#480 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 20 februarie 2009 - 09:08

frate nu stiu cum mergeti voi, dar eu cu pneuri de vara am mers azi prin buc la fel de relaxat ca de obicei ...
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

#481 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 20 februarie 2009 - 10:28

Masina a venit cu Dunlop SP Sport 01, cam ca alea dintr-o poza pusa mai sus, aproape slick-uri. Ca asa ma miram si eu cum pot oamenii sa opreasca acolo unde eu nu prea pot, si pot sa ia viraje acolo unde imi intra mie ESP-ul :)
  • 0

#482 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 20 februarie 2009 - 11:50

Pana una-alta, dupa o zi de cosmar in care am mai evitat cateva magarii (traiasca ESP-ul...... si soferul, adica io) - am spart pusculita si am luat pneuri de iarna. Sa nu mai dam alte detalii, ca mai iau un Extraveral :ph34r_anim:

Lasa ca nu-i rau, chiar daca e pe final de sezon; parerea mea este ca in Martie mai prindem o ninsoare.
Pt tine cel mai bine ar fi fost sa fi cumparat anvelope de iarna in toamna, cand mai discutam (inclusiv eu am intrebat daca sunt doritori, pt ca urma sa fac o noua comanda), pt ca scapi de emotii si batai de cap (precum incidentul, din fericire minor, pe care l-ai avut mai ieri).
Acum te-ai linistit, asadar poti sa ne spui ce anvelope ai ales si la ce pret au fost.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#483 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 20 februarie 2009 - 11:56

la salesman cred ca a ramas in memorie modul AWD ;)
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#484 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 21 februarie 2009 - 12:04

Chiar si cu zloata de pe sosele, astazi s-a circulat f bine, din pct asta de vedere. Oricum marile artere erau doar ude, doar pe stradutele dintre blocuri daca mai prindeai un petec de zapada floscaita. Daca ar fi fost realmante zapada pe sosea, probabil ca impresiile ar fi fost altele.

Acum cateva zile (~1 sapt) am vazut cateva SUV-uri (din care 2 sau 3 Q5) cu anvelope de vara (jante de aliaj oem sau aftermarket). Desi s-a tot discutat, inclusiv in media, despre chestiunea anvelopelor de iarna, multora le vine tare greu sa priceapa.
Bine ar fi sa fie obligatorii prin lege, poate ca asa noi ceilalti am sta ceva mai linistiti in trafic, scazand f mult riscul sa vina careva sanie in tine.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#485 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 februarie 2009 - 12:09

poate ca se va intampla si asta, chiar imi doresc.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#486 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 21 februarie 2009 - 08:57

hai sa facem ceva.
poate ne ajuta si blonda.
la urma urmei, sintem facultate auto, nu-i asa ??

Zi nenea Spining ????
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#487 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 februarie 2009 - 10:45

daca nu ma insel, parca a mai incercat si in alte chestiuni si degeaba. in romania nu tin masurile astea, pt ca nu se fac controale de dragul legii, se fac numai cu televiziunea.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#488 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 21 februarie 2009 - 12:25

adevarul e ca stind la stopuri, mi-am facut un obicei din plictiseala sa ma uit la ce anvelope au masinile de linga mine... incredibil citi sunt pe anvelope de vara....
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#489 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 februarie 2009 - 12:38

din pacate romanul mai are o vorba: "bine băh că eşti tu dăştept!"
cand am pus primele roti de iarna, m-am dus si i-am dat in gura, cand am vazut ca in curbe ma duc pe lat, am luat decizia sa le schimb. am refacut testul, a fost ok. pt mine conteaza acea "o situatie" neprevazuta in care trebuie sa evit ceva. la fel si cu forester, am pus cela mai bune gume de iarna, cand sa vand rotile, toti spuneau ca nu conteaza gumele, toate de iarna sunt le fel. ce sa mai comentez. cu subaru am facut niste eschive pe zapada de nici acum nu stiu cum am ramas pe sosea.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#490 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 21 februarie 2009 - 03:10

mda eu am ceva Goodyear de iarna cam praf sincer am avut unele situatii in care DSC clipea ca boul desi nu ma asteptam sa fie vreo problema.
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#491 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 21 februarie 2009 - 04:10

adevarul e ca stind la stopuri, mi-am facut un obicei din plictiseala sa ma uit la ce anvelope au masinile de linga mine... .......

Multumesc ! :D
  • 0

#492 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 21 februarie 2009 - 05:03

phey unii chiar nu gandesc ca singurul contact cu "asphaltul" sunt cativa cm2 de ANVELOPA...

vorba lu cata, unii e mai dastepti...
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#493 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 21 februarie 2009 - 05:06

Cred ca e vorba de bani,multi ezita cind e vorba de niste meleoane bune,apoi contribuie si gradul de cunoastere sau macar receptivitate....
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#494 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 21 februarie 2009 - 07:10

Sa treaca prin ce am trecut eu joi si vineri si garantat sparg orice pusculita. Sau lasa masina in parcare... daca mai au ce lasa in parcare :tomato:
  • 0

#495 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 21 februarie 2009 - 07:42

neah, injura ca platesc degeaba taxa de drum si oricine e vinovat, numai ei nu
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#496 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 23 februarie 2009 - 01:16

Am fost azi sa-mi fac geometria, dupa contactul nemijlocit al jantelor cu bordurile ca urmare a operatiunii de derapaj necontrolat pe zapada cu pneuri sport de vara (slick-uri).

De bine: trenul de rulare e OK, rotile stau bine in locul lor, nu se pune problema (deocamdata) de inlocuiri de pivoti, bielete, capete de bara sau alte minunatii; s-a reparat problema de convergenta individuala a rotilor, acum chiar sunt paralele iar volanul e drept cand merg drept :D

De rau: factura de 178 ron + 2 ore pierdute in service.

Deci, oameni buni, nu faceti ce am facut eu; daca aveti norocul meu, va costa doar timp si bani. Daca nu..... vorba aia, un om e un om, o suta de oameni sunt o statistica :P
  • 0

#497 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 23 februarie 2009 - 01:47

... incredibil citi sunt pe anvelope de vara....

Cred ca nu are niciun parlamentar/deputat/ministru firma de import de anvelope. Sau, daca isi face vreunul, pac o OUG micutza....
Nu o sa ai la ce sa te mai uiti la semafor...
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#498 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 23 februarie 2009 - 10:42

un om e un om, o suta de oameni sunt o statistica :P

Buna asta! :D
  • 0

#499 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 08 martie 2009 - 08:09

vad ca nenea spinning a uita de noi. deh, asa esti cand te indragostesti, uiti de baieti...

Imagine amplasata
Imagine amplasata
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#500 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 08 martie 2009 - 10:11

Joi am luat masina din service; chiar rau nu a fost, a durat doar 2 zile sa ii lipeasca bara si sa o vopseasca; se vede diferenta de nuanta din "vechimea" vopselei insa se va mai atenua in timp. Factura de service: ~12 milioane (da, wtf, pentru o crapatura de 5 cm in bara langa capacul care mascheaza carligul de remorcare) din care am dat eu echivalentul a 75 euro, fransiza adica.

Deci tragand linie, faptul ca n-am avut pneuri de iarna m-a costat:

- 50 ron spaga la taximetrist sa nu mergem la politie, mai ales ca el n-avea ce sa arate si implicit la ce sa utilizeze rca-ul meu
- 178 ron geometria
- 320 ron fransiza
= 548 ron

- 4 ore pierdute in ziua aia cu constatari (noroc ca au mutat astia la Casco pe cei "gasiti in parcare")
- 2 ore geometria
- 2 ore dus masina in service / luat masina din service
= 8 ore, o zi de concediu adica

Costuri "morale" - masina nu mai e ca noua, a fost lovita si revopsita (nu ca C3-ul care mai avea doar 2 portiere si plafonul cu vopsea din fabrica, plus capete de lonjeroane schimbate, etc :devil: ).

Ca-n vorba aia, lenesu' mai mult alearga si scumpu' mai mult pagubeste. Noi sa fim sanatosi!
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi