l.e.
La modul cel mai sincer, GLK-ul mi se pare MUUUULT mai masina decat x-urile. Si asta din absolut toate punctele de vedere. Iar la interior, mi se pare la ani lumina fata de x ...
Recunoaste macar ca ai si tu un grad de subiectivism in chestia asta... Da, la interior GLK are plastice putin mai bune decit X3, dar nu ma deranjeaza chestia asta, cele din X3 mi se par absolut OK si stiu ca vor imbatrini bine, fara uzura majora.
La ce alte aspecte e mai bun GLK?
Uite, spun eu:
- suspensia Agility Control reuseste un compromis foarte bun intre tinuta de drum si confort
- exista optiunea unui motor diesel relativ mic cu mai multa putere, si anume 250CDI cu 204 CP din 2.2 diesel.
- este insonorizat mai bine decit X3.
La ce sta X3 mai bine:
- e mai dinamic pe sosea, in special pe drum virajat
- consuma mai putin (daca e sa comparam mere cu mere, gen 20d versus 220CDI/250CDI)
- performante mai bune
- este mai spatios, sensibil mai spatios, mai ales dpdv portbagaj
- costuri cu intretinerea mai mici datorita pachetului Service inclus
- motoare cu cilindree pina in 2 litri, cu taxe mai reduse.
Astea ar fi obiective. Altminteri, discutiile privind design-ul, sforta pe care o inspira GLK-ul si altele asemenea sunt pur subiective. Mie imi place GLK-ul, chiar ma gindeam sa imi iau cind aparuse, dar imi place mai mult X3-ul. Design-ul patratos al GLK-ului (interior si exterior) nu place multora, mai ales femei, si poate fi o problema la revinzare.