Un Freezone
Scris 23 aprilie 2007 - 04:38
impresiile lu andrei despre lume
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 23 aprilie 2007 - 04:40
Plecat vineri de la 12 din Goa (India) .
Am ramas uimit cand mi'am dat seama cat de bucuros eram ca vad Dacii )
sa inteleg ca inca nu misuna Loganurile prin India ?
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 23 aprilie 2007 - 08:53
Salutari la toata lumea si bine v'am regasit!
D-le,ma bucura revenirea ta! Cat tine?
:beerchug:
Scris 23 aprilie 2007 - 11:03
Guitar Legends-Expo'92 Sevilla (Brian May-Joe Satriani-Steve Vai-Cozy Powell-Nuno Bettencourt etc)... Nu am cuvinte...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 24 aprilie 2007 - 12:40
@mol ... mersi:) Dupa calculele facute si nuntile programate ... prin nov as cam pleca iar
@viper ... abia acum am observat: s'a dus Astra si a venit Mondeo? Sa'l stapanesti sanatos!
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 24 aprilie 2007 - 02:47
daca ajungi vreodata si prin dublin, sa zici...
Scris 25 aprilie 2007 - 12:13
@dante ... cam slabe sperante sa ajung in Dublin
Voiajul asta a fost pe traseul: Antwerp(Belgia - 20 dec) - Sao Luis (Brazilia - 4 ian) - Singapore (10 feb) - Dalian (China - 18 feb) - Dampier (Australia - 5 mart) - Kure (Japonia - 28 martie) - Panjami - Goa (India - 19 apr), iar pe 22 apr eram in sf inapoi acasa
Deocamdata e tarziu si ma duc la somn ... dar o sa revin cu impresii si cateva poze
Scris 25 aprilie 2007 - 05:20
Scris 25 aprilie 2007 - 05:31
--------------------------------------Bine ai revenit Andrei, ma bucur ca ai ajuns cu bine!
Nu ai intrat deloc cat timp ai fost plecat, asta e, te iert! Cheers
Lexus ,si tu ,,revii''destul de rar si-i pacat... :crying:
Scris 26 aprilie 2007 - 02:34
Am fost plecat 4 luni in voiaj pe un bulk carrier. M'am imbarcat in Antwerp si am plecat acasa din Goa via Bombay. De coborat in porturi am coborat la brazilieni (pe seara ... am fost doar intr'un supermarket si intr'o "discoteca" - nu regret ca am coborat de pe nava, dar nici nu pot sa zic ca pierdeam prea multe. Orasul era impartit in doua: centrul - curat, cu constructii moderne, reclame luminoase la tot pasul, iar periferia - mizera, inghesuita, ca intr'o tara din lumea a III'a. Si din pacate, "discoteca" in care am fost era la periferie, as fi preferat sa ma intorc direct la vapor ... sau eventual sa mai fi stat prin centru). Apoi am avut voiaj continuu ~35 zile pe mare (am zis ca o iau razna, dar am scapat totusi) pana in SIngapore. Acolo doar am alimentat cu combustibil si am primit provizii (a fost o noapte alba) si a doua zi am plecat spre China. Daca pana acum mersesem intre Tropice, deci caldura mare, cand am ajuns la chinezi (45 lat N), ne'am bucurat si noi de temperaturi mai omenesti (~10-15grade). In China am reusit sa ies intr'o seara, insa fiind o ceata foarte densa si timp limitat la dispozitie (~2ore), nu am reusit sa ajung decat la un magazin micut de prin port. Unde, suparat ca pe o ciocolata de 50gr imi cere 2$ ... nu am mai cumparat nimic. Aaa ... am luat 2 sticle de Cola la 2L - 1$/buc (desi cam la acelasi pret aveam si la vapor ). La chinezi am nimerit ezac de anul nou, insa nu a fost nik deosebit in zona aceea in care am ajuns eu. De la chinezi (unde am descarcat minereul incarcat la brazilieni), am plecat sa incarcam din nou in Australia. Am ajuns pe 5 martie pe coasta N-V, insa pe data de 6 am primit avertizari de taifun si am taiat'o cu vaporu in larg (ulterior am aflat ca au fost destul de serioase taifunele respective, facand ceva distrugeri pe coasta) timp de o saptamana. La australieni am coborat intr'o seara doar pana la un Seamen's club, unde ma bucurasem ca am dat de net (inca conexiunea pica foarte des ... mai mult mi'am facut draci - plus ca erau 7 ore diferente fata de casa si nu prea am gasit lume pe net). In rest nu prea era mare lucru de vazut, oraselul respectiv fiind unul minier, de 2000 locuitori. Din Australia am plecat spre Japonia, in Kure. Aici am iesit in oras, am fost intr'un supermarket si ne'am facut ceva cumparaturi si dup'aia ne'am gandit sa dam o fuga in Hiroshima (la 25-30 km cred). Cu trenul am facut jumatate de ora pana acolo. Ne'am dus direct la Domul bombei nucleare, unde am reusit sa facem ceva poze si ne'am intors (nu fara emotii ) la vapor. Urmatorul drum a fost spre India (Goa), de unde am si venit inapoi acasa. La indieni am ramas si eu uimit de marile discrepante intre bogati si saraci. Intre vile si blocuri de peste 10 etaje, erau inghesuite zeci de cocioabe din pamant (nici macar chirpici nu cred ca era), iar mizeria era peste tot (din pacate si la hotelul la care am stat). Preturile erau intr'adevar mici, insa impresia cu care am ramas nu e un chiar placuta, atat despre Goa, cat si despre Bombay.
Mi'am revenit insa dupa ce am ajuns in aeroport la Bahrain, iar mai apoi in Istambul. Iar cand ajunsesem in Otopeni deja nu ma mai interesa altceva decat sa fac timp record pana acasa
Poze o sa postez cu alta ocazie. Daca aveti ceva curiozitati ... o sa incerc sa va raspund. Oricum o sa mai revin cu impresii pe masura ce'mi pun in ordine in cap ideile
Scris 26 aprilie 2007 - 09:02
Scris 26 aprilie 2007 - 10:12
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 26 aprilie 2007 - 10:58
Scris 26 aprilie 2007 - 11:23
Si nu cred ca e vorba sa stai 11 luni pe an plecat pe mare.Mai mult de juma de an cumulat in 2 calatorii nu cred ca o sa aibe.
Tin minte ca anu trecut venind din Germania am traversat Bucurestiul in 2 ore din cauza traficului si eram in pragul nebuniei,nu mai rezistam stiind ca sunt asa aproape de casa si nu pot ajunge,aproape ca cedam psihic.
Scris 27 aprilie 2007 - 09:14
Salariul a fost de 450$/luna, din care am reusit sa pun deoparte 1500 (mancare - cazare asigurata, tigarile erau 10-12$/carton, sucurile 7$/24x330ml, berea 12$/24x500ml sau 330 ml, cartela ptr tel prin satelit - 18$/30 min in weekend). Asta insa e salariul de cadet. Ca ofiter mecanic III (functia pe care o voi avea dupa ce termin facultatea), salariul e in jur de de 2200-2300$, cu sporuri de vechime (la compania cu care am plecat acum). Insa, daca as gasi la uscat un salariu de 1000$/luna, nu cred ca as mai pleca. Pentru ca totusi daca se face un calcul ... eu as castiga 2200$/luna timp de 6 luni cat sunt plecat, insa cat stau dup'aia acasa (4-5-6 luni ... desi daca vrei poti pleca inapoi si mai devreme sau poti sta plecat si 2 ani in continuu) nu mai iau nici un ban, deci salariul mediu nu iese grozav.
Intr'adevar, cand reuseam sa cobor in orasele in care ancora nava, parca era un fel de recompensa pentru saptamanile petrecute pe nava pana atunci. Si eu am nimerit pe un vas care face totusi curse mai lungi si opriri mai rare. Sunt tipuri de nave care o data la cateva zile sunt intr'un port si atunci chiar poti vedea mai multe (dar si cheltui mai mult )
Per total, nu pot sa'mi zic ca'mi place sau displace jobul. Imi place mecanica, insa nu sa fiu plecat atata timp. Eu, ca si multi alti marinari, am zis ca fac meseria asta cativa ani, sa pot strange un ban si sa incerc sa'mi fac un rost acasa, si sper ca eu sa fiu unul din cei care chiar reusesc asta
Scris 27 aprilie 2007 - 07:39
Sunt flatat de atata grija!
Mai avea putin si ajungea pe un alt site.
Aceasta postare a fost editata de mol: 27 aprilie 2007 - 07:43
Scris 28 aprilie 2007 - 01:41
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 28 aprilie 2007 - 04:14
Scris 28 aprilie 2007 - 07:21
na ca m-au pacalit :laugh:, BTW le-am vazut pe un passat
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 29 aprilie 2007 - 12:03
Sunt doar niste sticker-uri ilegale din targ care costa vreo 4 RON. Politia iti poate retine permisul pentru asa ceva pentru ca numerele originale cu UE vor fi distribuite in curand si vor avea si o holograma speciala anti falsificare
Nu vreau sa te supar Dee si te rog sa ma scuzi ca mi-am permis, dar trebuie precizat ca politia iti retine certificatul de inmatriculare pentru asemenea fapte.
Si mai vreau sa precizez ca daca iti pui un asemenea sticker pe placuta cu numarul de inmarticulare nu comiti o contraventie. Din cate stiu eu fapta despre care vorbim este comisa atunci cand se impiedica citirea numarului, dar exista si posibilitatea sa intalnesti un politist care sa considere acest lucru o abatere grava si sa te sanctioneze.
Scris 29 aprilie 2007 - 09:50
Scris 29 aprilie 2007 - 07:09
Adica, se poate sa fi aparut deja primele placute. Sau vor aparea foarte curand. Si eu vreau sa le schimb, placutele mele au 9 ani, sunt lovite (in carlige de remorcare), sterse, zgariate si obosite. Nu am schimbat in urma cu doua luni cand eram ocupat cu inmatricularea A3-ului tocmai pt a primi numere cu insemnele UE.
Scris 29 aprilie 2007 - 10:29
Ia aminte de la Canan.Daca asa arata un Opel ,realizezi cum ar putea arata un A3? :tomato:
Scris 30 aprilie 2007 - 08:58
Flickr - pozele mele
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi