Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#1651 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 05 mai 2010 - 02:33

Adu-ti aminte de cind va TOT ZIC ! http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
  • 0

#1652 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 05 mai 2010 - 02:48

Problema e urmatoarea: ei maresc impozitele ca sa echilibreze bugetul care cica e dezechilbrat. However, ceea ce o sa se intimple insa e urmatorul lucru: din veniturile in plus la buget, daca or fi (pentru ca marirea impozitelor poate genera si cresterea evaziunii, caz in care la buget nu se aduna mare lucru in plus), politicienii or sa fure si mai mult, si una doua vom fi de unde am plecat, si tot asa, pina la devalizarea totala a statului Roman. La ora actuala clasa politica e precum o capusa care e atit de proasta incit suge totul pina isi va ucide gazda, cu gindul ca pe urma sa sara altundeva, in Monaco sau mai stiu eu pe unde. Totul pentru imbogatirea personala si pentru tinta de 1 miliard de EUR disponibili la partid pentru alegerile urmatoare (2012 parlamentare si 2014 prezidentiale), ca sa fie siguri de cumpararea lor intr-o tara saracita plina de oameni tot mai amariti.

Am urit din tot sufletul guvernul Nastase, dar pe bune, aia furau cu masura, mai aveau o limita, mai gindeau si pe termen mai lung...

E veche cu pationoaru.

http://www.adevarul...._243576173.html

Herta Müller: „Securitatea este activă“

Deranjată de acuzaţiile din România

Herta Müller a vorbit, concret, despre ineficienţa lustraţiei, atrăgând atenţia asupra lui Radu Tinu, fostul adjunct al şefului Securităţii din Timiş, care a recunoscut că i-a pus scriitoarei microfoane în apartament. Tinu, în prezent director la o filială din România a unei companii austriece de asigurare, a declarat anul trecut că Herta Müller a suferit de o boală mintală şi că îşi exagerează poveştile. El a mai spus, în glumă, că Securitatea merita Premiul Nobel.

„Acest lucru m-a iritat mult. Nu că el există, ci că deţine această funcţie, că cea mai mare companie de asigurări din Austria - Staedtische Versicherung - angajează astfel de oameni. Şi că cineva ca el are o astfel de poziţie în România, încât se poate exprima în toate ziarele. Acest lucru nu ar fi fost posibil în Germania", a subliniat ea.

Austriecii si alti investitori angajeaza oameni din astia pentru ca si-au dat seama ca astia sunt oamenii de care au nevoie ca sa faca business de succes in Romania. Stiti citi securisti de frunte sunt in top managementul bancar? Asta e situatia, e o tara condusa in continuare de fosta securitate, infiltrata peste tot. De cele mai multe ori cind am de-a face cu un om de virsta mea care a ajuns pe o functie foarte sus, cu un om de succes, cum se zice, aflu ca de fapt e fiul nu stiu carui fost general de securitate etc.

Si apropo de chestia asta, dar si de ce am postat inainte cu furtisagurile si smenurile. Problema cea mare este ca acest mod de lucru bazat numai pe smen si avantaje personale este cvasi-generalizat si in mediul privat, inclusiv la mega-multinationalele care activeaza aici. Incercati sa vindeti ceva unei multinationale - puteti sa aveti cel mai bun si ieftin produs, poate sa fiti si singurul furnizor pe piata, pina nu ungeti pe cine trebuie acolo, n-o sa se intimple. Cum bine remarca George Butunoiu, toti expatii astia din firmele multinationale in loc sa ne schimbe pe noi dupa modelul lor vestic, se schimba ei dupa modelul balcanic... iar printre romani, totul e legat de schema de inavutire rapida, prin smechereala, fara multa munca. Iar la multinationale e si mai tare, ca daca imparte unul banii cu cine trebuie in organizatie, scapa neprins, sau daca e prins, in numele imaginii firmei, nu e dat in git, este despartire amiabila...

Singura schimbare ar fi sa incepem sa vedem oameni condamnati la ani grei de inchisoare pentru smenuri din astea, atit la stat, cit si in privat, ca sa se induca frica in neamul de smecherasi, dar n-o sa vedem asta vreodata in Romanica...
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#1653 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 05 mai 2010 - 03:09

Of! Mare dreptate ai... :angry:

Mic de stat dar mare-n Stat
Ma cuprinde un oftat,
Ca tara asta a incaput
La acest nepriceput.
Tineti minte trei cuvinte
Elena Udrea presedinte!
Si cuprinsi d”asa povara
Dracu mai ramane-n tara….
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#1654 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 05 mai 2010 - 03:30

Cum ce vrea? Am scris mai sus. Concret: Impozit la masini de 2.5 litri, 900ron, la cele de 2 litri 360ron... and more!! (pag. 8)

Cota unica se abroga etc. (pag. 3)

Prevederile au fost dezbatute intens in presa in ultimele zile, asta e doar dovada clara ca ordonanta exista. Totul e scris negru pe alb.

Pai ai editat dupe ce te-am intrebat eu !
Asta e, platim. Ai tu alternativa ?

Strict in ceea ce priveste impozitele auto as fi de acord sa le mareasca (dubleze); asta in ideea in care dupa aceasta masura s-ar mai elibera parcarile/strazile de masini care mai mult zac decat circula, sau harburile (masini vechi f prost intretinute) care atunci cand circula prezinta un mare pericol, si de ce nu si de macar o mica parte din "soferii meseriasi".
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1655 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 03:31

.....
Am urit din tot sufletul guvernul Nastase, dar pe bune, aia furau cu masura, mai aveau o limita, mai gindeau si pe termen mai lung...
.....

Te-ai gindit ca pe vremea aia "buzunarul" in care-si virau miinie era mult mai plin si nu se baga de seama ca acum ?? :angry:
  • 0

#1656 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 05 mai 2010 - 03:33

eu nu sunt de acord sa se dubleze nimic, poate doar salariul.

asta ca sa nu mai spun ca platesc impozit pe propietate pt un bun care nu e in propietatea mea si nu e nici o certitudine ca va fi vreodata
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#1657 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 03:35

Strict in ceea ce priveste impozitele auto as fi de acord sa le mareasca (dubleze); asta in ideea in care dupa aceasta masura s-ar mai elibera parcarile/strazile de masini care mai mult zac decat circula, sau harburile (masini vechi f prost intretinute) care atunci cand circula prezinta un mare pericol, si de ce nu si de macar o mica parte din "soferii meseriasi".

Pai ce are una cu alta ? Doar nu crezi ca cei care au masini de 2500 cmc isi vor vinde masinile sau isi vor lua de 2 litri pentru 500 roni diferenta la impozit ....

Aceasta postare a fost editata de Relu: 05 mai 2010 - 03:36

• 0

#1658 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 03:50

Ce zice Ciprian ar fi valabil doar daca impozitul ar fi diferentiat in functie de norma de poluare si vechime, ca in tari cu apa mai calda decat a noastra.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#1659 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 04:08

Daca ...
  • 0

#1660 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 04:31

.............
asta ca sa nu mai spun ca platesc impozit pe propietate pt un bun care nu e in propietatea mea si nu e nici o certitudine ca va fi vreodata

Acolo e o problema cu companiile de leasing, au facut lobby si au obtinut aceasta modificare (atunci cand impozitele urmau sa creasca).

Pai ce are una cu alta ? Doar nu crezi ca cei care au masini de 2500 cmc isi vor vinde masinile sau isi vor lua de 2 litri pentru 500 roni diferenta la impozit ....

Nu asta era ideea, ci ce am spus in postul anterior, plus :

Ce zice Ciprian ar fi valabil doar daca impozitul ar fi diferentiat in functie de norma de poluare si vechime, ca in tari cu apa mai calda decat a noastra.

• 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1661 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:14

da, stiu cum s-a ajuns acolo dar tot e stupid
impozitul e pe "PROPIETATE" iar bunul nu e in propietatea mea

as putea argumenta ca profit de pe urma lui face chiar leasingul prin contractul de leasing deci poate plati linistit si impozitul pentru el. nu de alta, dar daca inchiriez o casa nu tb sa ii platesc si impozitul pe propietate, nu??
  • 0

#1662 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:29

Asa este, stii f bine ca la momentul respectiv am discutat aceasta chestiune (si eu fiind pana recent in situatia de a avea o masina in leasing).
Dar chiar daca s-ar reglementa aceasta chestiune, iar impozitul ar fi platit (cum este normal) de prop (ca-n oricare alta situatie compania de leasing face uz de statutul de prop), firmele de leasing tot l-ar refactura clientilor; deci tot l-ai platii, basca tva (ca sunt in stare).
  • 0

#1663 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:32

nu stiu in ce masura pot sa il refactureze direct..ca l-ar include in rata/dobanzi...treaba lor, ei ar arata mai putin competitivi etc.

stiu ca intr-o vreme s-a facturat inapoi clientului chestie care iar nu e in regula (si n-ar trebui sa fie asa)

repet, primul care se foloseste de bunul respectiv e chiar societatea de leasing ca face bani de pe urma masinii. de ce nu plateste ea impozitul aferent nu stiu.
  • 0

#1664 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:41

Fiindca traim in Romania si asta nu mai e de mult o scuza... cum zice Vali Stan (omu cu laptopu).
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#1665 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 05 mai 2010 - 07:46

Nu sunt deacord,el nu face bani de pe urma masinii ci de pe urma creditarii acesteia. Si e normal ca utilizatorul sa plateasca impozitul,e ca si cum ar fi masina lui avand in vedere ca majoritatea o si achizitioneaza. Adica folosesti doar tu o masina 4 ani,apoi o cumperi si de abia atunci sa incepi sa platesti impozit? Nu e ok.
  • 0

#1666 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:48

Tibi, gresesti.
Daca ar fi asa, atunci si cel care inchiriaza un ap pt 1-2 ani de zile ar trebui sa plateasca si impozitul pt acel ap; idem pt spatiile comerciale si de birouri; samd.
  • 0

#1667 MMM

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.359 Mesaje:
Inregistrat: 08-noiembrie 09
  • Marca:Volkswagen
  • Model:A3 8L 1999
  • Motorizare:1.9TDi 110CP

Scris 05 mai 2010 - 07:49

Tibitu, incearca sa faci diferenta intre beneficiar, utilizator, bla, bla si aproprietar.

Aceasta postare a fost editata de LKS: 05 mai 2010 - 07:49

• 0

#1668 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:50

si daca nu o achizitionez imi dai inapoi banii?

se cheama impozit pe propietate nu pe utilizare.

iar ei nu au creditat masina. au cumparat-o pur si simplu, e pe numele lor, nu al meu. doar in Ro exista moda asta cu transferul la final de contract.

daca eu o subinchiriez direct de ce nu plateste chiriasul impozitul?

alta intrebare, ce se intampla cu masinile ridicate de ei? primesti impozitul inapoi de la stat pentru anul in curs si il preiau ei?
  • 0

#1669 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:52

Nu mi se pare un argument,diferea spetele. Cel care inchiriaza e proprietarul cladirii,bunul este al lui 100% iar chiria este profit pur. Firma de leasing este proprietara masinii ca ei au platit-o iar tu o cumperi de la ei, insa la sfarsit firma de leas. ramane cu castigul prin dobanda+altele,masina devine a ta.

Pt mike: masina recuperata revine la ei ca optiune/necesitate a ta,nu e vina lor ca tu te-ai razgandit/n-ai mai platit

Aceasta postare a fost editata de tibitu: 05 mai 2010 - 07:53

• 0

#1670 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:53

Tibi are dreptate fara drept de apel ! Faptul ca plateste utilizatorul impozitul, e absolut normal si doar o formalitate. Daca l-ar plati firma de leasing ( ca pina acum citiva ani !!! ) tot ti l-ar refactura tie, utilizatorului.
  • 0

#1671 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:56

Nu mi se pare un argument,diferea spetele. Cel care inchiriaza e proprietarul cladirii,bunul este al lui 100% iar chiria este profit pur. Firma de leasing este proprietara masinii ca ei au platit-o iar tu o cumperi de la ei, insa la sfarsit firma de leas. ramane cu castigul prin dobanda+altele,masina devine a ta.

Pt mike: masina recuperata revine la ei ca optiune/necesitate a ta,nu e vina lor ca tu te-ai razgandit/n-ai mai platit

stai ca nu-i asa...
care parte din 100% la propietate e neclar la leasing?
ca mie mi se pare f clar 100% si la leasing.
vanzarea propriu zisa e cu totul altceva. e la sfarsit, DACA este.

de ce nu ii schimba numele in impozit pe utilizare?? si atunci e ok si logic sa fie asa
  • 0

#1672 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 07:58

.....
de ce nu ii schimba numele in impozit pe utilizare?? si atunci e ok si logic sa fie asa

Conteaza cum ii zice ? Despre utilizare e vorba 100% ... :angry:
  • 0

#1673 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 08:00

Ai drept de cumparare asupra casei pe care o inchiriezi la sf. contractului? Aia e 100% asta am vrut sa zic. Sunt spete total diferite

Aceasta postare a fost editata de tibitu: 05 mai 2010 - 08:01

• 0

#1674 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 08:12

exista in dreptul civil asa o separare pt propietate?
  • 0

#1675 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 05 mai 2010 - 08:25

eu nu mai am chef sa ma invart in jurul cozii la infinit in discutia asta
  • 0

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi