„Heparina este indispensabilă în sălile de operaţie din spitalele româneşti şi totuşi, în acest moment, exista riscul ca pacienţii sa nu mai poata beneficia de ea. Acest lucru este posibil pentru că singura companie farmaceutică importatoare de heparină din Romania se pare ca a dublat preţul unei doze din acest medicament. Din acest motiv, in anul 2010 nu s-au mai putut efectua achizitii de heparina, iar stocurile de anul trecut aflate in spitalele româneşti sunt deja epuizate. Practic in acest moment vieţile a mii de pacienţi cu afecţiuni grave, care necesită intervenţii chirurgicale de urgenta, sunt în mare pericol. In mod cinic viaţa fiecăruia dintre aceşti pacienţi valorează 1 EURO, adaosul la care viseaza compania farmaceutica A & A SRL”, avertizeaza Surupaceanu care avertizeaza ca aceasta situatie s-ar putea extinde si la alte tipuri de medicamente. (R.G.)
http://www.inpolitic...-art55016.aspx#Si astia scriu cum ii taie capul...de cand pana unde o firma importatoare stabileste preturile la medicamente ??
Ah, faptul ca acesti guvernanti idioti pericliteaza aprovizionarea cu medicamente prin subfinantare e alta poveste.
Sau ce face goana dupa preturi mici care sa dea bine electoral :
Numarul medicamentelor straine exportate din Romania pentru a fi revandute s-a dublat
http://www.newz.ro/s...s-a-dublat.htmlNumarul medicamentelor produse de marile grupuri farmaceutice si care au fost cumparate din Romania, mai ieftin, de catre distribuitorii straini pentru a fi revandute in alte tari europene s-a dublat in 2009, pentru al doilea an consecutiv, ca urmare a masurilor aplicate de Ministerul Sanatatii.
Astfel, in 2009 autoritatile din statele membre UE au transmis notificari catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) din Romania pentru 164 de medicamente pentru a fi exportate, de aproape doua ori mai multe fata de anul precedent, cand au fost cereri pentru 83 de produse. In 2007, au existat solicitari pentru 43 de medicamente.
'Exportul paralel a crescut foarte mult anul trecut, fiind vizate in special medicamentele originale pentru ca au preturile cele mai mari. Dintre tarile din regiune, Romania a avut in 2009 cele mai mari probleme cu exportul de medicamente, in conditiile in care aici au fost cele mai mici preturi din Europa si un volumul de marfa ridicat', a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al firmei de cercetare IMS Health Romania, Corina Ciolan.
Incepand cu 1 februarie 2009, Ministerul Sanatatii a stabilit un curs fix pentru tot anul de 4 lei/euro pentru calculul preturilor la medicamentele, rata de schimb reala depasind pe parcursul celor 12 luni pragul de 4,3 lei/euro. In aprilie 2009, autoritatile au aplicat o noua metodologie de calcul a preturilor medicamentelor cu prescriptie care permitea producatorilor sa ajusteze preturile
doar in scadere, nu si invers, pentru a putea atinge
valoarea minima din 12 tari europene. Astfel, preturile au fost reduse in medie cu 20-30%, iar in unele cazuri cu 60%.
Asa ca faza cu medicamentele scumpe din Romania e desueta, dragi tovarasi.
Cum poti sa lasi tu ca guvern responsabil, anticomunist si de dreapta, spitalele fara heparina ??
Asta arata cat ii doare la basca pe iubitii portocalii de popor.
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.