Depinde cu ce compari. Daca o compari cu Octavia Combi 4X4 Elegance / diesel / 2.0 TDI DPF / 140 CP / transmisie manuala - 6 trepte , aceasta e EUR 21.077 CIP.
Deci o diferenta de 1500� intre un combi 4x4 si un crossover de aceeasi motorizare si probabil cu o echipare mai completa (n-am stat sa verific).
Insa de acord cu tine ca Skoda nu mai e masina convenabila care era in anii 2000. Pe de alta parte, daca te uiti ce bani platesc romanii pe Octavia (2) constati ca se cumpara cele mai scumpe versiuni si echipari extra. Iar apoi, incep sa se planga de una si de alta...
Eu ma gandeam la ce ofera masina si marca, cand am spus ca e prea scumpa.
Am impresia ca acum se cumpara Skoda pe baza a ceea ce a insemnat Skoda exact la inceputul anilor 2000, numai ca se adauga tot soiul de optionale care sa faca viata mai usoara, mai placuta, sau care sa certifice un statut mai "upper class" . bun inteles ca si cei de la Vwag au intuit f bine treaba asta si au tot marit preturile.
Asa ca, actualmente, Skoda din pacate nu mai reprezinta acea varianta rezonabila ca pret.
Problema ar fi ca VW a sarit si mai sus. De ex mie mi-ar place sa gasesc o varianta de masina de clasa medie (sau compacta extrem de generoasa) cu motorizare diesel (CR), cutie tip DSG si (eventual) daca se poate si integrala. Si al carei pret sa nu fie halucinant.
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte