EURO 2008
Scris 11 iunie 2008 - 08:50
Scris 11 iunie 2008 - 08:56
nu putem sa jucam altceva competitiv. asta e adevarulvad ca va tot invartiti in jurul cozii.
ramane intrebarea mea, in eter : putem sa jucam altfel ?
ce vom face daca va trebui sa inscriem (si de obicei, fotbablul, acest sport nespectacol, se bazeaza, culmea, in primul rand pe goluri) ??
daca trebuie sa si inscriem o sa iesim la joc...problema e ca situatiile in care TREBUIE (neaparat adica) sa inscriem trebuie minimizate...
uite, acum italia nu are de ales si va juca foarte ofensiv cu romania..iar italia nu stie sa joace asta..si se va vedea
grecii ieri au dat dovada de romantism in aparare...e imposibil ca la faza golului 2 sa ai un adversar liber pe 16 metri si apoi 2 fundasi + portarul pe linia portii si tot sa nu poti respinge o minge inalta.
Scris 11 iunie 2008 - 09:56
Scris 11 iunie 2008 - 10:40
Scris 11 iunie 2008 - 11:04
http://www.adriangeo...06/10/circulam/Circulăm
�Daily Mail� scrie că jucăm �n Grupa Morţii de plictiseală, dar, ciudat lucru!, noi nu ne-am plictisit. E greu s-o faci c�nd echipa ta joacă la Euro. Ziariştii publicaţiei britanice au �nsă un remediu excelent �mpotriva stării de spleen: să scrie cronicile partidelor Angliei, Scoţiei, Irlandei şi ale Irlandei de Nord din Grupa Inexistenţei.
Nu avem de ce să ne �ncărcăm cu prea mult simţ estetic şi nici motive de falsă obiectivitate, asemenea criticului care desfiinţează un tablou pe care n-a fost �n stare să-l picteze. Există luxuri pe care nu ni le putem permite. De pildă, n-am găsit polonezi pe care să-i punem �n atac, iar c�nd am ajuns �n faţă, brazilienii se cam terminaseră. Unul �şi schimbase deja prenumele din Marco �n Mehmet, altul a devenit acum două luni compatriotul lui Chopin. Ce să facem? P�nă vom naturaliza jucători din Capul Verde sau Coasta de Fildeş, luăm din Făurei. Poate că lui Bănel �i mai sare lanţul c�nd face o �bicicletă�, dar chiar şi aşa va trebui, la v�nzare, să-i dăm kilometrajul �napoi, că nimeni n-o să creadă c-a alergat at�t.
Aşadar, după cum ne recomanda caricatura dintr-un ziar elveţian, circulăm, numai că s�nt zile �n care nu avem chef să trecem graniţa. Aşteptăm oaspeţi pe care să-i �nsoţim de-a lungul cărărilor ce duc spre aut şi vom fi trei ghizi la un turist. Pe vameşii noştri �i interesează mingea, nu paşaportul, aşa că de ce să acordăm at�t de uşor dreptul la liberă circulaţie prin careu?
Să construiască elveţienii pentru zero puncte cele mai bune ceasuri din lume, oricum nimeni nu ştie să le strice ca noi. Şi zău dacă ne plictisim!
Scris 11 iunie 2008 - 11:56
cat despre articol, cam tendentios.
dupa ce vom accepta faptul ca nu putem juca altfel, DIN PACATE, o sa putem comenta si asa.
cat despre polonezi, e evident unde bate nenea. culmea, aici insa greseste. cei doi polonezi din lotul Germaniei, sint, culmea, chiar nemti.
si daca e asa, sa va dau niste nume : Lacatus, Nicolita, Boloni, Belodedici, ma tem ca chiar Piturca, Misa Klein si lista e foarte lunga. sa nu vorbesc daca mergem spre perioada interbelica.
si la urma urmei, nu spuneati ca scopul scuza mijloacele ?
Scris 11 iunie 2008 - 12:15
partial german:
Podolski was born to Krystyna and Waldemar Podolski, former Polish football professional, in the Upper Silesian industrial town of Gliwice (Gleiwitz), Poland, which used to be in Germany. In 1987, when Lukas Podolski was only two years old, his family moved from Poland to West Germany as his parents as ethnic Germans were able to receive a pass from West Germany. Podolski grew up in Bergheim, North Rhine-Westphalia, and later in Pulheim, both near Cologne.[2]
Valon Behrami (born 19 April 1985 in Mitrovica, Kosovo, then Yugoslavia[1]) is a Swiss midfielder currently playing professional football for S.S. Lazio of Italian Serie A. He has also been used at full back by his club.
toti cei enumerati de tine s-au nascut pe teritoriul ro...iar la nicolita si lacatus nu inteleg aluzia....ti se pare ca francezii erau toti de pe vremea lui napoleon? chestii de rasa nu fac diferentiere, lacatus si nicolita sunt mult mai romani decat sunt klose si podolski germani.
Scris 11 iunie 2008 - 12:40
nenea ala insinua ceea ce am scris eu, insa doar mai indirect, mai subtil.
Klose e nume nemtesc 100%
Klose a jucat foarte slab si eu nu l-as baga in echipa de debut a Germaniei.
cazuri de naturalizari au mai fost si vor mai fi. atata timp cat vorbim de 1-2 jucatori, nu cred ca putem sa ne agatm prea tare de acest aspect. doar daca sintem ziaristi si coltul de care raspundem se umpledin ce in ce mai greu.
la fel ca in cazul campaniei electorale, la romani se bucura de interes demolarea adversarului, in loc de a-si prezenta proiectele si plusurile.
si hai sa ma folosesc si eu de wiki, unde am gasit o chestie interesanta :
After 1945 almost all of Upper Silesia became part of Poland. A majority of the German-speaking polulation was expelled in accordance with the decision of the victorious Allied powers at their 1945 meeting at Potsdam. This expulsion program also included German speaking inhabitants of Lower Silesia, eastern Pomerania, Danzig, and East Prussia. These German expellees were transported to the present day Germany (including the former East Germany), and they were replaced with Poles, many from former Polish provinces taken over by the USSR in the east. A good many German-speaking Upper Silesians ended up being relocated in Bavaria. A small part of Upper Silesia stayed as part of Czechoslovakia as Czech Silesia.
Scris 11 iunie 2008 - 01:15
eu nu am zis ca articolul nu e are iz tendentios..ba da...dar e scris frumos si din el trebuia retinuta ideea
probabil ca asa puteam si noi sa-i naturalizam pe semedo si fabiani si aveam atac....
zici ca piturca nu a selectionat romani buni de atac....ne uitam in divizia si vedem
cluj semedo, fabiani, steaua pepe moreno, mendoza, dayro moreno, rapid cesinha....pana si echipele romanesti de club s-au "aprovizionat" din america de sud pentru ca ducem lipsa de jucatori pe posturile respective. tinere sperente precum torje care nu joaca mai nimic sau herea...ce sa faci cu ei la lot?
nu de varfuri avem nevoie (desi eu as fi ales bratu in locul unuia dintre cei 2 niculae), ci de mijlocasi de creatie....aici doar trica ar ramane, din pacate are o atitudine nu foarte constructiva si sunt sigur ca de-asta nu a fost luat.
dica e mult prea lent, nu e genul de om pe care sa il ai in teren cand nu ai posesia...el e omul de sclipire, iti poate rezolva un meci intr-o faza, doar ca nu te astepta de la el sa vina sa ajute apararea..
avem plin de romani care fac faza ofensiva bine, dar de pe banca de rezerve
tactica lui piturca e simpla....stie ca are 4 jucatori care blocheaza extraordinar centrul (si nu folosesc cuvinte mari) tamas, goian, chivu si radoi sunt aproape imposibil de depasit central....pe laturi rat si-a aratat valoarea, iar pe cealalta parte cuplul contra nicolita poate inchide tot.......iar pentru atac ne asteptam de la o minge intoarsa de vreun varf spre mutu sau de la o sclipire a lui...atat si nimic mai mult
Scris 11 iunie 2008 - 02:32
dar nu-i asa ca am vrea mai mult ??
Scris 11 iunie 2008 - 02:37
zic sa judecam doar daca nu iese tactica asta...
eu nu aveam incredere pana de curand in piturca, il consideram un arogant, insa nu pot sa nu ii recunosc meritele...prima calificare dupa 8 ani (de la alta calificare a lui), locul 1 in grupa cu olanda....
nu imi place nici mie cum face unele selectii, insa daca rezultatele ii vor da dreptate...jos palaria
Scris 11 iunie 2008 - 02:53
Scris 11 iunie 2008 - 03:07
Scris 11 iunie 2008 - 03:42
eu nu aveam incredere pana de curand in piturca, il consideram un arogant, insa nu pot sa nu ii recunosc meritele...prima calificare dupa 8 ani (de la alta calificare a lui), locul 1 in grupa cu olanda....
nu imi place nici mie cum face unele selectii, insa daca rezultatele ii vor da dreptate...jos palaria
Pana la meciurile cu Olanda din preliminarii, nici eu nu ma bazam prea mult pe el. Dar la meciul de la Constanta mi s-a parut genial, atacanti de prima clasa n-au avut cum sa ajunga la poarta noastra. Si daca studiezi putin asezarea in teren, o sa vezi ca se formeaza niste triunghiuri intre jucatori care blocheaza aproape orice culoar de pase singura sansa a atacantului ramane sa dribleze vreo 2-3 aparatori ceea ce e foarte greu.
Referitor la selectii, cred ca Mike are dreptate. Nu ai ce roman sa bagi in atac, singurul caz in care am dubii este Bratu, atacant de viteza care era intr-o forma foarte buna si care cred ca era bun la contraatacuri. Dar sunt convins ca Piturca stie mai bine ca mine de ce nu l-a luat.
Scris 11 iunie 2008 - 03:44
Scris 11 iunie 2008 - 04:09
cu toata impotrivirea voastra, fara Nicolita.
Mutu l-as baga doar in repriza a doua. cel putin pana isi revine psihic.
la urma urmei, Piturca ia niste bani pentru treaba asta.
dai macar o bere ?
Scris 11 iunie 2008 - 04:22
hai sa continuam discutia un pic...zi-mi un prim 11 cu ce roluri vezi pt fiecare
Scris 11 iunie 2008 - 04:30
Scris 11 iunie 2008 - 04:40
Scris 11 iunie 2008 - 04:41
Scris 11 iunie 2008 - 04:44
is cu ala mic din poza in brate.
si nici n-am chef de analize tehnico-tactice.
dar pune berile la rece, cine stie...
Scris 11 iunie 2008 - 04:48
Scris 11 iunie 2008 - 04:58
cu cine joci in locul lor? ce mijlocas dreapta ai mai bun?
o echipa pt a fi ofensiva in ziua de azi tb sa fie axata in totalitate pejucatori ofensivi...
iar cu chivu-radoi in centru nu vei construi prea multe
Scris 11 iunie 2008 - 04:59
si nu uita ca Piturca a avut timp sa experimenteze formula lui, eu nu.
Scris 11 iunie 2008 - 07:17
Eu pe 17 iunie sunt la 200 de km de Berna pe la Freiburg si e posibil sa dau o fuga pana la meci, daca vrei sa-i zici ceva ii transmit eu. Si echipa cu care sa intre.Oricum pe Nicolita cand intra in careu la noi ii face marcaj Goian ca nu se stie.
Aceasta postare a fost editata de nicukla: 11 iunie 2008 - 07:18
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi