Salt la continut

Fotografie
- - - - -

2008 Opel Astra H Cosmo 1.6

• Please log in to reply
132 replies to this topic

#51 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 13 decembrie 2009 - 01:10

Revenind la topicul lui pejte, resoftarea chiar merita. Eu am simtit si la pocnitoarea de saxo 1.1 ca merge mult mai bine dupa ce mi-a facut ceky softul.
  • 0

#52 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 13 decembrie 2009 - 01:15

Ezapt, cu conditia ca posesorul de benzina aspirata sa nu vrea "cai" ci sa inteleaga ideea de optimizare :D Dar al nostru coleg aici de fata cred ca a prins-o :D
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#53 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 13 decembrie 2009 - 09:59

Cel mai deranjat la motorul asta, fiind destul de mic si fara prea multa putere, sunt depasirile din scurt. In 90% cazuri prefer sa nu ma bag, pentru ca stiu ca nu prea poate masina. Sper cu soft sa se mai rezolve din problemele astea. Pentru oras ceea ce am e mai mult decat destul...
  • 0

#54 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 decembrie 2009 - 10:40

acuma nu stiu ce asteptari ai tu de la masina, dar parerea mea e ca se misca bine ptr ce are sub capota...
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#55 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 10:41

La ce am vazut ieri se poate si mai bine :D.
  • 0

#56 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 13 decembrie 2009 - 11:08

Daca nici tu, cu 1.6 115 CP nu te poti baga in depasiri ... inseamna ca eu cu a mea ar trebui sa nici nu ma gandesc la a iesi cu masina din oras :D

De curiozitate, la o depasire in scurt, cam la ce turatii o faci? Sa zicem ca esti la 60 km/h ... De obicei pleci lansat?
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#57 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 13 decembrie 2009 - 11:48

depasire din scurt la masina asta??? ce intelegeti voi prin depasire din scurt? ce numere are masina pe 80-120? 80-160?
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#58 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 12:00

la 60 daca vrea ceva greu ii trebe 2
de la 80 merge cu a 3a.
  • 0

#59 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 02:13

Depasirile in general le fac lansat. La 60 a2a, la 80 mai dificil, ca a2a ajunge pana la vreo 95-96 si au fost cateva cazuri cand mi-a taiat alimentarea in depasire.
@cata: depasirile in scurt pentru mine sunt ca alea lejere pentru tine :angry:
Chiar nu stiu in cat timp face 80-120, de 80-160 nu cred ca e cazul :D
  • 0

#60 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 02:30

mersul lansat cu o masina mai putin puternica presupune o marja de eroare spre 0.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#61 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 02:37

Depasire in scurt ar fi ptr majoritatea soferilor, da de fapt e depasire normala. Ptr cei de pe forumul asta ar insemna, la benzinare, plecat in ture (3-3.5k) si schimbat la 5.5-6 k, iar depasirea sa o incepi de aproape de cel depasit si sa te repliezi la fel, mai in scurt. Ca din ce'am vazut eu, sunt destul care incep depasirea de departe, accelereaza de zici ca apasa frana, nu acceleratia si cand se repliaza mai e loc si de un TIR intre ei si cei depasiti.
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#62 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 13 decembrie 2009 - 02:55

nici mie nu-mi place sa intru instant in dreapta daca situatia nu impune.
tepretic, astept sa vad in oglinda dreapta masina depasita, asta daca diferenta de viteza intre cele 2 autovehicule nu e foarte mare. daca vin lansat, e clar.

apropo de masini cu cai putini, ieri am fost cu golfu pana la Kolosvar si zau daca am resimtit (in afara adevaratelor depasiri din scurt) lipsa bidiviilor.
am scos o medie 80km/h mergand alert, da nu la limita (se traverseaza Gherla, Dej-ul, Beclean-ul si alte cateva mii de localitati)
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#63 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 03:09

Nici eu nu intru milimetric in fata celui depasit, dar sunt destui care insista sa ramana in depasire mai mult decat ar fi nevoie, chiar daca din fata vine cineva
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#64 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 03:13

lansata (din scurt - adica distanta foarte mica fata de masina din sens opus, nu cum stau eu fata de masina depasita) inseamna sa mergi tare si sa faci depasirea din ochi. dezavantaje ar fi:
- aproximarea mult mai exacta a vitezei de deplasare pt masina de pe contrasens.
- anticiparea traficului cu o marja de eroare spre inexistenta (de ex de multe ori exista masini trase pe dreapta din sens opus care nu se asigura si din fata sau nu pot anticipa cat de tare mergi tu si ca vei depasi si chiar daca semnalizezi, in romania aproape fara exceptie acel sofer considera ca EL are prioritate in situatia data).
- viteza mare de deplasare lasa putin loc manevrelor de evitare (repliere de exemplu sau ti se baga altu in fata dintr-o data cu o viteza mult mai mica, cazul de mai sus etc).

surplusul de putere poate fi folosit pt linistea ta sau sa impingi si mai mult limitele lansarii, depinde. eu de obicei prefer sa depaseasca cel din fata si cand termina el, plec si eu si terminam astfel impreuna (stiu ca sunteti putin perversi, pe asta contez).

lansat mai depasesc cand il alerg pe oaspete daca e cu golful.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#65 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 13 decembrie 2009 - 03:20

:angry:

:thumb:
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#66 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 03:39

Singurul incovenient la depasirea lansata apare cand nu apreciezi corect viteza celui care vine din fata sau daca cel depasit incetineste si atunci esti nevoit sa iei piciorul din gaz si practic pierzi intervalul de depasire. Dar asta se intampla destul de rar. Si practic, la masini care nu dispun de rezerve de putere, depasirile lansate mi se par cele mai indicate.

@pejte ... scuze pentru ofttopic, promit ca nu se mai intampla ... astazi :angry:
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#67 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 04:04

pai nu ca sunt cele mai indicate, sunt singurele posibile in scurt.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#68 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 13 decembrie 2009 - 05:18

Depasire in scurt ar fi ptr majoritatea soferilor, da de fapt e depasire normala. Ptr cei de pe forumul asta ar insemna, la benzinare, plecat in ture (3-3.5k) si schimbat la 5.5-6 k, iar depasirea sa o incepi de aproape de cel depasit si sa te repliezi la fel, mai in scurt. Ca din ce'am vazut eu, sunt destul care incep depasirea de departe, accelereaza de zici ca apasa frana, nu acceleratia si cand se repliaza mai e loc si de un TIR intre ei si cei depasiti.

eu orice masina conduc depasesc "lansat"...
ma las in spate inainte sa treaca masina de pe contrasens (2-3 lungimi de masina) si plec lansat....
nu stiu de ce :D (evident stiu) am oroare sa stau prea mult timp pe contrasens...

inca un comentariu :D e aiurea plaja de ture pe care ai dat-o
plecat (in ture zici tu) la 3.000 si schimbat la 6.000 inseaman sa iti dublezi viteza..pai ce depasire are nevoie de atata plaja de ture?
la a3a ar inseamna sa pleci cu 60 si sa iesi cu 120..pai la naiba, de cate ori ai asa depasiri :D?
fac dinastea doar daca depasesc 2-3 masini la iesirea din localitati...

altfel plecat in ture pentru o benzina inseamna 4-4.500 si schimbat...unde lasa masina (la mine 7500)
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#69 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 05:25

pai cand esti lansat, nu schimbi nimic, decat daca poate vrei sa accelerezi si mai mult. asta e si ideea lansarii, nu ai putere sa-ti permiti luxul de a astepta, pierzi prea mult si singurul instrument de lucru e viteza acumulata. depasirile astea se fac dintr-o bucata, fara sa te gandesti prea mult, ca nu ai timp.

altfel, daca se pune problema retrogradarii, deja trecem pur la ideea depasirii in scurt.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#70 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 06:49

nu stiu ce faceti voi, dar eu depasesc tot.
cum prind.
cum apuc.
din scurt, lansat, impins, tras, cum vreti voi.
ii dau TARE si ma duc.
  • 0

#71 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 06:58

normal.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#72 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 13 decembrie 2009 - 06:59

Am avut gume care ma tineau 15-18k km, si la un moment dat am pus niste pirelli pe care le-am dat gata in 7k .... Am mai invercat alta data ceva kumho ( sau ceva de genu ) care au tinut parca mai putin. Bine, cind spun ca erau gata, inseamna ca devenisera slikuri !

bai nene saraciilea alea de fabrica de pe cazan au decedat pe la 65 mii km !!! cum dracu haliti gumele asa rapid???
a si la depasiri prefer sa tin motorul mai sus in ture indiferent de tipul depasirii

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 13 decembrie 2009 - 07:00

• 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#73 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 decembrie 2009 - 07:08

bmw pune gume f dure.

la tine oricum motorul merge in apele lui pe la 4k rpm, asa ca :D
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#74 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 13 decembrie 2009 - 07:37

..... cum dracu haliti gumele asa rapid???
.....

O sa-ti explic cind ne vedem :D
Eu am dat exemplul ala sa vezi ca unele se pot uza de 2 ori ( sau peste ) mai repede decit altele.
  • 0

#75 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 20 mai 2010 - 11:02

Am alimentat in seara asta pentru prima data cu Alto 101 si m-am plimbat putin ca tot era liber... zici ca e racheta fata de Petrom95 :D :D
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi