Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Ce tv Lcd aveti/recomandati?

• Please log in to reply
2821 replies to this topic

#651 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 27 martie 2009 - 11:34

mi-am instalat aseara echipamentele.
mai am de aranjat 2-3 cabluri si gata.

cateva intrebari:
1.
TV-ul meu e pe 60 HZ sau pe 100 HZ? si ce inseamna fiecare? daca e pe 60 fata de 100 e naspa?
2. am instalat Popcorn-ul, dar am niste problemutze:

- Subtitrarile (cu CZECH la subtitle language): o am incercat cateva MKV-uri si nu vede toate caracterele romanesti. Vede unele, dar nu toate, iar unde nu vede pune niste majuscule ciudate�
o am incercat si un divx iar in fata subtitrarii (tot timpul si pe toate randurile) afiseaza niste caractere ciudate
- Nu mi-a deschis o imagine ISO. Nu am incercat cu mai multe pt ca nu am avut
-
Nu mi-a deschis un MKV din 3
- Este contectat intr-un router neconfigurat (resetat) care intra intr-un modem UPC. Astfel iese pe net, pot sa vad de ex Youtube
- In acelasi router este conectat un laptop cu win XP care are un director sheruit. Popcorn-ul nu vede acel director. In manual nu zice nimic de configurarea avansata a retelei, dar nici nu vede nimic �

Aceasta postare a fost editata de salesman: 27 martie 2009 - 11:35

• 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#652 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 27 martie 2009 - 11:48

Nu e panel 100Hz. Samsung A656le era 100Hz.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#653 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 27 martie 2009 - 11:57

tu nu esti ma pe mess? ca nu inteleg care e faza asta cu 60 vs 100 hz ...
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

#654 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 27 martie 2009 - 12:07

Pai te am in lista? Ce ID ai? Da add la lista.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#655 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 27 martie 2009 - 01:31

Daca vei vrea sa filmezi ceva ce apare pe Tv ai sa vezi diferenta.
E zic ca nu e asa important, poti trai cu asta :huh:
E ma confrunt zilnic la munca cu aceasta problema cu un pannel ce are fix 73.3 (mai fluctueaza putin din cand in cand). Stiu asta pt ca trebuie sa reglez camera pt a nu se vedea flicaririle tv-ului.
Cred ca la ce te referi tu este rata de refresh a imagini.
http://en.wikipedia....ki/Refresh_rate

Aceasta postare a fost editata de aztec: 27 martie 2009 - 01:37

• 0
calator prin timp si spatiu...

#656 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 02 aprilie 2009 - 03:59

Nu mai bine iei un TV Tuner? De ce ai filma ceva de pe un TV fara semnal de sincronizare?
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#657 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 09 aprilie 2009 - 10:21

Jack Mikaloff, CEO UPC Romania:

"In ultimul trimestru al aces�tui an, UPC va oferi un pachet de 6�10 posturi high‑definition (HD)."
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#658 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 09 aprilie 2009 - 11:29

Asa, da... :P
  • 0

#659 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 09 aprilie 2009 - 10:09

Am zis ca scriu si eu 3 vorbe despre "update", dar n-am apucat pana acum ...

Practic pana acum aveam un CRT Sony de 72" la care erau reglate un DVD Player Sony (pe SCART), cablu analogic si din cand in cand pe S-video mai puneam laptopul sa ma uit la un film.
Ma deranjau urmatoarele:
- aspectul patratos al TV-ului;
- DVD-ul nu citea decat originalitati, nu stia Divx-uri si nu avea nici o intrare audio (cand priveam de la laptop auzeam in boxele TV-ului)
- dimensiunea prea mica a imaginii, mai ales cand priveam de pe laptop si partea vizibila era ingusta rau ...
- "deranjul"... ia laptopul, contecteaza-l, eventual si incarcatorul, pt "pauza" trebuia sa ma ridic ... din cauza asta evitam sa privesc filme asa
Ce apreciam era calitatea imaginii de pe cablu si simplitatea utilizarii (nu aveam 2 telecomenzi ca sa privesc la TV).

Ce schimbare am facut: UPC Digital cu DVR + LCD Sony 40w4000 + Home Cinema Sony + Popcornhour A110 + o gramada de cabluri :D

Desi am intampinat o serie de dificultati, sunt foarte incantat de cheltuiala facuta.
Practic pe cablu se vede suficient de bine cat sa nu ma deranjeze tot timpul, mai ales ca nu ma uit foarte mult. Sunt situatii in care defectele si limitarile transmisiei sunt accentuate foarte mult de tehnologia HD (rezolutia mare) si practic nu pot sa ma uit. De ex la filme de 20 de ani, emisiuni vechi, reportaje filmate de amatori (gen camera ascunsa), etc...
Ma mai deranjeaza nr mare de telecomenzi, dar asta e ...

Pe de alta parte, cand privesc ProTV HD (multumesc Evil pt antena, trebuie sa ti-o inapoiez degraba!) sau la F1 la TVR1, atunci chiar ma bucur !!! :)
Filmele de pe laptop se privesc super facil cu ajutorul Popcorn via retea. Nu a trebuit sa fac nici o setare (exceptand firewall), device-ul "vede" pur si simplu share-urile din retea de unde citeste imaginile iso, mkv, filmele Divx, avi, etc, pozele sau muzica. Foarte confortabil. De cand cu sistemul asta nu am mai fost (si nici nu planuiesc sa ma duc) la cinema.
MKV-urile se vad foarte bine spre excelent. Am avut unul singur Full HD si n-am cuvinte sa descriu placerea cu care am privit filmul.
ISO-urile se vad bine spre foarte bine, subitrarile merg de la sine (unora nu le vede toate diacriticele), sunetul e Dolby via HC.
La fel si avi-urile, se vad bine. Dar sunt unele mai vechi care nu se aud (unul singur am intalnit pana acum, insa e un serial de 25 de episoade...)

Am mai avut o problema si anume aceea cu decodarea sunetului. Initial iesem pe HDMI din Popcorn in TV, atat cu imaginea cat si cu sunetul, iar din TV (printr-un cablu optic) duceam sunetul in Home Cinema. A mers bine mersi pana la un mom dat cand se auzea doar fundalul, vocile nu. Am scos sunetul din Popcorn direct in Home Cinema si a mers ok.
Inutil sa spun cum se vad pozele pe 40" :D
Apoi mai e partea de sincronizare Bravia dintre TV si HC. Practic daca vreau sa ma uit la un DVD, apas un singur buton. :D
Si mai e o chestie misto: Home Cinema-ul asta are o a 7-a boxa care se baga in priza in alta camera si receptioneaza via S-AIR sunetul emis de HC.
Are butoane de dat mai tare, mai incet, pot chiar sa schimb melodia sau postul de radio. E misto dimineatza cand ascult sitrile la TV ca se aud si in baie ;)

O alta treaba interesanta e DVR-ul asta care imi permite sa inregistrez diverse chestii de la TV si sa le privesc ulterior.
Plus ca noua telecomanda UPC poate fi programata sa controleze si TV-ul si DVD-ul. ;)

Asadar sunt multumit! :D
  • 0

#660 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 10 aprilie 2009 - 09:32

Ce inregistrezi de la UPC pe DVR poti transfera si pe un pc sau nu ai cum sa scoti inregistrarile din aparatul de inregistrare?
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#661 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 10 aprilie 2009 - 09:51

STB-urile Thomson cu DVR folosesc sistemul de criptare Nagra 3, inclus in chip-ul din cartela. Nu cred ca este imposibil de facut un export de pe hdd, insa probabil ca nu renteaza investitia in echipamentul capabil sa decripteze inregistrarile. In format A/V analog se poate.
  • 0

#662 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 11 aprilie 2009 - 06:29

Foarte buna stirea aia cu posturi HD pe cablu, atunci voi face si eu trecerea la dijital UPC. Pina atunci, prostv (liga campionilor) si TVR HD (Formula 1 si alte chestii sportive).
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#663 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 27 mai 2009 - 12:10

Noile canale introduse in grila UPC Digital incepand cu data de 1 Iunie:

- Music Channel � canal de muzica similar cu UTV, MTV, dedicat tinerilor.
- Balkanika MTV � canal de muzica ce promoveaza muzica din zona balcanica, incluzand Romania.
- Brava TV � canal romanesc, dedicat iubitorilor de mancare.
- Fishing&Hunting � canal dedicat iubitorilor de pescuit si vanatoare.

Toate canalele mentionate mai sus vor fi disponibile in pachetele digital Medium si Large.

Incepand cu aceeasi data posturile Goodlife si Nickelodeon vor fi scoase din grila de programe. In locul lor vor fi introduse posturile Film+ si RTL+.
  • 0

#664 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 27 mai 2009 - 12:39

- Brava TV – canal romanesc, dedicat iubitorilor de mancare.

lol, ce tare suna !
cred ca relu si cata, ca membrii fondatori pe culinaru.ro, se uita neincetat.
;)
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#665 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 27 mai 2009 - 01:59

Boss, deja avem TV Paprika - in curand http://tvpaprika.ro/ . Pana atunci http://tvpaprika.hu/ pentru cei care stie magyarul
Unele chestii sunt chiar interesante.
  • 0

#666 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 27 mai 2009 - 02:54

Postul de televiziune pentru copii Jetix Romania isi schimba denumirea in Disney Channel, a anuntat, marti, compania Walt Disney, ce detine pachetul majoritar in reteaua europeana Jetix. Rebranduirea in Disney Channel este un proces aplicat atat pietei romanesti, cat si in Ungaria, Cehia, Slovacia si Bulgaria.

Potrivit unui comunicat de presa, postul va difuza, pe viitor, mai multe productii Disney, dupa ce primele programe produse de Disney Channel, precum Hannah Montana si Phineas and Ferb, au fost introduse in grila Jetix in urma cu aproape un an. Disney Channel isi imparte publicul tinta in doua grupuri mari - copii cu varste cuprinse intre 2-5 ani si copii cu varste cuprinse intre 6-14 ani.

Potrivit informarii de presa, introducerea unor seriale produse de Disney in grila Jetix a propulsat acest post de pe pozitia secunda pe prima pozitie in randul celor mai urmarite posturi pentru copii din Romania.

Tot marti a fost anuntata numirea lui Maciej Bral in functia de vicepresedinte si manager general al Disney Channels si Jetix in Europa Centrala si de Est, urmand sa coordoneze in cadrul companiei Walt Disney sectiunea pentru copii si familie, ce include programe precum Disney Channel, Jetix si Jetix Play.

Disney Channel Worldwide are un portofoliu de 98 de canale disponibile in 167 de tari. Potrivit datelor furnizate companie, Disney Channel s-a clasat, anul trecut, pe locul 1 pe segmentul sau de piata in Europa Centrala si de Est.

http://www.broadband...ws.com/?p=18685 & Hotnews
  • 0

#667 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:
Inregistrat: 14-octombrie 03

Scris 27 mai 2009 - 10:21

Cablurile coaxiale sunt extrem de diferite intre ele calitativ vorbind, cel de la UPC fiind de incredere, chiar foarte bun. Conteaza mult si lungimea sa de la amplificator la televizor. Functie de lungimea de unda a semnalului, de lungimea efectiva a cablului si de comportamentul receptorului, pot exista mai mult sau mai putin unde stationare pe cablu, provenite din reflexii din neadaptare, insumate cu unda directa, probleme care cateodata se pot rezolva daca se taie putin din cablu de exemplu. Chestiunile astea conteaza chiar si la transmisiile digitale electrice, dar intr-o proportie mai mica. Sfante raman playerele , conectate prin HDMI daca se poate sau macar prin component.

In rest de ce naiba va cumparat LCD-uri ??? Plasma e regina deocamdata. La bani putini Panasonic, iar daca ai bani Pioneer Kuro este the best. Culorile sunt absolut de vis.
  • 0

#668 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 27 mai 2009 - 10:25

1. daca nu ai sursa, degeaba.
2. imaginea de plasma e ca muzica dulce la ureche. cica ar fi naturala. yeah, right! dar se vede misto, placut ochiului.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#669 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 28 mai 2009 - 10:00

Pai una dintre bubele cele mai mari ale LCD-urilor vine de la lampa din spatele ecranului. Poate fi cu mercur, sau eu mai stiu ce varianta. Treaba nasoala ca aceste lampi nu pot emite lumina cu o paleta foarte larga de frecvente, deci au banda ingusta, ceea ce restrange foarte mult tonurile coloristice. In schimb plasma din televizoare este un fenomen foarte apropiat cu plasma solara, cea naturala cu care suntem noi obisnuiti si are banda de frecvente mai extinsa si potrivita pentru ochiul uman. Dezavantajul plasmei este rezolutia, de fapt nu rezolutia ci precizia, aici LCD-ul este superior si ofera o imagine mai detaliata, mai bine definita, dar nu stiu daca diferenta de detaliu mai este sesizabila pe o imagine de inalta definitie, in schimb culorile creeaza poezia unei imagini. Pentru un desen CAD monitorul de tip LCD e mai potrivit, dar pentru vizionarea unui film plasma este cea mai buna. Nici macar LCD-urile cu LED-uri in locul lampii nu rivalizeaza cu nici o plasma la culori, oricat de proasta ar fi plasma. Deasemenea contrastul nativ este mai bun la plasma, LCD-urile avansate au un contrast naucitor dar de tip dinamic care da senzatia de negru adanc, dar stalceste rau imaginea originala.
  • 0

#670 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 28 mai 2009 - 10:08

....... iar daca ai bani Pioneer Kuro este the best. Culorile sunt absolut de vis.

Un Kuro 5090 il livrez chiar azi :lol:
  • 0

#671 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 28 mai 2009 - 11:20

Un Kuro 5090 il livrez chiar azi :lol:

Si doar ti-am spus sa nu mai dai "din casa"...acuma, na...stie toata lumea. :D
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#672 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 28 mai 2009 - 11:25

Ce buna ar fi una la mine in sufragerie.... :lol:
  • 0

#673 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 28 mai 2009 - 03:13

Eu am un Panasonic de 106 cm, excelenta plasma, dar recunosc ca visez cu ochiii deschisi la un Pioneer Kuro, din generatia a-8-a. Lunar mai studiez piata sa vad daca se mai intrezareste vreo speranta atunci cand vine vorba de pret dar din pacate plasmele de la Pioneer sunt doar pentru premianti. Totusi pentru oamenii cu venituri medii Panasonic a reusit sa reduca pretul la un nivel de dumping as spune, preturile lor la plasme e pomana curata. Avantajul pretului rezida in special din cauza faptului ca Panasonic face tot, panelurile, condensatorii, aproape toate piesele iar ce aduc de la altii aduc foarte ieftin deoarece isi permit sa ia engros sau sa faca schimburi gen barter, troc cum era pe vremuri denumit.

Oricum, din pacate plasmele se pare ca vor disparea sub motivul ca ele consuma mult, in realitate interesele fiind cele care primeaza. Toata lumea face LCD-uri, plasme fac doar adevaratii , putini le fabrica si cum ele fac praf LCD-urile la calitatea imaginii veniturile s-ar concentra in mainile a catorva firme, asa ca a intervenit politica si o sa rezolve "problema" : omorati plasmele pentru ca ar consuma mult, pentru ca sunt cumparate de boierii carora nu le pasa de saraci si de mediu. Nu mai e mult pana cand vor fi interzise. In realitate o plasma consuma cat un televizor normal cu tub catodic iar ca toxicitate nu depasesc nici televizoare clasice nici LCD-urile cu mercur.
  • 0

#674 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 28 mai 2009 - 03:49

oricum, Kuro deja nu se mai fabrica. cine mai vrea, sa se grabeasca. :D
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#675 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 28 mai 2009 - 03:53

oricum, Kuro deja nu se mai fabrica. cine mai vrea, sa se grabeasca. ;)

Daaa...pai eu am comandat deja vreo 15...dar Relu nu mi-a adus decat unul. Hai ca ai zis-o, The1! :D
Deci, grabiti-va ca e MOKA! Numai vreo 2500euroi...pret de criza. ;)
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi