Salt la continut

Fotografie

KIA RIO Crdi testata azi de unul din moderatorii acestui site

• Please log in to reply
149 replies to this topic

#76 mol

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 09 octombrie 2007 - 07:16

adevarul e ca erau faine tare, in 95 cand a luat tata espero eram super extaziat, pur si simplu incomparabila cu dacia berlina cu care era obisnuita lumea, espero de 90 cai era rapida tare, chiar aveam o revista, autopro parca, care o cataloga drept sportiva ca tinuta de drum si motor puternic, dar standardele s-au schimbat mult intre timp, a mai scos si romanul capul in lume, a mai vazut una, alta, si sa stii ca erau kia si pe atunci in romania, erau si toyota, si chiar se si vindeau, dar rar, si situatia tot asa a ramas de atunci, vezi si tu cifra de vanzari raportat la vw sau renault

Sandule,da' tu erai ,,chiabur'' daca aveai Espero in anii aia. :)
  • 0

#77 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Marca:VW
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 09 octombrie 2007 - 07:23

nu eu, tata, eu am avut dacie prin 98, noua, dar era dacie si in 2 ani am facut-o praf ca tehnica, desi pe afara nu avea nici cea mai mica zgarietura
  • 0

#78 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 09 octombrie 2007 - 07:29

Stiu io un nene cu un Fiat care tare ar vrea sa se dea cu Rio asta nervos... Poate aranjam ceva pe tema asta... Ah, si ca veni vorba, un Fiat Linea cu motorul de 1.3 Diesel 90 CP (adica minim 120CP dupa resoftare, ca si Kia de mai sus e resoftata, nu?) iese, in varianta Emotion, la 16609 cu accize si TVA incluse. Iar ca dotari de serie are cam tot ce vrei:

13957 EURO CIP / 16609 EURO (include accize si TVA)

Culori Pret
Culoare caroserie: Rosso Esuberante 182 EURO
Tapiterie: Negru/Gri (disponibila pentru versiunea Dynamic) 0 EURO
Jante: Jante din aliaj de 16� cu pneuri de 195-55(serie pentru Emotion) 0 EURO

Optionale Pret

Dotari de serie
Inchidere centralizata cu telecomanda
Volan reglabil in inaltime si axial
Servodirectie
Trip computer
Tetiere anterioare reglabile in inaltime
Faruri reglabile
Geamuri atermice
Plafoniera anterioara
Suport pahare (2 anterioare)
Incinta portbagaj cu iluminare
Caseta in bord cu iluminare
Sistem follow me home
Sistem My Car
Al treilea stop
Turometru
Buson rezervor cu cheie
Deschidere electrica portbagaj din interior
Kit fumatori (scrumiera + bricheta)
Climatizare automata
Radio CD + MP3 cu comenzi pe volan (6 difuzoare)
Scaun sofer reglabil in inaltime cu reglare lombara electrica
Roata de rezerva de dimensiuni normale
Oglinzi exterioare reglabile electric, cu degivrare si senzor de temperatura
Tetiere posterioare reglabile in inaltime (3 buc)
Bancheta posterioara rabatabila divizata 60/40
Buzunare spatare scaune
Oglinda integrata in parasolar latura sofer cu iluminare
Plafoniera posterioara
Capac rezervor cu deschidere din interior
Cotiera anterioara cu spatiu depozitare
Geamuri posterioare actionate electric
Proiectoare ceata
Jaluzea luneta
Cotiera posterioara cu spatiu de depozitare si suport pahare
Sistem Blue & Me
Suport ochelari
Plansa de bord bicolora (negru/bej)
Bare de protectie in culoarea caroseriei
Bandouri laterale in culoarea caroseriei
Manere portiere in culoarea caroseriei
Oglinzi exterioare cu carcasa in culoarea caroseriei
Calandru de culoare neagra cu rama superioara cromata
Jante din aliaj de 16" cu pneuri de 195/55 R16
Volan si schimbator de viteze imbracate in piele
Kit Estetico 1: calandru cromat cu rama cromata si rama faruri cromata
Sigla motorizare cromata pe calandru - Multijet
Kit Estetico 2: bandouri laterale cromate, ornamente laterale cromate pe barele de protectie si pe manerele portierelor
ABS
Airbag sofer
Airbag pasager (posibilitate dezactivare)
Centuri de siguranta anterioare reglabile in inaltime, autorulante, cu pretensionare si limitator de sarcina
Centuri de siguranta posterioare autorulante (3 buc)
Sistem antiincendiu
Sistem antifurt (FIAT code)
Sistem Isofix pe bancheta posterioara
Airbaguri anterioare laterale + tetiere anterioare active
Windowbag

Well, parca asa mai vii de acasa...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#79 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 09 octombrie 2007 - 07:40

Apropo de ce zici tu sandumbogdan . Mentalitatile sunt diferite fata de zona in care stai , deoarece sunt foarte multe influente , dar lucrurile nu stau la fel peste tot . Citez de pe un forum al unei marci care se fabrica in Europa ( Nu e nemtzeasca , frantzuzeasca , italieneasca ) dar care peste ocean se vede incredibil de bine si lumea e multumita :
"I test drove the Passat with the Dynaudio system but couldn't bring myself to buy such an unreliable car merely for a Dynaudio system."

Teoretic daca scoti replica asta la o intrunire de pasionati auto in Romania , s-ar putea sa pierzi foarte multi prieteni.

Alt exemplu

"Took my ****** to the dealer today and had a mechanic to look at it. It turned out to be the same problem with the dust shield.

I got a rental car (also a ******) as the car was in for repairs, and picked it up on my way home from work. The sound was completely gone.

Excelent service again. God I'm glad I changed from Mazda to *******"

La noi respectiva marca nu este vazuta deloc bine si se aplica intr-un fel conflictului care are loc aici .
Eu consider toata aceasta discutie cum ca aceste masini din Koreea "nu sunt bune" , este la fel cum ai spune "Domne masinile nemtzesti sunt cele mai ce !"

Este doar o problema de mentalitate pe care noi Romanii trebuie sa o schimbam . Nemtzii in testele lor au dat note mari acestei koreene (ceed) , la fel ca si italienii , care o claseaza deasupra golfului , astrei si asa mai departe . Eu inteleg ca nu prea suntem deschisi la nou , dar sincer ar trebui sa fim . Garantia de 7 trebuie neaparat sa ne ridice semne de intrebare si niste perspective diferite si sa uitam trecutul cum ca espero si cielo au cedat dupa x kilometrii . Este ca si cum am face afirmatii ca fiatul nu a fost niciodata fiabil si pentru ca ferrari e italieneasca ca fiatul... are aceleasi probleme de fiabilitate . Just my 2 cents . :)
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#80 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 09 octombrie 2007 - 07:42

Nenea, aici se discuta de Rio :D
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#81 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 09 octombrie 2007 - 07:44

faza e ca una zice un aiurit in reviste care testeaza o masina 30 minute si i se pare ca sta bine in curbe si alta e realitatea dupa 5 ani de mers in gropi in romania, asa ca degeaba zice nu stiu ce revista ca ceed sau rio e buna ca merge bine pe autostrada si dupa 3 ani faci praf toata suspensia si trancane ca dracu si te plangi ca nu poti sa mergi bine si dai vina pe drumuri nu pe masina neadaptata

arata-mi teste de anduranta si costurile aferente facute pe un parcurs de 150 mii km sau mai mult, pe drumuri grele ca in romania, gropi, denivelari, etc, asta ma intereseaza mai mult, si vrand-nevrand tot poporul la noi face aceste teste pe propria piele si realitatea a demonstrat care tine mai bine si care nu, lucru care se poate vedea in cifra de vanzari, renault este in topul vanzarilor cu preturi foarte bune la dotari si calitate, si vag este in top cu masini foarte solid facute, restul sunt departe

repet, asta e in romania, ca in america cumperi honda cu bani de bere si ca rezista bine ca au drumuri cu mai putine gropi nu ma incanta cu nimic atata timp cat eu conduc masina in romania

asa ca rio asta de 110 cai (stock) e bun daca il tii maxim 3 ani si tii cont ca valoare de revanzare este mica (lafel ca si pretul de cumparare) dar daca vrei o masina sa te tina mai mult si sa ai "baza" in ea si cand o vinzi sa nu se uite lumea la tine "uite-l si pe asta", nu iei rio

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 09 octombrie 2007 - 07:54

• 0

#82 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 09 octombrie 2007 - 07:51

Stiu Viper , scuze . Dar vad ca din ultima pagina de posturi , razboiul se indreapta spre Kia si nu spre Rio . Sa fac comentarii cu privire la Rio nu ma incumet , nu vreau sa fac parte din acest razboi . Tot ce pot sa spun , este ca este mult peste Fiatul meu :D
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#83 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 09 octombrie 2007 - 07:58

fiat asta nou, linea parca se cheama, arata de 10 ori mai bine ca rio, adica chair arata bine, italienii au stat intotdeauna binisor la design, si e comparabil la pret, si ca incredere pentru mine sunt egale

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 09 octombrie 2007 - 07:58

• 0

#84 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 09 octombrie 2007 - 08:13

si e facut in turcia

faza e ca una zice un aiurit in reviste care testeaza o masina 30 minute si i se pare ca sta bine in curbe si alta e realitatea dupa 5 ani de mers in gropi in romania, asa ca degeaba zice nu stiu ce revista ca ceed sau rio e buna ca merge bine pe autostrada si dupa 3 ani faci praf toata suspensia si trancane ca dracu si te plangi ca nu poti sa mergi bine si dai vina pe drumuri nu pe masina neadaptata

pai nu te supara...aiuritul ala macar a pus mana pe ea
tu nu

care e mai avizat?
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#85 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 09 octombrie 2007 - 08:14

din punctul meu de vedere, clar eu pentru ca ceea ce scrie in reviste are relevanta fix 0 barat pentru mine, nu mai cumpar reviste auto de cand aveam 20 de ani

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 09 octombrie 2007 - 08:15

• 0

#86 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 09 octombrie 2007 - 08:17

oare cat va dura acest "razboi"? :D
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#87 Dee

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 902 Mesaje:
Inregistrat: 13-mai 05
  • Marca:OPEL
  • Model:ASTRA H
  • Motorizare:1.6 105CP

Scris 09 octombrie 2007 - 08:22

Roate modelele Kia noi au obtinut rezultate bune la testele de fiabilitate si in clasamentele de satisfactie ale clientilor. Fata de modelele anterioare saltul este imens, progresul usor sesizabil. Cee'd este o alternativa buna la unele modele din clasa compacta insa cand se lanseaza in bloc viitoarele Golf, Focus, Megane si Astra va fi clar devansata ceea ce nu e rau. Ea ramane o alternativa buna mai ales ca pret..cel putin in variantele de baza. Rio insa e penalizata de taxe si multa lume opteaza pe buna dreptate pentru Hyundai Accent chiar daca e facut in Turcia si nu-i atat de reusit ca design. Rio este practic afectat de succesul si pachetul de vanzare al Cee'd.
@Cristian - Eu rareori am vazut Kia sa intreaca in teste vreun model consacrat al clasei din care face parte. Cred ca nici nu si-a propus asta. Nu generaliza concluziile unui test realizat la nivel de revista. Kia a inceput foarte bine insa pana la a detrona un Golf este cale lunga. Vei spune ca Golful e mai scump. Iti voi raspunde ca, asemeni oricarui lucru in viata, calitatea se platese. De aia un Volvo e mai scump decat un Renault.
  • 0
On a self-imposed forum break...

#88 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 09 octombrie 2007 - 08:26

din punctul meu de vedere, clar eu pentru ca ceea ce scrie in reviste are relevanta fix 0 barat pentru mine, nu mai cumpar reviste auto de cand aveam 20 de ani

normal..din moment ce nu se potriveste cu ce iti place aici :D
  • 0

#89 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 09 octombrie 2007 - 10:41

daca ii spui si cat costa o fabia rs...

pai atunci cand frustrezi in trafic te mai uiti si la pret? :cunaooooo: adica hai sa fim seriosi sunt producatori mult mai titrati care au masini cu cp relativ multi si nu cred ca a zis vre-un proprietar ca deja nu mai trebuie sa existe gallardo-uri pe strada.
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#90 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 09 octombrie 2007 - 11:18

pai n-am zis ca vali nu a facut afirmatii deplasate aici..sunt de acord cu tine si cu ceilalti...intreaba-l cat de des ma contrez eu cu el pe teme dinastea...

problema e simpla, la banii aia sunt putine masini la fel de sprintene...cam atat...restul e exagerare, mai ales a lui, dar si a voastra.

p.s....am configurat mai sus fabia aia....15k cip :D
  • 0

#91 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 09 octombrie 2007 - 11:47

ma stii ca nu sunt mare fan skoda insa totusi sunt 130 cp stock.. oricum eu nu ziceam de rau de tine :D ca te stiu de baiat bun insa intotdeauna e cineva mai cu oo decat x-ulescu, chiar daca are un porsche de 500 cp..

Aceasta postare a fost editata de maximus: 09 octombrie 2007 - 11:47

• 0
Capul lui Moţoc vrem!

#92 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 09 octombrie 2007 - 11:56

asta clar :D
dar n-ar fi plictisitor altfel?
  • 0

#93 Arnold12

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 135 Mesaje:
Inregistrat: 27-mai 07
  • Marca:KIA
  • Model:Cee'd Sporty Wagon 2007
  • Motorizare:2.0 CRDi 170CP

Scris 10 octombrie 2007 - 10:42

ATENTIE LA AFIRMATII, TE ROG. SPINING.

Devine comic daca nu ar fi tragic :beerchug:

Oricum fara domnul sales consultant Kia acest forum Kia RIO nu ar ma fi asa animat.;)

fiat asta nou, linea parca se cheama, arata de 10 ori mai bine ca rio, adica chair arata bine, italienii au stat intotdeauna binisor la design, si e comparabil la pret, si ca incredere pentru mine sunt egale

Cred ca comparatia nu este corecta, deoarece compari Rio produsa in 2005 cu "fiatul asta nou" care este 2007.

Aceasta postare a fost editata de spining: 10 octombrie 2007 - 01:02

• 0
Sa frustrez in trafic Rio 1.5 CRDi 130 CP.

#94 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 11 octombrie 2007 - 04:32

este aceeasi motorizare care ofera senzatia unica ca celelate masinute participante la trafic sunt stricate... :party1:

aoleu....am masina stricata si nu stiam. Am stricate mai ales oglinzile ca deocamdata nu s-a intamplat un Rio sa stea mai mult de 1-2 secunde in oglinda retrovizoare si dispar si nici in fata nu le vad, sigur e stricata oglinda ca altfel nu-mi explic, avand in vedere ca Rio sunt imbatabile. Sau e din cauza ca alea de 1.6 benzina sunt mult mai lente decat crdi-ul.
Nu stiu cum sa fac sa iau si eu un Rio dar pacat ca nu-mi permit masina asa ieftina, a trebuit sa ma multumesc cu ceva mult mai ieftin, motor mai slab, dotari mai putine si spatiu mai mic.

In alta ordine de idei insa, sunt surprins sa vad cat de inchisi sunt unii la minte. Tre sa fi trait pe alta planeta sa nu realizezi ca intre Kia din 95 si Kia din 2001 e o diferenta colosala. Iar intre Kia 2001 si ce face Kia in 2007 e o diferenta si mai mare. Firma asta a evoluat enorm si se vede nu numai la ce masini fac, ci si pe hartie. Kia face, de la Rio la Magentis, si mai ales cu Cee'd, niste masini foarte competitive, la pret, tehnologie, design si calitate, cu toti ceilalti producatori non-premium. Pe alocuri putin mai slabe, pe alocuri putin mai bune, cert e ca sunt comparabile. Iar valoarea la revanzare va creste simtitor de la an la an, poate nu la nivel de Vw, dar oricum, din nou, la nivel comparabil.

Aceasta postare a fost editata de dany_s: 11 octombrie 2007 - 04:33

• 0

#95 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 11 octombrie 2007 - 08:20

da n-a zis nimeni ca masinile kia sunt proaste. sunt chiar o oferta FOARTE buna ptr ce ofera, la banii pe care trebuie platiti.

dar pana la chestia ca numa kia rio crdi ruleaza, si restu is niste conserve stricate... si ca gluma e deplasata...
  • 0

#96 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2007 - 04:04

hai mai ska, n-ai vazut ca la Lemans au bagat si cateva Rio putin modificate in grupa cu Corvette, porsche samd?
  • 0

#97 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2007 - 05:23

oare de ce acest rio are un torque steering asa mare? daca la 130 cai are torque steering sensibil, ma gandesc ca si cel de 110 e periculos si nesigur, nasol
  • 0

#98 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2007 - 06:00

era la LeMans... eu credeam ca e in NASCAR...
  • 0

#99 Dee

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 902 Mesaje:
Inregistrat: 13-mai 05
  • Marca:OPEL
  • Model:ASTRA H
  • Motorizare:1.6 105CP

Scris 18 octombrie 2007 - 07:44

Eu am vazut un Rio CRDI in zona Otopeni care si-a luat zborul...
  • 0
On a self-imposed forum break...

#100 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2007 - 08:07