Ce masina sa aleg?
Scris 14 martie 2012 - 09:35
Problema si cu golful si cu leon-ul si cu octavia e ca apar modele noi anul asta.
Lancer-ul x e interesant, stiu de el, se incadreaza in buget dar data trecuta era sa-mi iau lancer dar sarea din buget. Daca nu a fost acum 4 ani, nu e nici acum.
Scuze ca sunt asa nehotarat si obositor.
Scris 14 martie 2012 - 09:37
Scris 14 martie 2012 - 09:52
Bine ca nu vrei sa-ti iei lep-top !...
Scuze ca sunt asa nehotarat si obositor.
Scris 14 martie 2012 - 10:04
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 14 martie 2012 - 10:09
Pe tine la SH te limiteaza f mult TVA'ul ala deductibil
In Cta stiu ca la un dealer aveau un Focus RS, verde, undeva la ~26k pretul afisat
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 14 martie 2012 - 10:15
Iti dai seama cate mue a luat masina aia ??.....
In Cta stiu ca la un dealer aveau un Focus RS, verde, undeva la ~26k pretul afisat
Scris 14 martie 2012 - 10:23
-Stiti cum e, ca dvs au venit multi interesati si nu a cumparat nici unul masina...
-pai n-am vb si sambata, si luni de doua ori, si azi?
-da, asta e, stiti cum e banii conteaza.
N-ai dreptate deloc, omul s-a comportat exact cum trebuie sa faca un vanzator, mai ales cu o masina de genul ala...era cretin sa faca altfel.
Am facut la fel acum cativa ani cu un 206, ramasese cu cineva pentru a 2-a zi dupa-masa sa merg la un service, iar dimineata a venit unul si mi-a pus banii in palma...
Scris 14 martie 2012 - 10:41
Scris 14 martie 2012 - 10:45
Scris 14 martie 2012 - 10:46
Nu mai faceti pe haiducii ca astia mor de foame in ziua de azi
Scris 14 martie 2012 - 10:47
Scris 14 martie 2012 - 10:49
in fine, totul depinde de relatia de care va ziceam. eu cred ca Lexus se va mai duce la vanzatorul care i-a dat telefonul de complezenta, in schimb astuia de la toyota ii va da reject instant. bine, nu moare nimeni, dar vorbeam si noi asa....
Scris 14 martie 2012 - 10:58
Crede-ma ca cei mai multi vin doar "in vizita" !
Scris 14 martie 2012 - 11:01
Scris 14 martie 2012 - 11:01
In primul rand, sambata ramasese ca sunt f interesat sa fac drive test.
A sunat agentul luni, ca au un singur prius si ca masina e in tara, drive test doar peste 2 luni daca vreau, daca vreau sa rezerv masina. I-am explicat ca n-am cum sa rezerv masina si sa-mi afle unde e priusul de drive test ca poate ajung eu la el inainte. Dupa 5 minute ma suna ca priusul e la pitesti (eu ma intorsesem de 30 de min de la pitesti). I-am explicat ca ajug la pitesti miercuri cel mai probabil asa ca sa tina masina si sa ma sune daca e cineva interesat. Am plusat pe interesat, dar nu f mult ca nu ar mai fi scazut la pret.
Eu l-am sunat azi de fapt sa-i spun ca sunt inca f intereset de prius dar ca nu-mi pot face drum la pitesti decat sambata, si sa mai tina masina. El imi spune, pai priusul s-a vandut acum 2 ore.
Pai ce pana mea de vanzator e asta, ca am fost si sunt in continuare vanzator, insa acum imi permit sa fiu doar cand trebuie. In primul rand, intre noi find vorba, daca m-ar fi sunat azi asa cum l-am rugat, nu as fi cumparat masina pentru ca nu am apucat sa o conduc, dar;
Un vanzator trebuie sa castige increderea clientului, incredere pe care el nu a castigat-o. Ba din contra, asociez acum numele lui cu toyota si nu e corect. Mai mult, mananca (cuvant urat) pe forum si acum un posibil client e posibil sa le readuca altor posibili clienti, in viitor, undeva in memorie: ba nu impara de la toyota, aia nu sunt oameni de incredere. Ca pana la urma la asta se reduce, incredere.
De ex, vanzatorul care mi-a vandut seat-ul (sebastian buta) acum vinde porsche si ala da om de meserie. Si e tanar si va ajunge departe. Oricum si cand mi-a vandut seat-ul era plin de smecherii, dar le facea cu stil. In plus, cand am avut probleme post vanzare s-a implicat chiar daca nu era treaba lui. Si dupa 4 ani, sapt trecuta i-am trimis un mail si mi-a promos ca orice masina sh gasesc din grupul vag, sa-i dau de stire, ca imi spune daca e de cumparat sau ba. E foarte imp relatia vanzator cumparator, daca as avea bani acum de porsche, l-as lua de la el.
Aceasta postare a fost editata de lexus: 14 martie 2012 - 11:06
Scris 14 martie 2012 - 11:06
mda, cam asa este...
+ 1 , inca mai ai sanse
Eu sunt de acord cu bleu.
vezi ca Bleu s-a sucit
repet, cel care a cumparat masina spune : "ok, o cumpar unde depun banii"? Ce trebuie sa faca vanzatorul in cazul de fata?
Sau poate intelegi asa : tu nu erai clientul lui, ci potential client. Clientul era in fata biroului cu banii sau "op-ul" in mana...
Aceasta postare a fost editata de tibitu: 14 martie 2012 - 11:08
Scris 14 martie 2012 - 11:08
din pacate majoritatea salesman-ilor sunt niste binjnitari de joasa speta. e adevarat ca suntem in criza si ca e foame mare dar cine stie sa faca afaceri le face la fel indiferent de contextul economic..... fomistul tot fomist ramane.
LE: nu m-am sucit, ci doar am acceptat ce spunea Relu referitor la marea majoritate a celor ce intra in showroom. Lexus se pare ca nu a intrat la Toyota ca la Piata Progresului.....
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 14 martie 2012 - 11:10
Scris 14 martie 2012 - 11:09
Uite exemplul tau. Ai vorbit cu jdemii de vanzatori pana acum, si nici nu stii inca ce masina vrei. Cum iti poti imagina ca oricine ar fi acel vanzator ar da cu piciorul unui client daca vine sa cumpere cu banul in buzunar ?
Scris 14 martie 2012 - 11:11
Relu, e foame mare, da, dar; nu zic sa faca joc de glezne dupa mofturile mele, ca nci asa nu e corect. Fiecare trebuie sa traiasca, dar acum ma apar pe mine, ca eu sunt ala cu banii momentan. Mancatea nu pica din cer nici pentru mine nici pentru ei.
Pe bleu poate l-a luat vantul
Aceasta postare a fost editata de lexus: 14 martie 2012 - 11:11
Scris 14 martie 2012 - 11:12
Ca ne kakam pe ea de etica si politete e altceva...
Scris 14 martie 2012 - 11:12
din pacate majoritatea salesman-ilor sunt niste binjnitari de joasa speta. e adevarat ca suntem in criza si ca e foame mare dar cine stie sa faca afaceri le face la fel indiferent de contextul economic..... fomistul tot fomist ramane.
lasa ca ma lovesc eu zi de zi si cu cei de la achizitii. Multi spre foarte multi, stiu doar sa uite la preturi, habar n-au sa calculeze un cost total al produsului. Cumpara de la altul cu 3 bani mai ieftin fara sa tina seama de transport care la celalalt e gratis ( ex. )
Scris 14 martie 2012 - 11:13
Mai, client e ala care da banu, nu cel care intreaba. Cel care doar intreaba se numeste "potential" client, e important si el, dar nu mai important decat cel care intr-adevar cumpara.Daca clientul e varza si eu sunt capra, macar sa ma impace si pe mine pe jumatate. Sa-mi vanda o abureala la telefon.
Uite ca de data asta a fost "altul" cu banii.. dar acum ma apar pe mine, ca eu sunt ala cu banii momentan...
..
Aceasta postare a fost editata de Relu: 14 martie 2012 - 11:16
Scris 14 martie 2012 - 11:15
... ca eu sunt ala cu banii momentan.
tu esti cu banii la telefon sau in banca, maine ma duc si eu la rep. mercedes si suntem absolut egali. Diferenta e cand platim
Scris 14 martie 2012 - 11:16
Am
Vb cu unul de la bmw rulate, care imi face oferte scumpe pentru masini distruse
Am vb cu asta de la toyota
Am facu drive test cu unul de la weltauto si i-am spus ca masina e praf. Am corespondat putin prin mailuri si cam atat. Am mai vazut 5 minute un mercedes la weltauto pitesti.
Mi-a dat si tibitu un contact si s-a dovedit a fi pf.
Alte contacte si demersuri cu alti vanzatori n-am avut, in afara de 2 mailuri cu sebastian buta si o programare de drive test la toyota pitesti.
Scris 14 martie 2012 - 11:20
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 14 martie 2012 - 11:22
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi