Nu e deloc total inutila. De unde pana unde? Vrei sa vezi diferenta intre TC on si off la mine, pe sistemul ABS-ului? E imensa!
da, eu vreau sa vad. stiu ca sint doua sisteme, unul care se joaca cu clapeta si altul care se joaca cu frina. nu prea ma prind eu cum anume frineaza, probabil e un macanism nu foarte complicat, dar mi se pare putin periculos sa las un computer sa frineze cind crede el de cuviinta, pe ce roata crede el de cuviinta. bine, sint sigur ca asta e asa, mai mult un fel de paranoia, dar totusi... eu ma simt mai linistit sa stiu ca tot ce poate face e sa-mi inchida clapeta de aer. chiar sint curios cum face celalalt sistem.
am simtit un efect din asta la mercedes, dar nu era traction control ci un fel de "cornering control", sau ce denumire savanta o avea la ei: in curba, eu acceleram ca sa rup aderenta si simteam clar cum imi frineaza cite o roata. dar la plecarea puternica de pe loc sigur nu frina, ci lucra din clapeta. dealtfel e si normal, in loc sa arzi si gazul si placutele si sa rupi si transmisia, doar ti se taie din avint.
cred ca totusi sistemul care se joaca cu frinele nu este traction control ci altceva: esp, asc sau alt acronim.
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!