Pfoai de capul meu ce se umfla penele
Exista vre-un tabel/lista cu ordinea importantei, universal valabila ?
Exista. Cum sa nu. Unii chiar au facut si
studii / cercetariSunt complet de acord cu casa. Din pacate, stiu ca primi pasi in directia aia nu o sa pot sa-i fac decat intr-un an si jumatate, dupa cum v-am mai spus. Am vorbit si cu logodnica, n-are sens sa ma arunc eu acum la manevre cu casa, cand putem sa luam ceva mai bun, impreuna, peste un an si un pic.
Practic, eu am un salariu bun, fara prea mari cheltuieli, cu care vreau sa imi iau ceva pt sufletul meu, acum. Rata, ca proportie din salariu, o sa fie undeva la 30%, deci nimic de speriat. Sigur, varianta corecta ar fi sa strang banii, dar atunci cand voi avea suma necesara, deja voi avea alte prioritati.
Bingo. Iti raspunzi singur.
da, exista, e familia. Si practic vorbind, asta-i scopul existentei - perpetuarea speciei
Fiecare isi face/calculeaza alegerile in fuctie de el. Singur se va bucura sau tot singur isi va da cu pumnii in cap.
Revenind la subiect 15k, inseamna aprox 17k cu rabla si la suma asta, trebuie luata masina noua fara discutii - zic eu
De la tibitu citire. Recomand
Atunci sa se insoare INSTANT, sa conceapa IMEDIAT un copil, si sa vada ce oferte bune gaseste la vre-un MCV !
eu m-am cam plictisit de discutiile astea cu sfaturi date pe banii altuia, daca ai incredere intr-un om, sau 2 sau 3, pui mana pe telefon si te sfatuiesti.
Pai tocmai asta e ideea. Ca sfaturile noastre nu costa. Un prieten (de aceeasi varsta sau varsta apropiata), va avea, probabil, aceiasi conceptie.
Asa si ? Daca tot ii dati sfaturi intelepte, spuneti-i CLAR ce sa faca. Ce pusca mea arunca banii pe masini in loc sa-si faca o familie !!!
Inconstienta totala nene la tinerii astia !!!!
l.e.
Bai alex,
Ia fa-ti nene mai intai o casa ! Baga-te la un credit pe vreo 30 ani, si dupa ce vei termina creditul, te vei putea gandi linistit si la masina !
Daca vei mai avea nevoie ....
Sefu', dar nici nu e foarte greu sa te gandesti. Asta daca vrei sa te gandesti cu o parte a creierului, nu cu laba piciorului drept. Ai 2 solutii: traiesti viata sau traiesti viata. De banii aceia, ca tanar fara obligatii ar face 1-2 concedii pe an, 1-2 city break-uri, ar mai economisi cate ceva la o banca, etc.
Eu am zis ca e mai importanta o locuinta decat masina. N-am zis sa-si faca credit
E o MARE diferenta! Conceptie vs sfat!
Eu ziceam cu totul altceva : nu da mai multi bani decat poti da ( ) fara sa tai macaroana de tot in alta parte si ia oferta cea mai buna la banii aia !
Da, dar Relu nu intelege. Oferta cea mai buna in cazul lui Alex e o masina noua, chiar daca va pierde mult la devalorizare. Sau un Golf.
PS: Pentru aia mai morocanosi ... traitul vietii nu inseamna sa iei ce masina vrei cand esti tanar!