Fiind prin zona astazi am intrat putin prin showroomul Emag sa pipai cateva laptoape din gama celor <3000 lei. Deziluzia a fost cam mare, caci spre deosebire de cele din anii trecuti, modelele actuale par toate facute din carton subtire. Ori au tastaturile aiurea si cu butoane de 2 lei, ori prinderea displayului este imprecisa sau fragila, ori pe fata carcasa e metalica si pe spate din plastic ordinar.
De la HP nu-mi mai place decat Envy 6 si Sleekbook, modelele Probook nu ma mai incanta din cauza tastaturii fragile. La Asus exceleaza doar ultrabook-urile scumpe, care chiar sunt misto construite, seamana teribil cu merele acre. La Toshiba calitatea resimtita difera de la un model la altul - cele ieftine sunt din plastic ordinar iar cele mai scumpe sunt mai rasarite insa nu cu mult. In continuare ma tenteaza ceva din seria P855, ca asta, dar mi se par scumpe si au tastele cam prea distantate intre ele. Acer par in continuare niste gunoaie, mai ales cele <2000 lei, abia ultrabookurile scumpe sunt mai inchegate. Lenovo pare compromisul cel mai bun, chiar si modelele basic din seria B590 sunt ceva mai robuste decat concurenta si permit si configuratii mai pricopsite ca in linkul meu. Lenovo G580 imi face cu ochiul, dar ma cam irita culoarea brown si aspectul glossy. Thinkpad-urile inca mi se par de top, chiar si in variantele Edge - sunt construite foarte bine din materiale bune, rezistente si sunt foarte placute in utilizare.
Tandea pe mandea e cam greu de ales ceva chiar daca in principiu nu-ti doresti nimic special, noroc ca nu ma grabesc nefiind [inca] nicio urgenta. NU cred ca o sa reusesc sa trec cu mult de pragul psihologic de 500 euro cu toate ca la telefoane mobile am reusit sa sar de la 100 euro la 400
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 26 iunie 2013 - 12:17