.............................
Am citit in postul respectiv, dar companiile farmaceutice sunt formate si ele din oameni, ai caror parinti, frati, surori, unchi etc sunt printre "ceilalti". Ma rog, suna putin cinic, dar exista afaceri legate de inmormantari. E ca si cum ai spune ca patronii lor se bucura ca mor oamenii, pentru ca ei castiga ....
Daca tu crezi ca un simplu angajat al unui mare producator farmaceutic (in special cei care produc vaccinuri multe, variate si-n cantitati mari), ia sau influenteza (exceptie nu stiu ce fanatici) astfel de decizii.........
Orice afacere se face in primul rand datorita componentei economice-financiare; apoi, in cazul unora, se adauga si o semnificativa componenta emotionala/pasionala/etc. DAR daca afacerea in sine nu merge, indiferent de cealalta componenta, pana la urma tot pica.
aer curat, pentru mine subiectul este cat de periculoas poate fi acesta gripa si cum imi pot proteja eu familia si pe mine, cu voia dumneavoastra.
cine profita, cine a scapat-o din laborator si alte chestii trec pe un plan secundar.
Cat despre vaccin, nu imi dau seama cum ai dedus faptul ca el nu este eficient. In ceea ce priveste copii, e clar ca nu-si puteau permite sa iasa cu un vaccin netestat cat de cat. Si-asa, asta a fost principala acuza a majoritatii, faptul ca se venea pe piata cu un vaccin insuficient testat.
Cum ar fi trebuit sa reactioneze fabricantii de vaccinuri ?? Sa scoata repede produsul pe piata dar in acelasi timp sa-l testeze intr-o zi ca altii in 5 ani ??
La sfarsitul lunii e posibil sa apara si vaccinul pentru copii.
Poate m-ai inteles gresit, poate eu nu am scris cum intentionam, poate ambele.
Si pt mine interresul principal/primordial este pt familia mea si pt mine; in secundar, dar nu nesemnificativ, este cine si de ce.
Atentie nu am legat notiune de vaccin exclusiv de Cantacuzino (unde din pacate se intampla unele lucruri .... nemeritate).
Daca vreuna din variantele de vaccin era realmente eficienta am discutam de altceva; sau, pe aceasta tema, cel mult de pretul vaccinului.
E f clar ca mai ales asa ceva trebuie f bine si atent testat. Nu intr-o zi, de ce mergi in extrema ?
Dar nu poti spune ca nu au avut la dispozitie luni de zile (unde nr loc este mai mare de 12) pt a venii cu un produs eficient, testat si sigur. Pe langa timp, beneficiaza (cel putin asa banuiesc in ceea cei priveste pe cei de afara) de cele mai moderne si performante conditii.
Ar fi f bine sa apara, ramane sa vedem si cat de bun va fi. Sa nu fie ca-n ex dat de Relu cu vaccinul pt malarie (acopera 2 din 3 tulpini).
Apropos de vaccinul pt copii mici, ce stii: este unul antigripal uzual sau este unul cu rapel ?
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte