FREEZONE
Scris 24 iunie 2011 - 03:01
-din pacate da, doar pentru ca o detii. se numeste impozit pe proprietate
Iti dai seama ca asa ceva e aproape imposibil de implementat, nu?
-nu e imposibil. gandeste-te ce ar insemna ca la RAR sa se verifice la sange daciile de 30-40 de ani. cate ar mai avea drept de circulatie ? Macar masinile non EURO sa nu mai patrunda in centrul oraselor.
Scris 24 iunie 2011 - 03:04
-nu e imposibil. gandeste-te ce ar insemna ca la RAR sa se verifice la sange daciile de 30-40 de ani. cate ar mai avea drept de circulatie ? Macar masinile non EURO sa nu mai patrunda in centrul oraselor.
Pai exact asta zic. Ca e f greu sa limitezi accesul doar anumitor categorii de autovehicule care in mod normal circula bine-mersi pe alte drumuri. Ar insemna sa pui bariere, oameni sa le opereze, sa verifice fiecare masina. S-ar duce dracu orice economie de nervi, aer, CO2 si ce mai vreti voi.
Scris 24 iunie 2011 - 03:09
Ce bariere, bre? Pt cauciucurile de iarna pui bariere cand ninge?!? In talon scrie clasa de poluare a masinii, te opreste si te arde. Sau te prinde pe camere, ca pt rovignieta.
Scris 24 iunie 2011 - 03:11
Scris 24 iunie 2011 - 03:19
in baza acestei directive in italia s-au luat toate masurile necesare pentru zonele de trafic limitat, si tot in baza acestei normative este interzis accesul in anumite orase a masinilor Euro 1 si Euro 2. Nu inteleg unde vezi tu problema in a implementa asa ceva.... Chiar n-are nicio treaba cu semaforizarea, cu oamenii, cu infrastructura si etc...
In legatura cu impozitarea masinilor detinute de colectionari: se poate introduce o grupa separata si taxata ca atare. Trecand peste faptul ca MI SE RUPE de colectionari, daca nu vor sa plateasca e suficient sa nu inmatriculeze masina si sa o tina pe o proprietate privata. Chiar nu pasa nimanui de 50 de persoane.....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 24 iunie 2011 - 03:21
Scris 24 iunie 2011 - 03:53
Mie mi se pare ca a interzice circulatia unei anumite clase de vehicule in centrul oraselor este exact genul de masura luata de niste oameni care nu gasesc solutii, ci taie. Sa gasesti solutii inseamna sa iti dai seama ca se pierde ENORM de mult timp din cauza semafoarelor nesincronizate, ca se polueaza enorm din cauza asta si ca asta e primul lucru care ar trebui facut.
Ca sa verifici cu o eficienta rezonabila respectarea legilor trebuie fie sa: postezi politisti in zone cheie si sa-i pui sa verifice, fie sa platesti bani buni pe un sistem de prelucrare si verificare a numerelor pe care sa il rulezi pe un sistem de calcul puternic pentru ca nu e genul de lucru pe care il poti face pe calculatorul subalternului. Pe langa asta, trebuie sa pui semne clare ca sa te delimitezi zonele cu interdicitie si sa oferi solutii REALE de ocolire a respectivelor zone, nu sa trantesti semnele in mijlocul bulevardelor si sa zici: "las' ca se descurca ei".
Sa platesc impozite pentru a gasi solutii, iar ei sa-mi interzica circulatia INAINTE de a lua orice alta masura inteligenta, mi se pare o prostie. E ca si cum provider-ul de net mi-ar limita viteza la net pe motiv ca are prea multi abonati. Nu stiu cum puteti sa vedeti normala o asemenea prostie.
Scris 24 iunie 2011 - 03:58
Scris 24 iunie 2011 - 04:14
apoi lasati daciile de 40 de ani.
uitati-va cate autobuze si bascule si rabe circula pe sosele cu non euro, ca numa una polueaza cat 10 dacii
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 24 iunie 2011 - 04:34
Omule, vorbeam de poluare si de taxarea automobilelor pt poluarea efectuata, la nivel national. NU discutam despre fluidizarea traficului ci despre taxa de poluare.
Of, pai bine mai bleu, daca eu cu masina fac 30 de minute in loc de 45 nu inseamna ca poluez mai putin? Iarasi, daca reduc emisiile pentru TOATE autovehiculele, efectele nu sunt mai puternice decat daca interzic anumite masini, in anumite zone?
Singurul moment cand o sa fie o taxa adevarata pe poluare este cand TOTI poluatorii o sa plateasca la fel. Adica eu platesc pe g de CO2 (e doar un exemplu) 1c, iar un poluator industrial plateste probabil suma asta pe 100 kg. Pe langa asta, chiar si la nivelul masinilor ar trebui sa ramana taxa in benzina. E cel mai simplu, cel mai eficient si naste cele mai putine polemici.
Asta pana cand o sa fie capabili sa se gandeasca ca daca iau distanta parcursa de X intre 2 ITP-uri si ii aplica un anumit coeficient in functie de clasa de poluare si cilindree o sa obtina CEA MAI CORECTA taxa pe poluare existenta.
Scris 24 iunie 2011 - 06:38
o compacta euro 2 consuma poate putin mai mult decat o compacta euro 4, dar polueaza sigur mai mult.
poi nu e corect.
cat despre interzicerea unei anumite clase de poluare in centru, e evident ca se va face progresiv. dar aici nu primeaza faptul ca tu ajungi in 45 de minute ci ca oamenii care locuiesc/lucreaza in zona sunt mai protejati.
@ska- daciile de 40 de ani si otobuzele poluatoare n-ar trebui sa treaca de filtrul RAR, cum spuneam.
in cazul asta nu s-ar mai pune problema.
Scris 24 iunie 2011 - 07:39
Scris 24 iunie 2011 - 08:03
Scris 24 iunie 2011 - 08:50
Scris 24 iunie 2011 - 10:48
cat despre interzicerea unei anumite clase de poluare in centru, e evident ca se va face progresiv. dar aici nu primeaza faptul ca tu ajungi in 45 de minute ci ca oamenii care locuiesc/lucreaza in zona sunt mai protejati.
Pai da, dar cum i-am zis si lui bleu: daca eu fac mai putin => ii poluez mai putin pe oamenii care stau/muncesc in centru. Amandoi avem de castigat. Doar ca pt asta trebuie ca cei care decid sa aiba minte si sa isi dea interesul. Nu este cazul, evident.
Oricum dupa cum ziceam si inainte, sunt de acord cu ce zice mihnea. Ideea e ca problema asta nu e doar in rom, ci in toata lumea. Daca oamenii ar plati taxe pe poluare la nivelul la care platesc poluatorii industriali, pai cred ca la cativa ani te-ai duce cu cateva monezi si ai primi si rest la ele. In acelasi fel in care mor cand ii vad pe unii care cred ca salveaza planeta daca isi cumpara un prius.
Scris 24 iunie 2011 - 11:36
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 24 iunie 2011 - 11:36
Scris 24 iunie 2011 - 11:41
O zic din nou ca sa te enervez, un conducator care mai intai taie inainte sa caute solutii inteligente e un bou!
Scris 24 iunie 2011 - 11:47
Uite si in cazul Pasajului Basarab, toti s-au c*cat pe dansii ca e misto dar e degeaba ca in rest tot strazile alea mici au ramas. Ba NU e degeaba deloc! Daca cineva isi imagina ca cu o floare se va face primavara atunci si ala e bou. Sunt lucrari care by default presupun foarte mult timp si sume exorbitante. La noi s-a dormit foarte mult in front din '90 incoace, abia in ultimii ani s-au miscat lucrurile putin. Dar asta nu este un motiv pentru a minimiza importanta putinelor lucruri facute ...sa zicem, bine.
Scris 25 iunie 2011 - 10:56
The 25 Drunkest Countries
This list of countries that consume the most alcohol per capita in an average year includes beer, wine and spirits. Based on a 2011 report by the World Health Organization surveying citizen over the age of 15.
Scris 25 iunie 2011 - 12:30
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 25 iunie 2011 - 02:07
@guest Romania pe locul 8 si Moldova-i fruncea, doar ca la Moldova au pus poza cu Casa Poporului
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 27 iunie 2011 - 03:52
Azi, deoarece "salvarea" a intrat intr-o mica revizie inainte de concediu, am fost nevoit sa circul cu Opelul Astra G al prietenei, 1.7 diesel, 78CP (...cred).
DOAMNEEE ...trebuie sa fii masochist sa mergi cu asa ceva. Nu am reusit in veci sa gasesc o pozitie cat decat comoda, astfel inca sa ajung lejer si la pedale si la volan si la schimbator. Pozitia e extrem de inalta de zici ca stai in tractor, motorul ala, abia de se chinuie sa scoata ceva (si aici ma refer la "altceva" decat fum), toate butoanele si manetele parca sunt in plus, fixate cu superglue (te astepti sa se rupa la prima miscare), franele tin intr-un mod absolut ciudat astfel incat stai cu adrenalina la maxim, ce mai...sunt de-a dreptul terorizat ca va trebui sa fac si drumul inapoi spre casa in ea.
Asa ca, in acest moment, imi iubesc "salvarea" mai mult ca orice.
Scris 27 iunie 2011 - 03:59
Scris 27 iunie 2011 - 04:00
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi