Interviu Cu Videanu Despre Balamucul Din Bucuresti
Scris 12 octombrie 2006 - 08:37
tu esti bine intentionat, nu te-ai pune pe fct dupa ciolan. cand intri dintr-un partid politic pe fct asta ai foarte multe obligatii, in plus toti doresc sa isi traga cat mai mult ca nu se stie cat tine
Scris 12 octombrie 2006 - 09:53
Aici am un comentariu nesarat - Mall-ul ca mall-ul, dar infrastructura rutiera din zona este un adevarat dezastru dpdv al proiectarii si al implementarii. Nu vreau sa cred ca managerii Anchor group au fost suficient de tampiti sa taie de pe lista o fundatie serioasa pentru breteaua de acces din dreptul Pasajului Lujerului, sau sa ordone ca intrarea in parcarea subterana sa se faca numai prin partea dinspre Bd. Timisoara, printre semne de cedeaza, masini parcate si sute de pietoni! Si se mira ca nimeni nu intra acolo - pai daca intra, mai iese, la pantele extrem de abrupte, la lipsa totala de vizibilitate pana cand poate e prea tarziu sa mai eviti vreun accident... si la adevarata nebunie reprezentata de incadrarea in trafic pe strada mare?! N-or fi fost frati cu astia de asfalteaza pe Bucuresti-Pitesti?!Eu sunt total convins ca aproape toate proitectele care demareaza in Romania sunt fara cap (cele din domeniul public vorbes). E foarte usor sa-ti dai seama: te uti la cat de repede s-a facut Mall-ul din Lujerului si pe urma te uiti la cat dureaza asfaltarea definitiva a celebrei portiuni din Bucuresti-Pitesti.
Scris 12 octombrie 2006 - 12:28
@drumaru: O fi amuzant pentru tine, asa e si pentru comunisti !
Sa stea al dreq chiabur la semafor de 5-6 ori, muncitoru sa mearga repede cu tramvaiu' !
Cat despre Tudor Vladimirescu, parca sunt curios ! Cum au distrus toate drumurile de pe linia lu' 41 si toata soseaua Giurgiului cred ca si aici va fi la fel.
Am doua masini si le folosesc zilnic (eu una, nevasta-mea una), masinile valoreaza impreuna peste 20.000 de euro, am o vila, o casa de vacanta, un apartament si imi construiesc alta vila, deci nu m-ai prins
Cit despre drumurile de pe linia lui 41, asta e un mit urban greu de distrus: ce dracu' aveau, mai fratilor, strazile alea in plus inainte sa modernizeze linia? Erau tot asa: linie de tramvai in mijloc si doua benzi pe sens (ocazional trei, cum mai sunt si acum prin Dr. Taberei, pe strada Brasov)!
Iar pe Giurgiului, da, s-a ingustat nitel strada, dar se largeste incit sa fie doua benzi normale (un drum pe acolo o sa-ti arate ca lucrarile nu sunt gata - stiu, ai dreptate, ce mama naibii le ia atit de mult?!)
@Vane - nu ii iau apararea, am spus de vreo 2 ori ca nu am nici o simpatie fata de nimeni. Gandesc la fel ca toata lumea, probabil cu o singura mica diferenta: incerc sa ma pun in pantofii celui pe care il hulesc si de abia pe urma o fac. Cei mai multi dau direct cu huo si gata, au rezolvat. Sa explic:
Mi s-a intamplat de multe ori sa judec gresit si sa arunc cu namol, doar pentru ca nu cunosteam situatia respectiva, nu aveam toate datele. Si observ ca asta e un sport la romani, mai ales la cei satui de explicatii si oarecum e normal. Orice explicatie se da, orice se spune e considerat o minciuna, a devenit atat de natural sa judecam din prima incat nici nu ne mai dam seama. Sa revin:
Dupa ce am judecat, intr-un fel sau altul am ajuns in pantofii persoanei respective si de abia atunci am vazut ca nu era asa usor, ca existau o gramada de piedici si neajunsuri care nu sunt vizibile oricui. Mi-am dat seama ce prostii spuneam inainte. Si m-am frustrat cand la randul meu a fost atacat, exact cum facusem si eu inainte cu altul. Am incercat sa explic, stai oameni buni ca nu-i asa, stati sa va arata dar nu am avut cui: erau numai oameni furiosi, ca voi, care nu aveau urechi. Orice spuneam era luat la misto, ca e miniciuna, pacaleala, vrajeala.
Cand esti de ambele parti ale baricadei, totul face sens. Dar din pacate nu de multe ori ai sansa asta.
Asta am vrut sa spun. In virtutea experientelor de mai sus, incerc sa fiu mai domol si sa nu mai judec din prima. In rest, sunt la fel de satul ca si voi de toate neajunsurile si hotiile din Romania.
Ai spus-o atit de bine incit nu mai am de adaugat decit: sunt 100% de acord cu tine! http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/thumb.gif
Scris 12 octombrie 2006 - 12:58
Am doua masini si le folosesc zilnic (eu una, nevasta-mea una), masinile valoreaza impreuna peste 20.000 de euro, am o vila, o casa de vacanta, un apartament si imi construiesc alta vila, deci nu m-ai prins
Am cateva rugaminti la tine:
- intra in politica;
- construieste ceva si in domeniul public;
- sa o intrebi pe sotia ta daca si ea e multumita de starea soselelor.
Vane
Scris 12 octombrie 2006 - 03:00
2. Imi place sa cred ca fac asta in fiecare zi, prin natura meseriei mele (chiar daca nu e vorba de lucruri palpabile, eu cred ca influenta pe care o am eu si cei ca mine poate cintari foarte mult pe termen mediu si lung).
3. Nici eu si nici ea nu suntem multumiti de starea soselelor. Doar ca:
- nu putem uita cum erau acum 16 ani,a cum 10 ani, acum 5 ani, acum 3 ani, acum 1 an, acum 6 luni... Ce vreau sa spun este ca situatia lor se imbunatateste, poate nu atit de rapid cum am vrea, sigur nu la calitatea pe care ne-am dori-o, dar se misca lucrurile...
- nu putem trece cu vederea cu ce oameni se fac lucrarile publice in Romania, de la centrul de comanda pina la ultimul muncitor. Astia sunt oamenii, nu putem avea pretentii sa aiba rezultate occidentale.
- si eu si ea am petrecut destul timp in Occident, in diverse tari, pentru a intelege ca nici acolo lucrurile nu sunt perfecte. Am vazut: intersectii prost gindite, drumuri prost semnalizate, strazi cu gropi, asfalt proaspat turnat valurit, capace de canal la 10 cm mai jos de stratul de asfalt, semafoare necorelate, cozi imense in orase de 8-10 ori mai mici decit Bucurestiul (am ajuns de la periferie in centrul Zurichului in 30 de minute la ora 10 dimineata, adica cam tot atit cit imi ia sa ajung in Bucuresti de la periferie in centru la aceeasi ora), parcarib ioc sau cu preturi infernale chiar si pentru salariile lor, oameni care nu au masina in Paris sau Londra pentru ca nu isi permit s aplateasca parcarea, asigurarile, RCA-ul... Si, mai ales, oameni foarte nemultumiti de cum se circula in orasul lor!
Adica ce vreau sa spun: 1. am plecat foarte de jos, am recuperat enorm si asta trebuie subliniat permanent. Uitam cum acum trei-patru ani ne stabileam traseul prin oras in functie de gropile din carosabil...
2. desi inca nu-mi plac f.f.f. multe lucruri in orasul nostru, o viata am si nu cred ca merita sa mor cu 10 ani mai repede ca Bucurestiul nu se transforma peste noapte intr-o metropola vestica. Asta mai ales ca, dupa cum spuneam ceva mai sus, acest lucru n-o sa ne scuteasca de nemultumiri. Eu zic ca din contra, caci n-o sa ne convina: sa platim parcarea pe majoritatea spatiilor publice din oras; sa ni se ridice masina daca am lasat-o neregulamentar, chiar daca nu incomodam pe nimeni si lipseam doar 5 minute, cit sa ne cumparam piine sau un suc; sa fie taxe pentru accesul in centru; impozitul anual pe masina si casa/apartament plus asigurarea obligatorie pentru cele doua sa coste cam cit un salariu mediu etc.
Scris 12 octombrie 2006 - 03:07
Auzi, sa mergem cu RATB-ul. Am mers, dragii mei! Si iarna, si vara, si dus copilul la gradinita. Ia sa vezi ce fain esa vii de la -16 grade la +27 cat sunt jos la metrou (ca deh, stam inauntru ca sardelele!). Sa vezi ce fain te ia pe spate cand iesi afara, si cum stai apoi 2-3 zile la pat (unii chiar au probleme, ca idee...). Nu mai zic ca masina imi trebuie la servici ca am drumuri de facut. Drumuri cu materiale pentru clienti. Drumuri la care poate trebuie sa fiu imbracat la 4 ace (fa asta in RATB sau la metrou si mai vorbim dupa!).
As mai zice multe, dar apoi trebuie sa ma banez singur...
Dar mai zic: nu ma mai luati cu "se misca treburile, dar mai avem de asteptat"... Asta e pure bullshit... Fratii mei, acusi ajung la 40 de ani si nu vad decat rau si mai rau! De ce? Pentru ca la Primarie s-a votat politicul, nu altfel! De ce oare DN2 (E85) are in continuare un asfalt superb dupa atatia ani de cand a fost refacut? Sa tot fie vreo 10 daca nu mai mult. SI s-a construit la el si cu stanga la putere, si cu dreapta. Deci se poate. Tot romani au muncit si acolo, nu nemti!
Aceasta postare a fost editata de VIPER: 12 octombrie 2006 - 03:10
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 12 octombrie 2006 - 09:33
Afara nu merg lucrurile prost; expresii de genul "se intampla si la case mai mari" cred ca vin direct de la fostii activisti de partid.
Am avut ocazia sa vad ce inseamna ambuteiaj pe drumurile Londra-Heathrow si L'Ha�-les-Roses - Periferique - Charles de Gaulle. Inseamna sa mergi cu 30/h. E adevarat ca am murit si inviat atunci (in ambele cazuri eram pe punctul sa pierd avionul) dar mi-as dori sa pot merge in Bucuresti cu 30/h.
BTW: in ultimele zile media mea orara este 15km/h !!! Pana sa inchida Buc-Pl aveam 18-19.
Scris 12 octombrie 2006 - 09:36
E pur si simplu o chestie de cum vezi lucrurile. Eu nu le vad atat de negre, si in nici un caz nu cred ca mergem din mai rau in mai rau, asta chiar mi se pare absurd. Vad aproape peste tot semne ca in sfarsit incercam sa ne miscam. Prost, schiopatand, amortiti, dar incepem sa ne taram in directia cea buna.
Tu vrei totul de-o data. Imposibil. Vrei ca totul sa se schimbe si procesele sa fie lipsite de erori. Spunea cineva ca parcarea subtarana de nu stiu unde e facuta aiurea. Stai, stai asa ... ce e facuta aiurea? PARCAREA SUBTERANA??? Aaaa, pai domnilor, nu va dati seama ca vorbim deja de parcari subterane, chestii care nici nu le visam acum 3 ani. E facuta prost? Da. DAR EXISTA. Este un prim pas. De ce nu puteti vedea progresul si sa intelegeti ca progresul are si el pasii lui.
Eu sunt optimist. Si o sa traiesc mult, sac, sac
Scris 12 octombrie 2006 - 09:49
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 12 octombrie 2006 - 11:00
Tu (si nu esti singurul) cazi in capcana de care pomeneam mai sus: nu mai crezi nimic si vrei doar fapte si le vrei si repede. Jumatatile de fapte care au inceput sa apara nu te multumesc. Nu te condam. E ca in povestioara aia cu ciobanul sau cine pix era, care a urlat de prea multe ori lupul si pe urma cand chiar a aparut animala, nimeni nu l-a mai crezut.
Mi-e "mila" de actualii si viitori guvernanti/primari/autoritati pentru ca presiunea de pe umerii lor e imensa si nu mereu justificata. Daca in mod normal, rezultatele ar trebui sa se vada in, sa zicem, 4 ani, ei trebuie sa dea acelasi rezulatate in 1 an, doar pentru ca romanii si-au pierdut rabdarea.
E clar ca faptul ca nu stau in Romania ma face sa fiu un pic mai pozitiv. Spre exemplu, cand am venit in tara in Aprilie, am fost foarte placut surprins sa vad ca s-au hasurat unele intersectii. Ca nimeni nu respecta hasura, asta e alta treaba, dar din nou, nu exita progres perfect. Primul pas a fost facut: hasura. Al doilea se pare ca debuteaza si el: amenzi super mari. Deci SE FACE. Lucrurile se misca. Mai am multe exemple de genul asta, de lucruri facute pe jumate, dar totusi facute. Vine si jumatatea aialalta.
Scris 12 octombrie 2006 - 11:12
Morala: nu te supara pe mine, dar vino intai aici, stai printre noi cateva luni, si mai vorbim dupa, la o cafea, in aeroport, inainte sa te intorci acolo... Sau daca vei fi suficient de puternic (a se citi nuts ) sa ramai, ata ete, cum crezi tu...
Flickr - pozele mele
Scris 13 octombrie 2006 - 12:07
Haide, nu mai pregeta sa vezi cum se lucreaza la acelasi bulevard, la modernizarea lui de 3 ori pe an, cu 3 proiecte diferite, facand praf gramezi de bani, banii nostri.
S-au hasurat intersectii... e, noi nu ne bucuram. De ce? Pentru ca sunt sute de probleme majore si ei au venit cu 3 bidoane de vopsea si au mozolit 10 intersectii... si pentru asta noi ar trebui sa fim in climax! Ete na ca nu suntem!
Si se tot foloseste treaba asta "ce vrei, suntem in romania...". Cum asa?! Tu te-ai uitat sa vezi cat ne costa pe noi 1km de sosea? Iti spun eu: cu 30% (si mai mult) in plus decat in toata europa! Si stii cat tine? Fix pix, vorba ta!
Ce ne lipseste? Materialul? Nu cred, ca ne costa de ne rupe...
Mana de lucru? Pai atunci avem 2 variante: aducem de afara sau ii specializam pe ai nostri. Oricare dintre cele 2 variante ar fi mai ieftina decat bataia de joc de acum. Si pana la urma, ori invata si costel sa dea cu tarnacopu ori vine cowsteel de la alte tari face traba in locul lui.
Eu iti inteleg entuziastmul si avantul dar intelege0ne si tu pe noi... si noi avem avant... avantul prabusirea!
Ti se taie tot cheful cand strangi din dinti in fiecare zi spre si de la serviciu sau cand stii ca ai inteles si nu te-ai enervat ca 4 luni soseaua x a fost inchisa. Ai zis "e normal, ne chinuim dar va fi mai bine". Si dupa lunile astea se da in folosinta traseul respectiv si vezi dupa 2 saptamani ca se mananca asfaltul si-ti sparge parbrizul (da, tocmai asta se intampla dupa mega modernizarea podului grant - si pe deasupra ne mai mint ca e normal!), vezi ca soseaua proaspat asfaltata deja are valuri atat de mari incat (cu toate ca e trafic tip "buluc") toata lumea merge pe sina de tramvai (si ea varza) pentru ca e imposibil sa mergi pe proaspatul asfalt (de ex. soseaua oltenitei).
Toate chestiile alea care se misca probabil ca se vad bine din afara... Din tara insa, traind cu "miscarile" in fata vezi de fapt ca nu e decat dansul surdului... Nu se misca man, tot ceea ce facem este sa luam credite de afara, sa le investim in lucrari de foarte, foarte proasta calitate si sa muncim inca 30 de ani ca natie si sa le platim.
Nu, la mine nu va scrie vreodata la "from" cali. Pentru ca sunt roman si sunt mandru de asta. Si-mi place sa traiesc aici, sa mi omor masina si portofelul aici, sa ma umplu de spume zilnic, sa ma crucesc in fieare zi dupa ce vad cum se misca lucrurile. De aceea nu vei vedea Cali la mine...
Va scrie: from - berceni, momentan in vacanta in Miami (9 luni pe an).
Scris 13 octombrie 2006 - 12:11
Combinatia perfecta e undeva pe la mijloc. Afacerile sunt izvorate din necesitati, nimic nu e inventat. Eu inca am Romania extrem de fresh in sange pentru a-mi aminti toate cele prin care treceam si toate nevoile nesatisfacute. In acelasi timp traiesc in Cali si pot sa vad cum altii au gasit solutiile la acele probleme. Si totul este (sau cel putin asa pare) clar.
Nu vreau sa intru in amanunte, dar am doua businessuri mici (inca) in Romania, care merg mult mai bine decat m-am asteptat. Al treilea o sa-i dau drumul cand ajung acolo, cat mai curand sper. Nu trece o zi ca sa nu sar in sus de ce chestie am descoperit ca se poate face in Romania. Problema este ca nu mai am cu cine si nici timp. Deja toti prietenii (oameni inteligenti si loiali) i-am bagat in businessurile existente. Nu ma mai pot imparti in atatea directii cate as vrea sa iau.
Nu vreau sa te necajesc sau sa ma dau mare, dar asta e modul meu de gandire.
Aceasta postare a fost editata de aphedrone: 13 octombrie 2006 - 12:13
Scris 13 octombrie 2006 - 12:16
P.S. daca tot esti asa convins ca e ok, hai sa facem schimb! Tu aici, io in locul tau acolo
Aceasta postare a fost editata de VIPER: 13 octombrie 2006 - 12:17
Flickr - pozele mele
Scris 13 octombrie 2006 - 12:21
Atat.
Haideti sa discutam o leaca pe subiect ca am dat-o-n autobiografie.
Viper. Din pacate nu putem face schimb, vreau sa spun in pacate pentru tine. Eu o sa ma intorc in Romania foarte curand si o sa ma stabilesc acolo (casa, gradina, masina, catel, purcel). Dar numai tu te poti transfera aici
Vezi ce ciudat? Eu vreau acolo, tu vrei aici ...
Well, wrong again. El a plecat din RO in 1988. E tot roman, in casa la ei se vorbeste tot romaneste. Deci iarasi nu tine... Oi fi tu cazul ala fericit. Noi te asteptam cu drag. O sa-ti treaca entuziasmul... Are grija societatea...
P.S. daca tot esti asa convins ca e ok, hai sa facem schimb! Tu aici, io in locul tau acolo
Acum am citit mai bine. Nu e wrong de loc. Pentru ca el stie Romania din '88 care nu inteleg ce are in comun cu cea din 2005. Poate doar numele. Poti sa spui linistit ca prietenul tau habar nu avea ce se intampla in Romania.
Si nu sunt entuziasmat. Doar ca nu sunt negativ.
Scris 13 octombrie 2006 - 06:36
Flickr - pozele mele
Scris 13 octombrie 2006 - 09:32
Primul pas a fost facut: hasura. Al doilea se pare ca debuteaza si el: amenzi super mari. Deci SE FACE. Lucrurile se misca. Mai am multe exemple de genul asta, de lucruri facute pe jumate, dar totusi facute. Vine si jumatatea aialalta.
Acum am inteles ce numesti tu lucruri bune ! Alea care sponsorizeaza militia ! Pardon, suntem in hashuri diferite !
Scris 13 octombrie 2006 - 09:55
http://www.domnulepr...oare--i---.html
http://www.domnulepr...ersecti---.html
Raspunsurile primarului m-au dezarmat. Adica pentru cate o problema de securitate rutiera sau de fluenta in trafic practic nu ai cu cine sa vorbesti, pui cerere scrisa, astepti 30 de zile de la nu stiu ce compartiment din nu stiu ce cladire Eu, ca om civilizat, angajat la o companie capitalista (agentura straina http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif ) si platitor de taxe mi-as dori un hotline (0800, hehehe) sa pot suna din masina si sa zic bai (sau fai http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif ), la intersectia tampitilor cu prostilor s-a ars un bec la semafor, si cel tarziu a doua zi sa apara echipa de interventie sa il schimbe!
Scris 14 octombrie 2006 - 10:30
Deja toti prietenii (oameni inteligenti si loiali) i-am bagat in businessurile existente.
-Ai si o fabricutza de vopsea galbena ? http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/010.gif
Scris 14 octombrie 2006 - 10:50
daca asa se vede Ro din afara e bine, poate vin mai multi cu bani incoace. Treaba proasta e ca vin si pleaca, pentru ca te chinui sa-ti faci o renovare in casa si mori alergand dupa autorizatii, d-apai sa-ti faci o afacere...
si revenind la videanu, interviul mi se pare izbitor de sincer. Ce inseamna asta? Ca omu' nu vrea sa promita si apoi sa dezamageasca, impusca 2 iepuri: in primul rand ca se da drept politician sincer (ok, e o contradictie in termeni, stiu) si in al doilea rand se protejeaza fata de varza care va urma conducerii sale, folosind acest disclaimer (frati romani, v-am spus ca noi facem tot ce se poate, atat s-a putut!).
videanu nu e prost in politica, in schimb nu e bun nici in administrare...
Scris 14 octombrie 2006 - 05:40
Scris 16 octombrie 2006 - 09:40
N-am fabricuta de vopsea galbena. Fac numai ce-mi place si vopseaua - fie ea si galbena - nu se numara printre pasiunile mele
Scris 16 octombrie 2006 - 09:45
Flickr - pozele mele
Scris 16 octombrie 2006 - 10:00
Pana cand romanii nu vor ajunge sa faca politica din pasiune ( cum fac networking, linuxeala, tunning, programare etc. ) vom fi condusi de afaceristi de mana a saptea. Functia va fi folosita ca unealta in acoperirea diverselor fraude sau pentru plata unor datorii catre "parteneri".
Energie, timp, bunavointa si fonduri pentru lucrari publice ... de unde naiba sa mai ramana ?
Iar asa zisii pasi inainte, nu sunt decat restrictii suplimentare, parte originale, parte importate din vest.
Despre libertati suplimentare ? Nu poate fi vorba. Un popor care traieste in bunastare, fara grija zilei de maine, e greu de condus; pentru ca ii vin idei si are timp sa le si dezbata; in liniste. Un popor flamand, parasind cartierele-dormitor si revenind in ele prin aglomeratie de nedescris, preocupat de ultimul banutz, vazind fiecare shpaga data sau luata ca pe un dar divin, un popor care gaseste in alcool suprema fericire ... asta e un popor usor de condus !
Sinceritatea asta n-o s-o auzi la guvernanti. Ei "respecta" cetatenii, electoratul, ca nu care cumva sa deranjeze coada ridicata a caprei raioase.
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi