Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Land Rover Academy

• Please log in to reply
452 replies to this topic

#226 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 22 august 2008 - 06:35

Cunoscand o mica parte din cei care sunt la LRA pot banui, fara sa am certitudinea, ca si Defenderul ajungea la finish fara probleme... dar cum o balta cu noroi, noroiul si situatile grele sunt pt ei precum prajiturile pt copii...am o vaga banuiala ca s-a cerut de la masina cam tot ce putea... numai pt izbanda.. cand se putea ocoli sau iesi usor din situatie, cu ceva mai multa munca, numai pt ca "masina poate...
Deci ai dreptate, soferul si experienta face diferenta... apoi masina ajuta putin, dacva e cazul...

Aceasta postare a fost editata de aztec: 22 august 2008 - 06:36

• 0
calator prin timp si spatiu...

#227 ska

nobody...

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 23 august 2008 - 11:06

Nu Toyota LandCruiser pentru ca la capitolul stabilitate are lacune mari.

hai sa fim seriosi... :P
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#228 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 23 august 2008 - 11:07

Dupa mintea mea, masinile cele mai serioase care impaca si capra si varza sunt: Land Rover Discovery 3, Mitsubishi Pajero , VW Touareg. Nu Toyota LandCruiser pentru ca la capitolul stabilitate are lacune mari. Mercedes GL este iarasi o masina buna pentru acest scop dar este exagerat de scumpa. Luand toate datele in calcul, performante off-road, on-road , siguranta, stabilitate, confort, pret , imagine in societate, personal mie mi-au ramas in vedere doar aceste 3 masini. Ar intra lejer si Freelander 2 dar pretul mare il trage in jos. Restul masinilor incep sa se departeze mai mult sau mai putin de la acest ideal de masina off-road domestica , perfecta pentru familisti.

In esenta sunt de acord cu lista ta scurta, doar ca din cite am mai discutat prin stinga si dreapta se pare ca ar mai putea intra si Jeep Grand Cherokee pe lista asta... tractiune foarte buna Quadra Drive II Quadra Trak II, performante ok pe sosea, unul din cele mai bune HDC de pe piata, penalizat putin de unghiurile de acces si fuga si garda la sol mici...
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#229 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 24 august 2008 - 10:45

poate ca am exagerat putin, dar ideea este ca sa tii cont si de mersul pe strada, poate ca nu o sa folosesti masina in conditii grele mereu. Salesman la cat de bine te pricepi tu acum pot sa pun pariu ca problemele intalnite de tine in teren vor fi limitate si te vei descurca cu orice masina care are reductor si are o garda la sol de 20 cm. Niste caucioace bune intregesc tabloul. Degeaba vei face clasamente cu masini atata timp cat soferul nu este pregatit corespunzator dpdv al cunostiintelor de offroad care includ si putina mecanica. Decat sa te zapacesti de tot mai bine iesi si plimba-te cu piciorul, ti se lamuresc multe chestii legate de offroad. In plus prinde bine si la nunta, te mai scapa de stres o plimbare....... uite ca tata lor, Defender-ul s-a rupt in doua si Discovery 3 a terminat traseul.... deci conteaza sa faci km multi , nu masina este totul.

Clar probleme mele vor fi limitate (ceea ce nu e rau; cine-si doreste sa aiba probleme ??!!) din cauza ca nu vreau sa fac offroad, ci doar sa ma aventurez cu masina pana la Curmatura (de exemplu) de unde sa fac Pietrele Craiului pe jos.
Si din cauza ca stiu ca nu-mi trebuie cine stie ce, nici nu ma grabesc sa dau un purcoi de bani pe cine stie ce super offroader :)
Dar daca tot trebuie luat ceva, de ce nu sa fie CEVA si nu ORICE?
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#230 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 24 august 2008 - 12:33

hai sa fim seriosi... :)

De cate ori vad ca-i laudata on-road ,imi sare tandura :D .

A fost un ,,soc'' comportamentul ei pe on-road(barca ,vapor,sau ce vrei,prin comparatie cu Touareg)) :D ( am condus-o cca.10 mii de km).

Daca e de mers la ,,stana'' din vale ,se merita ,altfel...

Seful tau mai gareaza pe aici ,de-ai luat atitudine... :D

Salesman ,ti-au mai zis baietii : garda la sol,reductor,unghi de atac...
  • 0

#231 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 24 august 2008 - 12:45

Cred ca garda la sol si reductorul ii sunt de ajuns pentru ce vrea el (cel putin deocamdata)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#232 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 01:12

Da, draga Mol, am inteles de acum mai multe posturi, dar discutia evolueaza independent de vointa mea :)
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

#233 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 04:21

mol si nu, Mol ,ca nu ti-am ,,stirbit'' numele! :)

Am zis-o ,ca poate n-ai sintetizat...

Astazi am vazut un Suzuki Vitara cu patru portiere ,foarte cochet .Mie nu-mi place Vitara ,dar asta era ,,ajutat'' la aspect(praguri ,cauciucuri late ...numai minusuri ptr off),la 4mii si ceva de euro(cu nr de germania, in targ).
Mi s-a parut ieftin.

Deci ,atata timp cat nu te duci catre offff road(in sens extrem) ,atata timp cat ai Subaru , nu se merita sa bagi banii intr-un tractor(pana in 10 mii).

Daca tinzi mai mult catre drumuri mai proaste , iti poti pune ,,cauciucuri ceva mai inalte'' , ceva ,,inaltatoare'' la suspensie ,si te-ai scos. :D

Cu sistemul 4x4 pe care-l ai ,nu te faci de rusine in multe ipostaze...
Am avut ocazia sa vad Pajero Sport (precum si altele din ,,clasa medie''ca Hyundai,Kia,normale ,asadar--am ceva poze ),care,pe zapada n-au reusit sa urce mai mult decat mine( cu octavia 4x4, banala) :D

Ai avut ocazia sa conduci (macar o mie de km) un ,,jeep''?
  • 0

#234 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 05:13

mol si nu, Mol ,ca nu ti-am ,,stirbit'' numele! :D

Imi cer mii (si nu Mii :D ) de scuze pt eroarea cu numele. Apropo, de la ce vine? :)

Astazi am vazut un Suzuki Vitara cu patru portiere ,foarte cochet .Mie nu-mi place Vitara ,dar asta era ,,ajutat'' la aspect(praguri ,cauciucuri late ...numai minusuri ptr off),la 4mii si ceva de euro(cu nr de germania, in targ).
Mi s-a parut ieftin.

In ce targ?

Deci ,atata timp cat nu te duci catre offff road(in sens extrem) ,atata timp cat ai Subaru , nu se merita sa bagi banii intr-un tractor(pana in 10 mii).
Daca tinzi mai mult catre drumuri mai proaste , iti poti pune ,,cauciucuri ceva mai inalte'' , ceva ,,inaltatoare'' la suspensie ,si te-ai scos. :D
Cu sistemul 4x4 pe care-l ai ,nu te faci de rusine in multe ipostaze...

Adica tu zici sa imi pregatesc Subaru si sa plec cu el linistit?
Cand zici cauciucuri inalte te referi la talon?
Inaltatoare la suspensie? Adica cum?

Ai avut ocazia sa conduci (macar o mie de km) un ,,jeep''?

Practic NU.
Am mers vreo 1500 km cu un Q7 pe sosea, dar cred ca nu se pune.
Poate am mai stat in dreapta prin vreo masina de acest fel, dar nimic semnificativ.
  • 0

#235 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 24 august 2008 - 05:34

ci doar sa ma aventurez cu masina pana la Curmatura (de exemplu)

Din cit etin eu munte curmatura e in Parcul National PC si accesul masinilor ar trebui sa fie interzis.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#236 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 06:08

Restrictiile pentru ,,jeep-isti'' sunt facultative(nu-i generalizare)! :)

Salesman , o sa-ti ,,cumpar'' doar ce vreau :D ,adica utila iti este doar informatia referitoare la Subaru.
Da ,dimensiunea talonului.
Se pot pune niste cilindrii ,care au dimensiuni diferite(pana in 5 cm,parca),fiind agreati de catre producatorul masinii. Pentru Subaru ,s-ar putea sa stie Relu(la Subaru e posibil sa fie un sacrilegiu... :D ). Daca n-ai sange albastru ,e posibil sa gasesti chiar la reprezentanta.

Oricum,la cum am vazut ca-ti place sa conduci(descrieri) , nu vad sa te impaci cu ceva ,,mediu''.
  • 0

#237 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 09:37

De cate ori vad ca-i laudata on-road ,imi sare tandura :) .
A fost un ,,soc'' comportamentul ei pe on-road(barca ,vapor,sau ce vrei,prin comparatie cu Touareg)) :D ( am condus-o cca.10 mii de km).
Daca e de mers la ,,stana'' din vale ,se merita ,altfel...
Seful tau mai gareaza pe aici ,de-ai luat atitudine... :D
Salesman ,ti-au mai zis baietii : garda la sol,reductor,unghi de atac...

era cu suspensie reglabila aia cu care te-ai dat? ( confort - sport)
sefu meu nu gareaza.
nu stiu ce va asteptati de la un gipan, sa stea ca un M5? nu, nu sta ca Touareg evident.
ptr ce se vrea si ce e masina, sta foarte bine pe drum.
daca dai pe la oradea, voi face tot posibilul sa fi plimbat sa vezi cum "nu" sta pe drum.
  • 0

#238 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:
Inregistrat: 14-octombrie 03

Scris 24 august 2008 - 10:30

inainte de nevasta am avut o gagica, na , ca tot omul de rand :D Babacul ei avea LandCruiser 120, modelul nou dar inainte de face-lift, cel cu roata pe usa din spate, nu dedesubt.Masina cumparata de noua de la reprezentanta din Romania. Este o masina absolut superba, in offroad greu, de "escalada" ca sa zic asa ,nu am curajul cu masina mea sa ma pun la o "liniuta" cu el, poate doar de nevoie. Dar totusi, pe sosea, unde am condus-o de peste 50 de ori cred, mie personal mi-a produs o dezamagire. Directia "rupta" de strada, suspensiile exagerat de confortabile, ruliul si tangajul masinii ating cote alarmante in anumite situatii, franele nu stiu daca tin sau nu, presupun ca da, dar dau senzatia ca vei opri un vapor. Dupa ceva ani cand mi-am luat si eu "gip" am fost nevoit sa fac drive-test-uri cu masini care erau in vizorul meu, pe sosea in special..... si am constatat ca exista diferente mari in comportamentul rutier intre diverse gipuri care sunt apropiate ca performante off-teren. Am retestat LandCruiser 120 modelul recent care are roata de rezerva dedesubt si in plus ESP dar vanzatorul spunea ca a pierdut din performanta off-teren pentru a fi mai agila pe strada. Cu mari sperante m-am urcat la masina dar schimbarile in bine nu sunt la nivelul asteptat de mine. La limita masina este mai stabila, dar inca sentimentul de teama nu mi-a disparut. Cel mai banal test este sa te invarti in sensul giratoriu chiar de langa show-room-ul de langa Toyota Pipera, crescand treptat viteza. In acest rond, la 40km/h , anvelopele incep sa scartaie puternic, iar la 45km/h scapa de pe traiectorie. Cu Pajero in acelasi loc aderenta se pierde pe la 60 km/h. Mai am vreo 10 tipuri personale de test onroad pe care le fac eu pt a ma lamuri de comportamentul on-road al unei masini, dar nu stau sa le insir acum. Ideea este ca totul sta in comportamentul soferului si unde trebuie sa utilizeze masina. Au fost decenii cand s-a condus ARO si nimeni nu s-a vaitat, dar eu vreau sa obordez problema vis-a-vis de traficul din 2008. La Discovery 3 nu am avut senzatii neplacute pe strada, masina excelenta. Daca soferul este un tip flegmatic, fara tendinte de sportivitate, LandCruiser 120 este superba, sublima, eu o vad ca masina pentru persoane de peste 50 de ani, foarte responsabile cand se urca la volan.
  • 0

#239 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 24 august 2008 - 10:47

Cum nu poti invata o vaca sa zboare, la fel nu vei reusi sa obtii recorduri de lapte/zi la un pelican. Cam asa e si cu masinile astea "de teren"... Calitatile unei astfel de masini e ceva ce se "transfera" intre sosea si off-road. E ca o bila pe un balansoar, ori acolo ori dincolo. Daca e la mijloc, nu zboara dar nici lapte nu da... :D
  • 0

#240 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 11:05

ma opresc aici cu discutia despre performantele onroad ale lui LC.
noi sa fim sanatosi.
si sa discutam despre LRA.
deci, v-ati inscris? :D
  • 0

#241 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 24 august 2008 - 11:11

Poate nu m-am facut bine inteles. Nu exista masina care sa fie super si acolo si dincolo. Mie de ex. mi-ar placea rau un LC. Asa barca cum e ea, daca o "inveti" n-ai nici o treaba cu stabilitatea. Nu sta pe sosea ca un X5, dar pe aratura face ture in jurul lui, iar pe macadam da clasa la multe SUV-uri.
  • 0

#242 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 08:50

Fiecare are alte necesitati, iar ale mele deocamdata nu bat 100% cu LC120. Conteaza mult ce vrei sa faci cu masina. Pentru mine conteaza mult comportamentul onroad, pentru ca merg pe strada in general si doresc o siguranta activa din partea masinii pe care o conduc atat pentru mine cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Intotdeauna daca nu te simti sigur intr-o masina este bine sa te reorientezi. Pe aratura probabil ca da ture in jurul unui X5, dar pe macadam eu nu cred ca da clasa multor SUV-uri. Macadam inseamna viteza pe teren cu aderenta scazuta, crede-ma ca asta e partea cea mai slaba la un LC.
  • 0

#243 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 09:31

......... Pe aratura probabil ca da ture in jurul unui X5, dar pe macadam eu nu cred ca da clasa multor SUV-uri. ..............

Eu da. Ma rog fiecare cu parerea lui. No offence.... :beerchug:
  • 0

#244 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 09:41

o sa ajungem la un show LC versus... si sigur vor iesi scantei... :P deh, spiritul roman si latin din noi :D
asa ca s-o lasam balta. fiecare cu parerile si impresiile lui.
  • 0

#245 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 25 august 2008 - 09:58

Eu stiu un lucru...
Neni' aia de alearga prin sahara cu turisti de fac safari nu alearga cu alte tipuri de masina.. decat poate 2.. toyota Lc si nissan patrol.
Neni' aia de la crucea rosie si UN.. au cam aceleasi marci..
Prin filmele australiene in general ca masina de baza este .. toyota LC.
Masina de carausie prin toata africa si asia este toyota hilux.. se preteaza de la "afet" de mitraliera, ca carat trupe si bagaje mai mult decat poate s-au gandit vre-odata producatori ca ar fi posibil.
In emisiunea Top Gear au testat un hilux mai vechi.. si poate o stiti cu toti.. cat a patimit. cautati filmul. doar pt placerea de a vedea o masina buna
Asta imi spune ca cei de la toyota stiu sa faca cel putin un lucru bun. MASINI.

"The Toyota Hilux has gained a reputation for exceptional sturdiness and reliability, even during sustained heavy use, and is often referred to as "The Indestructible Car". This was further reinforced when on the BBC motoring show Top Gear (Series 3, Episode 5) , a 1985 Toyota Hilux with 190,000 miles (308,000km) on the clock was subjected to extraordinary abuse. This consisted of driving it down the steps behind Bristol Cathedral, scraping buildings in Bristol, crashing it into a tree, tying it up to a jetty to be washed out to sea by the incoming tide, driving it through a garden shed, dropping a caravan onto it, hitting it with a wrecking ball, setting the cabin & bed area on fire,[3] and, on the following programme (the sixth) placing it on top of a 240-foot (73 m) block of flats that was subsequently destroyed by a controlled demolition.[4] Although it was now suffering from severe structural damage (there was already significant body corrosion when it was purchased), the truck was still running after being repaired without spare parts and only with typical tools and equipment that would be found in a car's toolbox, such as spanners, motor oil, and a monkey wrench. [5]The Hilux currently resides as one of the background decorations in the revamped Top Gear studio from Season 8 onwards."

Aceasta postare a fost editata de aztec: 25 august 2008 - 09:59

• 0
calator prin timp si spatiu...

#246 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 10:09

o sa ajungem la un show LC versus... si sigur vor iesi scantei... :D deh, spiritul roman si latin din noi :D
asa ca s-o lasam balta. fiecare cu parerile si impresiile lui.

Macar putem continua pe "Vreau SUV Second Hand" ca asta e topic de Land Rover si iar il suparam pe nenea Grinch :P
  • 0

#247 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 04:32

Mai am vreo 10 tipuri personale de test onroad pe care le fac eu pt a ma lamuri de comportamentul on-road al unei masini, dar nu stau sa le insir acum.

Poate ar fi bine sa le mentionezi undeva, fie si pe alt topic.

Si incearca si tu sa scrii cu mai multe paragrafe si cu un rind intre ele, e destul de greu de urmarit ce scrii tu, desi e interesant.
  • 0
www.boldfrank.ro
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#248 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 07:26

Aztec,ca carat trupe si bagaje mai mult decat poate s-au gandit vre-odata producatori ca ar fi posibil e valabil si pentru LC?

Ska ,de ce pui intrebari incomode si vrei sa ma enervezi? :lol:
Nu are, si de aici e diferenta notabila intre ele,la tangaj... :lol: .
Un alt minus ,iarna,datorita greutatii mari ,tinde catre ,,tot inainte'' in viraje.
Pentru ,,tot inainte'', e brici...
  • 0

#249 greierasul

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 701 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 08:32

Pai o fi buna masina in Sahara sau mai stiu eu unde...... (m-am plimbat si eu intr-un pick-up Toyota foarte vechi prin desertul Wadi Rum, Iordania) dar cand dai 40-50.000 euro pe o masina noua si oricat ne-am da noi rotunzi o hingherim 90% pe drumurile asfaltate , atunci nu mai ai are nici o scuza.

Mai fac si altii masini bune de teren care se comporta relativ bine pe strada. Ca tot este topicul despre Land Rover sa nu uitam de Discovery 3, care no offense , nu da senzatii "tari" pe strada. Hai sa pun altfel problema.... Cunoasteti vreun SUV, gip , care sta mai rau pe sosea decat LC120 ? .... ca sa nu mai aduc in discutie versiunea in 3 usi care tzopaie ca o capritza . Cineva mi-a atras atentia pe bune ca mai exista si Jeep Grand Cheroke.....inca un exemplu de compromis foarte reusit.
  • 0

#250 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 25 august 2008 - 11:24

Cineva mi-a atras atentia pe bune ca mai exista si Jeep Grand Cheroke.....inca un exemplu de compromis foarte reusit.

Yuppieeeee..... Sunt cineva ! :party1:
  • 0
www.boldfrank.ro

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi