Salt la continut


Fotografie
- - - - -

FREEZONE


  • Topic inchis Acest topic e inchis
2698 replies to this topic

#1751 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 19 decembrie 2010 - 02:43

Nu la tine m-am referit ... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
  • 0

#1752 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 19 decembrie 2010 - 02:44

Am primit zilele trecute niscaiva jumari aduse de la tara. Eu teoretic daca mananc asa ceva mi se face rau instant... Ei bine, ajutat de un borcan de mustar cu hrean si ceva bere Albacher, am mancat de m-am spart, si nu am avut nimic!!! Asta inseamna sa fie veritabile, nu minciuni din comert!
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1753 adytzu

    Membru scriitor

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 19 decembrie 2010 - 02:48

Si eu am primit o caserola de smantana, din aia de 1Kg, plina cu jumari. Am mancat-o in 2 seri, in loc de floricele stand la film la TV. :lol:
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#1754 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 19 decembrie 2010 - 02:48

Nici noi nu mai luam porc de cativa ani, din foarte multe motive, dar obiective.
Nu mai avem timp de mers la tara sa ne ocupam de el in ziua taierii, plus inca minim 2 dupa, etc ... Asa ca ne multumim cu ce putem face din carnea cumparata de la macelarie, si multe preparate le luam chiar gata facute.
Duc dorul tobei, caltabosului, carnatilor, etc ... pe care le faceam dupa ce taiam porcul pana acum cativa ani. Insa, pur si simplu nu mai avem timp si putere pentru asa ceva.
  • 0

#1755 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 19 decembrie 2010 - 02:50

http://www.labaciu.ro/ succes la cumparaturi :lol:
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1756 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 19 decembrie 2010 - 02:52

Pe de alta parte, stiu ca e absolut normal si greu de inteles pentru unul ca pejte, care n-a avut ocazia sa vada/guste ce-i ala un porc, si bucatele ce se pot face din el imediat dupa taiere.
Si DA, jumarile alea facute imediat dupa taiere, nu le vei putea face din absolut nimic cumparat din macelarie. Sunt DEMENTIALE ! :lol:
  • 0

#1757 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 19 decembrie 2010 - 02:54

Nu odata am crescut si noi porci pe vremea lui ceasca si evident, i-am si sacrificat de Ajun.
Dar noi am stat mereu la curte si am avut unde sa-i crestem si sa-i sacrificam.
Mi-e foarte greu sa inteleg cum ar putea un bucurestean sa se ocupe de transarea unui porc, cand 99% stau la bloc.
As intelege sa cumpere 4 familii un porc, asa ar avea de Craciun si revelion produse traditionale.
De aia ma miram. Mai ales ca acum gasesti la tot pasul produse de sezon. E drept, nu poti avea certitudinea ca sunt 100% naturale, dar la fel poti sa dai chix si cu porcul, daca nu stii ce a primit ala de mancare.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1758 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 19 decembrie 2010 - 02:57

...
Nu mai avem timp de mers la tara sa ne ocupam de el in ziua taierii, plus inca minim 2 dupa, etc ...
...


Daca nu te duci acolo sa-l tai/prepari, degeaba il iei. Si oricum un porc la 4 familii e ridicol de putin, indiferent cate kile ar avea.

l.e.

... dar la fel poti sa dai chix si cu porcul, daca nu stii ce a primit ala de mancare.

Stai linistit ca nu l-au "perfuzat". La tara n-au medicamente de ingrasat, ca-s scumpe .. :)
Singura grija e controlul medical, pe care trebuie sa-l faci obligatoriu.
In rest, la "sorici" cu el ! :lol:

Aceasta postare a fost editata de Relu: 19 decembrie 2010 - 03:04

  • 0

#1759 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 19 decembrie 2010 - 02:58

Adica cum am scris si eu, si tu.

... gind la gind cu bucurie :lol:

Ultimu' porc taiat in familie ... a fost exact in urma cu 25 de ani ... eu n-am participat fiind plecat la batalie pe Soseaua Oltenitei ... A fost ultimu' pt. ca anu' urmator, prin octombrie '86 am vindut casa de la tara.
In general porcu' avea cam 150 - 170 kg ... nu cresteam noi ci il cumparam de la oamenii din sat ... se faceau din el mezeluri (cirnati, caltabosi, singerete, toba), untura si jumeri, picioarele, urechile si ce se mai folosea la piftii, ceva osinza care se folosea la facut foile de cremes (crempita cum ziceau svabii), ceva slanina din barbie, si 4 sunci (din cele 4 pulpe) si mai raminea si ceva carne pt. mincat proaspata. Suncile erau preparate destul de bine ... fara conservanti, doar cu sare si fum (si ceva boia si ceva usturoi) si rezistau destul de bine in camara. Camara (șpais cum i se spune in zona) asezata in partea de nord a casei era destul de racoroasa casa fiind cu pereti din pamint batut (cam 60 - 80 cm grosime) iar suncile stateau agatate de un suport special prins in tavan (2 grinzi mici paralele pe care se puneau perpendicular cozi de matura pe care se asezau cirnatii si celelalte mezeluri si se agatau in cirlige suncile). Din suncile astea mincam cam pina pe la inceputul lu' octombrie anu' urmator terminindu-se cam in acelasi timp cu rosiile din gradina.

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 19 decembrie 2010 - 03:01

  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)


#1760 Forester

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Location:Noitacol
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 19 decembrie 2010 - 03:48

...
Mi-e foarte greu sa inteleg cum ar putea un bucurestean sa se ocupe de transarea unui porc, cand 99% stau la bloc.
...


Iote asa! :lol:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1761 mmmcomro

    Membru Dezaxat

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 823 Mesaje:
Inregistrat: 18-decembrie 10
  • Location:.ro
  • Marca:volkswagen
  • Model:a3 8l 1999
  • Motorizare:1.9 tdi

Scris 19 decembrie 2010 - 03:53

Daca nu te duci acolo sa-l tai/prepari, degeaba il iei. Si oricum un porc la 4 familii e ridicol de putin, indiferent cate kile ar avea.

l.e.

Stai linistit ca nu l-au "perfuzat". La tara n-au medicamente de ingrasat, ca-s scumpe .. :D
Singura grija e controlul medical, pe care trebuie sa-l faci obligatoriu.
In rest, la "sorici" cu el ! :P


Bucurestenilor, adica pentru cei in vitro, ascultati aici...

Sa tai porcul, sa-l parlesti cu paie, sa te afumi si tu, :D , sa-l speli, sa-l transezi ( in sferturi intr-o prima faza, sau nu), sa mananci sorici cand porcu' e inca cald, evident c-o palinca...astea=s inceputurile simtirilor...

Sa pui la bait cateva zile, apoi la afumat, tot cateva zile, ceva carne, slanina...

Ce stiti voi... :D

Musai examen trichineloscopic.Recoltati din pleura, pilierii diafragmatici, muschii intercostali...si nu din buturi. :lol:
Asa se cheama, d-nul Relu...
  • 0

#1762 adrian_r5

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02
  • Location:Timisoara

Scris 19 decembrie 2010 - 04:47

mol bacsi ... Welcome Back My Friend to the Show That Never Ends
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)


#1763 mmmcomro

    Membru Dezaxat

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 823 Mesaje:
Inregistrat: 18-decembrie 10
  • Location:.ro
  • Marca:volkswagen
  • Model:a3 8l 1999
  • Motorizare:1.9 tdi

Scris 19 decembrie 2010 - 04:55

Pare a fi de bine... :lol:

Io tot revin, numai ca mi tot lene sa tot fac atatea conturi... :P

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de mmmcomro: 19 decembrie 2010 - 04:56

  • 0

#1764 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 19 decembrie 2010 - 09:31

http://www.labaciu.ro/ succes la cumparaturi :lol:


Tocmai am aflat despre un magazin oarescum similar, a fost nevasta-mea si a degustat multe dintre bunatatile oferite la vanzare; dupa ce-i voi face si eu o vizita (cand voi avea timpul necesar) revin cu amanunte.

In alta ordine de idei, ca tot se dicuta de preparate traditionale, zilele astea am facut carnatii (carnea cumparata de la o anumita macelarie, nu am mai taiat vreun porc de mai bine de 10 ani), ramane sa ajunga la afumat maine dimineata; si sunca/pastrama/kaiser-ul sunt in proces de preparate (o prima transa e gata) si apoi urmeaza sa ajunga si ele la afumat. Oricum cantitatile de carne cumparate pt aceste produse (plus ~4kg carne tocata pt sarmale, chiftelute si ciorba de perisoare) sunt peste ce as fi putut obtine dintr-un porc de ~120kg; insa tot duc dorul (mai degraba cred ca e nostalgia) taiatului porcului, macar pt soriciul ala f proaspat, cald (dar porcul parlit cu paie si nu cu butelia).
Ramane sa mai preparam si niscavai jumari si altele, dar cel mai probabil ca toba va fi cumparata gata facuta (datorita lipsei timpului).
Dupa sarbatori vreau sa prepar si niste pastrama (afumat-uscata) de berbecut.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1765 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 19 decembrie 2010 - 10:31

Tu ești și șmecher în a le prepara.

Azi am primit și eu ceva carne de porc proaspătă pe care jumătatea mea mai bună a preparat-o în jumări, carne la ciaun și șoric, puse apoi în untură. E o chestie pe care o știu de când eram mic. Mai trebuie vin roșu fiert.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1766 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 19 decembrie 2010 - 10:33

:lol:

Eu sunt doar un amator, sa vezi maestrii ce preparate fac ..........
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1767 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 19 decembrie 2010 - 11:24

:lol:

Eu sunt doar un amator, sa vezi maestrii ce preparate fac ..........

Hai da-te modest acum ... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
Daca 5% din nevestele din Romania s-ar pricepe la bucatarie in proportie de macar 5% din cat te pricepi tu, am fi un popor fericit !
  • 0

#1768 Aer Curat

    Addicted

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 19 decembrie 2010 - 11:35

Eu intotdeauna am spus ca sunt un amator in ale bucatariei si asta-i realitatea. :lol:
SUnt convins ca mult mai mult de 5% din nevestele din RO (daca le excludem pe simandicoase, puturoase si fitzoase) se pricep cel putin cat ma pricep si eu. :D

Insa multumesc pt apreciere. :lol:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1769 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 19 decembrie 2010 - 11:54

- Daca tu esti amator, imagineaza-ti cum ne putem numi noi, ceilalti :lol:

- Te contrazic cu cea mai mare inversunare. Gresesti capital cand crezi ca sunt multe femei in Romania se pricep la gatit. Si nu se pricep nu pentru ca nu le duce capul, ci de lene !

Aceasta postare a fost editata de Relu: 19 decembrie 2010 - 11:54

  • 0

#1770 cata69

    the nobody

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Location:RO-B
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 20 decembrie 2010 - 12:04

Băh, iară vă certați :lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1771 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 20 decembrie 2010 - 12:05

Nu, din nou ! http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif

:lol:
  • 0

#1772 VIPER

    1Q

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Location:Bucuresti, RO
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 20 decembrie 2010 - 12:41

Marti, 21.12, e luna plina. Si mai e solstitiul de iarna. Si mai e si eclipsa totala de luna! Unii dintre voi stiu o anumita statistica de a mea, o sa vedeti maine in jurul vostru :lol: Apoi cica pe 4.01 avem eclipsa partiala de soare. Beton!

http://www.realitate...nia_784408.html

Interesanta ultima fraza: "Patru eclipse solare parţiale şi două eclipse lunare totale sunt prevăzute pentru 2011, o combinaţie rară, care se va produce doar de şase ori în secolul al 21-lea."

Ne dorim succes...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele


#1773 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 20 decembrie 2010 - 08:15

mol bacsi ... Welcome Back My Friend to the Show That Never Ends

Cand a ajunge mol bacsi sa asculte EL&P (si sa si inteleaga ceva :lol:), inseamna ca eu m-am apucat de manele...
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1774 mmmcomro

    Membru Dezaxat

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 823 Mesaje:
Inregistrat: 18-decembrie 10
  • Location:.ro
  • Marca:volkswagen
  • Model:a3 8l 1999
  • Motorizare:1.9 tdi

Scris 20 decembrie 2010 - 08:19

Cand a ajunge mol bacsi sa asculte EL&P (si sa si inteleaga ceva :D), inseamna ca eu m-am apucat de manele...


Safu, da' matale ce muzica crezi ca ascult? :lol:

Cand o sa ma vezi ca ascult muzica data la maxim, geamul deschis pe canicula, cot pe geam(are sa urmeze sa faci si asta) :lol: , mai discutam.
Pana atunci, abtine-te. :D
  • 0

#1775 Swiby

    Membru senior

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Location:Bucureşti
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 20 decembrie 2010 - 09:50

http://www.labaciu.ro/ succes la cumparaturi

Ai luat de acolo vreodata ? (eu doar am vazut la protv reportajul)
Uite ce spune un bun prieten, si tind sa il cred (i-am trimis linkul):

"stiu povesti din interior
avem niste prieteni care cunosc patronii acestui magazin
SUPER TEAPA
vand produse normale, intradevar de calitate buna, la SUPER PRETURI snobilor din Dorobanti
am fost acolo (la recomandarea prietenilor) si am plecat cu o pungulitza cu mezeluri pe care am dat 100 eur
nu te sfatuiesc sa incerci daca nu locuiesti in Dorobanti sau Primaverii
daca vrei mezeluri traditionale bune, xxxxxxxxxxxxx"

Cititi comentariile

Asa ca eu zic ca are dreptate.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi