Am considerat oportun ca pe langa cele 2, deja mai mult decat celebre, optiuni respectiv benzina si diesel sa includem in discutiile noastre (chiar daca acum mai mult ipotetice) si orice alte tehnologii disponibile.
Acum pretul la pompa difera exctrem de putin intre litrul de diesel si de benzen, considerati combustibili pe aceiasi treapta nu cea mai slaba/proasta motorina si cea mai buna benzina sau invers. Factorul diferenta consum a ramas cam in aceleasi proportii, desi la noile benzinare asistam la o incercare de reducere a acestuia comparativ cu cresterile obtinute, iar la turbo diesel-e nu a mai ramas chiar acelasi consum mititel, datorita plusului de performante, etc.
Desi sunt fan/adept/sustinator al motoarelor diesel, de curand imi tot fac ochi dulci/propuneri deosebite niste benzinare japoneze. Nu pt mine personal, si avand in vedere cerintele descrise in topicul respectiv, cred ca se potrivesc cel mai bine (rulaj pana in 15k km anual). Ca sa vezi ce te sucesc astea cu ochii oblici

Personal as fi cel putin interesat sa testez, daca corespunde sa si schimb macazul, de hibridele existente si/sau lansate in ultima vreme. Aici putem incepe lista cu Toyota Prius, apoi mai adaugam Honda Civic hybrid, si lista ramane deschisa.
Pe la noi prin Ro mai greu asa ceva, nu ca ar fi prins in mod exceptional prin We., dar la noi de abia va fi un inceput timid.