Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Televiziunea Digitala

• Please log in to reply
254 replies to this topic

#76 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
Inregistrat: 02-iulie 03
  • Marca:BMW
  • Model:Z4 2.5si + R1200GS
  • Motorizare:218 HP + 110HP

Scris 09 ianuarie 2007 - 02:54

cam la ce unghi stau antenele respective ?
  • 0
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#77 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:
Inregistrat: 27-octombrie 03
  • Marca:Renault / Lada
  • Model:Clio / Niva
  • Motorizare:1.4 / 1.7

Scris 09 ianuarie 2007 - 03:04

Poti sa-ti iei o antena cu motor care sa se "uite" la toti satelitii posibili. Vei prinde astfel vreo 2000 de canale (inclusiv Al-Jazeera - daca te intereseaza). Vei prinde chiar si cateva canale romanesti (PROTV International, TVR International). Exista STB-uri universale care cu ajutorul unei cartele decodifica semnal de la diverse posturi care emit pe satelit. Ideea e ca daca cumperi acces la astfel de servicii, iesi foarte scump - de exemplu abonamentul la HBO costa in jur de 12 dolari pe luna si nici nu e subtitrat in romana. Pe cand, daca apelezi la un DTH romanesc iesi mult mai ieftin.

S�nt convins că ies ceva mai scump şi mi se pare normal, dar aş vrea �nt�i să aflu cu c�t. Lu�nd �n calcul libertatea deplină, completa independenţă faţă de incompetenţii din Rom�nia care ştiu doar să-ţi ia banii şi să te aburească cu reclame mincinoase, atunci s-ar putea să accept preţul mai mare. Sigur, cu condiţia să fie �n limite suportabile. :D
Ştii cumva cine se ocupă cu aşa ceva? O firmă la care aş putea să mă duc şi să-mi explice tot ce trebuie, ce echipamente �mi trebuie, c�t costă, cum se fac abonamente la posturile pe bani, etc.? Adică să mă duc la ei şi să le zic: vreau posturile x, y, z. Ce-mi trebuie, c�t costă şi cum se face? Iar ei să-mi zică: �ţi trebuie antena X cu motorul Y şi receiverul Z, instalarea te costă at�ta, pentru Cartoon Network �ţi trebuie asta, pentru HBO �ţi trebuie asta, etc. etc.

PS. Subtitrarea �n rom�nă nu mă interesează, mai ales că rom�nii au obiceiul să traducă aiurea (fază de ProTV: iese tipul din baie şi-i anunţă pe cei care aşteptau la r�nd: "the shower is free". Traducerea ProTV: "duşul e pe gratis"). :D

Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 09 ianuarie 2007 - 03:10

• 0

#78 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:
Inregistrat: 15-martie 04
  • Marca:Hyundai
  • Model:Sonata
  • Motorizare:2.4 165 CP

Scris 09 ianuarie 2007 - 03:10

Eu zic sa incepi de aici cu cautarile. Dupa aia intri pe topicul asta si sigur te vei lumina...
  • 0
Imagine amplasata

#79 nicukla

membrru

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 09 ianuarie 2007 - 03:19

intre 1991 si 1994 pana a venit cablu in bloc am avut antena parabolica la balcon cu diametru de 1.8 m.Iarna se punea zapada si trebuia sa o curat cu o matura atarnat pe balcon mai mult inafara blocului.
Se pierdea din semnal cand ploua si cand ningea.Antena trebuia indreptata spre sud la un unghi de 30-40 de grade,eu prinzand decat 6 sau 7 sateliti in total cam 40 de programe.Din casa schimbam pozitia antenei spre alt satelit.receptia nu ere foarte buna decat la vreo 10-15 programe.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#80 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:
Inregistrat: 21-septembrie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.9 CDTI 200

Scris 09 ianuarie 2007 - 08:02

Si asa se facura 27 de zile de cand am sunat la Dolce si nu mai vine nimeni. Nu ma deranjeaza dar ca am zis ca fapt divers. Am sunat la doua zile de cand i-au montat lui Viper in 4 (patru) zile. :)
  • 0
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>

#81 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 09 ianuarie 2007 - 11:16

deja sunt depasiti si victime ale propriului succes... poveste veche la firmele din ro, overselling-ul...
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#82 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 15 ianuarie 2007 - 07:22

Posturi care emit HD pe satelit: aici
  • 0
Imagine amplasata

#83 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 26 ianuarie 2007 - 12:36

Au venit 3 baieti si au intalat totul in maxim o ora. Au cautat satelitul manual prin rotirea antenei ca sculele nu i-au ajutat. A mers insa repede. Semnalul e maxim ca nu mai e nici o bara din aia necolorata.

Ce ma enerveaza cel mai rau momentan e ca protv-ul se vede de toata jena (de fapt tot ce e trustul pro) si sunetul e mult mai incet decat la celelalte posturi. Daca vreau sa vad un film pe protv dau pe analog ca se vede mult mai bine. Sunt posturi la care se vad pixeli si altele care se vad foarte bine (majoritatea). Sper ca in viitor sa mai imbunatateasca calitatea pe unele posturi. Oricum am toate pachetele luate si sunt posturi care le vroiam de mult (gen axn sci-fi).

P.S. De Dolce era vorba

Buey care mi-ati schimbat avataru'!

Presimt o conspiratie!
  • 0
Opel Astra 1.9 CD<!--coloro:#ff0000--><span style="color:#ff0000"><!--/coloro-->TI<!--colorc--></span><!--/colorc--> 200 de cai by<a href="http://www.flash-tuning.ro" target="_blank"> <!--coloro:#cc0000--><span style="color:#cc0000"><!--/coloro-->Flash-tuning<!--colorc--></span><!--/colorc--></a>

#84 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 26 ianuarie 2007 - 01:02

Ca tot butonez la TV ma uit ca de ex. axn-urile, hbo-ul, discoveryurile si national geografic se vad beton. Cam tot ce e post "strain" se vede super : eurosport 1 si 2, cnn. Au masurat niste baieti care stiu ce fac ca Dolce are calitate mai slaba pe 8 canale decat Digi si mai buna pe 30 din pachetele de baza, deci e lozul mai bun dar se poate mai bine. Din ce vad pe net intre Dolce si Digi e mare razboi si ambii combatanti anunta mari surprize ceea ce nu poate sa fie decat bine.
  • 0

#85 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2007 - 01:16

Un pic off-topic, dar tot pe teme de televiziune. Există vreun dispozitiv �n care să �nfigi cablul de antenă şi care să comunice apoi wireless cu un alt dispozitiv, conectat la televizor? Ideea este să nu mai ai cabluri trase prin toată casa. Vine cablul de antenă la intrarea �n casă, apoi televizorul poate să se afle oriunde �n casă, fără să mai ai nevoie de cabluri trase p�nă la el.
Există aşa ceva?
  • 0

#86 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 31 ianuarie 2007 - 05:22

se cheama videosender si iti recomand philips....eu am un thomson pe 2.4ghz dar ideal e sa nu inchizi usile camerelor... :lol:
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#87 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2007 - 06:09

Problema s-a mai discutat si aici. Poate gasesti info.
  • 0

#88 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 31 ianuarie 2007 - 09:22

Totusi cred ca Vlad s-a referit la cu totul altceva: un dispozitiv (1) in care sa intre semnalul RF de la antena, undeva in apropiere de geam/ usa si sa il transmita pana la televizor/ televizoare, la care in loc sa tragi cablul de antena prin toata casa, le infigi in spate cate un receiver (2, 3, etc) care receptioneaza semnalul transmis de (1).
Corect dl. Vlad ?
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#89 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2007 - 09:55

Pai exact asta se discuta si dincolo - eu asa vad situatia :lol:
  • 0

#90 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 01 februarie 2007 - 10:13

Nu canan, acolo se discuta de un emitator audio/video simplu.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#91 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 01 februarie 2007 - 02:17

Da, Swiby, exact la asta mă refeream.
Ceea ce văd acolo se apropie de ce vreau eu, dar nu e chiar acelaşi lucru. Ăla �mi preia un singur semnal de intrare, pe care-l trimite mai departe pe un canal radio predefinit. La mine va intra �nsă un cablu de antenă, pe care vor veni c�teva zeci de programe. Nu va fi un singur semnal de intrare, ci c�teva zeci de semnale. Va trebui fie ca emiţătorul să transmită mai departe către receptor �ntreaga bandă de frecvenţe de pe cablu (ceea ce nu cred că este posibil), fie ca emiţătorul să aibă telecomanda lui proprie, cu ajutorul căreia să aleg postul (TV-ul va primi mereu o singură frecvenţă, dar pe acea frecvenţă va veni alt post, �n funcţie de ce aleg eu din telecomanda senderului).
La ceva de genul ăsta mă g�ndeam.
Videosenderul ăla pare făcut pentru calculatoare, DVD playere, VCR, etc., nu pentru un cablu de antenă cu zeci de canale multiplexate. Cel puţin aşa �nţeleg eu din descrierea lui.

Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 01 februarie 2007 - 02:27

• 0

#92 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 01 februarie 2007 - 02:44

Există şi ce vrea VladSoare. �nsă nu ştiu c�t de pregătit este să investească �n aşa ceva. Un emiţător VHF/UHF costă minim 300 de euro, iar un receptor vreo 200 x c�te receptoare e nevoie. Aici nişte exemple.
  • 0
Imagine amplasata

#93 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 01 februarie 2007 - 03:09

Nu contează preţul, că n-am de g�nd să investesc chiar acum. Mă interesa doar ca principiu, dacă există.
Thanks pentru link, o să-l studiez.
  • 0

#94 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 05 februarie 2007 - 05:10

Azi am sunat şi eu la Dolce. Mi-au zis că �n maxim 30 de zile vin să-mi instaleze farfuria. Am luat pachetul Variety Special la 3.9 eur/luna, eu fiind interesat �n special de AXN Sci-Fi. Pentru restul canalelor am bătr�nul cablu de la Astral pe care intenţionez să-l păstrez �n continuare, deoarece n-are Dolce at�tea decodoare c�te mi-ar trebui mie (4) şi nici eu bani să-i �mbogăţesc.
  • 0
Imagine amplasata

#95 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 05 februarie 2007 - 08:02

Astral Digital nu te coafeaza?
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#96 LaScurt

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.828 Mesaje:

Scris 05 februarie 2007 - 08:23

M-am săturat să mă rog de cei de la Astral să-mi trimită o ofertă, d-apăi să mai şi vină să-mi instaleze decodorul. Ca o paranteză am sunat si am făcut scandal p�nă la directorul de zonă, care mi-a promis ferm că-mi va trimite oferta. �ncă o mai astept. Le-am cerut-o celor de la casieria unde plătesc - mi-au zis că n-au auzit de asa ceva. Pe Internet nu se găseste nicio informaţie �n sensul ăsta (www.astral.ro). Acest serviciu, deci, există din auzite, �nsă lipseste cu desăv�rsire. Asa că am sunat la Dolce. E si mai ieftin (6 luni moka) si măcar mă bagă �n seamă.
  • 0
Imagine amplasata

#97 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 05 februarie 2007 - 10:37

Vezi ca astia de la Dolce au unele "particularitati", de ex: pachetul Discovery este preluat din Ungaria si toate vin in limba maghiara.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#98 canan17ro

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 821 Mesaje:

Scris 05 februarie 2007 - 10:48

E engleza cu subtitrare in romana - asta la toate discovery-urile. Nici nu are optiunea de maghiara care la unele posturi este. Poti sa setezi tu ce limba la audio si subtitrare vrei.
  • 0

#99 Extremero

Hakuna Matata

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.399 Mesaje:
Inregistrat: 12-iunie 03
  • Marca:Mitsu
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.2

Scris 06 februarie 2007 - 02:21

M-am săturat să mă rog de cei de la Astral să-mi trimită o ofertă (...)

Eu i-am sunat acum o luna ca sa vina sa-mi puna cablu (terestru), care de altfel e tras deja dar cred ca e intrerupt de la ei, din splitterul de pe stalp.
Au spus ca vin in max 5 zile. Pana la urma o sa imi iau o scara, ma urc pe stalpul din fata casei si leg firul la loc singur.

In alta ordine de idei: ati vazut/auzit de receiver de satelit care sa aiba iesire VGA sau DV-I?
  • 0

#100 VladSoare

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 06 februarie 2007 - 03:37

Asa că am sunat la Dolce. E si mai ieftin (6 luni moka) si măcar mă bagă �n seamă.

Să vedem dacă te bagă �n seamă, �ncă nu ştim asta. ;)
Eu aştept de aproape două luni să mă bage �n seamă, şi degeaba... Şi cică ar fi trebuit să vină �n cinci zile lucrătoare. Yeah, right... ;)

Aceasta postare a fost editata de VladSoare: 06 februarie 2007 - 03:38

• 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi