Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Un freezone

• Topic inchis Acest topic e inchis
1368 replies to this topic

#826 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 30 ianuarie 2008 - 03:04

am vazut o reclama la tv in care se sustine ca toyota e creatorul SUV-ului

Eu am vazut o emisiune despre SUV-uri si acolo s-a aratat ca Jeep Cherokee a fost primul SUV real, in sensul pe care il intelegem astazi, desi denumirea de SUV se utilizeaza din '48.

Si ca sa nu mai fac un post
http://fr.youtube.co...h?v=hgyZHYRGpTY
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#827 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 30 ianuarie 2008 - 03:35

eu stiam ce e subaru forester primul SUV in acceptiunea de SPORT UTILITY VEHICLE. e drept ca americanii zic ca ei il aveau de acum 60-70 de ani in nu stiu ce masina tot jeep - iar buick zic ei ca a fost primul SUV 1951, insa sa fim totusi seriosi http://www.carofthec...t_suv,_ever.htm

dar e mai mult ideea ca masina aia semana cu un SUV de pe acum, dar istoria SUV parca apartine americii in totalitatem desi abia in 90 a izbucnit frenezia SUV in ideea ca te protejau mai bine in caz de impact, iar pe net am gasit si un "tanc" rusesc, care se lupta pt titulatura asta, dar ala e exagerat. insa nu gasesc toyota.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#828 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 03:49

SUVul asa cum il percepem astazi insemna o caroserie monococa si eventual un sasiu usor. Din explicatiile date in emisiune (si nu am vreo afinitate pentru Jeep) s-a demonstrat ca a fost primul autoturism care la care nu s-a folosit un sasiu greu de truck, element care i-a asigurat succesul comercial.
Evident ca nici una din marcile mentionate in posturile anterioare nu poate demonstra ca este mama SUVului. Mai sunt unii care si-au redenumit masina din Prado altfel si au un succes enorm pe piata, desi numele masinii este pur comercial.
  • 0

#829 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 04:31

nu stiu, doar ca m-a deranjat ca au spus de la creatorii SUV-ului sau ceva de genul. in romania exista parca o lege prin care poti da in judecata o firma pt reclama mincinoasa si in 7 zile trebuie sa dovedesca ca e adevarat ce au sustinut. oare o mai exista?
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#830 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 04:43

Oaaaaaaaaaaaaa!
Si cine-i da in judecata ?
  • 0

#831 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 04:46

la noi, nimeni cred. in state de ex un proces impotriva unor mari firme nu sunt chiar improbabile.

oricum cred ca fata lor si a judecatorilor ar fi "priceless" ;) , si ar spune, "hai domne, n-ai treaba acasa?"
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#832 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 04:47

Aha
Cred ca asta explica:
Sport utility vehicles were originally descended from commercial and military vehicles such as the Jeep and Land Rover. The phrase sport utility vehicle was first used by Toyota in 1960, and was soon picked up by Jeep (images of the Toyota and Jeep advertisements can be seen at the SUV page at FirstMention.com). SUVs have been popular for many years with rural buyers due to their off-road capabilities. The Toyota Land Cruiser, Land Rover, Jeep Wagoneer and the Ford Bronco were early SUV examples, followed by the Chevrolet Blazer and the GMC Jimmy. International Harvester also sold SUVs, notably the three-door Scout and the five-door Travelall.

Deci toyota a utilizat prima denumirea de SUV.
  • 0

#833 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 05:04

deci nu avem sanse la proces. pacat ;)

totusi departe de creatorii SUV-ului http://answers.yahoo...06113329AAs3lWV
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#834 audi13

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 9 Mesaje:
Inregistrat: 31-octombrie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:1J....
  • Motorizare:1.9TDi 110CP

Scris 30 ianuarie 2008 - 05:52

Pentru cei care nu s-au convins ca americanii-s idioti:

http://www.youtube.c...LCy8O7cH0s&NR=1
  • 0

#835 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 30 ianuarie 2008 - 07:57

Hai sa nu mai ridicam anumite modele si firme pe piedestale de neajuns, ca devine un pic... In fine, nu zic cum... Automobilul nu s-a nascut odata cu Subaru...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#836 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 30 ianuarie 2008 - 09:32

Ai o obsesie cu Subaru ?
  • 0

#837 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 30 ianuarie 2008 - 09:57

Pentru cei care nu s-au convins ca americanii-s idioti:

http://www.youtube.c...LCy8O7cH0s&NR=1

Nu ca nu au si americanii destui ciudati, dar inteleg ca acesta e un clip dintr-o emisiune tv "Idol" din Suedia...
  • 0

#838 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2008 - 10:00

nu stiu daca are sau nu o obsesie, treaba ca forester e primul SUV in adevaratul sens al notiunii nu-mi apartine, in plus eu nu sunt detinator monomarca, chiar si acum sunt destul de variat in alegeri, nici nu-mi place noul forester, nici outback. nu are nici o legatura cu subaru ca si firma sau nu, pur si simplu asa se spunea in mai multe emisiuni, culmea din SUA, la care ma uitam in ideea de a afla cate ceva despre forester.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#839 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 31 ianuarie 2008 - 10:19

eu stiam ce e subaru forester primul SUV in acceptiunea de SPORT UTILITY VEHICLE.

Hoho... fani, fani da chiar asa? Foresteru nu a fost niciodata SUV si nici acum nu e. E crossover sau XUV cum ii spun astia.
Apoi Foresteru saracu a aparut in 97, soselele erau pline de suvuri la vremea aia de multi ani (nu ca acum, dar oricum). Stiu ca unii zic ca alea erau masini de teren, sau cross country cum ii spune merc la G classe da e fix tot aia.
Nomenclatura intradevar e confuzanta da subaru n-a fost primul la nimic in domeniul asta.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#840 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 10:58

nu conteaza, nu spun eu asta, ci tot astia din domeniu. dar daca forester nu e mai sport decat toate troacele alea americane de le spune generic SUV acum (ca oricum cel mai sigur e, desi voi fi contrazis si pe tema asta, chiar ei americanii sustin ca e peste tot ce e SUV in state la siguranta, sau era, ca asta nou nu e testat inca), nu stiu ce ar putea sa fie. F-urile alea fac exceptie si oricum alea sunt imense.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#841 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 31 ianuarie 2008 - 11:15

Ford F 150 ncap test :nono:

Subaru Forester Crash Test :thumb:

• 0

#842 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 31 ianuarie 2008 - 11:17

a fost si la tv testul asta, pe explorer parca, si noul F150 a iesit mult mai bine.
BTW nu e euroNCAP, e ala de la americani ;) NTHS sau cum ii zice :D m-am mai uitat si la un film cu 3er din 2006 si scria euroNCAP, dar era in aceeasi locatie ca F150-ul plus ca se vedea ca era US spec :)

LE: pe asta cu forester nu-l stiam. pare ok, doar ca se lasa cam mult in fata ;)
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#843 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 11:40

Ala e F150 de acum cati ani?
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#844 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 11:45

de multi ani.

asa se lasa forester, nu-i nimic.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#845 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 11:48

e ala de la americani :rolleyes: NTHS sau cum ii zice

NHTSA
  • 0

#846 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 31 ianuarie 2008 - 02:49

asa, danke :D am fost aproape :) stiam ca e ceva cu national highway traffic safety :rolleyes:
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#847 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 03:33

Ala e F150 de acum cati ani?

si foresterul e vechi.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#848 rzv74

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 259 Mesaje:
Inregistrat: 28-octombrie 02

Scris 31 ianuarie 2008 - 03:47

http://www.rri.se/index.php?DN=34

ia uitati putin la RS4 ! aproape 90 de cai diferenta? cam tupeisti astia de la audi!
  • 0

#849 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 04:17

nu e nimic neobisnuit, RS4 o ia pe coaja la liniute. si nu e nici singura masina care nu poate pune cum trebuie puterea la roata.

dar in suedia subaru e firma interzisa sau ce?

mai e o chestie, nici la nivelul asta nu poti spune ca 2 masini sunt identice si conteaza cine si cum le-a condus. la noi cele 2 subaru merg destul de diferit, in functie de stilul soferului s-a modificat si comportamentul masinii. stiu ca o sa sara lumea in sus, dar nu-mi pasa.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#850 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 31 ianuarie 2008 - 04:47

si foresterul e vechi.

Da. Forester se face din 1997 si F150 din 1973... Nu intreb de nebun de cand e F150 pentru ca s-a facut un crash test intre F150 si Humme H1 si Hummer-ul a iesit zob...
  • 0

Flickr - pozele mele

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi