Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Anvelope de iarna...de care?

• Please log in to reply
1340 replies to this topic

#1226 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:
Inregistrat: 12-mai 03
  • Marca:RENAULT
  • Model:Koleos 2017
  • Motorizare:2.0dCi 175 CVT

Scris 09 noiembrie 2011 - 11:03

Bun, stergem de pe lista italienii pentru ca sunt cu risc. Raman asa in ordinea preturilor: Infinity INF 049, Debica Frigo 2, Kormoran Snowpro B2, Zetex Ice-Plus S100, Sava Eskimo S3+ si Barum Polaris 3. Le iau de dincolo insa preturile in lei sunt intre 180 si 205 lei. Am mai avut de-a face cu Kormoran care mi s-a parut a fi ok si am auzit lucruri bune de marca chinezeasca Zetex. Voi ce ziceti, ce recomandati? Ma intereseaza in special un raport bun intre comportament si gradul de uzura. Adica nici nu vreau unele sa tina 100k km da sa fie opinci nici invers, sa fie cele mai grozave da sa le schimb la sfarsitul sezonului dupa 20k km. Masina pe care se pun oricum nu merge mult insa vreau ca investitia asta sa fie pe termen lung(4 ani cat e inca in grafic compozitia cauciucului).
  • 0

#1227 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 09 noiembrie 2011 - 11:10

am pe Logan Debica Frigo 2, sunt la al doilea sezon cu ele. S-au comportat exemplar. Exact ce te intereseaza pe tine am urmarit si eu.
  • 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#1228 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 09 noiembrie 2011 - 05:41

ia debica frigo 2, sunt senzationale pt cat costa
  • 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#1229 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 09 noiembrie 2011 - 08:26

ia care costa mai putin si nu sunt cu ochii migdalati.....
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

#1230 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 10 noiembrie 2011 - 02:14

Modul in care cumperi cauciucuri nu va mai fi niciodata la fel
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#1231 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 10 noiembrie 2011 - 02:52

foarte buna chestia asta!
  • 0

#1232 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 10 noiembrie 2011 - 04:32

Buna la ce? Ca parca vad ca or sa apara gume de plastic care tin 200.000km si consumul scade cu 10%, iar ciolovecul se vor arunca pe aceste variante "super-eco", "life-time", "endless run" si alte chestii. Vor opri precum trenul, dar cui ii pasa, reduce consumul si nici nu se uzeaza...
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1233 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 10:06

Revin cu problema mea cu gumele de iarna. M-a pus michiduta sa-i fac consoartei monetarul privind cheltuiala de acum si preconizata cheltuiala din primavara cu gumele de iarna si bineinteles ca un priceput ce sunt am pomenit ca sunt si anvelope mixte care nu necesita schimb la trecerea intre anotimpuri. Exact cum va imaginati acum "vrea" din astea ca "e mai ieftin" si oricum(aici ii dau dreptate) la cat o sa se circule cu masina respectiva o sa o dam mai repede decat se va uza probabil un singur set. Am facut sapaturi, interogat oamenii de la magazin si am primit niste oferte din care mi-au atras atentia 3: Debica Navigator - cam 165 euro setul, Kleber Quadraxer - cam 210 euro setul, Pirelli P2500 - cam 195 euro setul. Mai ar fi Barum Quartaris la acelasi pret cu Pirelli insa la primele 3 mi-au facut o reducere de aproape 20% fata de pretul de lista iar la asta nu. Mai erau oferte ok si la Vredestein(am vazut ca pe aici multi sunt innebuniti dupa marca asta)la aproximativ 255 euro Quatrac 2 si cu vreo 30 euro mai mult Quatrac 3 si Goodyear Eagle Vector EV 2+ la 255 euro tot cu reducere de 20%. Dimensiunea este 185/65R14 cu indice de viteza T la majoritatea.
Va dati seama ca vreau ca acum sa fac o cheltuiala cat mai mica, bugetata initial la maxim 200 euro. Insa daca e sa merg pe mixte, economic si partial intelept in situatia data, vreau sa stiu de la cine a mai avut de-a face cu asa ceva, eventual cu modelele "expuse" daca merita sau nu sa ridic stafeta de pret intre alea ieftine(Navigator este spre exemplu singurul pneu la care mi se pare dubios profilul - exact ca la anvelopele "brute" de iarna) si cele mai scumpute. Ce sa iau?
  • 0

#1234 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 17 noiembrie 2011 - 10:29

Debica Navigator 2 are taica'miu pe A3 si la un mers normal nu a avut probleme cu ele nici iarna trecuta (km facuti cred minim 85% prin oras) si nici asta vara, pe autostrada, la viteze insa nedepasind 130-140km/h
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1235 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 10:34

Am pus recent pe Passat din 1998 Vredestei Quatrac 3, cele pe 15" fiind la circa 300 euro setul. Gumele sunt exceptionale si am mai auzit pe multi foarte multumiti de ele. Gumele mixte, all-season, sunt un subiect controversat, dar este evident o solutie de compromis. Implicit nu ai cum sa ai performante nici iarna nici vara, ca deh e guma mixta. Eu tind deci catre un produs mai de calitate, mai 'de marca', caci fiind o guma mixta daca mai e si prost facuta......

Strict din ce ai listat tu as merge pe Kleber sau Vredestein.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 17 noiembrie 2011 - 10:36

• 0

#1236 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 17 noiembrie 2011 - 10:38

Quatrac 2 am pus pe 2 masini pentru 2 prieteni buni (un Megane 1 break si un Megane 2). Ambii au fost extrem de incantati, ambii se duc frecvent la munte (snowboarding samd). Le au de vreo 3 ani. As merge pentru masini de buget pe Quatrac 3, asta as pune si pe Almera alor mei daca nu ar fi avut deja gume de iarna dedicate.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1237 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 11:29

Debica Navigator 2 are taica'miu pe A3 si la un mers normal nu a avut probleme cu ele nici iarna trecuta (km facuti cred minim 85% prin oras) si nici asta vara, pe autostrada, la viteze insa nedepasind 130-140km/h

La mine gumele sunt destinate pentru masina sotiei(Un Accent CRDI), care sotie tocmai a primit masina de la firma deci asta o sa stea mai mult prin parcare. Si cand nu o sa fie asa o sa circule tot ea cu masina sau mai o iau si eu prin oras cand sunt acasa ca e mai comoda ca dimensiuni decat cu ce ma invart eu acum. Deci in niciunul dintre cazuri nu se foloseste ca masina de viteza. Oricum 140 km/h nu ar fi vazut pe distante lungi nici in alte cirumstante.
Cat de zgomotoase sunt Navigatoarele astea si cum se comporta in anotimpul cald? Intreb pentru ca au un profil foarte "winter". Cu uzura cum stau?

@VIPER legat de Vredestein, pe un anume site am vazut ca Quatrac 3 are punctaje foarte bune insa Quatrac 2 sta mult mai slab, undeva la nivel de Navigator, adica punctaje medii. 80% din cei care au comentat se plange in special de Quatrac 2 ca fiind slab pe asfalt uscat si umed in special la temperaturi de vara. Pe zapada si temperaturi negative zice-se ca sunt foarte ok. Kleber Quadraxer sta de asemenea bine cu punctaj de 4.5/6(Quatrac 3 are 4.9/6, cel mai bun) fiind considerat de toti foarte echilibrat, fara veleitati pe niciun fel de suprafata gen Quatrac 3 care intaleg ca ar cam fi tatucul lor in conditii de iarna pura(si oamenii aia chiar stiu ce e aia) insa corect. Din acest considerent ma tenteaza foarte tare Kleber-ul fiindca si pretul e unul excelent raportat la parerile celor ce si-au facut cunoscute impresiile.

Aceasta postare a fost editata de rares_dan: 17 noiembrie 2011 - 11:31

• 0

#1238 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 11:45

N'am fost f atent la zgomot, insa as zice ca stau mai bine decat Snowtrac 3'urile pe care le am pe Fiesta. Nusht acum daca e doar vb de zgomotul in sine produs de pneuri sau conteaza si o eventuala antifonare mai buna la A3.
Cum, intamplator, chiar merg zilele astea cu A3'ul, o sa fiu atent la zgomotul de la rulare si revin

Ca uzura, mai ales daca zici ca nu se vor merge zeci de mii de km, sigur nu vor fi probleme
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#1239 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 11:48

Debica am de iarna, s-au comportat bine, dar parca s-au uzat ca mult. Bine, nu-mi dau seama bine ca le-am folosit doar o iarna....

Baga Kleber ca e clar best-buy.
  • 0

#1240 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 17 noiembrie 2011 - 11:58

.....
Baga Kleber ca e clar best-buy.

Or fi best-buy, dar nu cred ca best-choice. Am avut acum cativa ani si nu m-au impresionat deloc.
  • 0

#1241 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 12:02

Navigatoarele astea si cum se comporta in anotimpul cald? Intreb pentru ca au un profil foarte "winter". Cu uzura cum stau?

eu am debica navigator masina de marfa, logan van dci, s-au comportat exemplar, au cam 55k km in acest moment, cele de pe fata prezentau uzura, cele de pe spate aproape deloc, soferul de pe masina e foarte multumit de ele, si-a luat si la masina lui.
  • 0
567576.png

Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#1242 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 12:06

....., cele de pe fata prezentau uzura, cele de pe spate aproape deloc, soferul de pe masina e foarte multumit de ele, si-a luat si la masina lui.

Faptul ca nu-s uzate la km aia, e foarte rau !
  • 0

#1243 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 04:19

Pai daca's doar cele de pe fata uzate, inseamna ca uzura nu a venit de la franari si rularea normala, ci de la plecari mai in forta. E'adevarat si ca in 55k totusi trebeau sa prezinte uzura, oricum, insa fiind masina de marfa, daca s'au mers drumuri lungi, poate iegzista o explicatie asa ... :lol:
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#1244 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 04:28

Probabil ca are XL-uri pe masina. Si daca asta a umblat mai mult goala exista posibilitatea ca gumele sa mai duca inca mult si bine(cam pana pe la 80-85k km). Am avut si eu posibilitatea sa vad asa ceva exact la un Logan Van insa pneurile erau Goodyear-urile cu care venise echipat din fabrica. Si ca e vorba de acest gen de utilitare am avut si neplacuta surpriza sa vad ca niste pneuri normale, cu indice de greutate 88, sa se topeasca dupa 25k km in cazul in care a mers 90% din timp incarcata la capacitate.
  • 0

#1245 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 05:01

Ale dreaku gumili ashtia .... :lol:
  • 0

#1246 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 17 noiembrie 2011 - 05:04

Daca se vor tine atat de mult gumele pe masina respectiva, cativa euro in plus pe o marca mai buna nu mi se pare mult. De genul EagleVector alea.
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1247 rares_dan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 730 Mesaje:

Scris 17 noiembrie 2011 - 05:58

@Forester asta ziceam si eu. Daca diferentele dintre alea ieftine si ale scumpe sunt mari nu m-ar deranja sa dau 50-60 euro in plus insa nici nu i-as da daca nu e cazul. Din asta am si intrebat cum sta treaba. Mai zice omul din experienta proprie, a amicilor sau celor de prin familie care detin asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de rares_dan: 17 noiembrie 2011 - 05:59

• 0

#1248 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 17 noiembrie 2011 - 05:59

Eu daca as fi nevoit sa iau niste gume all season le-as lua doar pe cele mai bune de pe piata indiferent ca sunt pentru mine, mama, var, nepot, soacra, sofer, etc...

Aceasta postare a fost editata de pejte: 17 noiembrie 2011 - 06:00

• 0

#1249 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 17 noiembrie 2011 - 06:51

Ia-mi mie niste gume din alea.
:lol:
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1250 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:

Scris 18 noiembrie 2011 - 04:46

Faptul ca nu-s uzate la km aia, e foarte rau !

eu tot vreau sa le schimb dar omul de pe masina zice ca nu e cazul, anvelopele au carne pe ele, in august au facut 2 ani de cand sunt pe masina, cand le-am luat m-am gandit ca au sa tina 1 an jumate si cam 45k-50k km, nu stiu ce sa zic, soferul dupa cum ziceam este extrem de multumit de ele

plus ca nu am zis ca nu-s uzate, cele de pe fata prezinta dar au carne inca pe ele destula, cele de pe spate aproape deloc uzura, drept pentru care s-a facut rocada acuma. eu am vrut sa-i iau doua noi sa le puna pe fata si sa ramana asa cum e pe spate dar ...

Probabil ca are XL-uri pe masina.

nu sunt XL dar sunt cu indice de greutate mai mare decat cel cu care erau anvelopele cu care a venit masina, de obicei nu se incarca foarte mult pe masina, doar cam o data la doua sapt se baga greutatea maxima, in rest cam 100 kg maxim

Daca se vor tine atat de mult gumele pe masina respectiva, cativa euro in plus pe o marca mai buna nu mi se pare mult. De genul EagleVector alea.

au fost goodyear, dar soferul era extrem de nemultumit, iarna se dadea jos sa impinga masina cand intra cu ea in zapada mai maricica, cu debica-urile nu a mai fost cazul.

asta va spun din experienta nu a mea ci a omului, si repet eu am vrut sa-i iau anvelope anul asta si el a zis ca nu vrea, ca nu e cazul, intradevar dupa ce m-am uitat la masina si eu, inteleg de ce zice ca nu e cazul, m-am mirat si eu ca au tinut asa de bine atata vreme, clar tot dinastea am sa iau si in continuare.

Aceasta postare a fost editata de mecea: 18 noiembrie 2011 - 04:51

• 0
567576.png

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi