Plimbari cu Legacy
Scris 25 august 2008 - 02:51
bmw-ul asteapta sa-l inmatriculeze cineva, eu n-am avut timp.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 27 august 2008 - 09:02
Sambata 23 august am avut o zi libera (in sensul ca avea nevasta-mea nu stiu ce treaba)
Mi-am amintic de o plimbare prin tara de acu 6-7 ani cand am fost cu trenu' de la Craiova spre Sibiu, pe la Avirg m-a dat nasu jos ca nu ne-am inteles la pret, de acolo am luat o ocazie pana la Brasov si de acolo un microbuz pana la Onesti, unde de fapt trebuia sa ajung.
Ei, pe drumul intre Brasov si Onesti am cam dormit si nu imi mai aminteam decat niste curbe foarte misto.
Acum am zis ca e cazul de un remake by Subaru.
Am plecat din Buc (cu plinul facut si presiunea verificata) pe la 9, am prins aglomeratia de Ploiesti si am ajuns la Cheia pe la 11 si ceva.
De notat ca incercand sa gasesc o alternativa la DN1, am luat-o prin Tunari si am iesit la Balotesti. Bun drumul si liber, de tinut minte pt evitat zona Baneasa - Otopeni. Va mai recomand sa ocoliti si intrearea in Ploiesti (se poate, dupa cum am vazut pe harta), dar nu am incercat si de asemenea (daca e posibil) sa ocoliti si Valenii de Munte intrucat a fost foarte aglomerat.
Pe acele de par dintre Cheia si Brasov am incercat o chestie. Eu de obicei merg cu VDCS (ESP) deconectat, iar acum am incercat si cu el si fara el. Luam acelele alea destul de tare - 50-60 km/h - unul fara ESP, altul cu ESP. Ei, in astfel de situatii se simte prezenta lui (desi n-am vazut sa-mi clipeasca indicatorul de intrare in functiune), masina parca sta mai clar pe trasa. Fara ESP fuge de extremitati - cand de fata cand de spate - si scartaie rotile, dar senzatia e destul de misto. N-as prea face teste d-astea le viteze de 100 km/h, dar la 50 e ok
Oricum de apreciat echilibrul SUBARU - masina e atat de stabila incat practic nu e nevoie de ESP.
N-am intrat in Brasov, am luat-o direct spre Onesti prin niste sate uita-te de lume, indicatoare si autoritatea nationala a drumurilor. De fapt in judetul Brasov drumul era ok si marcat cu "acest drum a fost reparat de catre municipalitatea Brasov" sau ceva de genul asta, dar dupa ce am intrat in judetul Covasna s-a terminat huzureala. Au inceput gropi, vai, etc...
Frumoase curbele din aproprierea Tg Secuiesc (sau pe acolo), desi nimic spectaculos de raportat. Am observat ca merg destul de repede intrucat daca stateam in spatele unei masini mergeam in acele de par cu 10-20 km/h; altfel le luam cu 40-60 km/h.
Am ajuns la Onesti pe la 2, am mancat si planificat faza 2. Voiam sa ma duc spre Miercurea Ciuc, sa ma intorc spre Brasov de unde sa vin in Bucuresti pe Intorsura Buzaului. As fi ajuns pe la 12 in Buc. Numai ca a terminat nevasta-mea treaba si a trebuit sa fiu la 7 acasa si m-am intors pe Focsani - Buzau - Urziceni.
De-a dreptul anosta aceasta a II-a parte, plina de radare; in apropierea Focsani erau 3 pe o raza de 5 km (!!!) - 2 in miscare, unul stationar printre care si un logan rosu. Celelalte erau marcate cu POLITIA RUTIERA. Iar unde nu erau radare imi semnala GPS-ul "camere de supraveghere"
Ma rog, am mers incet (dar sigur!), mi-am facut nervi cu "meseriasii"care mergeau cu 90 cat mai pe stanga, am apreciat inca o data comoditatea Legacy la drum lung si calm si am inregistrat un consum mediu pe toti cei 600 km de 12.5%
Adica am economisit 2l la suta de km, adica in total aprox 50 RON
Urmatoarea plimbare: 8-14 sept spre si in jurul Vatra Dornei - Luna de Miere!
Daca aveti sugestii, abia le astept!
http://florinpanait.wordpress.com
Scris 27 august 2008 - 09:34
Scris 27 august 2008 - 11:15
drumul nu e foarte bun, poate s-a mai reparat.
intreaba-l pe MOL, el stie mai bine.
dar daca treci prin Bistrita, te puna Al de Sus sa nu ma cauti !!
Scris 27 august 2008 - 02:12
Singurele repere fixe ale concediului sunt urmatoarele:
- luni, 8 sept, plecam din Buc (nu putem mai devreme, nu are sens mai tarziu)
- vineri seara, 12 sept, trebuie sa fim la Vatra Dornei (are nevasta-mea un team-building)
- duminica, 14 sept plecam spre Buc unde trebuie sa ajungem seara
Inca nu am setat nimic altceva, nu am rezervat nimic.
Cineva mi-a recomandat sa ne cazam in Durau si sa facem un traseu de 11 ore pana la statia meteorologica de pe varful Ceahlau. A zis ca e cel mai frumos munte pe care l-a vazut.
In primul rand nu stiu daca sa mergem direct la Vatra Dornei si sa stam doar acolo sau sa ne cazam in 2-3 localitati si sa vizitam imprejurimi.
Apoi nu stiu ce e de vazut pe acolo (manastiri, trasee montane) si ce avem noi timp sa facem in cele cateva zile ...
Sugestii domnilor, sugestii!
Scris 27 august 2008 - 02:28
Mai vb pe mess.
Scris 27 august 2008 - 05:00
nevasta-mea vrea sa stam aici - www.ecotur.ro - este in localitatea Ceahlau
mie imi e ok pt ca putem merge pe Ceahlau.
pareri si impresii despre cum e cazarea acolo?
sunt si altele de luat in calcul?
am ce face aici 3-4 zile? sau sa plec mai devreme la Vatra Dornei?
Aceasta postare a fost editata de salesman: 27 august 2008 - 05:07
Scris 30 august 2008 - 10:08
Scris 30 august 2008 - 10:50
Scris 30 august 2008 - 12:04
pai ia ziceti-mi, care sunteti din zona...
nevasta-mea vrea sa stam aici - www.ecotur.ro - este in localitatea Ceahlau
mie imi e ok pt ca putem merge pe Ceahlau.
pareri si impresii despre cum e cazarea acolo?
sunt si altele de luat in calcul?
am ce face aici 3-4 zile? sau sa plec mai devreme la Vatra Dornei?
Oaspete ,prezent, io-s de la drumuri si poduri!
Ecotur ,e cam cel mai tare hotel de acolo,numai ca nu-i in statiune...
Si din punctul meu de vedere, Ceahlaul e superb,(sa urci pe la cascada duruitoarea ,iar de acolo spre dochia(sper ca stati binisor cu fizicul), cabana fantanele, statiune.
Prin zona in care va invartiti se merita: mina de sare praid (langa sovata) , cheile bicazului , lacul rosu , statiunea rarau ( zona e superba si se poate urca doar cu 4x4-eu am putut ,vei putea cu siguranta--are sa-ti placa cu siguranta traseul--campulung,rarau---,la vatra dornei musai sa urcati cu telescaunul.
De sunteti fascinati de natura ,va recomand manastirea Sihastria si musai Sihla (la pestera). In tara ,loc mai spectaculos ca la pestera Sihla ,n-am vazut.
Manastiri renumite sunt o groaza in Moldova.
Drumul vatra-dornei -bistrita-in timpul zilei coloane ,semafoare ,gropi ,drum neasfaltat. Peisajul e frumos ,si vei avea timp sa-l admiri..
Scuze pentru ,,alambicari'' ,dar n-am timp ptr. sinteze...
De nu erati in luna de miere ,nu va scriam...
Casa de piatra!
Tre' sa plec intr-o plimbare mai lunguta...
Aaah,Oaspetele vrea sa-ti ,,umileasca'' Subaru...
Aceasta postare a fost editata de mol: 30 august 2008 - 12:09
Scris 30 august 2008 - 12:52
Merci si pt timp, inteleg ca esti destul de prins.
Am rezervat deja la Ecotour, n-are nimic ca nu e in statiune, de fapt poate e chiar mai bine pt ca e mai liniste . O sa vedem.
Mai e o sapt, poate ne mai conversam.
Merci!Casa de piatra!
De ce sa-l umileasca? Ce-are cu el?Aaah,Oaspetele vrea sa-ti ,,umileasca'' Subaru...
Aceasta postare a fost editata de salesman: 30 august 2008 - 12:52
Scris 30 august 2008 - 01:05
doar vroiam sa-i strang mana, fie si in menghina.
Scris 30 august 2008 - 01:26
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 30 august 2008 - 01:31
sper ca aduci si niste palinca de pus pe rananu cred ca se pune problema de umilit aici...
doar vroiam sa-i strang mana, fie si in menghina.
Aceasta postare a fost editata de salesman: 30 august 2008 - 01:31
Scris 30 august 2008 - 01:58
astept replica geniala a lui andrei, care citeste si el acum, si apoi scriu si eu
M'ai inhibat cu afirmatia aia
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 30 august 2008 - 03:04
nu stiu de ce aveam impresia ca al nostru coleg salesman are un outback si nu legacy.
desi peste tot scrie legacy, tot timpul am asociat "imaginea" salesman cu "outback"
...
sunt ciudat rau.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 30 august 2008 - 06:13
despre fotografie
Scris 30 august 2008 - 08:07
Scris 30 august 2008 - 09:27
despre fotografie
Scris 31 august 2008 - 08:21
Ska, tu parca aveai un Astra Caravan, nu?
Deocamadata conduc un Legacy, dar dupa ce am vazut ieri la ProMotor un Outback diesel, cred ca m-as baga ...
Scris 31 august 2008 - 08:53
da da... doar ca fara portbagajSka, tu parca aveai un Astra Caravan, nu?
daca poti benzina, lasa dieselul...
Scris 31 august 2008 - 10:52
...................
Deocamadata conduc un Legacy, dar dupa ce am vazut ieri la ProMotor un Outback diesel, cred ca m-as baga ...
Cred ca te-ai saturat de prea mult bine... Daca nu te deranjeaza zgomotul, vibratiile, lipsa elasticitatii si vrei sa treci pe "utilitare", go for it !
Scris 31 august 2008 - 11:51
misto pozele, ceva pareri si impresii?Salutare,
postez cateva fotografii din zona Ceahlau (pensiunea Ecotur are wi-fi :thumb: ), si bine am facut ca mi-am luat laptop-ul.
Zona e absolut SUPERBA !!!
vremea cum e?
ce avem de vazut/facut?
Astia zic ca nu face zgomot, nu vibreaza, motorul e elastic si masina confortabila.Cred ca te-ai saturat de prea mult bine... Daca nu te deranjeaza zgomotul, vibratiile, lipsa elasticitatii si vrei sa treci pe "utilitare", go for it !
Ma gandeam mai in perspectiva: masina de familie si iesit in natura=Outback Diesel + masina sport (asta nu stiu ce o sa fie).
Dar e doar o idee. Foarte departe de realizare pt ca Legacy-ul e masina de serviciu, deci nu o pot schimba cand vreau ...
Deocamdata sunt foarte incantat de Legacy ca si compromis intre sportivitate, confort si buget. Nu ma deranjeaza decat zgomotul facut de suspensii pe drumuri mai putin bune ...
Aceasta postare a fost editata de salesman: 31 august 2008 - 11:53
Scris 31 august 2008 - 12:28
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi