Scris 08 martie 2009 - 12:05
salutare
asa cum am promis, nu mai vorbesc despre consum...pot sa spun ca incep sa ma obisnuiesc cu el...
am fost ieri pe la tara (la 60 km de bucuresti) si am decis sa-i dau botezul noroiului foresterului meu....asa ca am mers la capatul satului si am observat ca dupa ploile recente drumurile de pamant erau niste sleauri pline cu apa ....
inconstienta mea de novice in ale offroad-ului mi-a dat curaj , am cuplat reductorul si m-am aruncat in ele fara teama ....stiam ca sunt la 300 de metri de casa bunicilor is ca daca raman pe acolo ajung acasa destul de usor si gasesc eu un tractor sa ma scoata....:-)
ce s-a intamplat m-a facut sa uit de consum....:-)...masina se zbenguia sus jos stanga dreapta (pot sa spun ca nu mai conduceam eu ...volanul imi cam juca in maini .....mi se inmuiasera picioarele pt ca incepusem sa constientizez ce prostie am facut ....:-)...) dar masina refuza sa se opreasca in namolul si sleaurile de 30 de cm lasate de tractoare si pline cu apa ....
cele 20 de secunde necesare pt a trece de cei 20 de metri de infern mi s-au parut o vecie ....insa cand m-am vazut scos de acolo am avut un sentiment greu de descris....
presupun ca modul in care masina se zbenguia in toate directiile se datoreaza gumelor all season de la prima echipare care sesizasem pe zapada ca sint foarte proaste pe altceva decat asfalt curat (la o zapada moale de 3-5 cm , in parcarea metro acum o luna, am luat o curba mai stransa si mi-a fugit spatele rau de tot...)
la intoarcerea spre casa bunicilor am luat-o pe miristie, in ciuda vegetatiei mare ce lovea usor scutul, pt ca incepusem sa constientizez ca am avut mare noroc ca nu am ramas suspendat in sleaurile alea (cred ca faptul ca m-am avantat cu ceva viteza m-a ajutat, ca am avut suficienta inertie sa trec prin alunecare pe scut de zonele inalte unde simteam ca rotile sunt in aer...:-)...)
si acum cateva intrebari pt cei care au experienta de offroad, pt ca mi-a cam intrat microbul in sange ...:-):
- stie cineva in Bucuresti care ar fi cea mai buna optiune pt o initiere in ale off-roadului ...un fel de curs ceva, sau macar un tutorial online cu tips and tricks?
- stie cineva ce gume (marca, profil etc) sunt mai indicate pt offroad?
- organizeaza cineva (vreun club/comunitate subaru) iesiri in offroad de unde mai pot fura meseria si neinitiatii ca mine (si unde presupun ca riscul sa ramai blocat prin paduri/salbaticii este mai mic, avand pe cineva pe langa tine care sa te ajute in caz de nevoie?)
o alta intrebare: cand am fost la service-ul subaru motors acum aprox 1 luna, era un client foarte suparat ca i se cereau bani pt o curatare de supapa de admisie (presupun de aer) pe undeva pe jos (nu pot fi mai explicit pt ca nu le am cu mecanica) care s-ar fi blocat datorita noroiului ....ceva anume se incalzea excesiv si simtea omul miros de ars in habitaclu....ma intreb daca stie cineva de asemenea probleme cauzate de noroi si cum anume si unde trebuie spalata masina pe jos ca sa nu ai probleme de acest tip (omul respectiv mergea zilnic pe drumuri desfundate spre casa lui)
si ca sa concluzionez, incep sa fiu mandru de faptul ca am un subaru si sper sa-mi schimbe stilul de viata destul de sedentar cat mai curand ....(nu va ascund ca asta a fost principala justificare pt alegerea facuta ...faptul ca vreau sa ies cat mai des si prin locuri cat mai salbatice...:-) ...)
m
------------
www.BeSpecial.ro
Cadouri Speciale