Cătă: folosesc Linux ca bază, cu secole în urmă foloseam si Slack. Ca idee, în mediul enterprise, folosesc RHEL/SLES și nu produse de genul Fedora/Ubunt.
Am avut și Linux mulți ani (SuSe, RedHat, Ubuntu) dar am renunțat la el pe laptop. Pur și simplu am nevoie de tool-uri care nu există pe Linux.
Când vine vorba de servere pentru clienți, atunci da: sunt mare fan Linux sau Unix, dar Linux Enterprise cu suport! Pentru că atunci când ai o problemă trebuie să o rezolvi, ai un SLA.
Ce nu îmi place la Android: interfața, recunosc că nu m-am jucat cu 4.0 , dar în rest mi se pare mai greoi și neprietenos. Când schimb ecranele, la iOS parcă se mișcă natural, la diverse telefoane cu Android butonate de mine se mișca sacadat.
Ai dreptate, problema cu suportul OS-ului este la producătorul telefonului și nu la Android în sine. Dar cel puțin în prezent, un telefon fără OS e cam null. Eu mă refer la combinația telefon + sistem de operare, pentru că ești legat de ambele. Ca OS, probabil oferă tot ce oferă si iOS, eventual aș putea să îi reproșez, dar tu pe ce consideri că dai banii? Pe telefon , aparat , hardware în sine, pe softul din el (Android, iOS) sau pe amândouă?