Salt la continut


Fotografie
- - - - -

Un Freezone


  • Topic inchis Acest topic e inchis
1982 replies to this topic

#1801 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 30 aprilie 2007 - 10:56

Refugii pentru pietoni la pret de vila - 100.000 euro bucata

Si preturile pentru "separatoarele de trafic" si sensuri giratorii sfideaza orice tarifar de bun simt.

Cu ocazia reluarii de catre Politie a campaniei "Stop accidentelor! Viata are prioritate", Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a prezentat propria campanie de masuri destinate sporirii sigurantei rutiere, botezata "Drumuri sigure-construim pentru viata". Cu un buget total de 540 de milioane de euro, din care 400 de milioane asigurate de Guvern, iar 140 de milioane provenite din fonduri structurale si credite externe, campania ar fi putut produce rezultate notabile, mai ales daca ne gandim la numarul imens al sectoarelor de drum prost semnalizate, al intersectiilor neamenajate sau al trecerilor capcana pentru pietoni. De fapt insa, la CNADNR se pregatesc cateva tunuri colosale, care se vor materializa cel mai probabil prin contracte cu dedicatie catre firmele "baietilor destepti" din domeniu.

Astfel, pentru amenajarea refugiilor centrale la trecerile de pietoni in 500 de locatii s-au alocat 50 de milioane de euro. La 100.000 de euro bucata, fie respectivele amenajari vor fi placate cu marmura si dotate cu indicatoare poleite cu aur curat, fie putem vorbi linistiti despre spagi, comisioane si supraevaluari.

Exact la fel stau lucrurile si in cazul insulelor separatoare de la intrarea si iesirea din localitati: 50 de milioane de euro pentru 500 de locatii. Nici in cazul separatoarelor mediane ale sensurilor de circulatie nu s-a umblat cu jumatati de masura: cu tot cu parapetii de protectie, respectivele amenajari vor usura bugetul proiectului de 60 de milioane de euro. Cum vorbim de 1400 de kilometri de drum, reiese ca plasticurile insirate pe mijlocul drumului, ca pe DN1, vor costa 42857 de euro pe kilometru! O nimica toata insa, daca ne gandim la cele 30 de sensuri giratorii, care vor costa 18 milioane de euro, adica vreo 600.000 de euro bucata.

Evident, am incercat sa aflam de la conducerea CNADNR cum poate compania accepta asemenea preturi. Contactat telefonic, noul director, Mihai Grecu, a declarat initial ca "nu se poate asa ceva, probabil este vorba despre o greseala" si ne-a cerut un scurt ragaz pentru a verifica cifrele. Dupa 30 de minute insa, seful CNADNR schimbase complet placa: "Estimarea pentru refugiile centrale de pe trecerile de pietoni s-a facut pe baza costului celor doua lucrari realizate pana in prezent, la Balotesti si pe DN73". Am aflat astfel ca deja CNADNR are la activ refugii centrale platite cu jumatate de milion de euro bucata si planuieste sa continue pe acelasi drum. Explicatia furnizata de Mihai Grecu pentru aceste costuri halucinante este ca "nu exista firme specializate, asa ca se lucreaza pe subantrepriza, iar costurile cresc foarte mult". Seful CNADNR ne-a declarat cu jumatate de gura ca "vom incerca totusi sa reducem costul", adaugand insa ca "in cazul insulelor separatoare de la intrarea in localitati trebuie luate in calcul si cheltuielile cu largirea drumurilor si reamenajarea santurilor de drenaj". Practic, din cele doua discutii cu noul sef al CNADNR reiese clar ca jocurile sunt deja facute si ca "baietii destepti" din domeniu se pregatesc sa puna mana pe cateva sute de milioane de euro.


http://www.gandul.in...uro_bucata.html

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 30 aprilie 2007 - 10:57

  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)


#1802 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 01 mai 2007 - 05:32

@Dee & Mol: va rog eu sincer, terminati cu copilariile... Daca aveti ceva de impartit, faceti-o in privat, ok? Eu v-am sters cele 2 posturi, daca va intrebati unde au disparut...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1803 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 01 mai 2007 - 05:46

Viper,multumesc.

Eu am fost dobitoc ,cedand pruritului dejtelor...

N-am fost,nu sunt si, (sper) nu voi fi fanul nimanui,cu atat mai mult sau mai putin al unei marci.

A fost ..caterinca'',n-am nimic cu Opel-ul(ma enerveaza Opel Speedster Turbo!--ii trebuia o alta sigla in fata :P ). :beerchug:
  • 0

#1804 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 01 mai 2007 - 07:35

Pacat ca o masina (si nici macar una nemaipomenita) "aciduleaza" lucrurile intre doi colegi de forum, care oricum nu detin marca si modelul respectiv.
Passat-ul B5(.5) nu a excelat in mod deosebit la mai multe capitole, insa din unele pct de vedere putea fi (si poate fi ca sh) o buna alegere, evident exemplare intretinute corespunzator si nu cazaturi.
Eu personal nu stiu daca as cumpara vreunul, desi am fost f aproape (acum 1,5 ani) sa cumpar unul 1,9Tdi 130 cp Highline +extras, 4Motion. Oricum Avensis-ul din 2000 este modelul anterior si sincer nu prea l-as alege, modelul curent (chiar si fara facelift) este altceva.
Deci fiecare dintre voi doi, o bere rece sau un vin negru, are sa-mi dea, daca va vrea. :D


In alta ordine de idei, am facut ieri o saramura de scrumbie de numa numa. Taman bine sa ne mai si dregem de dupa petrecerea de alarteri. :P
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1805 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 01 mai 2007 - 07:53

Asaaa, ia baga reteta aicea!! Era momentul de ceva peste! io visez la un crap la cuptor, cu legume, cu vinisor...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1806 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 01 mai 2007 - 07:58

Aer Curat,bere.Ies mai ieftin.

M-ai pacalit cu saramura.Ma las de scandal.Cand mi se pune pata de-o saramura de peste si nu-i in meniu,rog a mi se face din carne de pui.E un surogat,dar mere.

Eu am obiceiul(tampit,dupa spusele unora) de a-mi comanda ,in pricipiu, mancaruri mai ciudate(melci,broaste,specialitatile diferitelor bucatarii exotice).
La unele ,dupa ce ti se aduc bunatatile la masa,trebuie meditat nitel, pentru a intelege cum se consuma...

Concluzia:(inca)n-am mancat nimic mai bun decat, o ciorba de fasole cu afumaturi si ceapa ,,de apa'' crapata ,cu ulei si otet,tuica fiarta/palinca-e tot aliment-,miel/peste, sub diferite forme,gustare rece-slanina,branza,drob,sangerete,caltabosi,ceapa,ardei,bureti murati...

Daca am facut victime,scuze! :beerchug:
  • 0

#1807 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 01 mai 2007 - 08:29

@ Mol: bere sa fie. Nu alegerea in sine conta ci voia buna. Oricum, nu o uit si o astept. ;)
De acord cu ciorba de fasole cu afumatura (dar sa aiba si cimbru). Slanina sau sunculita cum ii mai spun dat fiind ca nu este numai grasime, ci este impanata, sa fie cam de 2 degete grosime si bine afumata, la care sa se serveasca ceapa (deh miroase, dar merge de minune). Bureti negri gasesc rar, dar sunt deosebiti daca sunt bine preparati.
Sa nu uitam de maduvioare, momite, fudulii, dar deja intram in zona gustarilor calde.
Desigur ca mai sunt si altele.

@ Viper: Pt o saramura de crap:
Cauta si cumpara crap de Dunare si nu de balta. Totodata cauta ca exemplarul sa aiba undeva la 2-2,5kg, taman potrivit.
Se curata crapul de solzi, de maruntaie, se taie capul si coada. Trunchiul astfel rezultat se taie in 2 parti de-a lungul sirei. Apoi fiecare jumatate se mai taie in 2 sau 3 (fct de marimea crapului) bucati, pe care se presara cu sare.
Mai sunt necesare: 4-5 rosii medii ca marime, 2-3 ardei grasi (fie rosii, fie verzi, dar cel mai important este sa fie "carnosi" si nu subtirei) si ei tot medii ca marime, 2 ardei iuti, 2 capatani de usturoi uscat romanesc (daca e chinezesc poate provoca "arsuri"), 2 legaturi (zdravene) de patrunjel.
Intr-o oala, suficient de mare incat sa incapa si pestele si saramura in ea, se pune apa (1-1,5L fct de cata saramura vrei sa iasa) si se pune pe foc la fiert, inainte de a pune pestele pe gratar cam cu 15 min.
Gratarul, pregatit fiind, se pune la treaba, asternandu-se pe el bucatile de crap, printre care se pun si rosiile, ardeii grasi dar si cei iuti. Important este ca prima oara bucatile de peste sa fie asezate pe gratar pe partea cu pielea, iar gratarul sa fie uns cu o carpa cu ulei (in prealabil) pt a nu se prinde pestele. tot aici mentionez ca este f important ca atat pestele dar si legumele sa nu se arda prea tare pe o parte deci trebuie atentie, iar legumele sa fie intoarse ori de cate ori este nevoie.
Intre timp cele 2 capatani de usturoi trebuiesc curatate si pisate ca de mujdei, legaturile de patrunjel tocate marunt si puse deoparte.
In momentul in care apa incepe sa fiarba se pune sare (optional in combinatie cu o lingura de vegeta si condiment de peste) si un varf de cutit de piper, se amesteca bine. Apoi se adauga usturoiul pisat si se lasa a da in 3-4 clocote pt a-i lua din usturime. Dupa care se opreste focul la oala cu saramura (in devenire) si se puna capacul.
Legumele, coapte fiind, se scot cu grija intr-un castron si se toaca cubulete, apoi se adauga in oala, sub care se mai aprinde (la mic) focul.
De mentionat ca: ardeiul iute se taie in fasii mai lungi pt a putea fi diferentiat de cel gras si grija la sosul/zeama acestora sa nu se piarda in momentul tocarii, pt ca ar fi pacat.
Oala astfel garnisita, cu sarea si iuteala potrivite dupa gust, este pregatita sa primeasca bucatile de crap direct de pe gratar, care vor sfarai f. placut in momentul punerii in oala. La final se presara patrunjelul tocat, se amesteca si se acopera oala pt 15 min.
Pofta mare.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1808 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 01 mai 2007 - 08:45

Mda...oftez.

Am pus in practica o reteta in care se specifica coacerea pestelui pe sare grunjoasa ,fierbinte.
Saramura se facea separat si,tot separat ,intr-o oala se pregatea ,,patul'' pentru peste,alcatuit din rosii,ardei gras,ceapa,...
Vezi diferente notabile,in sensul c-ar schimba ,,radical'' gustul preparatului?

Noapte buna!
  • 0

#1809 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 01 mai 2007 - 09:56

Ar fi posibil. Daca crapul se coace pe solzii sai, daca saramura are si alte ingrediente (ceapa de ex.), ar fi posibil ca si gustul sa fie diferit.
Pana nu gust varianta ta nu prea am cum sa-mi dau seama. ;)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1810 vrajitorul din orz

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04
  • Location:California

Scris 02 mai 2007 - 12:59

Se cheama Bar en Cro�te de Sel. Cauta pe google fish encrusted salt. E mincare frantuzeasca sau italiana, depinde cu cine stai de vorba ;). In principiu e simpla: se ia pestele si se construieste pe el o movila de sare de mare, grunjoasa. Daca pestele e mai mare trebui o groza de sare. Se baga la cuptor. Dupa o vreme se scoate si se sparge sarea (care devine tare). Grija la conversia gradelor din retete ca in alea americane sint in F nu C. A nu se lasa in stil romanesc cu orele in cuptor (cred ca se gateste numai 10-15 minute), la noi se poarta sa se serveasca totul suprafacut, intarit si fara gust, cind de fapt pestele trebuie sa fie zemos, tonul crud la mijloc, si din friptura sa curga singele.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#1811 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 02 mai 2007 - 10:04

Am inteles, insa eu vroiam sa mananc unul pregatit de Mol. ;)
Multumesc oricum.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1812 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 02 mai 2007 - 03:11

Atentie pe sosele... Si inca un WARNING: Imagini socante!!!

http://www.700mb.ru/...manii_foto.html
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1813 DanCld

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 02 mai 2007 - 03:50

Valeleu, ce grozavie :tomato: Nu parea niciun airbag sarit, ce stil de impact o fi avut loc?!
  • 0

#1814 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 02 mai 2007 - 03:53

NU au calculat corect distanta fata de trailer si trailerul a actionat fix ca un cutit care a taiat masina...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1815 dante01

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 Mesaje:
Inregistrat: 11-august 03
  • Location:Ploiesti
  • Marca:Mazda
  • Model:3
  • Motorizare:1.6 DOCH 105 CP

Scris 02 mai 2007 - 04:57

are cineva ceas Glycine?
am vazut unul misto, insa nu stiu daca sa ma bag au ba...
e relativ scumput...
  • 0
...Move your mind...

#1816 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 02 mai 2007 - 05:50

Ce inseamna relativ scumput,pentru tine?
M-am ,,invartit'' printre ceasuri dar,pana acum n-am auzit de marca asta. La cati ceasornicari/canton sunt,nu ma mai mira.
In privinta calitatii,in mod sigur nu o sa ai ce obiecta.Care-i modelul vizat? E unul din ala care are ca ,,anexa'' avionul? :P
  • 0

#1817 dante01

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 Mesaje:
Inregistrat: 11-august 03
  • Location:Ploiesti
  • Marca:Mazda
  • Model:3
  • Motorizare:1.6 DOCH 105 CP

Scris 02 mai 2007 - 06:08

480�...
e de dama, modelul nu-s stiu, doar l-am vazut in vitrina la o bijuterie...
o sa sap intr-o zi si dupa model...
  • 0
...Move your mind...

#1818 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 02 mai 2007 - 06:19

Mai Dante!
Ma tot intrebam de sexul iepurelui/iepuroacei ,de ce bate cu piciorul stang si, nu cu cel drept.
Amu am priceput. :P
  • 0

#1819 dante01

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 Mesaje:
Inregistrat: 11-august 03
  • Location:Ploiesti
  • Marca:Mazda
  • Model:3
  • Motorizare:1.6 DOCH 105 CP

Scris 02 mai 2007 - 07:16

e pt my wife man...
io am un tissot, titanium...
:P

Aceasta postare a fost editata de dante01: 02 mai 2007 - 07:17

  • 0
...Move your mind...

#1820 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 02 mai 2007 - 08:37

Da d-le,banuiam.

Felicitari pentru ceas.Raport calitate/pret,brici.Il ai pe viata.Doar daca vrei sa le asortezi la tinute,ti-ar mai trebui altele...
  • 0

#1821 andrei041

    ing - 2/E

  • Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Constanta
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 02 mai 2007 - 10:07

In padurea cu alune ... aveau casa 2 catei ... Vine pupaza si spune: voi jucati in turul trei? :P
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1822 dante01

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 Mesaje:
Inregistrat: 11-august 03
  • Location:Ploiesti
  • Marca:Mazda
  • Model:3
  • Motorizare:1.6 DOCH 105 CP

Scris 02 mai 2007 - 10:23

:P
  • 0
...Move your mind...

#1823 vrajitorul din orz

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04
  • Location:California

Scris 03 mai 2007 - 05:42

La ce mai folosesc ceasurile? accesoriu de moda...
In viata mea nu am avut ceas. Mint, am avut 2-3 cind eram pusti si le-am paradit in maxim o saptamina. Dupa aia am avut un citizen la sfirsitul liceului. L-am purtat ocazional, poate 1% din timp. De vreo 7 ani n-am mai purta ceas deloc. Am si uitat ca exista. La computer am ceas, outlooku imi trimute popup, la telefon am ceas, la celular am ceas, la masina am ceas, la radio mai spune cit e ora, la tv la fel (lasind la o parte ca nici tv nu am :P).
Cu toate astea imi plac mult ceasurile. De cite ori ajung intr-un magazin ma holbez la ele. Daca as fi milionar mi-as lua probabil un patek philippe ceva impotriva oricarei ratiuni, ca probabil nu l-as purta niciodata.
Aici se incheie compunerea :P.
PS: exista un moment cind imi trebuie ceas: cind sint pe munte. Din pacate din ce in ce mai rar in ultima vreme.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#1824 mol

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Location:est...
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 03 mai 2007 - 06:16

La ce-mi mai trebuie mancare(slanina,fasole,sorici...).

Ma duc la McDonalds,KFC... si, mi-o ,,comprima''aia.In cinci minute o ,,comprim''si eu,la randu-mi sunt ,,comprimat'' si,tot asa...

Pana la acel ,,cubulet''pentru o zi,,,importat''de la astronauti ,sunt doar secunde...
  • 0

#1825 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 03 mai 2007 - 06:25

La computer am ceas, outlooku imi trimute popup, la telefon am ceas, la celular am ceas, la masina am ceas, la radio mai spune cit e ora, la tv la fel (lasind la o parte ca nici tv nu am :P).



si evident ca ceasurile astea toate nu sint "sincronizate" ...
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)





1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi