Anvelope de iarna...de care?
Scris 28 octombrie 2011 - 06:37
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 28 octombrie 2011 - 06:39
Alea pe 17 nu intra ca sunt prea late
Scris 28 octombrie 2011 - 06:42
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 28 octombrie 2011 - 06:45
Scris 28 octombrie 2011 - 06:45
la mine nu incap. am testat.
si daca ar incapea, nu are rost sa ma agit.
miercuri dimineata le schimb.
am spus.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 30 octombrie 2011 - 12:48
A inceput cu o lectie de "cum se schimba o roata daca ai pana si nu e sotul cu tine" si s-a sfarsit cu schimbatul tuturor rotilor pentru ca i-a placut prea mult! Sotul doar a facut verificarea/strangerea finala, ca are cheie dinamometrica in bicepsi si tricepsi...
PS: Eu inca ma minunez ca prostul ce preturi sunt la gume la carefura. Niste Kumho de iarna, dimensiunea loganului pe la 326 de lei!!! WTF??? Si au umplut juma de carrefour numai cu caucioace de toate neamurile.
Aceasta postare a fost editata de Forester: 30 octombrie 2011 - 12:49
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 30 octombrie 2011 - 06:26
Scris 31 octombrie 2011 - 10:08
Si eu am dat acum 2 ani pe Vredestein Snowtrac 3 185/R14 250 ron, cu echilibrat/montaj inclus. Acum, in Carrefour, vazusem niste caucioace destul de slabute la ~280ron. Cred ca Snowtrac3 ar fi depasit 320 ron/bucata ... bine ca nu am nevoie
Tot legat de caucioacele de iarna ... cat v'a costat sa montati anvelopele de iarna?
Ale mele, jante de tabla, echilibrate si montate m'au costat 49 ron, dar mi s'a parut ieftin. Anul trecut, daca retin eu bine, am platit vreo 80 ... Sau poate in primavara, cand am trecut la cele de vara ... dar nu conteaza prea mult asta
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 08 noiembrie 2011 - 12:37
Tu inca n-ai priceput ca WR-urile NU sunt gume de iarna, ci ALL-SEASON ???
nu numai el nu a priceput, adac.de nici aia nu vor sa priceapa nici de-ai dracu, nemti tampiti, cred ca berea e de vina, nokain are un all weather, AW, si un winter reifen, WR, care winter reifen(anvelopa/pneu) vine in functie de anul in care a fost facut in diferite declinari, wr g, wr g2, wr a, wr d, wr d3 etc ...
arogantii aia de la adac in testul de anu asta au scos wr d3 cu cel mai bun scor pe uscat, cel mai bun pe gheata, un scor excelent, al treilea, pe zapada si un scor de pluton pe umed, iar ams-ul le-a dat 100, maxim posibil pe zapada, cel mai bun pe uscat si tot asa mediocru la ud, comentau ceva de acvaplanare ...
nokian-urile sunt niste anvelope excelente, si eu am vrut wrg2, n-a fost sa fie , pana m-am tot (cuvant urat) pe mine sau dus din stoc, am comandat niste kumho pana la urma, au venit si am constat ca-s made in (fuckin)china, le-am trimis inapoi si am luat niste hankook icebear w300, made in korea, mult mai bine decat china, ce-i drept toata distractia asta a durat aproape o luna si circa 7 zile mi-a tzatzait curu ca o sa ajung sa dau o carca de bani pe niste anvelope de la reprezentanta ... eu chinezarii gen infinity goodride rockstone nu pun pe masina, vorba aia am refuzat kumho ca era facut in china =))
VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 08 noiembrie 2011 - 12:49
Nu-i mai simplu sa CITESTI ce SCRIE pe ele ??nu numai el nu a priceput, adac.de nici aia nu vor sa priceapa nici de-ai dracu, nemti tampiti, cred ca berea e de vina, nokain are un all weather, AW, si un winter reifen,..
...
Scris 08 noiembrie 2011 - 01:02
Nu-i mai simplu sa CITESTI ce SCRIE pe ele ??
faci confuzie intre all weather nokian, si anvelopele all season generale, all weather este o denumire pusa de nokian pe marea majoritate a anvelopelor lor ca semn pentru zonele nordice ca pot sa foloseasca anvelopa si vara, atentie vara lor, de exemplu cumnatul meu, care sta in canada foloseste de cativa ani buni doar anvelope nokian, tocmai ca sunt excelente iarna, si vara, la temperaturile lor, nu se uzeaza grav si nu afecteaza comportamentul rutier, tocmai din cauza conceptiei se comporta excelent pe uscat/zapada dar pe umedul nostru nu dau rezultate decat medii/mediocre, nokianul e in general gandit pentru niste zone geografice caracterizate de alta clima.
ca idee unde sta andrei in canada, toate masinile au sistem de preincalzire legat la priza in casa, -40 e ceva lejer, iar el nu are decat masini 4x4, in aceste conditii zicea ca nokian e cea mai buna anvelopa de iarna pe care a avut-o si de altfel zicea ca la ei este foarte popualara
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 08 noiembrie 2011 - 01:31
Eu am avut pe 2 masini WR-uri, si sunt PRAF si PULBERE ! Basca sunt "All-season" curate. Dealtfel scrie si pe ele.
Ca or fi aparut alte variante, e foarte posibil. Insa, WR-urile simple NU sunt pur iarna !
Scris 08 noiembrie 2011 - 01:36
Asta era si teoria mea. Se pare ca asa e.all weather este o denumire pusa de nokian pe marea majoritate a anvelopelor lor ca semn pentru zonele nordice ca pot sa foloseasca anvelopa si vara
Insa pe 15 grade sunt cam prastie.
Pe mine ma omoara si trecerea de 225/45 R17 (vara) la 195/65 R15 (iarna)...
Scris 08 noiembrie 2011 - 03:24
sau sunt aprecieri pur SUBIECTIVE?
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 08 noiembrie 2011 - 03:28
Scris 08 noiembrie 2011 - 04:40
La intrebarea ta am 2 observatii:
1- n-a vorbit nimeni de limitele anvelopelor
2- testul e f simplu: mergi cu un model de anvelopa pe zapada, dupa care mergi cu alt model.
Tre sa fii complet pinguin sa nu-ti dai seama daca una e mai eficienta decat cealalta.
Scris 08 noiembrie 2011 - 04:57
Corect, nu se mai fabrica. Dar dupa ce te-ai fript de 2 ori cu "all-season" de la nokian, te cam kaci pe toate nokianele all-maciuci.
nu stiu ce ai avut de la nokian si cand, se prea poate sa fii prins ceva ce era all season efectiv, ca vand si dinastea, dar la ei anvelopele de iarna, eu am inteles de la andrei, ca sunt marketate ca all weather in conditiile descrise, el zicea ca el are hakapelita 5 sau r dar ca mai nou la ei e foarte la moda noul hakapelita 7, nu prea auzise de modelele noastre wrg2, wrd3, wra, etc
2- testul e f simplu: mergi cu un model de anvelopa pe zapada, dupa care mergi cu alt model.
Tre sa fii complet pinguin sa nu-ti dai seama daca una e mai eficienta decat cealalta.
foarte corect, eventual daca esti in zapada si la una te dai jos sa impingi masina si la alta nu, ti-e si mai clar care e eficienta, de exemplu eu cu vredestein si fulda nu m-am dat jos din masina dar cu semperit m-am dat ...
Scris 08 noiembrie 2011 - 05:19
Vroiam sa pun all-season-uri pe troaca batranului, caci oricum mari drumuri nu are si Debicele vechi de iarna erau uzate. Dar din cauza costurilor prea mari si-a luat niste Fulda de iarna foarte putin folosite cu 100 bucata, montaj inclus. Dot recent.
Scris 08 noiembrie 2011 - 05:37
Gumele au fost Nokian WR. Aceleasi gume le are pejte, si sunt sub orice critica. O sa-l rog sa "pozeze" inscrisul de pe ele.
bleu,
Stai prea mult pe net, si prea putin pe strada. Daca nu apreciezi un sfat, nu mai intreba si ia ce vrei. Sper sa nu-ti aduci aminte de vorbele mele la iarna ...
Scris 08 noiembrie 2011 - 05:46
Scris 08 noiembrie 2011 - 06:17
Scris 08 noiembrie 2011 - 06:19
Scris 08 noiembrie 2011 - 08:36
Scris 08 noiembrie 2011 - 10:16
Scris 08 noiembrie 2011 - 11:41
Am preferat Barum Polaris 3 pt Golf pt ca mi-a fost clar: un sub-brand Continental, un singur model pt autoturisme. Plus ca descrierea produsului pe site-ul producatorului mi s-a parut de foarte bun simt.
Scris 08 noiembrie 2011 - 11:47
http://www.tyretest....ving/index.html
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi