Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Probleme IT(intrebari si raspunsuri)

• Please log in to reply
3129 replies to this topic

#326 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:41

@Grinch, o sti Asus ala sa curete cartofi, da nici faptul ca e de vreo 3-4 ori mai scump decat un router ok nu'l poti ignora. Cand zic router ok ma gandesc la un utilizator casnic, nu la vreun birou sau cineva care are enspe device'uri care tre sa comunice intre ele :huh:
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#327 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:50

Nu vorbim de routare propriu-zisa ca asta face si un device de 8 ori mai ieftin. Dar stie de print server pe USB, file sharing de pe 2 HDD/Stick USB, UPnP/DLNA, iTunes FTP, firewall, VPN server, QoS (trafic manager), parental control (nu ca mi-ar folosi la ceva), conexiune de backup pe 3G (cu setari predefinite pentru Cosmote, Orange, Vodafone si RDS-RCS), IPTV si multe altele. Nu mai vorbesc de WiFi B/G/N adica trafic dublu pe wireless cu un device care stie de asta.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#328 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 01:07

La cat de greu reusesc sa pronunt denumirile alea, tind sa cred ca aveam dreptate mai sus cand am zis ca facilitatile router'ului asta nu ar ajuta prea mult un user obisnuit :huh:

O chestie ma lasa pe ganduri totusi: ce e cu print server ala de poa' fi pus pe USB? Eu daca am 2 laptop'uri si o imprimanta care ar sti wireless, nu o pot lega in retea si gata? Pe cablu asa aveam la vapor ... Imprimanta era instalata pe un calc anume si share'uita
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#329 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 04 ianuarie 2012 - 01:12

Apai nepoate, ai idee de diferenta de pret intre o imprimanta care stie wireless si una chioara pe USB? :huh:
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#330 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 01:22

Cea mai ieftina cu wireless stiu ca era cam dublu la pret fata de cea mai ieftina pe USB. Mai departe, chiar n'am idee. Chiar ma uitasem la preturi cand am luat imprimanta pe care o am acum si am decis ca nu merita diferenta de pret, chiar daca si specificatiile in sine ptr cea wireless erau mai bune
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#331 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 01:25

Pai si atunci? Nu e mai simplu sa iei un router mai destept?
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#332 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 01:33

Daca intr'adevar ai nevoie, da ... Daca ai deja router si iti trebe doar imprimanta pe care'o folosesti ptr 100pagini/luna, nu prea

M'am uitat acum si diferenta intre o imprimanta normala si una care sa stie wireless e de vreo 70 lei. Un router ieftin e tot atata (azi si'a luat un amic). Cel de care zice George e peste 300 ron, deci ar fi diferenta de 200 ron

Evident ca ptr cine foloseste intr'adevar ce stie sa faca router'ul, discutia nici nu are rost :huh:
  • 0
Omue inainte de toate ;)

#333 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 01:35

Routerul ala ieftin de 70 de lei banuiesc ca stie numai G. Adicatelea doar 54Mbps. Daca vrei viteza mai mare pe net prin WiFi sau la transfer de date, mumu...
  • 0

Flickr - pozele mele

#334 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 04 ianuarie 2012 - 08:22

ce extensie, ce format sunt facturile??? ce au dupa facturaxxx.???
asta era pentru oaspe, sper sa vada.

Habar n-am ce format sunt facturile. Stiind din start ca nu merge, nu m-am ambalat.
O sa ma interesez.
faza nasoala e ca softistii ce au generat programul pentru farmacie si imi fac update-urile m-au amenintat de peste un an ca imi pun un UNIX nou in loc de Linux-ul vechi pe care il am si nu s-a intamplat nimic.
Mi-e frica de noua lege a sanatatii, chiar daca nu se va intampla peste 1-2 ani : case noi, programe noi, incompatibilitati cu Linux/Unix.
Inca nu stiu unde sa o apuc....
Schimbarea programului, pe langa faptul ca trebuie sa cotizezi la wingoze, vine si cu o perioada de acomodare, care poate fi marisoara pentru colegele mele.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#335 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 04 ianuarie 2012 - 08:29

Nu sunt aitist, dar ma indoiesc tare ca linuxu nu poate citi ceva facut pe vindoze.

Totul depinde de programele pe care le ai instalate.
  • 0

#336 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 04 ianuarie 2012 - 08:30

O sa sun azi sa vad ce si cum.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#337 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 08:32

Cu siguranta poate citi. De exemplu programul nostru de facturare, facut de la zero de o firma partenera in colaborare cu noi, scoate facturile in format PDF.
  • 0

Flickr - pozele mele

#338 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 04 ianuarie 2012 - 09:20

De ce fuge lumea de Linux în general? Cei ce intră pe net pentru 3 lulele, 2 poze și un film ar putea rula de pe USB un live fără să țină OS pe hard ever. Funcționează destul de multe lucruri pentru a fi suficient.

Pentru ca e gratis. E greu sa concepi ca ceva care merge excelent poate fi oferit gratis, fara nici o "clauza ascunsa".

Domnilor, se da un router wireless D-Link DIR-600.
Se poate face ceva ca sa 'bata' mai mult, fara sa-l arunc la gunoi si sa iau altu ;)? Vreun soft 'tunat' sau ceva?

Multumesc :>

Vezi ca problema poate sa fie si de la telefon. Ar fi bine sa incerci cu 2 device-uri wireless pana sa te apuci sa cumperi antene si alte chestii pt router. DD-WRT-ul este in sine o idee f buna, dar o sa pierzi mult din aspectul user-friendly al interfetei originale. Plus ca, daca vrei sa faci ceva cu el, va trebui sa te documentezi binisor despre optiunile de pe acolo si ce fac.

Poti detalia putin? :huh:

Live USB-ul inseamna ca stick-ul se foloseste ca HDD. De obicei, metoda e utilizata pentru testarea unei distributii de Linux fara sa ii faci o partitie separata si sa te joci cu dual-boot. E clar nerecomandata ca varianta permanenta pentru ca, in functie si de cat RAM ai, o sa iti faci praf stick-ul.

@Guest: Relu are dreptate. Singura varianta in care nu ai nici o sansa este daca cei care au facut programul pt depozite scot facturile intr-un format proprietar (creat de ei, pentru aplicatia lor) si nu au si versiune pe Linux. Totusi cred ca asta e extrem de improbabil si ar dovedi un grad extrem de ridicat de imbecilitate din partea lor.
  • 0

#339 unipower

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 Mesaje:
Inregistrat: 04-iulie 10
  • Marca:Doua
  • Model:Nu le zic
  • Motorizare:Strict Secret

Scris 04 ianuarie 2012 - 09:56

Experienta poti spune ca ai numai dupa ce incerci si alte sisteme.
Un sistem BUN e ala caruia TU nu-i poti face nimic ( adica nu-l poti strica ). Menirea oricarui OS e sa functioneze, si sa faca exact ce-i ceri tu, FARA intretinere si reparatii !
Totusi, trebuie sa recunosc ca gandeam fix ca tine pana acum 3 ani. Numai ca s-a produs "neprevazutul", si pe langa acea revelatie a faptului ca descoperisem ( e drept din intamplare sau cu forta, ia-o cum vrei ) un OS care nu-mi cere NIMIC in schimbul functionarii impecabile, imi venea sa-mi rod unghiile de oftica pentru faptul ca nu ascultasem ce-mi ziceau de ani buni cativa prieteni, si anume sa trec pe MAR !

Ti-am scris cateva randuri mai sus. Nu e vorba nici de munca, nici de pasiune. Pur si simplu vine o vreme cand simti nevoia unui OS care sa functioneze FARA sa ai nevoie de "trusa de scule" ... ;)

WOW ce te-am prins :huh: Te-am "trapped" macar cu o Leffe daca nu cu un Lagavulin :P. Fii atent. Un sistem bun e unul care functioneaza, adica face ceea pt ce a fost destinat. Nu unul care sa nu poata fi stricat. Ca, daca analogia ta ar fi corecta, atunci ar trebui sa zicem ca masinile, televizoarele, avioanele, etc sunt bune cu conditia sa nu le poti strica. La masina ta, afirmi ca e buna intrucat isi face treaba sau intrucat nu o poti strica? Think about it.

La mine toate Win-urile au functionat corespunzator cu o singura chestie necesara: update-uri. In rest apa, paie si bataie. Dar eu aveam/am licente. Probabil tu ti-ai facut peri albi cu sisteme crackuite sau ai busit ceva fara sa vrei :)

Cat despre experienta... Dar 10+ ani in Windows e 0? ;) ;) :lol: Ca eu la asta ma refeream, 10+ ani de experienta in care nu am avut decat 2 blue screen-uri si in rest, totul a mers bine.

Uite, acum ceva timp am vandut sistemul cu 3 GHz, care mergea perfect de 2 ani, cu WinXP SP3, iar cumparatorul e foarte multumit de cum se misca si cum isi face treaba. SO original = WIN Win :)

stii care-i treaba, eu nu am nici o preferinta de fapt; sunt insa obligat sa-mi fac treaba si sa-i dau omului (angajatului) scula (hardware+software) cu care el sa-si faca treaba cat mai ergonomic (intelectual) caci el produce bani din care eu imi iau salariul, si nu numai eu.

Perfect adevarat. De unde rezulta ca, in lipsa unor cerinte speciale, Win-ul isi face treaba bine si corect. Cati dintre voi/it admini nu au blocat diverse functii, inclusiv acces la net, messengere, print-uri, etc, astfel incat dobitocii de la PC-uri sa nu f_ta sistemele?

Stiti cum e, la calculatoare, masini si politica se pricep toti. Mai putin eu, ca ma pricep doar la calculatoare si politica :D
  • 0

#340 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 10:01

Un lucru extrem de important la orice retea wireless e amplasarea routerului. Din pacate foarte multi ignora faptul ( sau nu stiu ), ca e vorba despre o comunicare radio, si amplasarea antenei ( routerului ) are o importanta capitala.
Ca solutii sunt 2: ori se pune routerul cat mai sus si degajat de obstacole, ori se procura ( cum sugera Grinch ) o antena cu castig mare si se va amplasa antena cat mai sus si degajata.
Solutia antenei cu castig mare o consider cea mai inteleapta, si poate compensa calitatile radio mai proaste ale unor divaisuri, ca de ex. factotumurile.
Solutia schimbarii de firmware, si marirea puterii rezolva doar partial problemele, in sensul ca routerul va emite mai puternic ( download mai bun ), dar in sens invers ( receptie ) situatia ramane neschimbata.
  • 0

#341 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:19

Si n-ai si tu pe la garaj vreo antena d'aia desteapta de-a ta? :huh:
  • 0

#342 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:24

Pai trebe in 2.4 gigi, si astea ce le am io sunt in alte frecvente.
Pentru desktopu de acasa am luat acum cativa ani una si merge de rupe, pusa pe birou. Fara ea nici nu m-as putea conecta !
Dar atentie, asta din cauza pozitiei deskului, pentru ca pe laptop n-am nicio problema din aceeasi camera, chiar daca semnalul e slab !
  • 0

#343 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:46

Antene se gasesc daca stii unde sa cauti :huh: Se gasesc si adaptoare, ca unele mufe difera. Avem soferi de TIR, daca credeti sau nu, care cumpara asa ceva pentru a prinde WiFi pe drumurile lor, pe la marginea oraselor.
  • 0

Flickr - pozele mele

#344 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 11:48

daca stii unde sa cauti

Bine zis daca :huh:
  • 0

#345 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:07

Mare kakat sa cauti pe gugal wi-fi antena !

http://www.elfabo.ro...b-ant0500-13573
http://www.pcone.ro/...g-a-7dbi_P18408
etc ....
  • 0

#346 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:09

Da ma, gasisem ;) Acu intrebarea e daca merita cumparata o antena mai buna (care bate spre 100ron) sau cumparat un router mai performant :huh:
Oricum, nu-i vorba de mine. Eu sunt multumit daca am wi-fi pe buda :lol:

Apropo de routere wireless, poti sa 'legi' doua? Gen unu intr-un colt al casei, celalalt in alt colt? Imi dau doo palme singur daca intrebarea e idioata :)

PS: Acu rulez Ubuntu de pe CD. La o prima vedere pare nice. Sunt curios ce se mai poate face cu el :)

Aceasta postare a fost editata de pejte: 04 ianuarie 2012 - 12:10

• 0

#347 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:13

Usor-usor ajungi la un router de calitate, cu 2-3 antene ;) De exemplu cu vechiul meu WRT-54GL si firmware Tomato ii pot da un boost de ajunge semnalul pana la circa financiara. Am net inca de cand ajung acasa in parcare (pe factotum, sic :huh:). Mai mult, o antena emite si una receptioneaza. Ai dreaku americanii astia :lol:
  • 0

Flickr - pozele mele

#348 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Marca:Volkswagen
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:14

Pejtisor. Eu mi-am facut o smecherie cu un adaptor de genul http://www.emag.ro/a...-20--pTL-WN727N si un cablu prelungitor de USB. Am semnal prin 2 pereti 4/5. Pretul, o nimica toata. Totusi, mai bine zici simptomele si unde ai vrea sa ajungi, n-are rost sa bagi bani degeaba.

Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 04 ianuarie 2012 - 12:14

• 0

#349 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:21

Usor-usor ajungi la un router de calitate, cu 2-3 antene ;) De exemplu cu vechiul meu WRT-54GL si firmware Tomato ii pot da un boost de ajunge semnalul pana la circa financiara...
..

Pana la, da ! Dar de la ..... :lol:
  • 0

#350 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:

Scris 04 ianuarie 2012 - 12:25

Dupa cum ziceam, intreb pentru un prieten. Routerul meu are semnal full la buda, deci sunt multumit ;)

Deci solutia civilizata e un router cu minim 2 antene. Insa daca n-are boost d'ala ca a lu 1Q sa bata in juma de cartier degeaba ;)

Un exemplu de router bun cu mai multe antene si tunabil? :lol:
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi