Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

• Please log in to reply
3129 replies to this topic

#276 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 29 decembrie 2011 - 12:33

Cata, am 2 xps-uri, 13 si 15, respectiv 2007 si 2008. ambele merg la peste 100 celsius fara probleme. WTF, or fi defecte :))
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#277 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 29 decembrie 2011 - 12:35

Pai e luat de la oktal, dar sincer mi se pare peste mana ca ptr o chestie care dureaza o ora sa te lipesti de laptop 3 zile ca trebe trimis neaparat la Buc :) Plus transportul, pe langa pretul curatarii in sine (100-150, din cate vad eu)

De Sama bit aia chiar mai devreme gasisem niste titluri nu prea bune de folosit ca reclama ;)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#278 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 29 decembrie 2011 - 12:36

Esti culmea :) Pai crezi ca esti singurul care trimite un laptop la garantie ca i se incinge si se opreste? Transportul te costa zero, doar ca te lipsesti de el cateva zile. Nu e baubau. Curatarea aia pe bani se face in afara garantiei. Cat despre titluri, despre toti vei auzi numai de rau, stai linistit. Noi cu ei lucram foarte bine, ca idee ;)

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 29 decembrie 2011 - 12:37

• 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#279 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 12:54

Aaa, acum am inteles ideea cu "se incinge si se opreste" :)
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#280 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 09:10

Statistic, pe locul 1 al problemelor cu care vin la garantie se afla "supraincalzirea si restarturile / opririle". Pe 2 hdd-urile...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#281 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 29 decembrie 2011 - 10:32

Cata, am 2 xps-uri, 13 si 15, respectiv 2007 si 2008. ambele merg la peste 100 celsius fara probleme. WTF, or fi defecte :))

Nope, am avut și eu. Dar nici bine nu este, sunt solicitate la maxim. Dacă Dell așa a considerat că e bine, asta e, să schimbi ceva e prea complicat. Au și modele mai noi care fac la fel și toată lumea critică acest lucru. Marele avantaj cu procesoarele noi este că au destulă putere la dispoziție pentru ca utilizatorul normal să nu observe reduceri de frecvență când ajung la temperaturi critice. Partea proastă în general este că sunt extrem de fierbinți, indiferent cât de bine merg.

Chinezăria mea în schimb are maxim 80°C.

Accesul la hard depinde de model. Am întâlnit și laptopuri care aveau compartiment lateral și nu trebuia să desfaci mai nimic, dar și unele la care accesul devenea aproape imposibil până și la service, făceai totul bucăți. În aceste cazuri consider defect de proiectare. Hardul, memoriile și sistemul de răcire ar trebui să fie ușor accesibile. Ba chiar și alte componente. La mine accesul este foarte simplu la absolut orice.

Cât privește pasta, eram destul de ironic. Tot ce ar trebui să caute este modul în care se pune, pentru că nu este identic pentru orice. Identifică tipul de procesor și o aplică corespunzător. Presupun că la el va fi aplicată pe modelul linie.
Alte cazuri sunt absolut particulare.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#282 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 11:04

io zic ca pasta e ca uleiul de motor, folosesti de care-i trebe :))

Cred că o asemănare bună e cu plăcuțele de frână care nu-s tocmai ok cu orice tip de disc. Dar asta presupune să și nimerească combinația "câștigătoare". Cazuri extrem de rare.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#283 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 04:33

Io sper că nu luați prea în serios tot ce scrie aici. Mă plictisesc teribil.

PS. Pasta-i bună, că nu recomandam aiurea.

PS2. Ce piese de la mașină mai găsim să comparăm? Apropo de harduri și acces. Vorba aia, dacă la mașini (MULTE) să schimbi un bec reprezintă o adevărată PROBLEMĂ, ce să mai spunem despre un hard. A fost un test la nemți, pentru unele modele trebuia să dai jos bara și alte elemente pentru un simplu bec. Dura schimbare câteva ore și numai cu anumite scule să poți desface. UE se pare că va impune niște reglementări în domeniu pentru ca accesul să fie facil pentru orice om (mi se pare normal, la ei sunt legi care te obligă să ai becuri, dar dacă s-a ars la mine ceva, cine dracu poate să-l schimbe?!? - la Golf și-a rupt relu mâinile pe acolo, noroc cu Gabi). Acum ce ar fi dacă și laptopul s-ar face la fel, modular. Se poate, am întâlnit, am avut. Era extrem de simplă treaba. Poate mai bagă ăștia de la UE niște legi în această direcție.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#284 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:
Inregistrat: 27-septembrie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:GOLF 5
  • Motorizare:1.9 TDI 105+ CP

Scris 29 decembrie 2011 - 09:13

ii caut doamnei Cozlovschi un laptop de 13" intr-un buget de maxim 1800 RON

ce ziceti de Lenovo Thinkpad E325 ?

nu prea il gasesc pe stoc in alta parte decat la emag ... si la ei e mai scump cu 100 RON....

alte sugestii ?

unchiule, la voi nici nu e ...
  • 0

#285 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 29 decembrie 2011 - 09:21

"Sugestia" mea e sa dai suta aia si sa-l iei, daca tot ii place doamnei !
  • 0

#286 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 09:24

Păi e mai scump cu 100 de lei, dar primești cadou 300 de lei, pe care-i vinzi cu 100 de lei și uite așa prețul e tot ăla :D
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#287 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 09:29

"Cardul Cadou poate fi utilizat in perioada 20 – 29 februarie 2012 (inclusiv) pentru a comanda orice produs din categoriile: Notebook / Laptop, Tablete, Telefoane mobile." ... deci cam prosteala pe fata. Atata doar, ca mentioneaza ca e transmisibil, altfel nu mi se pare vreo smecherie ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#288 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 09:31

Da' io ce-am zis, îl dă cu 100 de lei și aia e.

Toate ofertele Emag sunt țepe, ÎNSĂ, NUMAI ei au o serie de produse. Și cumperi de nevoie! L-am tot întrebat și eu pe 1Q de diverse pentru că nu există la alții.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#289 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 09:49

Da, asta cu exclusivitatea ... asta e.
Sunt intr'adevar si produse mai ieftine la ei, dar majoritatea, desi sunt la oferta, au preturi mai mari decat preturile normale din alte parti ...
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#290 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 29 decembrie 2011 - 09:51

Fiecare firma trebuie sa aibe cate o gama pe care nu o au altii, altfel unii vor muri de foame :D La noi cererea de 13.3 e foarte mica.
  • 0

Flickr - pozele mele

#291 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 30 decembrie 2011 - 12:56

ce ziceti de Lenovo Thinkpad E325 ?

zic ca e cam de "k k t"* treaba cu "Garanţie: 12 luni" ... da' macar iti ofera posibilitatea sa extinzi garantia ...

wtf ... ce pudic e forumu asta ... pina si "k k t" scris fara pauza intre litere a devenit "cuvint urit" http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 30 decembrie 2011 - 12:58

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#292 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:
Inregistrat: 27-septembrie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:GOLF 5
  • Motorizare:1.9 TDI 105+ CP

Scris 30 decembrie 2011 - 09:49

un ideapad cu acelasi procesor e cu 5 milioane mai ieftin ...
thinkpad-urile insa au ecran mat ( uraaaaaaaaaaaasc glossy ), au design mat ( urasc si mai tare laptop-urile cu carcase glossy ) si o calitate in general mai buna ...

decizii ... decizii ... decizii ...
  • 0

#293 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 30 decembrie 2011 - 10:11

Mai freac-o tu mult, pana le termina si aia de la emag ...
  • 0

#294 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 30 decembrie 2011 - 10:15

Chiar crezi ca are cine sa termine stocul? :lol: :lol: :lol:
  • 0

#295 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 30 decembrie 2011 - 11:03

Mai freac-o tu mult, pana le termina si aia de la emag ...

ma abtin, ma aptin........... :lol:
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#296 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 02 ianuarie 2012 - 02:56

O singură chestie n-am reușit să fac cu Pinguy OS - să afișez cum trebuie diacritice pe forum în Firefox. Vreo idee?
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#297 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 02 ianuarie 2012 - 11:38

Options (menu) - Content (tab) - Languages - Add Language - Romanian
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#298 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 02 ianuarie 2012 - 11:53

Apropo vezi daca Haiku iti place.
  • 0

#299 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 03 ianuarie 2012 - 02:42

Options (menu) - Content (tab) - Languages - Add Language - Romanian

Trebuia să spun că încerc să fac asta pe versiunea actuală, beta2. My bad. Cred că are ceva probleme, nu funcționează (și OS-ul în sine suferă puțin la stabilitate). Dar eu pot scrie liniștit cum trebuie. Am observat totuși că niște citate puse de oaspete cu diacritice sunt afișate corect.Eu am încercat tot ce știam în principiu, inclusiv în Firefox. Momentan nu-mi mai bat capul.

Una peste alta sunt destul de puține probleme de care m-am lovit până acum. Versiunea stabilă (11.04 care mai are și ea anumite probleme minore) suportă 99% hardware (deși eu n-am găsit ceva pe care sau care să nu meargă, inclusiv netul mobil de la RDS e plug&play aproape, îți spune singur dacă vrei sau nu să autoconfigurezi conexiunea prima dată și culmea e că merge infinit mai bine decât pe Windows). De exemplu mie îmi merge mai mult hardware pe Pinguy decât pe Windows 7, căruia nu mai am ce-i face, ar trebui să arunc acele produse.

De asemenea cam orice program pentru Windows poate fi rulat. Și aici sunt mici probleme desigur, de exemplu la FastStone în beta2 nu mă lasă să caut în altă partiție decât cea pe care s-a instalat implicit. În altceva n-am încercat acest program, nu știu cum se prezintă. În listele WINE nu scrie de bine, dar se atrage atenția asupra faptului că rezultatele sunt vechi. În principiu nu am nevoie de el, dar am vrut să testez diverse aplicații neutilizate încă. De altfel cu Pinguy poți băga de exemplu imediat un ochi la NEF-urile Nikon, dar cu Windows altă dată. Similar și cu diverse formate pentru fișiere (muzică, imagini etc.) - pe de altă parte e mai complicat să lucrezi cu NEF-ul în sine, chiar și în GIMP, dar nu-i vina lor.

Câteva jocuri mai vechi așa de test, merg. Există niște liste cu aplicații și jocuri compatibile. Să zicem că oricum Linux nu-i făcut pentru jocuri. Restul lucrurilor sunt 99.99% foarte ușor de găsit și configurat (mai mult nimicuri, este cam "out of the box").

De câțiva ani Linux reprezintă o alternativă reală pentru foarte mulți utilizatori (ok, sunt încă distribuții complexe sau mai bine spus pentru care trebuie să muncești ceva să iasă la final cum vrei, dar există și soluții gândite să meargă aproape singure), dacă vor să încerce. O grămadă de aplicații gratis care funcționează bine, ușor de găsit și simplu de instalat. De ceva vreme a dispărut și o bilă neagră care făcea lucrul cu alte harduri NTFS destul de dificil. Tot ce vedem eyecandy acum prin Windows a fost luat de prin Linux, deci lucrurile stau chiar bine.

Cam asta a fost Pinguy 11.10 b2, mai vedem ce iese peste câteva luni sau când o fi.

Dacă am timp, testez și Haiku.

În Kubuntu sunt alte chestii, dar și ăla e bine gândit pentru utilizatorul normal.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#300 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 03 ianuarie 2012 - 05:14

Vezi ca Haiku s-ar putea sa nu aibe drivere pentru tot hardware-ul. Dar arata bine si a fost gandit pentru multimedia (muzica, film, poze). Problema cu Linux-ul este ca se dezvolta pe modelul bazarului fata de Windows care e mai degraba catre modelul unei catedrale (pentru cine nu intelege sa citeasca The Cathedral and the Bazaar). Nu zic ca una din abordari e mai buna dar cred ca s-ar obtine mai mult software de calitate daca ar exista o dezvoltare open source bazata pe modelul catedralei.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi