In notification center, pot activa diverse aplicatii ce sa imi afiseze informatii acolo. Aplicatiile respective sunt widgeturi, sau cel putin asa sunt denumite de catre Apple si se si comporta ca un widget. Eu oricum tin Notification center dezactivat, pentru ca nu imi este util. Nu zic ca nu este util in general, ci pur si simplu eu pot trai fara el. Cand am nevoie de o aplicatie, sau o informatie, deschid acea aplicatie, imi fac treaba si gata. Aceasta actualizare de informatii in timp real iti consuma bateria ceva mai mult, ca sa faca push, etc. Parerea mea, poate gresesc.
Mergand in Notification center, vad o serie de aplicatii ce sunt deja acolo, apoi imi scrie "Not in notification center" si vad o lista de aplicatii, probabil toate instalate, deschid inclusiv Skype de exemplu sau facebook, Pulse, AVForums si apoi am un buton ce imi permite sa trimit aplicatia in Notification center, de asemenea am o alt sectiune ce imi permite sa configurez "alert style" cum sa apara informatia pe ecran.
Din posturile tale, inteleg ca ai oarece treaba cu developmentul pe Android / iOS si ca esti in tema. Nu neg ca Android nu are avantajele lui, sau ca nu o fi mai bun la anumite aspecte, eu doar ma declar multumit pana acum. Si da... la unele chestii ma scarpin aiurea (vezi transfer de fisiere din pc pe telefon, gen pdf-uri) dar m-am obisnuit.