Am zis ca scriu si eu 3 vorbe despre "update", dar n-am apucat pana acum ...
Practic pana acum aveam un CRT Sony de 72" la care erau reglate un DVD Player Sony (pe SCART), cablu analogic si din cand in cand pe S-video mai puneam laptopul sa ma uit la un film.
Ma deranjau urmatoarele:
- aspectul patratos al TV-ului;
- DVD-ul nu citea decat originalitati, nu stia Divx-uri si nu avea nici o intrare audio (cand priveam de la laptop auzeam in boxele TV-ului)
- dimensiunea prea mica a imaginii, mai ales cand priveam de pe laptop si partea vizibila era ingusta rau ...
- "deranjul"... ia laptopul, contecteaza-l, eventual si incarcatorul, pt "pauza" trebuia sa ma ridic ... din cauza asta evitam sa privesc filme asa
Ce apreciam era calitatea imaginii de pe cablu si simplitatea utilizarii (nu aveam 2 telecomenzi ca sa privesc la TV).
Ce schimbare am facut:
UPC Digital cu DVR +
LCD Sony 40w4000 +
Home Cinema Sony +
Popcornhour A110 + o gramada de cabluri
Desi am intampinat o serie de dificultati, sunt foarte incantat de cheltuiala facuta.
Practic pe cablu se vede suficient de bine cat sa nu ma deranjeze tot timpul, mai ales ca nu ma uit foarte mult. Sunt situatii in care defectele si limitarile transmisiei sunt accentuate foarte mult de tehnologia HD (rezolutia mare) si practic nu pot sa ma uit. De ex la filme de 20 de ani, emisiuni vechi, reportaje filmate de amatori (gen camera ascunsa), etc...
Ma mai deranjeaza nr mare de telecomenzi, dar asta e ...
Pe de alta parte, cand privesc ProTV HD (multumesc Evil pt antena, trebuie sa ti-o inapoiez degraba!) sau la F1 la TVR1, atunci chiar ma bucur !!!
Filmele de pe laptop se privesc super facil cu ajutorul Popcorn via retea. Nu a trebuit sa fac nici o setare (exceptand firewall), device-ul "vede" pur si simplu share-urile din retea de unde citeste imaginile iso, mkv, filmele Divx, avi, etc, pozele sau muzica. Foarte confortabil. De cand cu sistemul asta nu am mai fost (si nici nu planuiesc sa ma duc) la cinema.
MKV-urile se vad foarte bine spre excelent. Am avut unul singur Full HD si n-am cuvinte sa descriu placerea cu care am privit filmul.
ISO-urile se vad bine spre foarte bine, subitrarile merg de la sine (unora nu le vede toate diacriticele), sunetul e Dolby via HC.
La fel si avi-urile, se vad bine. Dar sunt unele mai vechi care nu se aud (unul singur am intalnit pana acum, insa e un serial de 25 de episoade...)
Am mai avut o problema si anume aceea cu decodarea sunetului. Initial iesem pe HDMI din Popcorn in TV, atat cu imaginea cat si cu sunetul, iar din TV (printr-un cablu optic) duceam sunetul in Home Cinema. A mers bine mersi pana la un mom dat cand se auzea doar fundalul, vocile nu. Am scos sunetul din Popcorn direct in Home Cinema si a mers ok.
Inutil sa spun cum se vad pozele pe 40"
Apoi mai e partea de sincronizare Bravia dintre TV si HC. Practic daca vreau sa ma uit la un DVD, apas un singur buton.
Si mai e o chestie misto: Home Cinema-ul asta are o a 7-a boxa care se baga in priza in alta camera si receptioneaza via
S-AIR sunetul emis de HC.
Are butoane de dat mai tare, mai incet, pot chiar sa schimb melodia sau postul de radio. E misto dimineatza cand ascult sitrile la TV ca se aud si in baie
O alta treaba interesanta e DVR-ul asta care imi permite sa inregistrez diverse chestii de la TV si sa le privesc ulterior.
Plus ca noua telecomanda UPC poate fi programata sa controleze si TV-ul si DVD-ul.
Asadar sunt multumit!