Fiabilitatea
Scris 09 februarie 2010 - 06:10
@Pejte: deci iti recunosti greseala cu zecile de optionale electrice si electronice de pe Astra?
Scris 09 februarie 2010 - 06:11
Scris 09 februarie 2010 - 06:20
Scris 09 februarie 2010 - 06:49
Da, recunosc, mi-am pus unele chestii care nu mi le-as mai pune pe alta masina, cel putin daca as fi constrans de buget. Acum as fi preferat sa renunt la anumiti senzori, chestii si sa am scaune Recaro din fabrica...
Ce dotari n'ai mai lua pe o alta masina, dar ai pe asta?
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 09 februarie 2010 - 06:51
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 09 februarie 2010 - 07:31
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 09 februarie 2010 - 08:11
si pe mine ma intereseaza mai putin camere si cruise adaptiv si povesti vanatoresti de masini care merg singure.
se pierde tot farmecul condusului. ce pana mea mai fac la volan atunci?
sex? ( desi ca idee nu suna rau )
dorm?
citesc ziaru?
nu as vrea neaparat nici cea mai simpla masina, dar nici cea mai cea, sa am ce sa le povestesc la hoverii mei din dorobanti despre njpe mii de butoane din bord.
un echilibru e cel mai bun in toate
pe mine cel mai tare ma intereseaza la o masina motorul. restul e... seminte.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 09 februarie 2010 - 08:17
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 09 februarie 2010 - 08:22
Senzori de lumina, de ploaie, partial 'piele' pe scaune (dupa ce ca nu au suport lateral, mai si alunec de pe ele), faruri cu spalare (desi nu am xenon)... poate si scaune incalzite, dar sunt bune cateodata...Ce dotari n'ai mai lua pe o alta masina, dar ai pe asta?
Cam atat din ce imi aduc acum aminte, nu sunt multe, nici foarte scumpe, dar as putea trai fara ele.
Scris 09 februarie 2010 - 08:31
te cred.
si tocmai de aia imi plac constructorii care iti ofera o gama foarte larga de combinatii ale optionalelor.
chiar daca poate este o idee mai scumpa decat una gata echipata. dupa cum ai EI chef
senzori de lumina sunt foarte utili. adica oglinzi heliomate. la cati cercopiteci mononeuronati circula cu faruri reglate in balarii sau chiar cu fara mare... mie imi pare rau ca nu am.Senzori de lumina, de ploaie, partial 'piele' pe scaune (dupa ce ca nu au suport lateral, mai si alunec de pe ele), faruri cu spalare (desi nu am xenon)... poate si scaune incalzite, dar sunt bune cateodata...
Cam atat din ce imi aduc acum aminte, nu sunt multe, nici foarte scumpe, dar as putea trai fara ele.
senzor ploaie, clar as putea trai fara
piele - se poate si fara, dar venea in standard la echiparea cosmo
eu gasesc personal foate util spalatorul de faruri la cata mizerie sau jeg este pe soselele noastre.
scaunele incalzite... aici poate da poate nu. eu sunt mai friguros, si le-as pune, chiar daca ar fi un hiundai cu incalzire instantanee
Aceasta postare a fost editata de ska: 09 februarie 2010 - 08:27
Scris 09 februarie 2010 - 08:46
Senzori de ploaie, la fel. Spalatoarele de faruri, da, daca nu'i xenon.
Singurele care ar putea fi potrivite sunt scaunele incalzite, desi iarna asta nusht daca am tremurat intr'adevar de mai mult de 4-5 ori ... si asta nu ptr mult timp, iar de mers am deja 9k km din nov
Scris 09 februarie 2010 - 08:57
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 09 februarie 2010 - 09:26
Pentru farurile cu xenon, care emit un fascicul centrat de lumina, spalatoarele de faruri sunt suficiente. La cele cu oglinda, e clar ca n'au cum sa fie indeajuns de eficiente
Scris 09 februarie 2010 - 09:37
daca era mazga, mizerie, ploaie, etc... numai eu stiu de cate ori opream sa curat farurile la cat de murdare erau. ok, asta se intampla mai mult toamna si la inceputul primaverii, dar ptr mine trei lucruri sunt esentiale ptr masina :
- farurile sa bata bine, si sa fie curate
- stergatoarele sa STEARGA impecabil si sa fie lichid de curatat parbrizul corespunzator
- oglinzile ( toate 3 ) sa FIE si sa fie reglate corespunzator
eu sunt f multumit de spalatorarele mele
da, am incurcat eu senzorii de lumina cu oglinzile heliomate. my bad.
Scris 10 februarie 2010 - 11:53
Exista exemplare sau modele cu probleme la orice producator. Nu exista produse perfecte. Toyota sucks findca au facut cateva recall-uri, absolut uzuale in lumea auto, insa intens mediatizate? Facand o analogie cu domeniul IT, nici macar celebrele Thinkpad nu mai sunt tancurile de alta data. Am avut o gramada de probleme cu un exemplar de vreo 2000 dolari (tastatura schimbata, ecran LED cu probleme). Asta nu inseamna neaparat ca TOATE Thinkpad-urile sunt proaste, doar ca nu mai putem paria pe fiabilitatea unui produs bazandu-ne exclusiv pe reputatia acestuia.
Ne place sa generalizam extrem de usor si sa improscam cu noroi o marca din cauza unor exemplare cu probleme. E adevarat ca atunci cand pretul unui produs este destul de mare sau imaginea de marca a acestuia e undeva in zona Sky is the Limit, si asteptarile sunt mari, iar aparitia unor defecte e vazuta ca un fel de The End of the World, dar probleme apar si la case mai mari. Vorba americanului, Sh*t happens!
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 10 februarie 2010 - 12:33
Apropo de thinkpad, am un R30 la care nu ii mai merge ecranul (cred ca e backlight-ul busit) dar in schimb rupe, mai am un model si mai vechi (T20 cred ca e) pe care il foloseste soramea si care inca mai functioneaza). Am si un BMW 323i din 1986 care inca mai merge. Motivele sunt diverse ... pe langa complexitatea crescuta, de foarte multe ori inutila dar fortata de interese de marketing pentru ca eu sunt convins majoritatea celor cumpara masinile cu optiunile respective habar nu au daca chiar le folosesc cu adevarat (cei care sunt pe acest forum nu reprezinta majoritatea) si ajungand la durata de viata a unei componente. Majoritatea pieselor sunt facute sa tina exact cat sa treaca garantia din motive de cost scazut si profit .. Poate la masini se vede mai greu asta .. pentru ca impactul e destul de mare in media dar la echipamentele electronice care deja sunt bunuri de larg consum .. este deja o obisnuinta sa se strice dupa ce a trecut perioada de garantie.
Life must be taken one disaster at a time
Scris 10 februarie 2010 - 01:08
Vorbim de 8 milioane + 400 000 de autovehicule. Ia integrati in formula aia nr de probleme/nr de autovehicule vandute, sa vedem ce rezultate va ies.
Nimeni nu mai face masini ca pana acum 5-10 ani, asta e tristul adevar. Orezarele nu sint ferite de naked truth. Revenind : cati aveti Toyote pe acasa ??
Scris 10 februarie 2010 - 01:24
N-am Toyota, dar mi-as lua oricnd, orice model, cu ochii inchisi
Problema e alta, si anume ISTERIA asta declansata pe forum de fanatismul unora pentru "anumite" marci de masini europene !
Scris 10 februarie 2010 - 01:43
Insa ultimul paragraf din mesajul meu anterior ramane in picioare.
P.S. Anumite modele de la Toyota mi le-as lua si eu cu ochii inchisi.
Scris 10 februarie 2010 - 01:56
Dar de aici pina la discreditarea unuia din cei mai renumiti constructori auto tocmai pentru fiabilitatea masinilor lor, din cauza unei probleme minore, e cale lunga si plecata din motivele dinainte.
Scris 10 februarie 2010 - 02:14
una peste alta Toyota si-a luat-o ca a fost sau nu conspiratie ca s-au unit toti producatorii sa ai infunde nu stiu,asa o fi,pe de alta parte daca nu e foc nu prea iese fum...
Scris 10 februarie 2010 - 02:15
Nu mai vorbi aiurea !
Scris 10 februarie 2010 - 02:18
edit: 12500 masini
http://www.sfin.ro/a...utoturisme.html
Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 10 februarie 2010 - 02:19
Scris 10 februarie 2010 - 02:34
Defectul exista, se manifesta extrem de rar ( in state doar citeva la citeva milioane de masini vindute !! ), nu e considerat grav, si fabricantul rezolva totusi problema pe garantie.
Ce pana mea nu sunteti in stare nene sa pricepeti ? Sa mor io, sunteti mai rau ca babele si mosii pensionari care discuta politica la coada la lapte.
l.e.
Daca tot pui linkuri, macar citeste si ce scrie in ele !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 10 februarie 2010 - 02:37
Scris 10 februarie 2010 - 02:35
Scris 10 februarie 2010 - 02:58
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi