@mariog333
Mai era un user acum citeva zile pe forum care era suparat ca i-a cedat ambreiajul la un C-Crosser cind l-a bagat in nisip pe plaja.
Nu te opreste nimeni sa te duci sa reclami si sa faci analize de laborator. Insa, mult mai util ar fi sa intelegi cum functioneaza o masina, sa poti evita suprasolicitarile care pot aparea chiar la mersul de zi cu zi si pot dauna indiferent de marca sau modelul masinii.
sal relu
nu sunt un Schumacher si nici nu am franat excesiv atat timp cat discurile nu sunt uzate mai deloc in 13 mii de km ....sunt un om normal care merge mult mai incet si liniar decat cu masina anterioara datorita consumului f mare pe care foresterul il are in Bucuresti ...:-) ...deci nici vorba de folosire inadecvata a masinii
defectul de ambreiaj este intr-adevar o probleme de stil de condus si de aceea el nici nu este inclus in garantie la SMT (scrie clar in certificat), insa franele sunt o alta poveste si ar fi de rasul curcii daca nu vor sa le schimbe ....
eu totusi sper sa fie de la faptul ca am schimbat rotile ( o sa va spun daca se rezolva sau nu dupa ce le schimb la loc cum erau...)....am sesizat ca anvelopepe de pe spate sunt mult mai uzate pe exterior (diferenta de 1 mm int. vs ext...oare e normal sa fie asa?) iar acum acele anvelope sunt pe fata si se rotesc in sens invers decat pana acum (nu sunt unidirectionale) (au fost aduse de pe spate in diagonala cu tot cu geanta)
am gasit acest post care-mi da de gandit - citez :
Problema cu jocul in directie in mers si in franare nu era de la discuri. Am fost la o vulcanizare pt. ca aveam o roata care tot se dezumfla si ma rog, a facut ala roata si ii povesteam cu problema mea. Omul ma intreaba: "cand ai pus rotile de iarna le-ai pus pe alea de pe fata pe spate si invers?" Am zis da... Ti le pun la loc si daca vii maine si imi spui ca face la fel le punem la loc gratis. Am plecat de acolo si am constatat ca acum masina merge perfect. Chestia asta e singura care nu mi-a trecut prin minte, m-am gandit la discuri ovalizate, la geometrie, la bucsi si pivoti, la orice altceva mai putin asta... Care este explicatia logica?
Am montat roata care a fost iarna trecuta pe stanga fata pe stanga spate si cea pe care a fost pe dreapta fata pe dreapta spate. Unde am gresit?
http://www.loganclub...ate-t10468.html
sa ne auzim cu bine
m