FREEZONE
#1751
Scris 19 decembrie 2010 - 02:43
#1752
Scris 19 decembrie 2010 - 02:44
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#1753
Scris 19 decembrie 2010 - 02:48
#1754
Scris 19 decembrie 2010 - 02:48
Nu mai avem timp de mers la tara sa ne ocupam de el in ziua taierii, plus inca minim 2 dupa, etc ... Asa ca ne multumim cu ce putem face din carnea cumparata de la macelarie, si multe preparate le luam chiar gata facute.
Duc dorul tobei, caltabosului, carnatilor, etc ... pe care le faceam dupa ce taiam porcul pana acum cativa ani. Insa, pur si simplu nu mai avem timp si putere pentru asa ceva.
#1755
Scris 19 decembrie 2010 - 02:50
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#1756
Scris 19 decembrie 2010 - 02:52
Si DA, jumarile alea facute imediat dupa taiere, nu le vei putea face din absolut nimic cumparat din macelarie. Sunt DEMENTIALE !
#1757
Scris 19 decembrie 2010 - 02:54
Dar noi am stat mereu la curte si am avut unde sa-i crestem si sa-i sacrificam.
Mi-e foarte greu sa inteleg cum ar putea un bucurestean sa se ocupe de transarea unui porc, cand 99% stau la bloc.
As intelege sa cumpere 4 familii un porc, asa ar avea de Craciun si revelion produse traditionale.
De aia ma miram. Mai ales ca acum gasesti la tot pasul produse de sezon. E drept, nu poti avea certitudinea ca sunt 100% naturale, dar la fel poti sa dai chix si cu porcul, daca nu stii ce a primit ala de mancare.
#1758
Scris 19 decembrie 2010 - 02:57
...
Nu mai avem timp de mers la tara sa ne ocupam de el in ziua taierii, plus inca minim 2 dupa, etc ...
...
Daca nu te duci acolo sa-l tai/prepari, degeaba il iei. Si oricum un porc la 4 familii e ridicol de putin, indiferent cate kile ar avea.
l.e.
Stai linistit ca nu l-au "perfuzat". La tara n-au medicamente de ingrasat, ca-s scumpe ..... dar la fel poti sa dai chix si cu porcul, daca nu stii ce a primit ala de mancare.
Singura grija e controlul medical, pe care trebuie sa-l faci obligatoriu.
In rest, la "sorici" cu el !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 19 decembrie 2010 - 03:04
#1759
Scris 19 decembrie 2010 - 02:58
... gind la gind cu bucurieAdica cum am scris si eu, si tu.
Ultimu' porc taiat in familie ... a fost exact in urma cu 25 de ani ... eu n-am participat fiind plecat la batalie pe Soseaua Oltenitei ... A fost ultimu' pt. ca anu' urmator, prin octombrie '86 am vindut casa de la tara.
In general porcu' avea cam 150 - 170 kg ... nu cresteam noi ci il cumparam de la oamenii din sat ... se faceau din el mezeluri (cirnati, caltabosi, singerete, toba), untura si jumeri, picioarele, urechile si ce se mai folosea la piftii, ceva osinza care se folosea la facut foile de cremes (crempita cum ziceau svabii), ceva slanina din barbie, si 4 sunci (din cele 4 pulpe) si mai raminea si ceva carne pt. mincat proaspata. Suncile erau preparate destul de bine ... fara conservanti, doar cu sare si fum (si ceva boia si ceva usturoi) si rezistau destul de bine in camara. Camara (șpais cum i se spune in zona) asezata in partea de nord a casei era destul de racoroasa casa fiind cu pereti din pamint batut (cam 60 - 80 cm grosime) iar suncile stateau agatate de un suport special prins in tavan (2 grinzi mici paralele pe care se puneau perpendicular cozi de matura pe care se asezau cirnatii si celelalte mezeluri si se agatau in cirlige suncile). Din suncile astea mincam cam pina pe la inceputul lu' octombrie anu' urmator terminindu-se cam in acelasi timp cu rosiile din gradina.
Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 19 decembrie 2010 - 03:01
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#1761
Scris 19 decembrie 2010 - 03:53
Daca nu te duci acolo sa-l tai/prepari, degeaba il iei. Si oricum un porc la 4 familii e ridicol de putin, indiferent cate kile ar avea.
l.e.
Stai linistit ca nu l-au "perfuzat". La tara n-au medicamente de ingrasat, ca-s scumpe ..
Singura grija e controlul medical, pe care trebuie sa-l faci obligatoriu.
In rest, la "sorici" cu el !
Bucurestenilor, adica pentru cei in vitro, ascultati aici...
Sa tai porcul, sa-l parlesti cu paie, sa te afumi si tu, , sa-l speli, sa-l transezi ( in sferturi intr-o prima faza, sau nu), sa mananci sorici cand porcu' e inca cald, evident c-o palinca...astea=s inceputurile simtirilor...
Sa pui la bait cateva zile, apoi la afumat, tot cateva zile, ceva carne, slanina...
Ce stiti voi...
Musai examen trichineloscopic.Recoltati din pleura, pilierii diafragmatici, muschii intercostali...si nu din buturi.
Asa se cheama, d-nul Relu...
#1762
Scris 19 decembrie 2010 - 04:47
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
#1763
Scris 19 decembrie 2010 - 04:55
Io tot revin, numai ca mi tot lene sa tot fac atatea conturi...
Multumesc.
Aceasta postare a fost editata de mmmcomro: 19 decembrie 2010 - 04:56
#1764
Scris 19 decembrie 2010 - 09:31
http://www.labaciu.ro/ succes la cumparaturi
Tocmai am aflat despre un magazin oarescum similar, a fost nevasta-mea si a degustat multe dintre bunatatile oferite la vanzare; dupa ce-i voi face si eu o vizita (cand voi avea timpul necesar) revin cu amanunte.
In alta ordine de idei, ca tot se dicuta de preparate traditionale, zilele astea am facut carnatii (carnea cumparata de la o anumita macelarie, nu am mai taiat vreun porc de mai bine de 10 ani), ramane sa ajunga la afumat maine dimineata; si sunca/pastrama/kaiser-ul sunt in proces de preparate (o prima transa e gata) si apoi urmeaza sa ajunga si ele la afumat. Oricum cantitatile de carne cumparate pt aceste produse (plus ~4kg carne tocata pt sarmale, chiftelute si ciorba de perisoare) sunt peste ce as fi putut obtine dintr-un porc de ~120kg; insa tot duc dorul (mai degraba cred ca e nostalgia) taiatului porcului, macar pt soriciul ala f proaspat, cald (dar porcul parlit cu paie si nu cu butelia).
Ramane sa mai preparam si niscavai jumari si altele, dar cel mai probabil ca toba va fi cumparata gata facuta (datorita lipsei timpului).
Dupa sarbatori vreau sa prepar si niste pastrama (afumat-uscata) de berbecut.
#1765
Scris 19 decembrie 2010 - 10:31
Azi am primit și eu ceva carne de porc proaspătă pe care jumătatea mea mai bună a preparat-o în jumări, carne la ciaun și șoric, puse apoi în untură. E o chestie pe care o știu de când eram mic. Mai trebuie vin roșu fiert.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1766
Scris 19 decembrie 2010 - 10:33
Eu sunt doar un amator, sa vezi maestrii ce preparate fac ..........
#1767
Scris 19 decembrie 2010 - 11:24
Hai da-te modest acum ... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
Eu sunt doar un amator, sa vezi maestrii ce preparate fac ..........
Daca 5% din nevestele din Romania s-ar pricepe la bucatarie in proportie de macar 5% din cat te pricepi tu, am fi un popor fericit !
#1768
Scris 19 decembrie 2010 - 11:35
SUnt convins ca mult mai mult de 5% din nevestele din RO (daca le excludem pe simandicoase, puturoase si fitzoase) se pricep cel putin cat ma pricep si eu.
Insa multumesc pt apreciere.
#1769
Scris 19 decembrie 2010 - 11:54
- Te contrazic cu cea mai mare inversunare. Gresesti capital cand crezi ca sunt multe femei in Romania se pricep la gatit. Si nu se pricep nu pentru ca nu le duce capul, ci de lene !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 19 decembrie 2010 - 11:54
#1770
Scris 20 decembrie 2010 - 12:04
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1771
Scris 20 decembrie 2010 - 12:05
#1772
Scris 20 decembrie 2010 - 12:41
http://www.realitate...nia_784408.html
Interesanta ultima fraza: "Patru eclipse solare parţiale şi două eclipse lunare totale sunt prevăzute pentru 2011, o combinaţie rară, care se va produce doar de şase ori în secolul al 21-lea."
Ne dorim succes...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
#1773
Scris 20 decembrie 2010 - 08:15
Cand a ajunge mol bacsi sa asculte EL&P (si sa si inteleaga ceva ), inseamna ca eu m-am apucat de manele...mol bacsi ... Welcome Back My Friend to the Show That Never Ends
#1774
Scris 20 decembrie 2010 - 08:19
Cand a ajunge mol bacsi sa asculte EL&P (si sa si inteleaga ceva ), inseamna ca eu m-am apucat de manele...
Safu, da' matale ce muzica crezi ca ascult?
Cand o sa ma vezi ca ascult muzica data la maxim, geamul deschis pe canicula, cot pe geam(are sa urmeze sa faci si asta) , mai discutam.
Pana atunci, abtine-te.
#1775
Scris 20 decembrie 2010 - 09:50
Ai luat de acolo vreodata ? (eu doar am vazut la protv reportajul)http://www.labaciu.ro/ succes la cumparaturi
Uite ce spune un bun prieten, si tind sa il cred (i-am trimis linkul):
"stiu povesti din interior
avem niste prieteni care cunosc patronii acestui magazin
SUPER TEAPA
vand produse normale, intradevar de calitate buna, la SUPER PRETURI snobilor din Dorobanti
am fost acolo (la recomandarea prietenilor) si am plecat cu o pungulitza cu mezeluri pe care am dat 100 eur
nu te sfatuiesc sa incerci daca nu locuiesti in Dorobanti sau Primaverii
daca vrei mezeluri traditionale bune, xxxxxxxxxxxxx"
Cititi comentariile
Asa ca eu zic ca are dreptate.
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi