Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Accidentele, mai aproape decat crezi - partea a 2-a

• Topic inchis Acest topic e inchis
1946 replies to this topic

#1726 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 17 iulie 2010 - 10:02

V-ati gindit vreo secunda ca motocicletele alea poate mergeau FOARTE tare ?
Daca te asiguri, ai vizibilitate suficienta pentru viteze legale, intri in depasire si apare un OZN din fata, ce mai poti face ?
Poate n-a fost asa, dar daca a fost ???
  • 0

#1727 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 17 iulie 2010 - 10:25

UPDATE: 22.05

Cei doi motociclisti erau din Ungaria si aveau 61 de ani, respectiv 69 de ani. Barbatul de 61 de ani este cel care a decedat pe loc, iar cel de 69 de ani a scapat relativ usor din tragicul accident, adica are mai multe escoriatii (julituri), neprezentand fracturi sau alte leziuni care sa-i puna in pericol viata.

... scrie in link-ul pus de oaspetele ... parca n-as crede ca mergeau exagerat de tare data fiind virsta ... da' vorba ta "Poate n-a fost asa, dar daca a fost ???". Da' nici cu criminalul de la volanul Tuaregului nu mi-e rusine - "soferul jeepului s-a angajat in depasire" cred ca spune tot ...
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#1728 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 17 iulie 2010 - 10:27

Cred că aşa apreciază şi cei care se bagă în depăşire în faţa mea la 50m când eu am xxx la oră. De fapt nu apreciază nimic, e suficient că au dat semnal. "Păi nu vezi domne' că am dat semnal!!!"

Ok, motoretele sunt ceva aparte şi sunt greu de anticipat. Dacă vezi motor, clar stai cuminte, chiar dacă ai "jeep". Dacă nu-l vezi, fiecare se descurcă cum poate, sunt cel mai dificil obstacol de ferit sau observat. "Gloanţelor" nu le poţi acorda prioritate. Din nefericire legea nu te disculpă, se consideră că nu te-ai asigurat temeinic (cred că aşa şi scrie în cod).

Eu unul mă refeream aşa în general cum se bagă mulţi în depăşire, alte cazuri fiind semnalate chiar mai sus. Probabil nu am drum în care să nu am ocazia să mă omoare cineva.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1729 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 17 iulie 2010 - 10:35

@guest imi pare rau daca e o cunostinta. dar cu p*%a calului sa se intample un asa accident pe drum lat cat o zi de post? poate doar daca "depaseau" si motociclistii ceva. si eu m-am trezit in sibiu pe drum cu o banda jumate pe sens cu un berbec care depasea in curba fara vizibilitate, dar m-am bagat pe jumatatea aia de banda.

ba, da de ce ma iei la intrebari pe mine ?
E VINOVAT, SA PLATEASCA.
pana la urma, era doar fartele lu nenea ala de-l credeam autor.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1730 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 17 iulie 2010 - 10:52

nu te iau pe tine la intrebari. sorry ca a parut asa. trebuia sa dau enter dupa prima propozitie :rolleyes:
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#1731 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 10:55

..... Din nefericire legea nu te disculpă, se consideră că nu te-ai asigurat temeinic (cred că aşa şi scrie în cod).
.....

La noi nu, pentru ca suntem o tara de KAKAT ! Afara, daca nu dai prioritate si se demonstreaza ca celalt avea viteza peste cea legala, ALA e vinovat !
  • 0

#1732 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 17 iulie 2010 - 10:59

In cazul ala ar trebui sa fie culpa comuna, daca eu am 52 in oras si idotul nu cedeaza trecerea cum pana mea sa fiu vinovat eu?
  • 0

#1733 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:00

Nu 52, 100 !
  • 0

#1734 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:02

precizeaza in pana mea :rolleyes:
  • 0

#1735 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:03

Exista reglementare clara in sensul asta. Nu e "poezie" ca la noi.
  • 0

#1736 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:35

Bai,m-ai facut curios, e ceva concret? depasirea vitezei legale cu x km sau cum?
  • 0

#1737 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:38

Nu cunosc legislatia lor in amanunt, dar stiu clar ca are prevederi foarte stricte la depasirea vitezei legale, atit in situatiile normale ( radar ) dar mai ales in caz de accident.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 17 iulie 2010 - 11:39

• 0

#1738 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:39

misto si normal, la noi ceva asemanator doar firmele de asigurare au bagat. Ai baut , pa casco, liniute la fel si or mai fi...
  • 0

#1739 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:41

Poate peste vreo 50 ani, cind n-or mai fi masini, se va introduce si la noi.
  • 0

#1740 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:45

La noi cum e speta urmatoare : daca esti baut si ai facut accident din vina altuia nebaut, cui se atribuie culpa?
  • 0

#1741 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:47

Habar n-am...
  • 0

#1742 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:52

La nemţi dacă ai accident pe autostradă la mai mult de 130km/h, nu mai e valabilă nici o asigurare, plăteşţi totul din buzunar. Nu au limită de viteză pe anumite sectoare, dar au reglementarea asta. De asta nu vei vedeam acolo că merg toţi cu viteze superluminice. E foarte elegant şi te responsabilizează. De asemenea la ei nu te ia "radarul" imediat, maşinile de poliţie sunt şi civile şi te urmăresc mult să vadă dacă viteza mare e o excepţie, dacă respecţi zonele cu limitări, dacă respecţi dintanţa regulamentară etc. Deja când te opreşte ai la greşeli că nu-ţi mai trebuie altă dată. În plus mai verifică şi maşina dacă vor. Acum aţi văzut şi voi la topgear cum e un stand mobil la ei şi cum e la noi :lol:

La noi cum e speta urmatoare : daca esti baut si ai facut accident din vina altuia nebaut, cui se atribuie culpa?

Culpă comună, te alegi cu dosar penal, plus amendă, minus permis.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#1743 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 17 iulie 2010 - 11:55

La nemţi dacă ai accident pe autostradă la mai mult de 130km/h, nu mai e valabilă nici o asigurare,

:lol: Nici RCA ? Asta chiar e tare !
  • 0

#1744 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 18 iulie 2010 - 12:01

Mie mi se pare de mare bun simţ. Dacă ai RCA nu-ţi poţi băga picioarele. Teoretic şi la noi ar trebui să plăteşti paguba către cei la care eşti asigurat dacă erai băut de exemplu. Cred că au şi fost nişte cazuri, nu mai ţin minte.

Nu mai spun că e o modă să ai RCA-ul cel mai ieftin la cea mai nenorocită firmă.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1745 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 18 iulie 2010 - 12:04

Am intrebat de RCA pt ca imi aduc aminte ca mergeau foarte multi cu 150-160.
Eu am la carpatica, ce sa fac daca era mai ieftina cu 100 lei? Bine, in 11 ani, RCA-ul meu nu s-a folosit.
  • 0

#1746 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 18 iulie 2010 - 02:36

În plus mai verifică şi maşina dacă vor. Acum aţi văzut şi voi la topgear cum e un stand mobil la ei şi cum e la noi :lol:

Diferenta e ca noi NU avem standuri din alea mobile ( din cate stiu eu ) :lol:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#1747 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 18 iulie 2010 - 09:31

Am intrebat de RCA pt ca imi aduc aminte ca mergeau foarte multi cu 150-160.
Eu am la carpatica, ce sa fac daca era mai ieftina cu 100 lei? Bine, in 11 ani, RCA-ul meu nu s-a folosit.

E "aproape" legal, se tolerează, dar nu repetat în zonele cu restricţii. Dacă ai limitare 100 sau 120 cum e de obicei la ei şi nenorocul să te urmărească vreun BMW seria 5 sau un Mercedes E-classe, e bine să o laşi mai moale.

150 nu e fără limită oricum. Eu aşa merg şi Austria şi Ungaria.

Din punctul ăsta de vedere, e mai nasol la nemţi, unde limitările sunt de 120 pe foarte mulţi km.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 18 iulie 2010 - 09:34

• 0

Posted Image
despre fotografie

#1748 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 18 iulie 2010 - 11:28

150 nu e fără limită oricum. Eu aşa merg şi Austria şi Ungaria.

... asa am facut eu in Macedonia ... aveam cam 140 - 150 (limita fiind de 120) ... sa-i dea Dumnezeu sanatate, sa cistige la loto ... celui care mi-a facut cu farurile pe autostrada ... ala cu BMW-ul negru din fata mea n-a avut acelasi noroc ...
Si tot prin Macedonia pe DN (sau cum draq s-o numi la ei) limita 80 ... eu aproape de 100 ... dupa o curba politia pe partea stinga ... nea politistu' se apropie de axu' drumului cu bastonu ridicat ... in timp ce opream ii spun lu' Monica "pregateste 10 oiro" ... opresc iar nea politistu' se duce la masina, ia o sticla si incepe sa bea (banuiesc ca era apa ... iar mintea mea in gindu' ei zicea "a draqu' pielea pe el, mai face si pe nebunu") ... apoi face aceeasi manevra de oprire si cu masina din spatele meu ... ma uit mai atent in fata si vad la vreo 3 - 4 sute de metri alta masina de politie si un Peugeot alb infipt in parapet ... apoi trag concluzia ca nea politistu' are alta treaba si nu-l intereseaza viteza mea ...

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 18 iulie 2010 - 11:28

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#1749 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 18 iulie 2010 - 11:36

Bag seama că eşti norocos. Până acum n-am schimbat nici un cuvânt cu vreun poliţist străin. Nici n-am luat vreo amendă, deşi am mai ignorat diverse radare sau limitări, dar aşa de bun simţ. În general încerc să adopt stilul localnicilor dacă nu ştiu mai bine. Poate cel mai ciudat a fost la cehi, trecând peste faptul că eu alergam cât de cât după un "cristi" care s-a dovedit a fi vreo 50km în spate, mai mult să nu adorm decât să-l prind. Toţi mergeau chiar încet, cam 100 (era viscol şi la xx km te mai loveai de zăpadă pe autostradă, dar era ok) pe autostradă, dar la intrarea în Praga, vreo 5 benzi libere, maşini răzleţe, TOATE cu 50 pe bord. Aia a fost o dovadă de civilizaţie rutieră.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1750 MMM

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.359 Mesaje:
Inregistrat: 08-noiembrie 09
  • Marca:Volkswagen
  • Model:A3 8L 1999
  • Motorizare:1.9TDi 110CP

Scris 18 iulie 2010 - 12:54

Daca te asiguri, ai vizibilitate suficienta pentru viteze legale, intri in depasire si apare un OZN din fata, ce mai poti face ?

Ai vazut ce motociclete-ozn au fost implicate?
Varsta motociclistilor n-o iau in considerare.

Aproape se poate generaliza :
-cu cat e mai mare, scumpa masina, cu atat nesimtirea celui de la volan e mai mare.

E ciudat ca nu s-a deschis airbag-ul Touareg-ului.

http://www.citynews....GRhdGUtODgwOTYv
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi