Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Anvelope de iarna...de care?

• Please log in to reply
1340 replies to this topic

#1201 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 28 octombrie 2011 - 06:37

Fara capacu ala de plastic si cu bancheta rabatata poate :lol:
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1202 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 28 octombrie 2011 - 06:39

Jantele pe 15, cat si cele pe 16 intra in portbagaj fara sa rabatezi bancheta, ci doar cu 'policioara' scoasa :lol: Pe testate.
Alea pe 17 nu intra ca sunt prea late :lol:
  • 0

#1203 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 28 octombrie 2011 - 06:42

Io nu am reusit sa bag alea de 16 in portbagaj nici cu aia scoasa (aia = plastic, nu altceva), a trebuit de fiecare data sa rabatez bancheta (la Astra vorbesc).
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1204 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 28 octombrie 2011 - 06:45

Aveam o poza cu niste roti de iarna pe 16 puse in portbagajul unui GTC, fara bancheta rabatata. Din pacate nu sunt acasa ca sa o caut sa ti-o arat :lol:
  • 0

#1205 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 28 octombrie 2011 - 06:45

la gtc e altfel portbagaju.
la mine nu incap. am testat.
si daca ar incapea, nu are rost sa ma agit.
miercuri dimineata le schimb.
am spus.
:lol:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#1206 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 30 octombrie 2011 - 12:48

Doamna sotia si-a schimbat si ea rotile la Accent. La propriu! :) :D
A inceput cu o lectie de "cum se schimba o roata daca ai pana si nu e sotul cu tine" si s-a sfarsit cu schimbatul tuturor rotilor pentru ca i-a placut prea mult! :) Sotul doar a facut verificarea/strangerea finala, ca are cheie dinamometrica in bicepsi si tricepsi...

PS: Eu inca ma minunez ca prostul ce preturi sunt la gume la carefura. Niste Kumho de iarna, dimensiunea loganului pe la 326 de lei!!! WTF??? Si au umplut juma de carrefour numai cu caucioace de toate neamurile.

Aceasta postare a fost editata de Forester: 30 octombrie 2011 - 12:49

• 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1207 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 30 octombrie 2011 - 06:26

eu anul trecut am dat 190 pe o Debica FRIGO, anul asta cele mai mici, pe 14 erau 230 dar nu le mai gaseai pe nicaieri...
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1208 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 31 octombrie 2011 - 10:08

Au sarit mult preturile anul asta, era si normal. Si mai ales in locurile cu vad, unde ajunge tot romanul. Si din cati trec p'acolo, se gasesc si destui care sa plateasca pretul fara a verifica si in alte parti ofertele. Plus ca daca acum oricum preturile au crescut in general, nu prea ai multe de facut

Si eu am dat acum 2 ani pe Vredestein Snowtrac 3 185/R14 250 ron, cu echilibrat/montaj inclus. Acum, in Carrefour, vazusem niste caucioace destul de slabute la ~280ron. Cred ca Snowtrac3 ar fi depasit 320 ron/bucata ... bine ca nu am nevoie :D

Tot legat de caucioacele de iarna ... cat v'a costat sa montati anvelopele de iarna?
Ale mele, jante de tabla, echilibrate si montate m'au costat 49 ron, dar mi s'a parut ieftin. Anul trecut, daca retin eu bine, am platit vreo 80 ... Sau poate in primavara, cand am trecut la cele de vara ... dar nu conteaza prea mult asta
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1209 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 08 noiembrie 2011 - 12:37

Tu inca n-ai priceput ca WR-urile NU sunt gume de iarna, ci ALL-SEASON ???

nu numai el nu a priceput, adac.de nici aia nu vor sa priceapa nici de-ai dracu, nemti tampiti, cred ca berea e de vina, nokain are un all weather, AW, si un winter reifen, WR, care winter reifen(anvelopa/pneu) vine in functie de anul in care a fost facut in diferite declinari, wr g, wr g2, wr a, wr d, wr d3 etc ...

arogantii aia de la adac in testul de anu asta au scos wr d3 cu cel mai bun scor pe uscat, cel mai bun pe gheata, un scor excelent, al treilea, pe zapada si un scor de pluton pe umed, iar ams-ul le-a dat 100, maxim posibil pe zapada, cel mai bun pe uscat si tot asa mediocru la ud, comentau ceva de acvaplanare ...

nokian-urile sunt niste anvelope excelente, si eu am vrut wrg2, n-a fost sa fie :) , pana m-am tot (cuvant urat) pe mine sau dus din stoc, am comandat niste kumho pana la urma, au venit si am constat ca-s made in (fuckin)china, le-am trimis inapoi si am luat niste hankook icebear w300, made in korea, mult mai bine decat china, ce-i drept toata distractia asta a durat aproape o luna si circa 7 zile mi-a tzatzait curu ca o sa ajung sa dau o carca de bani pe niste anvelope de la reprezentanta ... eu chinezarii gen infinity goodride rockstone nu pun pe masina, vorba aia am refuzat kumho ca era facut in china =))
  • 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#1210 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 noiembrie 2011 - 12:49

nu numai el nu a priceput, adac.de nici aia nu vor sa priceapa nici de-ai dracu, nemti tampiti, cred ca berea e de vina, nokain are un all weather, AW, si un winter reifen,..
...

Nu-i mai simplu sa CITESTI ce SCRIE pe ele ?? :)
  • 0

#1211 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 01:02

Nu-i mai simplu sa CITESTI ce SCRIE pe ele ?? :)

faci confuzie intre all weather nokian, si anvelopele all season generale, all weather este o denumire pusa de nokian pe marea majoritate a anvelopelor lor ca semn pentru zonele nordice ca pot sa foloseasca anvelopa si vara, atentie vara lor, de exemplu cumnatul meu, care sta in canada foloseste de cativa ani buni doar anvelope nokian, tocmai ca sunt excelente iarna, si vara, la temperaturile lor, nu se uzeaza grav si nu afecteaza comportamentul rutier, tocmai din cauza conceptiei se comporta excelent pe uscat/zapada dar pe umedul nostru nu dau rezultate decat medii/mediocre, nokianul e in general gandit pentru niste zone geografice caracterizate de alta clima.

ca idee unde sta andrei in canada, toate masinile au sistem de preincalzire legat la priza in casa, -40 e ceva lejer, iar el nu are decat masini 4x4, in aceste conditii zicea ca nokian e cea mai buna anvelopa de iarna pe care a avut-o si de altfel zicea ca la ei este foarte popualara
  • 0
567576.png

Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#1212 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 01:31

Sefuuu ....
Eu am avut pe 2 masini WR-uri, si sunt PRAF si PULBERE ! Basca sunt "All-season" curate. Dealtfel scrie si pe ele.
Ca or fi aparut alte variante, e foarte posibil. Insa, WR-urile simple NU sunt pur iarna !
  • 0

#1213 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 01:36

all weather este o denumire pusa de nokian pe marea majoritate a anvelopelor lor ca semn pentru zonele nordice ca pot sa foloseasca anvelopa si vara

Asta era si teoria mea. Se pare ca asa e.
Insa pe 15 grade sunt cam prastie.

Pe mine ma omoara si trecerea de 225/45 R17 (vara) la 195/65 R15 (iarna)...
  • 0

#1214 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 03:24

Fara vreo bataie spre WR-urile voastre care nici NU se mai fabrica, ma roade o intrebare: cum reusiti voi sa testati limitele unei anvelope? pe magheru? si cum faceti? dati jos rotile cu anvelope X dupa 3 ture de cartier si apoi puneti rotile cu gume Y si repetati traseul? masurati toate fortele si le comparati? :lol: :lol: :lol:
sau sunt aprecieri pur SUBIECTIVE?

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 08 noiembrie 2011 - 03:28

• 0

#1215 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 04:40

Corect, nu se mai fabrica. Dar dupa ce te-ai fript de 2 ori cu "all-season" de la nokian, te cam kaci pe toate nokianele all-maciuci.

La intrebarea ta am 2 observatii:
1- n-a vorbit nimeni de limitele anvelopelor
2- testul e f simplu: mergi cu un model de anvelopa pe zapada, dupa care mergi cu alt model.
Tre sa fii complet pinguin sa nu-ti dai seama daca una e mai eficienta decat cealalta.
  • 0

#1216 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 04:57

Corect, nu se mai fabrica. Dar dupa ce te-ai fript de 2 ori cu "all-season" de la nokian, te cam kaci pe toate nokianele all-maciuci.

nu stiu ce ai avut de la nokian si cand, se prea poate sa fii prins ceva ce era all season efectiv, ca vand si dinastea, dar la ei anvelopele de iarna, eu am inteles de la andrei, ca sunt marketate ca all weather in conditiile descrise, el zicea ca el are hakapelita 5 sau r dar ca mai nou la ei e foarte la moda noul hakapelita 7, nu prea auzise de modelele noastre wrg2, wrd3, wra, etc

2- testul e f simplu: mergi cu un model de anvelopa pe zapada, dupa care mergi cu alt model.
Tre sa fii complet pinguin sa nu-ti dai seama daca una e mai eficienta decat cealalta.

foarte corect, eventual daca esti in zapada si la una te dai jos sa impingi masina si la alta nu, ti-e si mai clar care e eficienta, de exemplu eu cu vredestein si fulda nu m-am dat jos din masina dar cu semperit m-am dat ... :lol:
  • 0
567576.png

#1217 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 05:19

Mediul ideal de testare mi se pare cel practicat de ADAC si de marile reviste auto. Adica iei acelasi model de masina si masori niste rezultate cu diversele gume. Eu nu m-am dat jos din masina nici cu anvelopele de vara pe Golf.... deci complet irelevant.

Vroiam sa pun all-season-uri pe troaca batranului, caci oricum mari drumuri nu are si Debicele vechi de iarna erau uzate. Dar din cauza costurilor prea mari si-a luat niste Fulda de iarna foarte putin folosite cu 100 bucata, montaj inclus. Dot recent.
  • 0

#1218 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 05:37

mecea,
Gumele au fost Nokian WR. Aceleasi gume le are pejte, si sunt sub orice critica. O sa-l rog sa "pozeze" inscrisul de pe ele.

bleu,
Stai prea mult pe net, si prea putin pe strada. Daca nu apreciezi un sfat, nu mai intreba si ia ce vrei. Sper sa nu-ti aduci aminte de vorbele mele la iarna ...
  • 0

#1219 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 05:46

Stau bre si pe strada, ideea e ca tie ti s-a pus pata pe Nokian si spui ca toate sunt proaste. Sau cel putin asta am receptat eu :lol:
  • 0

#1220 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 06:17

Receptezi complet eronat ... :lol:
  • 0

#1221 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 08 noiembrie 2011 - 06:19

Daca bine mai tin minte, am avut si eu WR. Franarea era cel putin subtire, daca nu execrabila.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1222 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 08 noiembrie 2011 - 08:36

Daca a avut cineva de-a face cu Pirelli Winter Carving va rog oferiti-mi un feedback. Ultima data am avut de-a face cu Pirelli P6000 acum multi ani si tin minte ca am fost total dezamagit insa in cautarea unor caucioace de iarna la niste preturi mici/medii intra si acesta in discutie datorita pretului, cam la fel ca la Barum Polaris 3, Debica Frigo 2, Kormoran Snowpro B2 sau Sava Eskimo, marca italiana fiind cel putin teoretic una premium. Dimensiunea avuta in vedere este 175/70R14 sau 185/65R14.
  • 0

#1223 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 08 noiembrie 2011 - 10:16

din umilele cunostinte despre PIRELLI pot sa afirm ca sunt cotate bine(habar nu am de ce) dar isi pierd calitatile,se uzeaza rapid....
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#1224 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 11:41

Si-au pus doi colegi Pirelli Winter Carving, sunt momentan multumiti. Producatorul spune ca ar fi dedicate conditiilor extreme de iarna.... Eu neintelegand foarte bine gama de produse Pirelli, mai precis nefiind in stare sa inteleg care sunt produsele de entry level si care-s premium, am evitat marca asta cel putin pt gumele de iarna. Un producator care isi prezinta 3 modele de iarna (Sottozero, Winter Carving si Snowcontrol) si spune ca toate sunt premium, nu mi se pare de incredere.
Am preferat Barum Polaris 3 pt Golf pt ca mi-a fost clar: un sub-brand Continental, un singur model pt autoturisme. Plus ca descrierea produsului pe site-ul producatorului mi s-a parut de foarte bun simt.
  • 0

#1225 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2011 - 11:47

eu nu am auzit niciodata lucruri bune de anvelopele de iarna pirelli :

http://www.tyretest....ving/index.html
  • 0
567576.png

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi