n-a zis nimeni ca ramai fara placute, ti-am zis doar ca eu vreau ca franele sa-mi lucreze in parametrii maximi mereu. nu stau cu ele pana ajung la fier ca sa-mi bulesc discurile, si nici nu ma kak pe mine ca mai am 1253km de mers cu placutele alea dupa ce am mers deja 90% din durata lor de viata.....
pai uite ce ai zis tot tu :
daca placutele au grosime 18mm asta nu inseamna ca mergi cu ele pana cand ajungi la 1mm......documenteaza-te si vezi care e intervalul de uzura.
la 200 lei / set ai face bine sa le schimbi. si schimba si lichidul de frana daca tot te deranjezi.
recomandarea producatorului nu are nicio treaba cu japcaria ci efectiv cu sistemul de franare caci etrierul si hidraulica au fost proiectate sa impinga cilindru pana la o anumita distanta. eu am gasit valori diferite chiar si la modele diferite, de la o marca la alta sa nu mai vorbim.
insa e alegerea fiecaruia, se poate merge cu ele si pana la fier pe fier
OFF : tu inteleg ca te ghidezi pe principii simple > daca faci o tampenie macar sa o faci lata ? si aplicand asta ai departe cand zici o prostie o sustii, din principiu, ca doar e a ta, pana in panzele albe ?
ON : blio, in primul rand eu cel putin la masini nu am prea vazut placute sa atinga 18mm, asa ca plec de la ideea ca se invart pe la 11-13mm , deci de ce nu s-ar afla in parametrii maxim sistemul de franare pe toata aceasta grosime ? poti sa oferi o explicatie tehnica pe langa toate afirmatiile generaliste si lipsite de fundament ?
tu ai impresia pe primii 6 mm ferodo-ul are o componenta mai smechera care-si pierde din calitati gradual cand incepi sa franezi cu restul de 5mm ? sau tii mortis sa zici ca pistonul impinge ca uns 6mm dar pentru restul de 5 mm are probleme de trecut prin gaura ca se ingroasa si e abrazi/etc ??? sau cumva scade presiunea hidraulica si nu mai are forta sa impinga si restu de 6 mm ? are acolo un pitic mic mic mic care-i zice ba gata, de acuma ca s-au consumat sase mm reduci presiunea ???
eu nu am mers niciodata pana la zero ferodo, tocmai ca risti sa ajungi fier pe fier si sa ai probleme cu discul, dar strict teoretic asa ceva este fezabil, forta cu care apasa nu are legatura cu grosimea placutei, ci cu functionarea instalatiei hidraulice, iar daca variaza nu o face de la grosimea placutei ci de la lichidul de frana din instalatie.