Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Spalatorii

• Please log in to reply
388 replies to this topic

#76 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 28 martie 2011 - 11:58

...
Pricepeti ideea? Asta e filosofia.
...

Ramai tu cu filosofia,masina spalata prost, dar 5 lei in plus in buzunar, ca eu dau 5 lei in plus fata de tine, dar plec zambind de la spalatorie, si cu masina CURATA ! :P
  • 0

#77 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 10.070 Mesaje:
Inregistrat: 17-martie 04
  • Marca:Toyota
  • Model:Corolla 1.4 D4D
  • Motorizare:Auris 1.2T CVT

Scris 28 martie 2011 - 11:59

nu mai conteaza la ce discutii ajungem. Problema este la ce "amount" de SPAGA/CIUBUC s-a ajuns in tara asta unde serviciile sunt in 90% din cazuri de CAC*T.

Relu, pana la urma nu ai incotro si dai spaga. Mare. Dar daca tu consideri situatia asta normala...... inseamna ca chiar ti se rupe de ce se intampla in jurul tau in tara asta.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 29 martie 2011 - 12:01

• 0
if you're looking for peace, then get ready for war

#78 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 29 martie 2011 - 12:02

Relule pleci cu masina ok si la 3 lei ciubuc :P Pe controlate, dar la iarna ca acum o spal singur. Si nu-mi dau un leu macar :P
  • 0

#79 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:05

da dar privirea inlacrimata de emotie si multumire a unei ciori care te-ar si scuipa in gura la o adica e PRICELESS.
  • 0

#80 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:07

.....
Relu, pana la urma nu ai incotro si dai spaga. Mare. Dar daca tu consideri situatia asta normala...... inseamna ca chiar ti se rupe de ce se intampla in jurul tau in tara asta.

Daca 5 lei in plus inseamna mare, da.
Arata-mi un singur lucru normal in jurul tau. Nu trebuie sa te adaptezi daca n-ai solutie ?
Tu ce rezolvi ? Iti zic eu: te enervezi, ai masina spalata prost, in schimb ai mai mult 5 CINCI !!!! lei in buzunar !
Eu rezolv cu 5 lei mai mult dacat tine, ce am scris mai inainte :P

Aceasta postare a fost editata de Relu: 29 martie 2011 - 12:09

• 0

#81 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:16

O atitudine corectiva necesita efort, timp si multi nervi. Dar doar asa se poate schimba, macar partial, mentalitatea de 2 lei a noastra, a romanilor. Stiu ca suna prea idealista ideea, dar ceva trebuie facut.

Voi credeti ca pe patronul ala il intereseaza cata spaga ia muncitorul? Hai sa va povestesc ce am patit la un moment dat cand m-au luat toti dracii si mi-au venit spumele pe o spalatorie. A venit mandra cu Golful spalat la ei (pe splai, inainte de Petromul de la Pod Cotroceni). Rasol maxim dupa ce mai spalasem de vreo 3 ori la ei si fusese ok spre bine. M-am dus cu masina inapoi si am vorbit cu al mai mare in grad acolo. Si i-am spus ca mie mi se rupe daca ei vor sau nu sa spele masina cum trebuie, ca vreau cei 7 lei spaga INAPOI si daca nu refac masina vreau si tariful de 25lei platiti pe prestatie. Si cui nu-i convine sa cheme patronul aici si sa-mi spuna in fata ca il doare la bascheti de cum s-a spalat masina mea si ca pt el pot sa nu mai vin niciodata pe acolo.
Si patronul era acolo. Si a auzit conversatia. Ia ghiciti ce s-a intamplat? Masina spalata din nou. Spaga data de el inapoi - dar nu am mai vrut sa o iau, plus o conversatie de peste juma de ora de vrute si nevrute. Si am mai spalat acolo pana cand a schimbat iar slugile si la un moment dat am obosit sa tot fac pe justitiarul!

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 29 martie 2011 - 12:17

• 0

#82 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 29 martie 2011 - 12:19

Relu: "Tin la masina si ma respect suficient de mult, incat sa-mi pot permite sa nu ma tavalesc prin masina in fata blocului pentru 20 lei. "

Asta cu tinutul la masina nu o inteleg. Cei care si'o spala singuri nu tin la masina? :P Cat despre "tavalitul" prin masina, doar nu ai face'o ptr altul, ci ptr tine. Nu vad nici o rusine in asta, fie ca ar fi ptr ca nu vrei/nu ai de unde sa dai bani la spalatorii pentru ceva facut de mantuiala.
Cand o sa ne intalnim cu prima ocazie o sa ma uit la tine. Poate'o si prind proaspat spalata, sa vad ce inseamna calitate :P
Si ca ziceai mai devreme ca e bine sa se spele masina cat mai des, pentru a nu se imbacsi. Ce inseamna des?

Cat despre preturile de la spalatorii, probabil ca daca ar fi cerut direct 40 lei ni s'ar fi parut ok, insa 25-30 + 10 lei bacsis mi se pare aiurea. Stiu ca la spalatorii am lasat 8 lei bacsisul cel mai mare, de obicei lasam 3-5 lei. Si chiar si asa, tinand cont ca unu o spala la exterior si 2-3 la interior, nu cred ca erau ei mult mai motivati de 'atentia' mea

Daca as sta la curte chiar nu cred ca as mai trece pe la nici un fel de spalatorie, decat poate ocazional iarna
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#83 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:21

Ai vazut daca n-ai dat 10 din start ! :P :P :P

Bai, banul trebuie sa circule. Daca nu, murim toti ! Tine minte asta ;)
  • 0

#84 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:23

Relule, sa mor aici pe tastatura de nu-ti iau Handeiul odata, iti las ionizata sa te dai cu ea si iti arat eu cum ma tavalesc eu pe langa masina ta si sa vezi cum iese. Si nu-mi dai nicio spaga. Sa vezi cum nu-ti mai vine sa dai apoi 10 lei la cioflingari.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 29 martie 2011 - 12:24

• 0

#85 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:46

Blue, eu zic sa te clonezi si sa'ti deschizi spalatorie auto :P

Acum s'o luam si invers. Tu, daca ai lucra la o spalatorie auto 10 ore/zi, dupa cate zile crezi ca ti'ai pierde interesul si nu ai mai sta sa faci boboc fiecare masina?
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#86 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 29 martie 2011 - 12:49

Acum s'o luam si invers. Tu, daca ai lucra la o spalatorie auto 10 ore/zi, dupa cate zile crezi ca ti'ai pierde interesul si nu ai mai sta sa faci boboc fiecare masina?

+ Salariu minim pe economie + clienti nemultumiti ca nu ai sters si ultima picatura de pipi de rechin de pe interiorul barii + lucru in conditii foarte proaste in perioada rece...
  • 0

#87 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:55

Ia-l pe ala de la spalatorie si pune-l pe scaunul meu 10 ore pe zi si sa vedem cat rezista.....

Fara sa-ti dai seama ai atins un punct foarte delicat. La noi lumea nu are simtul raspunderii. Oamenii au impresia ca ei sunt obligati sa presteze o activitate, ca ei sunt cei oropsiti. In schimb nu este asa. Fiecare este acolo unde este din propria alegere sau din niste constrangeri personale. Nu sta nimeni 10 ore la spalatorie de dragul meu, cum nici eu nu muncesc de dragul vostru ci pentru mine si a mea bunastare.
Inteleg perfect frustrarile ce iau nastere din lucrul direct cu clientii. Si eu am prestat pe pozitii unde aveam clientul in fata/ceafa non-stop.... si m-am straduit sa-mi fac treaba cat mai bine. Si daca nu reuseam zburam. Si cand nu am mai putut am plecat. Este o tara libera. Usa se inchide pe dinafara. Discursul asta este valabil si pentru medici, preoti si toate categoriile profesionale oropsite de soarta. Deci si pentru spalatorul de masini.
  • 0

#88 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 12:59

Discursul asta este valabil si pentru medici, preoti si toate categoriile profesionale oropsite de soarta.

Hai ca esti cu capul...
  • 0

#89 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 01:05

E evident ce zici, insa din pacate nu cred ca vei gasi vreun spalator auto cu simtul raspunderii. Da, se mai poate intampla, insa constant nu cred.
La fel de adevarat e si ca nimeni nu il obliga sa munceasca intr'o spalatorie auto, insa nu e vina mea ca doar acolo s'a putut angaja si nici nu inseamna ca's obligat sa'i las vreun ban in plus pentru a'si face munca adecvat.

Suntem foarte multi cei care nu primesc nici un fel de bonus material pentru ca ne facem slujba cu simt de raspundere. Ah, ca sunt meseriu unde s'a impamantenit 'spaga' asta e altceva, dar nu e normal ca aceasta sa devina obligatorie pentru o prestatie corecta. Ca sa fie corect ar trebui noi sa primim de la ei 5-10 lei de fiecare daca cand nu isi face treaba cum trebuie, nu? :P

@bleu, de data asta tre sa fiu de acord cu pejte :P

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 29 martie 2011 - 01:06

• 0
Omue inainte de toate ;)

#90 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 01:11

Da ce bre, n-ati auzit cum se vaita preotii ca au salarii mici? si ca nu le primesc la timp? n-ati auzit de medici care se vaita de lefuri mici si ies in strada de parca i-am trimis eu la facultatea de medicina? Nu stiti de operatii amanate pt spaga neincasata? De inmormantari blocate ca nu s-au bagat 5 foi de 100 in evanghelie?

Daca dupa voi ar trebui sa arunc 10 lei la spalatul masinii inseamna ca pe astia de mai sus ar trebui sa-i ingrop in bani, nu?

Da domne, sunt cu capu. Mi s-a pus pata pe spalatorii si pe spaga. Refulez. Ca closetul.

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 29 martie 2011 - 01:11

• 0

#91 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 01:18

Daca dupa voi ar trebui sa arunc 10 lei la spalatul masinii inseamna ca pe astia de mai sus ar trebui sa-i ingrop in bani, nu?

Bai primii in anumite situatii merita. Cei din categoria a doua in schimb merita sa fie arsi pe rug. Nu toti, cam 99% dintre ei.
  • 0

#92 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 01:28

sa inteleg ca preafericitii trebuiesc arsi pe rug.... nu medicii
  • 0

#93 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 01:33

Tu ce crezi?
  • 0

#94 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 02:00

da mah da! imi place cum gandesti! (suna ciudat, stiu!) :P
  • 0

#95 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 29 martie 2011 - 08:30

Nemultumirea cu spalatoria o am si eu, cu atat mai mult cu cat las si eu bacsisuri bune zic eu (5 sau 10 lei, in functie de cum le vad zelul). Dar daca eu trec cu vederea cotloanele de prin interior unde nu am neaparat pretentia sa linga ala cu limba, chestiile extrem de vizibile ma deranjeaza teribil. Ca de exmemplu curatatul jantelor. Chiar si dupa ce le faceam observatie, tot nu le curatau ca lumea. Iar aici intervine totala mea perplexitate: 100% dintre cei pusi sa curete jantele mai bine, au luat carpa si au inceput sa trudeasca in genunchi langa roata, desi am luat obiceiul sa le spun sa puna jetul, ca se duce de mai mare dragul! :P :P Eh, in astfel de situatii, fara sa vreau sa par nu stiu cum, primul gand care imi vine in minte este ca au ajuns unde merita!

In alta ordine de idei, care aveti chef si mijloace, va propun un nou stil de afacere si de spalatorie: self-service!
Adica tu imi pui la dispozitie apa, solutii, agregate si spatiul, eu faca manopera!
Ca vorba cuiva de mai sus, daca aveam curtea mea le aveam demult pe toate! http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#96 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 29 martie 2011 - 08:49

Mhei, daca aveti asa mari probleme cu spalatoriile :P , rugati prietenul din Oradea sa spele odorul, parcati cat mai departe de copaci, recitati pasajul urmator din Mesterul Manole:
...
Da, Doamne, pe lume
O ploaie cu spume,
Sa faca paraie,
Sa curga siroaie,
Apele sa creasca,
Mandra sa-mi opreasca
...
si gata...problem solved!
:P
  • 0

#97 bleunightdanger

Addicted

• Members
  • 10.070 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 09:43

Nemultumirea cu spalatoria o am si eu, cu atat mai mult cu cat las si eu bacsisuri bune zic eu (5 sau 10 lei, in functie de cum le vad zelul). Dar daca eu trec cu vederea cotloanele de prin interior unde nu am neaparat pretentia sa linga ala cu limba, chestiile extrem de vizibile ma deranjeaza teribil. Ca de exmemplu curatatul jantelor. Chiar si dupa ce le faceam observatie, tot nu le curatau ca lumea. Iar aici intervine totala mea perplexitate: 100% dintre cei pusi sa curete jantele mai bine, au luat carpa si au inceput sa trudeasca in genunchi langa roata, desi am luat obiceiul sa le spun sa puna jetul, ca se duce de mai mare dragul! :P :P Eh, in astfel de situatii, fara sa vreau sa par nu stiu cum, primul gand care imi vine in minte este ca au ajuns unde merita!

In alta ordine de idei, care aveti chef si mijloace, va propun un nou stil de afacere si de spalatorie: self-service!
Adica tu imi pui la dispozitie apa, solutii, agregate si spatiul, eu faca manopera!
Ca vorba cuiva de mai sus, daca aveam curtea mea le aveam demult pe toate! http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif

Ai spalat vreodata la noi la birou "in spate"? Spala bine jantele. Dar nu spala geamurile :P Oricum fiecare cu pasarelele lui.... eu nici nu mai ajung cu privirea pe jante ca deja iau foc de la altele. ;)

Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 29 martie 2011 - 09:44

• 0

#98 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 09:48

Singurele pretentii care le am la spalatorie, sunt geamurile si interiorul. Restul chiar le consider exagerari copilaresti.
  • 0

#99 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 09:52

Si'atunci de ce o mai speli si la exterior de fiecare data? :D
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#100 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 29 martie 2011 - 09:57

Bai, tu intelegi limba romaneasca ? Nu exagerez cu atentia la spalatul exterior, cum fac majoritatea de se uita cu lupa ! P-afara, in 5 km e muci la loc.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi