D'ale lumii noastre politice
Scris 05 mai 2010 - 02:33
Scris 05 mai 2010 - 02:48
Am urit din tot sufletul guvernul Nastase, dar pe bune, aia furau cu masura, mai aveau o limita, mai gindeau si pe termen mai lung...
E veche cu pationoaru.
http://www.adevarul...._243576173.html
Herta Müller: „Securitatea este activă“
Deranjată de acuzaţiile din România
Herta Müller a vorbit, concret, despre ineficienţa lustraţiei, atrăgând atenţia asupra lui Radu Tinu, fostul adjunct al şefului Securităţii din Timiş, care a recunoscut că i-a pus scriitoarei microfoane în apartament. Tinu, în prezent director la o filială din România a unei companii austriece de asigurare, a declarat anul trecut că Herta Müller a suferit de o boală mintală şi că îşi exagerează poveştile. El a mai spus, în glumă, că Securitatea merita Premiul Nobel.
„Acest lucru m-a iritat mult. Nu că el există, ci că deţine această funcţie, că cea mai mare companie de asigurări din Austria - Staedtische Versicherung - angajează astfel de oameni. Şi că cineva ca el are o astfel de poziţie în România, încât se poate exprima în toate ziarele. Acest lucru nu ar fi fost posibil în Germania", a subliniat ea.
Austriecii si alti investitori angajeaza oameni din astia pentru ca si-au dat seama ca astia sunt oamenii de care au nevoie ca sa faca business de succes in Romania. Stiti citi securisti de frunte sunt in top managementul bancar? Asta e situatia, e o tara condusa in continuare de fosta securitate, infiltrata peste tot. De cele mai multe ori cind am de-a face cu un om de virsta mea care a ajuns pe o functie foarte sus, cu un om de succes, cum se zice, aflu ca de fapt e fiul nu stiu carui fost general de securitate etc.
Si apropo de chestia asta, dar si de ce am postat inainte cu furtisagurile si smenurile. Problema cea mare este ca acest mod de lucru bazat numai pe smen si avantaje personale este cvasi-generalizat si in mediul privat, inclusiv la mega-multinationalele care activeaza aici. Incercati sa vindeti ceva unei multinationale - puteti sa aveti cel mai bun si ieftin produs, poate sa fiti si singurul furnizor pe piata, pina nu ungeti pe cine trebuie acolo, n-o sa se intimple. Cum bine remarca George Butunoiu, toti expatii astia din firmele multinationale in loc sa ne schimbe pe noi dupa modelul lor vestic, se schimba ei dupa modelul balcanic... iar printre romani, totul e legat de schema de inavutire rapida, prin smechereala, fara multa munca. Iar la multinationale e si mai tare, ca daca imparte unul banii cu cine trebuie in organizatie, scapa neprins, sau daca e prins, in numele imaginii firmei, nu e dat in git, este despartire amiabila...
Singura schimbare ar fi sa incepem sa vedem oameni condamnati la ani grei de inchisoare pentru smenuri din astea, atit la stat, cit si in privat, ca sa se induca frica in neamul de smecherasi, dar n-o sa vedem asta vreodata in Romanica...
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 05 mai 2010 - 03:09
Mic de stat dar mare-n Stat
Ma cuprinde un oftat,
Ca tara asta a incaput
La acest nepriceput.
Tineti minte trei cuvinte
Elena Udrea presedinte!
Si cuprinsi d”asa povara
Dracu mai ramane-n tara….
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 05 mai 2010 - 03:30
Cum ce vrea? Am scris mai sus. Concret: Impozit la masini de 2.5 litri, 900ron, la cele de 2 litri 360ron... and more!! (pag. 8)
Cota unica se abroga etc. (pag. 3)
Prevederile au fost dezbatute intens in presa in ultimele zile, asta e doar dovada clara ca ordonanta exista. Totul e scris negru pe alb.
Pai ai editat dupe ce te-am intrebat eu !
Asta e, platim. Ai tu alternativa ?
Strict in ceea ce priveste impozitele auto as fi de acord sa le mareasca (dubleze); asta in ideea in care dupa aceasta masura s-ar mai elibera parcarile/strazile de masini care mai mult zac decat circula, sau harburile (masini vechi f prost intretinute) care atunci cand circula prezinta un mare pericol, si de ce nu si de macar o mica parte din "soferii meseriasi".
Scris 05 mai 2010 - 03:31
Te-ai gindit ca pe vremea aia "buzunarul" in care-si virau miinie era mult mai plin si nu se baga de seama ca acum ??.....
Am urit din tot sufletul guvernul Nastase, dar pe bune, aia furau cu masura, mai aveau o limita, mai gindeau si pe termen mai lung...
.....
Scris 05 mai 2010 - 03:33
asta ca sa nu mai spun ca platesc impozit pe propietate pt un bun care nu e in propietatea mea si nu e nici o certitudine ca va fi vreodata
Scris 05 mai 2010 - 03:35
Pai ce are una cu alta ? Doar nu crezi ca cei care au masini de 2500 cmc isi vor vinde masinile sau isi vor lua de 2 litri pentru 500 roni diferenta la impozit ....Strict in ceea ce priveste impozitele auto as fi de acord sa le mareasca (dubleze); asta in ideea in care dupa aceasta masura s-ar mai elibera parcarile/strazile de masini care mai mult zac decat circula, sau harburile (masini vechi f prost intretinute) care atunci cand circula prezinta un mare pericol, si de ce nu si de macar o mica parte din "soferii meseriasi".
Aceasta postare a fost editata de Relu: 05 mai 2010 - 03:36
Scris 05 mai 2010 - 03:50
Scris 05 mai 2010 - 04:08
Scris 05 mai 2010 - 04:31
Acolo e o problema cu companiile de leasing, au facut lobby si au obtinut aceasta modificare (atunci cand impozitele urmau sa creasca)..............
asta ca sa nu mai spun ca platesc impozit pe propietate pt un bun care nu e in propietatea mea si nu e nici o certitudine ca va fi vreodata
Nu asta era ideea, ci ce am spus in postul anterior, plus :Pai ce are una cu alta ? Doar nu crezi ca cei care au masini de 2500 cmc isi vor vinde masinile sau isi vor lua de 2 litri pentru 500 roni diferenta la impozit ....
Ce zice Ciprian ar fi valabil doar daca impozitul ar fi diferentiat in functie de norma de poluare si vechime, ca in tari cu apa mai calda decat a noastra.
Scris 05 mai 2010 - 07:14
impozitul e pe "PROPIETATE" iar bunul nu e in propietatea mea
as putea argumenta ca profit de pe urma lui face chiar leasingul prin contractul de leasing deci poate plati linistit si impozitul pentru el. nu de alta, dar daca inchiriez o casa nu tb sa ii platesc si impozitul pe propietate, nu??
Scris 05 mai 2010 - 07:29
Dar chiar daca s-ar reglementa aceasta chestiune, iar impozitul ar fi platit (cum este normal) de prop (ca-n oricare alta situatie compania de leasing face uz de statutul de prop), firmele de leasing tot l-ar refactura clientilor; deci tot l-ai platii, basca tva (ca sunt in stare).
Scris 05 mai 2010 - 07:32
stiu ca intr-o vreme s-a facturat inapoi clientului chestie care iar nu e in regula (si n-ar trebui sa fie asa)
repet, primul care se foloseste de bunul respectiv e chiar societatea de leasing ca face bani de pe urma masinii. de ce nu plateste ea impozitul aferent nu stiu.
Scris 05 mai 2010 - 07:41
Scris 05 mai 2010 - 07:46
Scris 05 mai 2010 - 07:48
Daca ar fi asa, atunci si cel care inchiriaza un ap pt 1-2 ani de zile ar trebui sa plateasca si impozitul pt acel ap; idem pt spatiile comerciale si de birouri; samd.
Scris 05 mai 2010 - 07:49
Aceasta postare a fost editata de LKS: 05 mai 2010 - 07:49
Scris 05 mai 2010 - 07:50
se cheama impozit pe propietate nu pe utilizare.
iar ei nu au creditat masina. au cumparat-o pur si simplu, e pe numele lor, nu al meu. doar in Ro exista moda asta cu transferul la final de contract.
daca eu o subinchiriez direct de ce nu plateste chiriasul impozitul?
alta intrebare, ce se intampla cu masinile ridicate de ei? primesti impozitul inapoi de la stat pentru anul in curs si il preiau ei?
Scris 05 mai 2010 - 07:52
Pt mike: masina recuperata revine la ei ca optiune/necesitate a ta,nu e vina lor ca tu te-ai razgandit/n-ai mai platit
Aceasta postare a fost editata de tibitu: 05 mai 2010 - 07:53
Scris 05 mai 2010 - 07:53
Scris 05 mai 2010 - 07:56
stai ca nu-i asa...Nu mi se pare un argument,diferea spetele. Cel care inchiriaza e proprietarul cladirii,bunul este al lui 100% iar chiria este profit pur. Firma de leasing este proprietara masinii ca ei au platit-o iar tu o cumperi de la ei, insa la sfarsit firma de leas. ramane cu castigul prin dobanda+altele,masina devine a ta.
Pt mike: masina recuperata revine la ei ca optiune/necesitate a ta,nu e vina lor ca tu te-ai razgandit/n-ai mai platit
care parte din 100% la propietate e neclar la leasing?
ca mie mi se pare f clar 100% si la leasing.
vanzarea propriu zisa e cu totul altceva. e la sfarsit, DACA este.
de ce nu ii schimba numele in impozit pe utilizare?? si atunci e ok si logic sa fie asa
Scris 05 mai 2010 - 07:58
Conteaza cum ii zice ? Despre utilizare e vorba 100% ........
de ce nu ii schimba numele in impozit pe utilizare?? si atunci e ok si logic sa fie asa
Scris 05 mai 2010 - 08:00
Aceasta postare a fost editata de tibitu: 05 mai 2010 - 08:01
Scris 05 mai 2010 - 08:12
Scris 05 mai 2010 - 08:25
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi