Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Cum alegem o masina ?

• Please log in to reply
658 replies to this topic

#651 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 13 noiembrie 2009 - 12:33

Oricum a compara honda cu skoda, e similar cu vaio si acer.

cat timp scrie audi pe multe piese, poate sa fie si un laptop facut de vecinul meu.

nici vaio, nici honda nu mai sunt ce au fost. traiesc din amintiri.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#652 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 13 noiembrie 2009 - 05:48

................................................
nici vaio, nici honda nu mai sunt ce au fost. traiesc din amintiri.

Din pacate cam asa este.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#653 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 13 noiembrie 2009 - 08:32

Corect, dar regula se aplica la toti..... :D
  • 0

#654 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2009 - 08:51

pai cei prosti nu au devenit mai prosti, ci dimpotriva, au cresut chiar binisor.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#655 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 13 noiembrie 2009 - 08:57

S-au apropiat destul de bine, mai ales daca avem in vedere ca multi dintre furnizorii de subansamble/piese dau si unora si altora.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#656 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2009 - 09:13

Nu va mai imbatati cu apa rece... Brandurie bune vor ramine bune, si alea slabe ... slabe. Noi vrem si masini bune, si preturi mici.

Cine crede ca se pot invata porcii sa zboare, se insala rau. Grav e ca spera sa faca si lupinguri....
  • 0

#657 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2009 - 09:31

relu, nu mai e valabil, deloc. uite mercedes, e un brand, nu? gradul de satisfactie e foarte mic la C si E. si nu sunt masini ieftine deloc. sau jaguar, unde e un ford cu alte haine de fapt. e un brand, nu? la skoda, seat, vw si audi foarte multe piese sunt aceleasi, mai cu seama cele importante mecanice. diferentele apar la alte capitole.

japonezii au facut treaba buna cat au avut totul de la ei. cand au inceput sa puna piese din alte tari, adio. dar ca sa ramai pe piata, e singura solutie. hai sa ne referim la subaru. cati ani au trecut pana acum de prezenta pe piata (ca a fost proasta, indirecta, e alta treaba, masinile sunt tot alea)? niste masini foarte bune care nu interesau pe nimeni aproape. erau niste masini in adevaratul sens al cuvantului. scumpe? NU. si totusi nu s-au vandut aproape deloc daca e sa comparam cifrele. de ce? degeaba ai ceva daca nu stii ca-l vinzi si in timp trebuie sa-l "strici" ca sa ramai pe piata si asta s-a intamplat cu toti, in toate domeniile.

legat de pc-uri, aercurat are dreptate, ce piese am eu intr-un laptop chinezesc ai si tu in mac. candva, nu era asa, dar acum e. diferenta o face partea de soft, fiind gandit total diferit de windows, dar sa nu crezi ca un linux nu se misca extraordinar pe niste sisteme de 4-5 ani obosite.

ibm, un brand nu? a decazut, nu mai are nici un avantaj. vaio, era un nume. cu greutate, scump. lumea prefera acer. de ce? pt ca face la acelasi pret mult mai mult ca un vaio. rezultatul: sony a scazut calitatea sa se integreze pe piata. asa cum a facut si mac-ul. practic acum mac-ul e un pc modat cu alt OS, nimic mai mult. nu mai e mac-ul ala, altceva, alta tehnologie.

sunt doar cativa producatori de placi de baza, procesoare (2), placi video (parca au mai ramas tot 2), memorii (multi, dar folosesc majoritatea componente samsung), unitati de scriere etc. apar mici difente la CTC. in china se poate face monentan orice la orice nivel.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#658 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2009 - 09:50

Partial ai dreptate. Si spun partial, pentru ca intr-adevar majoritatea pieselor se fac in acelasi loc. Diferenta mare e la categoria de piese care intra in fiecare produs in parte. In china se fac si gunoaie, dar si lucruri bune. Gunoaiele intra in PC-urile ieftine, lucrurile bune in PC-urile scumpe. Totul depinde in primul rind de calitatea impusa de cel care comanda piesele, si evident de pretul platit pentru ele.
Povestea ca daca 2 lucruri se fac in china insemna ca sunt la fel de bune sau proaste, e o copilarie. Uita-te pe 99% din aparatele foto, echipamente electronice, etc. Ce scrie pe ele ? Made in China ! Vrei sa spui ca sunt la fel de proaste ca DSLR-urile care le vind aurolacii la semafoare prin buc. cu 1 mil cu blitz cu tot ?
Indiferent unde e fabricat un produs, pretul reflecta calitatea acelui produs. Ca mina de lucru in China e mai ieftina e alta poveste, si influenteaza pretul tuturor produselor facute de ei.
  • 0

#659 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 noiembrie 2009 - 11:37

pai asta am spus si eu

numai ca in timp, prin volum mare de vanzare, calitatea prastiilor a crescut. iar aia care erau scumpi si cu piese foarte bune, daca nu vand, degeaba, incep si ei sa se adapteze la piata si le fac la fel de tepene. ex e canonul meu. un aparat deosebit de fiabil. ce a venit dupa, vreo 3 generatii, niste pocnitori penibile si asta o spun posesorii, care au trecut la nikon sau la canon-uri din seriile mari SH.

acer e o firma care a crescut foarte mult. ibm a dat faliment. e un exemplu.
sony nu o duce prea bine cu vaio de multi ani, nu mai da nimeni la nivel de masa multi bani pe un laptop, ca oricum peste 1-2 ani il schimba, iar devalorizarea e fantastica, indiferent cat ar da pe el, il vinde cu acelasi pret in final.
oricum, sa nu crezi ca procesoarele, placile video, unitatile optice, memoriile nu sunt toate la fel.

ti-am dat exemple de marci tepene, care candva impuneau un respect incontestabil si care fie acum fac pocnitori, fie nu mai exista decat cu numele sau nici macar atat.

asta e rezultatul societatii de consum accelerat. am ajuns sa nu prea isi mai permita nimeni sa faca produse deosebite, pt ca asta inseamna sa-si blocheze consumul pe viitor si nu vrea nimeni asta. e o abordare clar gresita, dar alta nu s-a gasit pt dezvoltare atat de rapida. nu mai vrea nimeni profit pe 10 ani, ci luna viitoare si tot mai mare.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi