Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#1126 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 12 decembrie 2009 - 11:30

@Cristi: Din ce am scris eu ai tras concluzia asta ? :)
Nu numai ca nu sunt de acord cu el, dar nici nu cred ca reiese ce spui tu din ce am scris eu.

l.e.:
@Relu: sincer nu inteleg de o tii sus cu forfetarul; insa ok, e parerea ta, o respect chiar daca nu sunt de acord cu ea.
Dar hai sa nu prezentam distorsionat lucrurile, doar pt a pune intr-o lumina mai buna cele sustinute, hai sa le prezentam obiectiv si corect; impozitul forfetar nu se plateste lunar ci trimestrial. ;)

Aceasta postare a fost editata de Aer Curat: 12 decembrie 2009 - 11:34

• 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1127 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 12 decembrie 2009 - 11:33

Mai sa fie ....

Tu te-ai uitat pe linkurile care le-ai pus ?
  • 0

#1128 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2009 - 11:38

Ceea ce scrie in linkurile puse de mine aici nu sunt lucruri scrise de mine, sunt doar ca ex spre informare, diferite pct de vedere (daca mai cautati tot acolo, mai sunt).
Astfel din ceea ce am scris eu nu cred ca are cum sa fie trasa concluzia scrisa de Cristi.

Sau stai, trebuia sa caut in mod special, doar chestiuni care sustin exclusiv pct meu de vedere.......... :)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1129 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2009 - 11:44

Ce conteaza la ce interval se plateste ??? Am calculat cit e pe luna.
Nu eu o tin sus, ci voi sustineti in mod cu totul absurd ( dupa parerea mea ) ca poti avea o firma care functioneaza bine, dar nu-i mai ramin bani pentru impozite !!!
Voi realizati totusi ce sustineti ?
  • 0

#1130 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 12 decembrie 2009 - 11:57

Pai in ritmul asta, nu mai conteaza nici daca-l platesti sau nu, etc.
Sau unele chestiuni conteaza doar cand ne convin si altele nu ?
Sau il putem calcula sa vedem cat revine pe zi, ora, etc.
lasand acestea deoparte, conteaza cand se plateste, imediat dupa ce aflii ca ai ceva in plus de platit statului, te interesezi cand si cum se plateste noul bir. Cel putin asa fac eu si nu numai.
Ar fi interesant de facut un poll sa vedem cine este impotriva si cine este pt impozitul forfetar; pana acum am retinut ca doar tu esti pt, iar impotriva suntem cativa.

Am mai pus o intrebare sua expus un aspect, doua mai sus, privind acest impozit forfetar, vad ca raman fara raspuns sau opinie.
  • 0

#1131 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 12:08

Gresit inteles, citeste atent ce am scris.
Eu sunt TOTAL impotriva firmelor care NU platesc impozit ! Impozitul forfetar exact in alea da, am scris de nu stiu cite ori lucrul asta. E chiar asa greu de priceput, ce naiba ????
  • 0

#1132 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 13 decembrie 2009 - 12:18

@Cristi: Din ce am scris eu ai tras concluzia asta ? :D
Nu numai ca nu sunt de acord cu el, dar nici nu cred ca reiese ce spui tu din ce am scris eu.

da n-am spus ca tu ai zis.
eu doar am concluzionat la ce se vorbea pe aici.

relu, ia o firma facuta de sot si sotie, care incaseaza vreo 200 de roni pe zi, deci poate trece de 52000 lei, intrand la a doua grila a forfetarului.
isi pun si ei un salar de 1000 de roni pe luna, plus impozit pe salar se ajunge pe la 3000 roni pe luna, adica 36000 pe an. gaz, lumina, apa rece si calda, materiale de igiena, un bec, o casa de marcat etc. banii se termina. de unde sa mai dea 4300 ???

NU-I pune sa inchida ca au 50 de ani si nu-i mai angajeaza nimeni. asa isi castiga si ei o pita, pun 2 lei pentru pensie, platindu-si impozitele pe salar.
La o activitate de genu asta nu raman mai mult de 10000 roni profit pe an, deci 16% impozit era 1600, nu 4300.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1133 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 12:42

Gresit inteles, citeste atent ce am scris.
Eu sunt TOTAL impotriva firmelor care NU platesc impozit ! Impozitul forfetar exact in alea da, am scris de nu stiu cite ori lucrul asta. E chiar asa greu de priceput, ce naiba ????

Aici, ad literam, ai dreptate. Adica orice firma trebuie sa plateasca impozite, conform activitatii sale.
Numai ca sunt f multe de luat in considerare, pe langa faptul ca suntem intr-o criza economica.
Erau f multe firme care plateau un impozit pe profit mai mic decat forfetarul, a dat Cristi ex, am dat si eu, au mai punctat si alti colegi. Pe aia nu ai de ce sa-i inchizi, chiar daca ei nu-si pot platii impozitul forfetar anual sau au dificultati majore. Te gandesti ca oamenii aia au ales sa-si faca o mica firma, din care nu castiga mai mult decat ar lua un salariu bun, pt pregatirea lor, plus impozitele aferente, dar sunt pe cont propriu; nu vor sa depinda de vreun angajator, plus ca fata de conditia de angajat la o alta firma, prin faptul ca au ei firma lor si-si platesc impozitele aferente, statul poate incasa mai multi bani de pe urma lor. Sa nu mai spun ca ei genereaza venituri si pt altii (contabilul, alte servicii: gunoiul, etc., basca vreun angajat).
Aumai fost dat si ex celor care au o mica firma unde-si primesc salariul de vreo mare companie pt care lucreaza si care a decis (de ani de zile) sa reduca cheltuielile cu salariile.
Ei bine, pe acestia si nu numai, tu vrei sa-i inchizi daca nu platesc forfetarul.
Te gandesti ca daca ii inchizi, se ajunge ca statul sa aiba un nr f mare de someri, carora trebuie sa le plateasca ajutorul de somaj, cursuri, etc. Bani pt toate astea vine din bugetul de stat, adica din buzunarele noastre, aia care suntem suficienti de "fraieri" sa dam bani la buget.
Evaziunea fiscala este f mare in RO, dar nu cu impozitul forfetar se rezolva, acesta nu va cauza firmelor medii si mari (care oricum genereaza o mare parte din evaziune, uneori culmea prin metode legale), ci firmelor mici si medii, care incearca pe cat posibil sa fie corecte cu cuantumul platilor catre stat. Aceasta in contextul unei crize economice.
Eu cred ca asta nu vrei tu sa intelegi (ma rog, te faci ca nu intelegi), ramanand setat pe firmele care nu platesc deloc impozite, de orice natura, statului.
  • 0

#1134 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 12:48

.......
Te gandesti ca daca ii inchizi, se ajunge ca statul sa aiba un nr f mare de someri, carora trebuie sa le plateasca ajutorul de somaj, cursuri, etc. Bani pt toate astea vine din bugetul de stat, adica din buzunarele noastre, aia care suntem suficienti de "fraieri" sa dam bani la buget.
......

• 0

#1135 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 08:35

relu, vezi ca nu ai raspuns. :D

Firmele care au avut o cifra de afaceri intre 21.500.001 - 129.000.000 lei (30 milioane euro) vor achita la sfarsitul anului 14.667 lei (22.000 lei in 2010)
sa vedem daca aer curat are dreptate.
deci, cifra de afaceri de 30 mil euro, aduce un profit de 5% - zic eu rezonabil. 1.5 milioane de euro.
16% = 240 000 euro impozit de platit
forfetarul zice minim 5300 de euro. lol
are dreptate aer curat
1.impozitul forfetar e cam ciumat pentru primele 2 categorii ale grilei
2.cei situati in zona superioara a cifrei de afaceri dintr-o categorie de forfetar nu au nici o problema cu acest impozit, cei de la baza s-ar putea asa aiba.

ideea este si a contextului actual, in care cifra de afaceri se poate diminua cu jumatate fata de anul trecut, mai ales in cazul afacerilor mici si cele de nisa. total nepotrivit acest forfetar.
revenind la colectare, nu eu sint de vina ca statul nu stie/poate/vrea sa o faca, dar vorba lui grinch tine 3 organisme pentru asta. sint de acord ca practic e imposibil sa verifici anual toate firmele existente, dar ar exista o solutie mult mai simpla. dupa depunerea bilanturilor de sfarsit de an, sa se faca o verificare a tuturor firmelor (asta e simplu, exista calculatoare) si sa se stabileasca
1.daca au platit TVA anul fiscal incheiat
2.daca au platit impozit pe profit
3.se poate incepe, de cand sint datele disponibile, o comparatie a firmei studiate fata de anii anteriori.
odata implementata, analiza asta ar dura 10 minute si s-ar decela foarte usor cei care vor sa traga statul in piept. aia vor fii controlati cu dedicatie.
plus ca nu e greu de realizat o medie a profitului pe domenii de activitate si dupa cifra de afaceri sau numar de angajati. si de aici se pot vedea multe.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 13 decembrie 2009 - 08:36

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1136 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 09:12

Mai Cristi,
Tu ori esti copil, ori ma iei de fraier.
- Ce patron esti nene cu 1000 lei/luna ??? Orice slujba e platita mai bine. E mai rentabil chiar sa iesi la pensie..
- Ce firma e aia cu incasari de 200 lei/zi si marja de poate max. 30 lei la cei 200 ? Iti spun eu, falimentara din start !
Hai sa nu mai vorbim de dragul vorbei....
  • 0

#1137 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 10:46

relu, sint copil. :D

ma refeream, de exemplu, la o frizerie, la reparatii incaltaminte, chestii de genul prestari servicii. sau la un magazin de la tara, magazin gen inchirieri caste etc.
sint cazuri in care nu se incaseaza mai mult de 200-300 de roni pe zi. oamenii nu au varsta de pensionare. nu au alte venituri. de ce sa le trantim usa ??

apropo de orice slujba.
sotia mea e profesoara de engleza. foarte buna (:D)
stii ce salar net primeste intr-o luna ???
sint mii de oameni care se descurca cu 1000 de roni pe luna, precum altii care se descurca cu si mai putin.
  • 0

#1138 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 13 decembrie 2009 - 11:16

Forfetarul ii ucide intr-adevar pe cei care erau la limita de jos a cifrei de afaceri si a profitului. Exemplele mele din familie sunt:
- firma de brokeraj cu incasari mici si profit 100% (adia incasa numai marja de profit). Venitul era mic (~1000 lei pe luna), insa permitea deducerea unor cheltuieli "casnice" - motorina, intretinere apartament, calculator, etc. Impozitul platit la sf anului era de 3%, foarte avantajos pentru noi si corect pentru stat. Acum statul nu ma incaseaza nimic pentru ca firma am suspendat-o si comisioanele de la asiguratori vin pe persoana fizica. Persoana fizica nu plateste 16% pentru ca nu le declara. Statul primeste zero :D
- firma mica de distributie produse medicale. CIfra de afaceri mare si profit net foarte mic, datorita marjelor mici. Afacerea scotea cam 3000 lei pe luna + 2 salarii decente de ~1500-2000 lei), si platea impozit 16% legal. Acum firma e suspendata, personalul (2 oameni) in somaj si statul nu mai primeste nimic. Motivul este o data piata care a scazut, marjele care au mers numai in jos, si forfetarul care ar fi tinut marja obligatorie foarte sus.
- o firma de vanzare diamante si bijuterii, care a avut si inainte cifra de afaceri maricica (>120.000USD/an), profit net corect, si care acum plateste cam tot atata impozit forfetar. Singura diferenta aici este ca achizitiile de echipamente (nu produse) trebuie facute numai in lunile cu rulaj mare, altfel forfetar>16%. Unde pierde statul este la vanzarile de produse scumpe, pe care incearca sa nu le bage in acte, ca sa nu treaca in grila superioara de impozitare.

Concluzia mea este nu numai ca forfetarul este o lege idioata, ci ca ii afecteaza pe toti, care acum incearca (si gasesc) metode ca sa il fenteze. Pana cand in Romania nu vom avea lege aplicata tuturor si oameni amendati pe bune, toti se vor descrca cum pot.
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#1139 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 01:06

mersi de completare.
uite, in cazul meu AFACERE cu statul. Eliberez medicamentul GLIVEC (program national de oncologie), costa vreo 9200 roni (tratament pentru o luna).
1.conform legii, adaosul comercial la produsele ce au pret de achizitie mai mare de 300 de roni e 35 ron.
2.eu achizitionez produsul dar risc sa il platesc inainte de a fi decontat, deci cateva luni trebuie sa pun eu banii astia.
3.luna urmatoare facturarii trebuie sa platesc 9% TVA, vreo 760 roni pe care ii imprumut statului, pana cand va binevoi el sa ma plateasca.
4. sa spunem ca dau 1 produs pe luna (asa se intampla). imi creste cifra de afaceri cu 110400 roni pe an. platesc forfetar dar n-am nici un profit pe suma asta (ma rog, 35 roni pe cutie)
5.exista destul de multe medicamente care costa peste 300 de ron, dar acesta este un exemplu elocvent, tinand cost de pretul produsului.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 13 decembrie 2009 - 01:08

• 0

#1140 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 04:13

Imagine amplasata
  • 0

#1141 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 13 decembrie 2009 - 04:26

iti apartine?
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1142 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 04:54

in aceeasi masura in care ne apartine tuturor.
  • 0

#1143 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 13 decembrie 2009 - 04:57

Hmmm, la istorie nu a invatat iar sintaxa ("domnu") si ortografia ("votatil") sunt potrivite cel mult pentru "mess" sau "mirc". Dar sa nu o dam in comentarii precum cele de la pitzipoanca unde autoarea site-ului imparte calificative gen "viitoare florareasa" sau "viitoare femeie de servici" :angry:
  • 0

#1144 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 13 decembrie 2009 - 05:51

2.eu achizitionez produsul dar risc sa il platesc inainte de a fi decontat, deci cateva luni trebuie sa pun eu banii astia.
3.luna urmatoare facturarii trebuie sa platesc 9% TVA, vreo 760 roni pe care ii imprumut statului, pana cand va binevoi el sa ma plateasca.

Oare "potikaru" asta de la Garmisch se confrunta si el cu aberatii din astea ... sau la ei statul nu-si permite abuzuri din astea ?

Imagine amplasata
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#1145 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 08:07

Daca nu e ministru al sanatatii tot videanu, cred ca a scapat.
  • 0

#1146 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 14 decembrie 2009 - 12:28

http://www.inpolitic...i-art51276.aspx

BREAKING NEWS: PNL si PSD in opozitie, incepe saptamina marilor dezertari
  • 0

#1147 Mugur_Cosma

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 969 Mesaje:
Inregistrat: 19-februarie 05
  • Marca:Toyota
  • Model:PRIUS
  • Motorizare:Hybrid

Scris 14 decembrie 2009 - 08:42

Emil Boc ar putea fi propus iar premier, deoarece e un "om care a probat".

http://www.ziua.net/...-12-12&id=47161
  • 0

#1148 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 14 decembrie 2009 - 08:47

hahaha ;)
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#1149 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:
Inregistrat: 24-februarie 06
  • Marca:KIA - THE POWER TO IGNORE
  • Model:2007
  • Motorizare:1.5 CRDI 110 CP

Scris 14 decembrie 2009 - 08:59

hahaha . hahaha . hahaha. :ph34r_anim:

Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 14 decembrie 2009 - 09:00