Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Televiziunea Digitala

• Please log in to reply
254 replies to this topic

#51 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:
Inregistrat: 15-martie 04
  • Marca:Hyundai
  • Model:Sonata
  • Motorizare:2.4 165 CP

Scris 13 decembrie 2006 - 02:35

Sunat si io la dolce:
Eu: Am 4 televizoare. Ce am de facut?
Ei: Pai trebuie sa luati 4 decodoare si 2 antene.
Eu: OK, cat ma costa?
Ei: Pai primul decodor si antena este gratuit si fiindca sunteti abonat RTL, al doilea decodor este 75 eur, iar abonamentul gratuit.
Eu: Si restul?
Ei: Pai nu mai beneficiati la celelalte abonamente de facilitati si reduceri, platiti inca doua decodoare la 125 eur/bucata si o antena la 75 eur. Si abonamentul de baza este de 5 euro/luna pentru fiecare decodor.

Scump, domne, scump. Acum ma costa 9 eur/luna pentru toate tv-urile din casa prin cablu. Astept sa-mi iau plasma/lcd si poate ma bag la un singur decodor...
  • 0
Imagine amplasata

#52 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 13 decembrie 2006 - 02:38

Sau iti faci singurel treaba, iti iei o farfurie cu 2 LNB-uri duale, 4 decodoare si gata treaba :)
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#53 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:
Inregistrat: 21-septembrie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.9 CDTI 200

Scris 13 decembrie 2006 - 04:27

Am sunat si eu .... 14 zile de la data cererii.

Astept acuma ca tot am LCD :)
  • 0
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>

#54 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2006 - 04:39

14 zile ca nu mai au STB-uri. Scria insa cineva pe forumul dat de Swiby ca i s-au zis 14 zile in data de 7.12 si pe 11.12 erau cu ele la usa. Asa ca cine stie :D
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#55 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 14 decembrie 2006 - 01:18

Am citit! Acuma trebuie sa astept oricum, n-am ce face. Mai naspa e ca nu am liber spre S-E si cred ca antena trebuie pusa pe bloc.
  • 0
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>

#56 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 17 decembrie 2006 - 11:41

ok, poate inrebarea e de bula dar totusi... de ce nu se poate splitui semnalul si trebe 15 receptoare, lnb-uri, alea alea
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#57 turbo_tudor

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 122 Mesaje:
Inregistrat: 17-decembrie 06
  • Model:Astra H 2006
  • Motorizare:1.3 CDTI 90CP

Scris 17 decembrie 2006 - 11:49

Din cate imi aduc aminte (si aici ma bag ca musca in lapte) tu defapt comanzi receiverul si nu televizorul (fiin mai mult folosit ca un monitor), deci poti pune mai multe TV-uri dar te uiti la acceasi poza pe toate. Cat despre fazacu antena....ma abtin ca deja vb de date tehnice si deja m-am inecat in lapte.
  • 0
Opel Astra 1.3 CDTI 90 HP, Chrysler Sebring 2.0 LX 140 HP, Albert Einstein: Everything is relative!

#58 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 17 decembrie 2006 - 11:58

Unde gasesc si eu o antena DVB pentru casa sa o folosesc la LCD ca a venit fara. Am tot cautat prin magazinele online dar fara succes. Ma ajuta cineva cu un link.
  • 0

#59 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 17 decembrie 2006 - 11:58

hmm
cam ai dreptate... si spunandu-mi asta mi-ai adus aminte. Undeva prin tineretile mele avem o antena de 1,80m in balco, incerc sa-mi aduc aminte cum era, si daca-mi aduc aminte bine erau destule momente cand venea tata ciufulit si plin de spume in mijlocul noptii ca se uita la un film si eu aveam chef de... fotbal. :( Da, receiver-ul era la mine.
Se pare ca singura varianta e sa pun 2...
@viper: la dolce se poate cu o antena/2 receiver-e?
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#60 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 18 decembrie 2006 - 12:31

Din ce a zis LaScurt in post'ul #51 de pe pagina asta, reiese ca la fiecare antena pot fi conectate 2 decodoare (deci cate 2 receivere/ antena). Pentru ce depaseste 2 receivere ... se repeta operatiunea :(
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#61 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 18 decembrie 2006 - 12:37

OK, primele impresii... Trecem peste "imagine de calitate superioara, sunet la fel", asta nici nu-mi faceam probleme sa fie altfel. Pe scurt, am canalele pe care mi le doream, am altele in plus (AXN Crime, AXN SciFi, Discovery Civilization / Science / Travel & Living (pentru astea trebuia sa platesc in plus dincolo... Ma rog, pentru cele 3 Discovery, cele 2 AXN nefiind pe lista), si platesc per total mai putin ca la RCS la cablu. Apoi, am scapat de corvoada mersului la casieriile RCS/RDS cu programul fenomenal intre 9-18. Acum imi vine frumos factura la un loc cu cea de telefon. Si pot plati la bancomat, sau prin Internet Banking etc.

Instalarea a durat un pic mai mult decat prevedeam din cauza unui STB (Set Top Box) "nervos" care statea bine la puterea semnalului dar nu si la calitate. S-a schimbat cu altul si a fost OK. Activarea cartelelor s-a facut instant prin telefonul fix din dotare. Daca aveti vedere buna spre satelit, toata distractia cred ca ia maxim 1 ora. Oricum, omuletzii se vede ca sunt la inceput. Stau bine la instalarea fizica dar la cea "psihica" mai lucreaza. Insa au rabdare si bun simt. Sa ne gandim totusi ca sunt aceiasi care montau linii telefonice...

Cateva poze cu sculele (le-am zis ca fac o mare greseala ca nu si-au pus sigla pe farfurie cum fac ceilalti...)

Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata

farfuria cu LNB-ul si STB-ul

Imagine amplasata Imagine amplasata Imagine amplasata

si ceva imagini cu meniurile STB-ului

Cum bine ziceam mai devreme, eu am 1 antena, 1 LNB si 2 receptoare.
  • 0

Flickr - pozele mele

#62 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 18 decembrie 2006 - 01:26

inca incerc sa-mi dau seama cum sta treaba cu preturile...
m-am cam incurat cu calculatorul ala de pret de la ei de pe site. O sa-mi pun si eu, m-am saturat de puricii astia ai mei.
Cand am renovat casa am tras cabluri prin sapa (teoretic sistemul e ca la pentagon - pracic e varza...). Asa ca asta ar fi varianta cea mai buna. Decat sa stau sa refac totul mai bine pun antena pe bloc si vin cu cablurile direc in camere (stau la 8, ultimul etaj, nu ma invidiati :D )

poate cu ocazia asta imi pun si tel fix... cat mai e abonamentul? fara minute, fara nimic in plus... oricum il voi folosi numai la fax...
  • 0

#63 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 18 decembrie 2006 - 02:04

La Romtelecom e vreo 35ron ab parca ... inca am acasa, da nusht ezac cat costa :D
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#64 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 18 decembrie 2006 - 08:22

Unde gasesc si eu o antena DVB pentru casa sa o folosesc la LCD ca a venit fara. Am tot cautat prin magazinele online dar fara succes. Ma ajuta cineva cu un link.

Sa o aduc in fata! :)
  • 0

#65 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:
Inregistrat: 27-octombrie 03
  • Marca:Renault / Lada
  • Model:Clio / Niva
  • Motorizare:1.4 / 1.7

Scris 26 decembrie 2006 - 02:23

Pentru moment m-am mai dezumflat un pic şi am �nceput să revin la sentimente mai "normale" faţă de Romtelecom. După ce mi-au luat toate datele la telefon şi m-au asigurat că �n maxim cinci zile lucrătoare vor veni să-mi monteze antena, urm�nd ca preţul instalării şi al echipamentelor să fie inclus �n prima factură (pentru că nu s�nt abonat RTC, deci va trebui să le plătesc), văd eu că trece o săptăm�nă, trec două şi nu se �nt�mplă nimic, aşa că şi sun ca să-i �ntreb de sănăsani. Mi se răspunde că trebuie să mă duc la un magazin Romtelecom să plătesc antena.
"Păi nu ziceaţi că vine pe prima factură?"
"A, nuuuu, doar instalarea vine aşa, antena nu."
Mi-am �ncleştat buzele ca să nu-mi scape vreuna dintre cele cel puţin cinşpe �njurături ce mi-au venit instantaneu pe limbă, făc�nd efortul de a �ncheia conversaţia �ntr-un mod politicos.
Ce rost are �ncheierea contractului prin telefon, dacă oricum s�nt obligat să mă deplasez p�nă la un magazin de-al lor? Şi de ce nu s�nt �n stare să-i �nveţe pe roboţeii de la dispecerat aceleaşi lucruri? Ăştia nu fac toţi aceeaşi şcolarizare? Nu-i �nvaţă pe toţi aceleaşi poezii? Sun de două ori (sun eu, că ei nu catadicsesc, deşi promit cinci zile lucrătoare maxim) ca să aflu două lucruri diferite... :D
�n fine, deocamdată n-am avut chef să mă deplasez p�nă la ei. C�nd oi avea chef, o să-i anunţ. Asta dacă nu mă orientez spre alţii �ntre timp.

Edit: băi, ce mă enervează cenzura asta imbecilă! Acel "sănăsani" de mai sus se va citi s.ă.n.ă.t.a.t.e.

Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 26 decembrie 2006 - 02:26

• 0

#66 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2007 - 12:41

in primul rand pentru kenny care are net de curand si nu se descurca...
programele DIGI:
Pachetul Popular
34 programe
TVR 1 TVR 2 TVR Cultural Antena 1 Antena 3 PRO TV Acasa TV PRO TV International Pro Cinema Prima TV Realitatea TV B1 TV National TV N 24 OTV U TV Minimax/A+ Kiss TV Etno TV Euforia TV National Geographic DDTV Prateh TV Favorit TV Taraf TV Flux TV TVS Oradea Analog TV Digi TV Info Telesport TVS Craiova/Playboy TV

Pachetul Baza
51 programe
Hallmark AXN Zone Romantica TV Sport Sport Klub Eurosport Jetix / ESPN Classic MTV Romania VH 1 Discovery Channel Animal Planet Zone Reality Viasat Explorer Travel Cartoon Network/TCM CNN

Pachetul Extra I
Discovery Science Discovery Travel&Living Discovery Civilisation Viasat History Private Spice TV 1000

Pachetul Extra II
TV 2 RTL Klub Film + Cool TV Duna TV Hir TV Viasat 3 Minimax Ungaria ATV MTV1 MTV2 4Story TV

Pachetul MaxPak

HBO Cinemax

Pachetul Radio

InfoPro MixFM ProFM Radio 21 Europa FM Guerrilla
  • 0

#67 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2007 - 12:57

Vlad, am sunat pe 22 dec sa-mi fac abonament la romtelecom si la digi. Prima tanti mi-a zis ca se pot face contractele telefonic pentru amandoua simultan (nu vroiam si la romtelecom dar era promotia aia si suna bine) a trecuit sa inchid ca n-aveam buletin si am revenit dupa 10 min. Alta tanti mi-a zis ca nu se poate decat pe rand.
Ok, nu-i bai. Si am stat cu ea si am "completat" cererea. Si am asteptat sa vina, in alea 5 zile lucratoare cineva sa-mi traga firu in casa... Din calculul meu au cam trecut si odata cu ele si promotia respectiva. Acum sa stepte ei sa le raspund la usa/telefon ca o sa fiu cam ocupat...

Trebe sa ma reorientez.
  • 0

#68 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 04 ianuarie 2007 - 11:40

Ok, am citit posturile, acuma ca sa incerc sa fac un summary (informatii de pe diverse site-uri):

- Digi TV - este tot RCS&RDS, de care vreti sa fugiti pt servicii proaste la CATV. Eu sincer am CATV de la RCS&RDS si singura problema este ca nu se poate plati abonamentul decit la casieria lor (desi s-ar putea schimba in viitor, au un trezorier nou care tocmai a cerut oferte de cash management de la toate bancile). Eu am un prieten cu casa in Otopeni care e foarte multumit de Digi, semnal ok, au venit repede sa instaleze, are inclusiv FTA cu o groaza de canale, inclusiv "Real Madrid TV" :P

- Max TV - se pare ca e calitatea destul de proasta a semnalului, plus sunt zvonuri ca va fi cumparat de Digi sau Boom ?! Nu are EPG

- Focus Sat - inteleg ca e detinut de UPC...probleme insa cu instalarea - nu sunt antene, e nevoie sa iti cumperi tu antena sau sa dai o spaga la instalatori, nu se gasesc cartele de reincarcare etc. De asemenea, nu are EPG

- Boom TV - pentru "connoisseurs", mai scump dar apparently oferind mai multe programe, FTA si Pay Per View - mai are probleme cu calitatea insa are aparatorii lui ferventi. Unii sunt f. multumiti, altii f. nemultumiti (poate au asteptari si criterii diferite). Au plecat se pare niste oameni de baza la Dolce, in plus sunt zvonuri cum ca discuta sa vinda lui Zapp (insa are oare bani zapp sa mai arunce si pe DTH cind au atitia bani de bagat in reteaua lor de telefonie mobila).

- Dolce - destul de draguti si prompti, problema e ca nu au prea multe programe si ca receiverul lor nu are FTA.

Daca am timp diseara incerc sa fac si un summary de preturi....

Acuma intrebarea mea (recunsc, poate stupida) este de ce as renunta la un CATV de care sunt multumit ca sa imi pun DTH ? Care sunt argumentele pentru care ati schimba ?

- Pretul ?
- Serviciile proaste CATV ?
- Serviciile aditionale DTH - care sunt alea ? FTA ? PPV ?
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#69 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2007 - 12:31

Episodul al doilea din saga "Vreau să fiu Dolce":

Fac aseară un efort să merg la un magazin Romtelecom. �i povestesc unei tanti de acolo care-i problema, �i dau numărul cererii făcute prin telefon şi �i zic că vreau să plătesc echipamentele. Se uită �n calculator şi-mi zice:
- Cererea Dvs. figurează aici ca fiind anulată.
- Păi nu ştiu de ce, că eu n-am solicitat anularea, zic eu.
Dă nişte telefoane, �ntreabă pe unul şi pe altul, iar �n final �mi zice:
- Nu ştiu ce se �nt�mplă, i-am rugat pe colegii mei să verifice care-i problema, o să vă sune ei c�t pot de repede.
- Bine, atunci haideţi s-o dăm naibii de cerere şi să facem alta nouă, ne imaginăm că acum am venit prima oară şi că n-am vorbit niciodată la telefon.
- �mi pare rău, nu se poate, nu pot să fac nimic p�nă c�nd nu se lămureşte problema. O să vă sune cineva �n cel mai scurt timp.
- Ce �nseamnă cel mai scurt timp? O zi? Două?
- Nu pot să vă spun, sper să fie c�t mai cur�nd, i-am rugat să rezolve c�t de repede pot.
- Atunci măcar să cumpăr acum antena, ca să nu mai fac altă dată drumul p�nă aici.
- �mi pare rău, nu pot să fac nimic acum, dar staţi liniştit, că sigur vă vom suna c�t de repede posibil.

Grrrrrrrrrrr............... :rolleyes: :) :D
Şi cu ClickNet-ul a fost la fel. Acum merge bine, dar m-am rugat o lună de ei să mi-l facă să meargă. Numai nervi... Cred că Romtelecomul ăsta e blestemat să nu se schimbe niciodată. :D

Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 09 ianuarie 2007 - 12:33

• 0

#70 S600

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 247 Mesaje:
Inregistrat: 25-aprilie 04
  • Model:Mondeo Ghia 2002
  • Motorizare:2.0 TDCi 130 HP

Scris 09 ianuarie 2007 - 01:33

Spre surprinderea mea, strict in ce ma priveste, si pe firma si pe pf, Romtelecom-ul a dat dovada de multa seriozitate, atat la Clicknet, cat si la Dolce. Mie mi se pare ca managementul a schimbag mult atitudinea angajatilor, si denota un usor spirit vestic. Oi fi eu vreun caz singular? Nu cred. Padure fara uscaturi nu exista, deci mai sunt si incompetenti in Romtelecom. Dar eu de cate ori am avut probleme (de vreo 2-3 ori), suportul tehnic sau customer service a fost ireprosabil.
  • 0
RuleR

#71 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 09 ianuarie 2007 - 02:23

Mă g�ndesc acum la altceva. Dacă n-aş vrea să mă abonez la nici un distribuitor rom�n? N-ar merge să-mi pun pe casă o pălărie din aia imensă (adică o parabolă adevărată, mare, nu flecuşteţ din ăsta stil Dolce & Co) şi să prind ce vreau eu, pe ce satelit am eu chef?
A �ncercat cineva să facă asta? Cum se face cu posturile care s�nt pe bani? Poţi să cumperi decodorul prin internet direct de la sursă (de exemplu direct de la hbo.com, hallmarkchannel.com, etc.) şi să plăteşti cu cardul abonamentul �n fiecare lună?

Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 09 ianuarie 2007 - 02:25

• 0

#72 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:
Inregistrat: 15-martie 04
  • Marca:Hyundai
  • Model:Sonata
  • Motorizare:2.4 165 CP

Scris 09 ianuarie 2007 - 02:36

Poti sa-ti iei o antena cu motor care sa se "uite" la toti satelitii posibili. Vei prinde astfel vreo 2000 de canale (inclusiv Al-Jazeera - daca te intereseaza). Vei prinde chiar si cateva canale romanesti (PROTV International, TVR International). Exista STB-uri universale care cu ajutorul unei cartele decodifica semnal de la diverse posturi care emit pe satelit. Ideea e ca daca cumperi acces la astfel de servicii, iesi foarte scump - de exemplu abonamentul la HBO costa in jur de 12 dolari pe luna si nici nu e subtitrat in romana. Pe cand, daca apelezi la un DTH romanesc iesi mult mai ieftin.

Aceasta postare a fost editata de LaScurt: 09 ianuarie 2007 - 02:36

• 0
Imagine amplasata

#73 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 09 ianuarie 2007 - 02:40

s-a discutat pe aici de dezavantajul dth-urilor pe timp de iarna? povesteau pe softpedia niste tipi ca se mai intampla iarna ca parabolicele sa fie acoperite cu zapada ,deci.. semnal prost==> trebuiesc curatate. inchipuiti-va ce inseamna asta daca stai la bloc la un etaj superior pus intr-un loc in care ajungi mai greu. Si am inteles ca au fost probleme (e drept scurte) si la cei ce emit semnalul dth din cauza asta
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#74 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
Inregistrat: 02-iulie 03
  • Marca:BMW
  • Model:Z4 2.5si + R1200GS
  • Motorizare:218 HP + 110HP

Scris 09 ianuarie 2007 - 02:42

nu exista antene incalzite, ca luneta de la masina ?
  • 0
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#75 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 09 ianuarie 2007 - 02:46

am inteles ca sunt scumpe..
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi