D'ale lumii noastre politice
Scris 15 aprilie 2010 - 11:44
http://www.adevarul...._243576173.html
Herta Müller: „Securitatea este activă“
Deranjată de acuzaţiile din România
Herta Müller a vorbit, concret, despre ineficienţa lustraţiei, atrăgând atenţia asupra lui Radu Tinu, fostul adjunct al şefului Securităţii din Timiş, care a recunoscut că i-a pus scriitoarei microfoane în apartament. Tinu, în prezent director la o filială din România a unei companii austriece de asigurare, a declarat anul trecut că Herta Müller a suferit de o boală mintală şi că îşi exagerează poveştile. El a mai spus, în glumă, că Securitatea merita Premiul Nobel.
„Acest lucru m-a iritat mult. Nu că el există, ci că deţine această funcţie, că cea mai mare companie de asigurări din Austria - Staedtische Versicherung - angajează astfel de oameni. Şi că cineva ca el are o astfel de poziţie în România, încât se poate exprima în toate ziarele. Acest lucru nu ar fi fost posibil în Germania", a subliniat ea.
Scris 20 aprilie 2010 - 03:05
"Stimaţi colegi,
Patronatul Farmaceutic din judeţul Braşov a obţinut săptămâna aceasta în instanţă anularea HG 1088/2009, act normativ care prelungea termenele de plată a reţetelor eliberate de farmacii în regim compensat şi gratuit de la 60, respectiv 90 de zile la 120, respectiv 210 zile.
În acest moment, hotărârea judecătorească este executorie, cu alte cuvinte se revine la termenele de plată anterioare, ceea ce pune Casele judeţene de Asigurări de Sănătate din ţară într-o şi mai mare întârziere cu plăţile faţă de farmacii. În baza noii situaţii legale, CAS ar trebui să onoreze reţetele eliberate în farmacii până în luna februarie 2010, în timp ce plăţile sunt onorate în acest moment până în august.
Această hotărâre judecătorească vine în contextul noului contract-cadru, prin care CNAS îşi arogă puterea de a suspenda dreptul la liberă practică a farmaciştilor, drept pe care în mod licit şi normal îl poate da şi lua numai organizaţia profesională, respectiv Colegiul Farmaciştilor din România. La aceste prevederi, autorităţile statului adaugă şi suspendarea plăţilor către farmacii în situaţia în care acestea dau în judecată CAS pentru recuperarea creanţelor, fapt ce împietează liberului acces în justiţie al oricărui cetăţean al unei ţări europene.
Patronatul Farmaceutic din judeţul Braşov mulţumeşte pe această cale tuturor farmaciştilor care ne-au ajutat cu înscrisuri care au dovedit că avem dreptate şi vă solicită sprijinul în continuare pentru a ataca în justiţie prevederile, din ce în ce mai abuzive, ale contractului-cadru. Pentru orice detalii şi lămuriri suplimentare, ne puteţi contacta pe ..."
http://opiniicetaten...100416225332667
Un alt mafiot bucuros de desfiinţarea ANI: Radu Berceanu
După ce toţi mafioţii s-au perindat şi ieri şi azi să se bucure de decizia mafiei de la Curtea Constituţională de a desfiinţa ANI, iată că a venit şi rândul lui Radu Berceanu să facă acelaşi lucru şi să fie de părere că ANI ar fi... dezvoltat o justiţie paralelă. O justiţie paralelă, dar funcţională, ăsta este lucrul de care se teme inclusiv Radu Berceanu, evident! El a spus că decizia Curţii Constituţionale este foarte bună şi că nu trebuie contestată. Pentru că nimeni nu poate contesta Curtea Constituţională! Adică mafia de acolo, evident! Poate să facă ce vrea! E cea mai tare! Păi, fără mafiotul Berceanu oare se putea?
Băsescu: ANI a fost practic desfiinţată spre marea veselie a unora
http://www.monitorul...veselie-a-unora
pot sa zic lol ???
Preşedintele Traian Băsescu a spus, marţi, în deschiderea consultărilor cu Guvernul, că, în urma deciziei CC, ANI a fost practic desfiinţată, "spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României", el adăugând că doreşte să audă punctul de vedere al miniştrilor asupra acestui subiect.
"Practic, ANI a fost desfiinţată prin hotărârea Curţii Constituţionale. Ea nu mai are atribuţiuni, spre marea veselie a unora şi spre marele deserviciu făcut României", a spus şeful statului.
Preşedintele a spus că doreşte să afle părerea miniştrilor pe această temă, deşi nu era un subiect în scrisoarea trimisă.
"România reuşise să se recredibilizeze în procesul de a elimina clauza de slavgardare pe justiţie şi, pe urmă, în procesul de a diminua timpul de monitorizare în faza în care ne aflăm acum, printre altele, şi prin funcţionarea ANI", a mai spus preşedintele.
Curtea Constituţională (CC) a constatat, săptămâna trecută, că anumite prevederi ale Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate sunt neconstituţionale, inclusiv articolul 13 care stabileşte atribuţiile ANI, respectiv verificarea declaraţiilor de avere şi interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordanţelor sau a nerespectării hotărârilor legale, constatarea incompatibilităţilor şi sesizarea organelor de urmărire penală, dar şi aplicarea sancţiunilor.
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Râmnicu Vâlcea, că Guvernul ar putea modifica prin Ordonanţă de Urgenţă Legea ANI, după ce Curtea Constituţională va redacta motivarea deciziei de a declara neconstituţionale mai multe articole din Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei.
Scris 22 aprilie 2010 - 05:25
Scris 22 aprilie 2010 - 06:35
Patronatul Farmaceutic din judeţul Braşov a obţinut săptămâna aceasta în instanţă anularea HG 1088/2009, act normativ care prelungea termenele de plată a reţetelor eliberate de farmacii în regim compensat şi gratuit de la 60, respectiv 90 de zile la 120, respectiv 210 zile.
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 22 aprilie 2010 - 09:40
Eu ma declar multumit daca vor respecta termenul de 7 luni....
Pentru colegii din IT, alte vesti bune. Se zvoneste cu insistenta ca salariile lor fi-vor impozitate.
Asta intelege Boc prin reducerea cheltuielilor : marirrea bazei de impozitare. Desi mi-e ciuda, am avut dreptate. E cel mai incompetent guvern de la revolutie pana in prezent....
Scris 22 aprilie 2010 - 09:49
Poti sa mai spui asta inca o data...........................
E cel mai incompetent guvern de la revolutie pana in prezent....
Nu stiu daca e cel mai incompetent, dar cu siguranta este intre primele 3.
Sper doar ca pana cand va fi demis, actualul guvern sa nu mai faca si alte tampenii care sa-i confirme statutul de cel mai incompetent.
Scris 05 mai 2010 - 05:53
http://www.hotnews.r...rirea-taxei.htm
FMI nu cere cresterea taxelor, sa fim intelesi. FMI iti cere sa iti restrangi deficitul fiscal. Vede ca nu stii, nu poti sau nu vrei si te intreaba "OK, ce stii sa faci? Ti-am dat miliarde de euro, arata-mi ca faci si tu un efort". Guvernul insa nu vrea ca Statul sa faca eforturi. Sa faca mediul privat daca vrea, ca e mai obisnuit cu ele. Statul a mimat reforma si nu i-a iesit. S-a facut ca da afara bugetari, s-a jucat de-a strategia, iar acum e chemat sa dea socoteala. Si in ceasul al doisprezecelea,vine cu solutia salvatoare- muta greutatea tot pe privat, punandu-i in carca excesul de bugetari, sa-i hraneasca prin taxe si impozite marite, scrie Dan Popa pe blogul lui.
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 05 mai 2010 - 05:53
Scris 05 mai 2010 - 06:14
Scris 05 mai 2010 - 07:56
Iti dai seama cit creier au "intelecualii" aia care cer mariri salariale cind tara e pe duca, privatii scad salariile, fac restructurari, etc .. ? Cred ca nici la TV nu se uita ....
Ma intrebai odata cum sunt africanii. Nene, sunt mult mai "cerebrali" decit Romanii !
Scris 05 mai 2010 - 08:02
Io am sa stau intr-u copac de pe partea dreapta a aleii, sau pe stanga...in functie de cum adie vantul.
Scris 05 mai 2010 - 08:51
Ca sa lamurim un lucru : multi dintre acei intelectuali cer sa nu li se diminueze salariul, nu sa le creasca.
Scris 05 mai 2010 - 10:19
ma jur ca la urmatoarele alegeri votez partidul sustinut de nenea Oaspete . prea multa galagie ca astia sunt asa si ceilalti puteau fi altfel.Eu unul as propune ca cei care l-au votat pe Basescu sa plateasca TVA in plus si sa li se ia impozit in plus, iar cei care nu au facut asta sa ramana la vechile taxe. Sint curios cati ar recunoaste.
Ca sa lamurim un lucru : multi dintre acei intelectuali cer sa nu li se diminueze salariul, nu sa le creasca.
Oaspetele nu e nici cu Basescu nici cu Psd-ul. pana in 2012 are timp sa-si clarifice pozitia. PNL-ul poate fi asimilat ori de PD ori de catre PSD...
Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 05 mai 2010 - 10:21
Scris 05 mai 2010 - 10:58
Oaspetele nu e nici cu Basescu nici cu Psd-ul. pana in 2012 are timp sa-si clarifice pozitia. PNL-ul poate fi asimilat ori de PD ori de catre PSD...
Frate, nici unii nu au toate tiglele pe casa (toti biscuitii in pachet, mansarda mobilata complet sau cum vei sa spui)...
Din 2004 incoace m-am deranjat sa votez (totusi consider ca e obligatie civica) si am pus stampila pe tot ce am prins prin cabina de vot pana se termina tusul... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
N-ai cu cine!
Nu m-a convins nici o formatiune sau independent ca ceea ce promite va si face (macar 25% din ce promite).
Apoi sa aud ca se arunca cu
Sa vad pe unii ca fac curatenie (pe bune) la ei incurte si apoi mai vorbim!
Scris 05 mai 2010 - 11:21
stam prost la nivel micro dar avem opinii intransigente depre curatenia nerealizata la nivel macro.
vorba bunicului meu D-zeu sa-l ierte . " taica nu-i mai da nimeni de cap la tara asta " . fatalist omu . dar parca a murit de moarte buna.
e stiut ca ne descurcam fiecare cum putem ... si eventual ne incurcam cand si cand prin pizmuirea conducatorilor nostri. basca ca suntem fripti de iubirea netarmurita a conducatorilor nostri.
Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 05 mai 2010 - 11:21
Scris 05 mai 2010 - 11:55
Buba e ca ne-am obisnuit sa zicem : "daca eram eu sau X......" Adica chestii muieresti.Sa vad pe unii ca fac curatenie (pe bune) la ei incurte si apoi mai vorbim! . ACI E BUBA
...
Barbatii fac altceva
Scris 05 mai 2010 - 12:34
Concluzia desprinsa din aceste vorbe poate fi dureroasa.Frate, nici unii nu au toate tiglele pe casa (toti biscuitii in pachet, mansarda mobilata complet sau cum vei sa spui)...
Scris 05 mai 2010 - 12:54
Cum adica "poate fi" ??? Tu chiar nu realizezi ce se intimpla in tara asta de la asa-zisa revolutie incoace, INDIFERENT cine e la guvernare ??Concluzia desprinsa din aceste vorbe poate fi dureroasa.
Scris 05 mai 2010 - 01:41
Scris 05 mai 2010 - 02:01
iti promit ca in acest weekend voi lectura continutul acestui link.http://users.heeloo.ro/ioska/files/1272878220042917042_documente-de-lucru-mfp.pdf ati vazut asta?
e de bine sau de rau ?
Scris 05 mai 2010 - 02:01
Scris 05 mai 2010 - 02:11
Ce inseamna? Impozit la Subie 900ron pe an.
Impozit la masini de 2 litri, 360ron.
Impozit la masini de 1.6 litri, 182ron.
Aceasta postare a fost editata de the1: 05 mai 2010 - 02:14
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 05 mai 2010 - 02:13
Scris 05 mai 2010 - 02:16
Cota unica se abroga etc. (pag. 3)
Prevederile au fost dezbatute intens in presa in ultimele zile, asta e doar dovada clara ca ordonanta exista. Totul e scris negru pe alb.
Aceasta postare a fost editata de the1: 05 mai 2010 - 02:23
Scris 05 mai 2010 - 02:21
Asta e, platim. Ai tu alternativa ?
Scris 05 mai 2010 - 02:31
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi