Gresit inteles, citeste atent ce am scris.
Eu sunt TOTAL impotriva firmelor care NU platesc impozit ! Impozitul forfetar exact in alea da, am scris de nu stiu cite ori lucrul asta. E chiar asa greu de priceput, ce naiba ????
Aici, ad literam, ai dreptate. Adica orice firma trebuie sa plateasca impozite, conform activitatii sale.
Numai ca sunt f multe de luat in considerare, pe langa faptul ca suntem intr-o criza economica.
Erau f multe firme care plateau un impozit pe profit mai mic decat forfetarul, a dat Cristi ex, am dat si eu, au mai punctat si alti colegi. Pe aia nu ai de ce sa-i inchizi, chiar daca ei nu-si pot platii impozitul forfetar anual sau au dificultati majore. Te gandesti ca oamenii aia au ales sa-si faca o mica firma, din care nu castiga mai mult decat ar lua un salariu bun, pt pregatirea lor, plus impozitele aferente, dar sunt pe cont propriu; nu vor sa depinda de vreun angajator, plus ca fata de conditia de angajat la o alta firma, prin faptul ca au ei firma lor si-si platesc impozitele aferente, statul poate incasa mai multi bani de pe urma lor. Sa nu mai spun ca ei genereaza venituri si pt altii (contabilul, alte servicii: gunoiul, etc., basca vreun angajat).
Aumai fost dat si ex celor care au o mica firma unde-si primesc salariul de vreo mare companie pt care lucreaza si care a decis (de ani de zile) sa reduca cheltuielile cu salariile.
Ei bine, pe acestia si nu numai, tu vrei sa-i inchizi daca nu platesc forfetarul.
Te gandesti ca daca ii inchizi, se ajunge ca statul sa aiba un nr f mare de someri, carora trebuie sa le plateasca ajutorul de somaj, cursuri, etc. Bani pt toate astea vine din bugetul de stat, adica din buzunarele noastre, aia care suntem suficienti de "fraieri" sa dam bani la buget.
Evaziunea fiscala este f mare in RO, dar nu cu impozitul forfetar se rezolva, acesta nu va cauza firmelor medii si mari (care oricum genereaza o mare parte din evaziune, uneori culmea prin metode legale), ci firmelor mici si medii, care incearca pe cat posibil sa fie corecte cu cuantumul platilor catre stat. Aceasta in contextul unei crize economice.
Eu cred ca asta nu vrei tu sa intelegi (ma rog, te faci ca nu intelegi), ramanand setat pe firmele care nu platesc deloc impozite, de orice natura, statului.
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte